Új privát üzeneted érkezett!

Emma! Hát kíváncsi leszek, megnézem, az tuti :roll: Bár mit várhatunk egy olyan tévétől, mint az rtl klub, hisz kommunista banda, mint a Klárika is... Én normális érveket tudtam volna felhozni, nem azt, hogy sajnálom a gyereket bölcsibe adni. Nem sajnálatból nem adom be... Sajnáltam Danit is, mikor kezdte az ovit, mert nagyon anyás, és nagyon nehezen szokta meg, meg sajnáltam azért is, mert véget ért az itthoni nyugodt korszaka. De az ovi már egészen más dolog, mint a bölcsi... Javasoltam volna Klárikának, hogy látogassa meg a szekszárdi bölcsődét. Meg mondjuk egy falusi bölcsit, ez nem vette volna el sok idejét, mert ilyen nincs...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Kommunista banda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Boldog névnapot Barnusnak! 8)

Kép
Kép
josi

Barnusnak boldog névnapot :D
dadomi de van. Nálunk van bölcsi :D
Vendég

De aranyosak vagytok!!!!! :D :D :D
Köszönöm szépen Barnus nevében! :D

Kép
Vendég

Boldog névnapot Barnabás babának :)
Dadomi mit vársz egy ilyen műsortól, valószínű, hogy az a cél, hogy lejárassák a kismamákat, akiknek nincs jobb érvük csak, hogy sajnálják a gyereket beadni (fúj annyira átlátszó).
Én akkor akadtam ki, mikor eltörölték a kismamák ingyenes tanulási lehetőségét és helyette, kapták a plusz pontot mint a kisebbség (vagy nagyobbság :roll: ). De hát egy kismama nem hülye, hogy pont előnyt kell kapnia a felvételin. Félreértés ne essék én nem az ingyenesség eltörlésén akadtam ki, hanem ezen a ledegradáló módosításon.
Vendég

Barnusnak boldogot!
Nah, Devcsa, ezen a pluszpontot a szerencsétlen kismamáknak, meg hátrányos helyzetűeknek, meg mittomén, na ezen én is kiakadtam, nagggyon. Tökéletesen egyetértünk.
Dadomi, várd ki a végét, lehet, hogy bevágnak a leveledből!
Cseriani, milyen bölcsi van nálatok, magán? Mekkora Őcsény?

been

Jah, és láttam a Népújságban képeket az új játszóteretekről! Királyságos!

been

... és drukkolok nagyon Timesznek...

been

Bár mi hivatalosan város vagyunk, szerintem egy szimpla falunál nem ér többet Bátaszék. D szerencsére itt ugye van bölcsi és nem magán. De ha nem irattam volna be időben akkor hely nem lenne. Dadomi Evelin sokkal jobban imádta a bölcsit mint az ovit. Még néha szokta emlegetni. Nagyon sokat tanulnak ott. Olyan dolgokat amit az óvodában kellene kezdeni. Mikor Evelint vittem oviba már tudott elég sok versikét, tudta, hogy kell viselkedni ebédnél stb. Én nem azt mondom, hogy rossz v. jó a bölcsi, de Evelinnek két évesen igenis kellett, mert itthon unatkozott és hiányoztak neki a gyerekek. Csak az az egyetlen probléma, hogy arról nem beszél senki, mi van akkor ha beteg a gyerek. A munkahelyen nem igazá tolerálják, ha az anyuka kéthetente otthon marad táppénzen. Nekem szerencsém volt, pedig 3 hetet itthon voltam Evelinnel egyfolytában. Nyugodtan el is küldhettek volna. Kedves Klárika ezt ugye nem veszi figyelembe. Nem mindenki tudja másra bízni a beteg gyerekét. Ha pedig lázas nem is hagynám másra.

Áfi Barnusnak boldog névnapot.
Vendég

családi napközinek hívják,20 hónapos kortól(szzem)lehet vinni a gyerekeket. Ha egész napra hagyod ott,akkor a 3 étkezéssel együtt 15000 ft-ot fizetsz,ha fél napra,akkor 7500-at. Eddig Kristóf is velük volt,3 éves kor fölött nem kell fizetni. Nem akartam,hogy kétszer legyen kiscsoportos,ezért járattam a bölcsibe. És tényleg sok mindent tanultak,meg sokat rajzoltak,készítettek mindenféle mókás dolgot,még anyák napjára is készültek :D
Méreckedni voltunk,Eliza 8440 g és 72 cm.
Hízott 430 g-ot,meg nőtt 3 cm-t :shock: :D
Na,megyek,elindítok egy mosást...

