Megdöntöttük az alvásrekordunkat.
Szabi vhol 9 után ájult be az ágyba és néhány konzultációt nem igénylő hajnali nyüszi után 9 után másztunk ki az ágyból. Ebből én is majd 10 órát alvással töltöttem. Micsoda újdonság! Hozzá tudnék szokni.
Ami viszont rossz, hogy leszokott a leteszem este, befordul és alszik szokásáról. Kááár. Most megint ott kell vele maradni, szerencsére azért nem kell csinálni semmit, csak feküdni vagy 5-10 percet a sötétben. Régi szép idők.
Prevenar:
Az ingyenességhez nem fűznék sok reményt.
Csak egy interjúban említette Horváth Ágnes, nem volt tovább. Amióta új eü-s van, még csak szóba sem került.
Én azért reménykedek a csodában.
Párásító:
A téli mizéria miatt nekiálltam az infókutatásnak. A hidrométerek elég nagy szórással mérnek, sok függ attól, hogy milyen márkát szerzel be. Nem tudom, melyek jók, a miénk egy 10-essel mér többet, mint a szomszédé.
Télen ennek ellenére mindkettő vészesen alacsony páratartalmat mért.
A párásítók ára az párásítandó légköbméterrel arányos. A legdrágább kb elegendő arra, hogy a mi nagyszobánkat rendesen ellássa.
120m3 magában, ha egybenyitom a gyerekszobával, mint általában, akkor 210m3. Ezt már csak egy ipari tudja, ekkora se a Médiában, se az Electroworldben nincs. Túl nagy a belmagasságunk.
A legkisebbek ha jól emlékszem kb 10 nm, standard magasságot bírnak. Ebből vagy 10 azért elég húzós lenne.
Egy 40 decibeles készülék milyen hangos? Egy légszűrőt néztem potom 80-ért, de ha elviselhetetlen, akkor inkább megspórolnám magamnak, van azért helye a pénznek.
Pláne, ha veszek párásítót is. Egy mobil klíma 50-60, amit éjszakára nem is ajánlanak, de azt sem tudom.
Mennyi lehet mondjuk egy mikro?
Dana,
Csak 5 éves kortól kötelező az "oktatás", napi 4 órában. Nati iszony el lenne keseredve, ha nem mehetne szeptemberben. Kicsit sajnálom amiatt a kisfiút, ha azért nem tudott menni, mert nem volt szobatiszta.
A sarazás után úgy mentünk haza, hogy még én is szégyelltem.
De az szerintem még mindig jobb, mint hófehér szoknyácskában lehozni egy kislányt a játszira és ugyan úgy hazavinni.
Jó kis após.
Nekem apukám tud néha így fontoskodni. Játszik a gyerek egyedül, ő felveszi, majd mivel nyüglődik a kezében, az én kezembe nyomja. Hogy foglalkozzak vele.
Nemrég meg mindenképp talicskáztatni akarta őket, Szabi meg nem engedte. Nekem mondogatta, hogy rakjam már bele. Utána meg, hogy miért nem tologatom én őket a talicskában, miért neki
kell.
Paradicsom, nyersen:
Nem nyert. Kinyitja a száját és megvárja, hogy kiessen.
Nanica,
A rota oltás csak a legveszélyesebb törzsekre ad védettséget, a többi a nem oltott módon folyik... szó szerint... Az enyhébbek is járhatnak hasmenéssel, de ennél azért jóval komolyabb lenne az is. Azon kívül még van egy rakás más, ami után szalad a poci és benyalhatja bárhol.
Kditke,
Akrobata mutatványok.
Akkor már csak azzal tudlak biztatni, hogy otthon legalább relatíve puhára esik és a gyakorlott, ügyes gyerekek sokkal ritkábban sérülnek.
Nekem az a szekér különösen tetszett, mondd meg apukának, légyszi!
A sarazás közben tuti nem sérül meg.
Pann,
Ismét dokinéni forrásból: Ha az orrmandula elzárja az utat, akkor az orron keresztül nem tud távozni a trutyi, egyenesen megy a garat irányába, onnan akár a tüdőbe is. Annak meg kb sterilnek kéne lenni, így mindenre elég durván reagál.
Szabinál köhögéssel kezdődött a mostani betegség, ami engem tegnap ütött ki. 2-a, hétfő, éjjelén ugat, másnap még egészséges, szerda hőemelkedés, csütörtök láz, doki, piros torok, vizes csorgás. Hétvégétől sűrüsödik, fehéres, majd sárgás. Most kicsit zöldes, azaz javul. A köhögés megszűnt onnan, hogy elől kezdett csorogni.
A krupp nekem is egy nagy félelmem, barátosném mindhárom gyerekének volt, elég gyakori vendégek voltak az ügyeleten.
Még iskoláskorban is. Juuuuj.
Helga,
Szerintem a Germicid-C-ben a nyugtató a legjobb rész.