Nem is meséltem,Eliza tegnap lefejelte a hintapacit,amin Kristóf hinázott. Tiszta kék a szemealja. Volt rajt egy kókora dudor is,de az már eltűnt,másr csak szép szivárványszínű.(vagy meséltem??? :oops: )
Vendég

Nem mesélted Cseriani, gyógypuszi a nagylánynak.
Mi is voltunk méreckedni mert Enikőt orvoshoz kellett vinnem (teljesen feleslegesen :x ) és akkor már beugrottunk oda is. Barnus az elmúlt egy hónapban nem is nőtt és nem is hízott semmit, de tekintve a méreteit még így is szép szál legény, maradt 9,5 kiló és 75cm.
Vendég

Szegény Eliza, múljon el hamar a szivárvány! Grat a kisasszony méreteihez; nő, mint a gomba!
Árminon is vannak mindig mindenféle színű foltok, a fején is, komolyan, már félek, hogy asziszik, verem... :?
Jó ez a családi napközi, nálunk is lehetne ilyen legalább... :roll:

been

Devcsa! Olvastad amit a fitymaszűkületről írtam? Tanulás: hát igen, a kismamák annyira hülyék, hogy nekik azokra a plusz pontokra van szükségük... A romák meg alapból 120 ponttal indítanak nem? Vagy mittudom én milyen a mostani pontozási rendszer. Klárika is azon siránkozott, hogy a kismamák "hülyék" lesznek az otthon töltött 3 év alatt, nem képezik magukat. Hát most hogy eltörölték a tandíjmentes tanulást nekik még kevesebb kismama lesz, aki beül az iskolapadba, sajna a gyesből nem lehet félévente 100-150 ezer forintot kifizetni csak a sulira.
Házonkívül: hát ja, a normálisan érvelő kismamákra nincs szükség, csak azokra, akik tényleg hülyék lettek a három év alatt... :roll: Mert azzal, hogy sajnálom a gyereket, azzal nem lehet megfogni Klárikát, de normális érvekkel már lehet, hogy kicsit "sarokba állítanák" :lol: Én tuti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én pl nem tudnám bölcsibe adni Dominikot, a háziorvos szerintem nem is javasolná. Eleve 2 éves kora után lesz majd a kivizsgálása a tejallergia miatt, a másik dolog az asztmája, ami ugye további betegségekre is hajlamosít, sokkal könnyebben fertőződik meg felső- és alsólégúti betegségekkel. Magyarul neki az a jobb, ha minél később kerül társaságba. Biztos ellenne ő is a gyerekekkel, de többet lenne itthon, mint a bölcsiben. Szóval egészséges gyerek esetében teljesen más a helyzet, de akinek van valami tartós betegsége?

dadomi

Egészséges gyereknél is ott a marhanagy gond: nincs bölcsi! Itt nálunk nincs. Paksra meg csak a paksiak mehetnek. Innentől meg nincs miről beszélni. Szétverték ezt is.
Felvételinél meg (őszintén szólva) nem hótmindegy hány pontot adnak a romáknak pluszban? (Már ha adnak mert én ezt tőletek hallottam :P ) A férjem egy igenigen nagy egyetemre járt mégsem látott az elsősök közt sem egyet sem, és én sem találkoztam velük a főiskolán. Egy antialkoholistának hiába adsz kocsmabérletet féláron. (Természetesen tisztelet a kivételnek itt is mert biztos van... :roll: )
Vendég

A hátrányos helyzet nem azonos (teljesen) a romasággal... Ide tartoznak azok is, akik mondjuk állami gondozásban nőnek fel. Meg kapnak még pluszpontot a fogyatékosok is.
Én láttam már karón varjút; oda felvételiznek, amilyen sulit, ha elvégeznek, látható rá remény, hogy el is tudnak helyezkedni. Nekem volt a fősulin több roma osztálytársam (szocmunkás vagyok... :mrgreen: ); sőt, az egyetemen is volt.

been

Erről a pontosztogatósdiról az a véleményem,hogy állambácsi rájött hogy az neki nem kifizetődő ha tandíjmentességet ad pl a kismamáknak,de hogy mégis adjon valamit kitalálta ez a pont dolgot.

Kép
Kép
josi

A népszavazás óta meg úgyis tandíjmentesség van újra :lol: vagy lesz ősztől, nem tudom mikor lép(ett) hatályba. :D
Vendég

Ahogyanmondod. Ez a mézesmadzag.

been

... mámint a pluszpontok.

been

hát,én meg nem jártam se fősulira,se egyetemre,és igenis hülyülök itthon :oops:
Mikor még dolgoztam kívülről tudtam mind a 800 kódhoz tartozó céget,mostmeg szinte egyre sem emlékszem(minden nálunk tankoló cégnek volt egy kódszáma,és mikor számlát írtunk nekik,csak ezt a kódszámot ütöttük be,nem kellett a teljes cégnevet,címet)
Sőt,még elötte,mikor vendéglátóztam,kívülről tudtam kb.40 koktélt,mostmeg lassan azt sem tudom,mi a koktél :roll:
Na,nem folytatom a siránkozásaimat. Tudom,hogy pillanatok alatt vissza tudnék rázódni a munkába,ha kellene,de semmi kedvem visszamenni benzinkútra-bár naggggyyyyon szerettem :wink:
Vendég

Bölcsi: Pakson is van-volt kettő,először ami itt van a hegyen abból csináltak egy felet,és most bezárják a lentit jelszóval,hogy nincs elég gyerek,ami nem igaz!!!!!! :evil:
Én úgy tudom méghozzá egy bölcsis gondozótól,hogy azért nem kifizetődő a bölcsi,mert az állambácsi csak a harmadát fizeti/ gyerek.

Kép
Kép
josi

Cseriani,viszont állítom,hogy a gyerekkérdésben kapásból tudnál válaszolni :lol:

Kép
Kép
josi

Az népszavazásos tandíjmentességnek ehhez a kismamás dologhoz semmi köze. Az a tandíj (bocs nem tandíj, hanem FER :shock: ) az államilag finanszírozott szakokat érinti csupán, ott kellett volna fizetni x összeget. Azonban egyre kevesebb főre hirdetnek állami finanszírozású képzést. Amire én járok (még 5 napig :lol: ), az költségtérítéses, most kb 105 ezer egy félév. Na most én meg még többen a csoportunkból erre kaptuk meg a tandíjmentességet, mivel tgyás, gyed, gyes alatt eddig ingyenes volt, állambácsi fizette a mi költségtérítésünket a főiskolának. Ezt törölték el. Szóval a költségtérítéses képzésnek nem oszt nem szoroz, hogy lesz-e tandíj vagy sem. Ott fizetni köll és kész... :evil:

dadomi

Dominikom szerintem kukás pályára készül... Ha egy pillanatra nem nézek rá, már a kukánál van, azt rendezi :evil: :evil: :evil: Ő lesz majd a hulladékgazdálkodási miniszter :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dadomi

Cseriani mér hülyülnél már??? Gyakorlati képzésen vagy több, mint három éve az alábbi szakokból: - csecsemő- és kisgyermek gondozó, nevelő, - óvónő, - dadus, - ápolónő, - takarítónő, - szakácsnő, - lakberendező valamint betekintés nyersz az orvostudományokba :lol: :lol: :lol: :lol:

dadomi

szivárványszínű -szemű Elizám: Kép
Kép
nézzétek el a foltos pólót,épp most evett :roll:
Vendég

Dadomi milyen igazad van. Kár hogy ezt nem veszi senki figyelembe. Én azt szeretem mikor a fiatal védőnénink próbál segíteni (neki még nincs is gyereke). Gyerek orvoslás meg pláne megy. Jobban tudom lassan mikor mi kell a gyereknek, mint az orvos. Kár, hogy anyukák nem írhatnak receptet.
Vendég

Cseriani nagyon édes Eliza még azzal a szem alatti foltocskával is. Foltos ruha? Még a végén rádfogják, hogy nem tartod rendben a gyerekedet? :lol:
Vendég

Eliza és banán-ne tessék rosszra gondolni :P Kép
Kép
Vendég

csajok,köszi,megnyugtattatok. Már nem is érzem annyira hülének magam :P
Vendég

dadomi Ha Dominikod mellé kell egy kukás társ itt van Zsombi ő is állandóan kukázik, "szelektíven" szét válogat. Igen olvastam amit írtál, a krémnek majd utánna nézel, előre is köszi. Amúgy azóta is kidob a babanet?
Hát igen a kismamák tandíj mentességének semmi köze a FER-hez. A mi "kedves" dékánuk már a parlamentbe csücsül, hát mik vannak :roll:
Cseriani szépen kisminkelte magát a lánykád. De tudom ám hogy titokba .... már szóltam is a gyámügyiseknek :D
Vendég

Dehogy vagy te hülye, Cseriani, sőőőőt! Nekem nem kellett adatokat megjegyeznem a melóhelyemen, mégse sok lövésem lenne az egészhez, ha visszamennék...
Eliza, azok a szemek, hűűűűű! Naonnaon szééép kiscsaj - a szivárvány már fel sem tűnik... :lol: (szegénykém, azé rendesen fájhatott neki...)
Navégülis hülyeésget írtam, mer hátrányos helyzetért évek óta adnak pontot, míg tandíjat idéntől vezették be újra.Kismamakérdésben meg igazad vagyon, Dadomi.
de mosmá eldugulok... :oops:

been

devcsa, sejtem, mellik oldalon ül... :P
jah, és ármin is csatlakozik a kukázókhoz, jelentem... hogy mé az a legjobb szórakozás...
itt ép kidobták a kukát és beköltöztek a konyhaszekrénybe... :twisted:
Kép

been

Hát akkor bocsi, én azt hittem anblokk a tandíjról beszélgetünk azért hoztam elő hogy pluszpont ide vagy oda már úgysincs, de akkor ezek szerint kizárólag a kismamákra kihegyezve folyt a csevely. Félreértettem. :roll:

Cseriani,
Eliza gyönyörű foltokkal is. Nekem ilyen fotóm még csak Enikőről van. :P
Vendég

Ezt csak azért írtam, ha véletlen a tévébe egy vagy több dékán véleményét fejtegetik a tandíjjal kapcsolatba, senkit ne tévesszen meg :twisted:
Attól, hogy egyetemi munkatárs nagy ívbe sz..k a felsőoktatásra.
Vendég

Devcsa! Zsombor lesz majd a hulladékgazdálkodási államtitkár :lol: :lol: Nyerő pozíciók, dől a lové dolgozni meg nem kell, úgysem kérik számon. A krém: Baneocin, megnéztem. Nem, mostanában nem dobott ki a babanet :lol: :lol: Köszönöm a tanácsot ezzel kapcsolatban mégegyszer!
Cseriani! Máskor olyan helyen üsd a lányodat, ahol ennyire nem látszik :P :P :P :P :P Monokli a szem alatt, foltos póló - há milyen anya vagy te? :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Annyira édes a csajszikád!!!!
Dominik egyre jobban kezd beszélni :lol: Nemrég itt ült mellettem, nem tudott valamit kinyitni, erre: "anya, nem!" és adta nekem :D Meg annyira édesen tud magyarázni az általa alkotott nyelven, de valahogy megértem, hogy mit akar :lol: :lol: Még egy-két év és én is ezen a nyelven beszélek, a totális elhülyülés után :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

dadomi

1-2 év múlva Domi már nem beszél babanyelven... :P Vagy mindegy? :lol:

been

Emma! Ármin meg a másik államtitkár lesz majd :lol: De mivel Dominik a legidősebb a három kukás közül, így értelemszerű, hogy ő a főnök, a miniszter :lol: :lol: :lol: :lol: Hát ez a kép nagyon jó!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: mellékállásban majd lehet Ármin vízvezetékszerelő :P

dadomi

Emma! Az tök mindegy, én hülyülök el annyira, hogy majd csak a tőle átvett babanyelven fogok tudni beszélni :D

dadomi

msn-en megint nem látsz? :shock:

dadomi

Nálatok is dörög az ég, mert itt már kezdi :cry: Hát ennyit a jó időről.
Vendég

deeedeee... :oops:
vízvezetékszerelő kizárólag másodállásban lehet. :P

been

Itt ömlik az eső... remélem, délután eláll, mert nem voltunk még boltban... :oops:

been

Szóval te küldted! :twisted: A vízvezetékszerelő mér csak másodállás?
Vendég

Dörög már... :evil: Eső ne legyen, elég volt egy kis időre...

dadomi

Hááát, szeretném, ha többre vinné... :oops:
(Vízvezetékszerelőktől és egyebektől boccs, nem nézem le a szakmunkásokat - a férjem is az - ,de azért ne vízvezetékszerelő legyen, szal érted... ) :oops:
Ééén nem küüüldteeeem... :lol: Ott is van, meg itt is van. Ba..a meg.

been

Mert főállásban államtitkár, innentől kezdve már lehet büntetlenül lopni, csalni, hazudni... :lol: Így a vízvezetékszerelésből befolyt jövedelmét eltitkolhatja :lol: :lol:

dadomi

Értemén :P Májer gyerek :lol: :lol: :lol:
Vendég

na, dadomi, lopóscsalóshazudós nem lesz a fiam, akkor inkább szereljen vezetéket... :wink:

been

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?