Sziasztok,
Adi foltja nagyon szepen elmult, de hat eddig is sokszor elmult, csak neha visszajon. En engem az aggaszt, hogy mitol jon vissza, mert arra kene rajonni. Nekunk is kutyult kremunk van, es hasznal is lehet, hogy nekunk is az okozza a gondot, hogy ha szep a bore, akkor elfelejtem bekenni neki es akkor elojon. Most extran figyelek ra, es ha nem jon neki elo, akkor csak borproblema, ha elojon, akkor irany a gastro.
Ivett,
Babanak a 2. het vegere kell visszanyerni a szuletesi sulyat. Nallam is detto ugyanez a szindroma volt mint nallad. Hazajottem, tovabb esett a sulya, vedoneni szerint ehezett a gyerek, ugyhogy kapott tapszeres potlast. En igy szoptattam 9 honapig, de nagyon kellett zsonglorkodni, hogy ne apadjon, soha nem lakattam jol tapszerrel, mert akkor bealudt orakra es nekem meg apadt a tejcsi.
nekem azert nem volt eleg tejem, mert a Urtica urens nevu homeos bogyot egyutt ittam a laktoherb teaval (biztos ami biztos alapon) es mint a 6. heten kiderul egyutt APASZT(ezt azota tobb anyukatol is olvastam). Aztan amikor adam 3 honapos lett akkor megtalaltam a more milk tablettat ami nagyon jo (most szules utanra tervezem a bevetelet), de sajna nekunk mar kicsit keso volt, ugyanis nem tudtam leszoktatni a tapirol.
Szoval amit en tanacsolni tudok:
1. Nyugi a gyerek nem fog egyik percrol a masikra ehen halni (en balga peldaul azt hittem).
2. Potlast vagy kiskanallal vagy poharbol, de a legjobb a Medela Szoptanitja(nekem nagyon bevalt)
3. Hivj fel egy szoptatasi tanacsadot, ha a vedono nem tud segiteni
4. Szoptass amikor csak lehet, ha bealszik 5 perc utan, akkor koltsd fel.(az enyem mindig aludt ha cicire raktam, borzaszto volt, aztan leraktam az agyba es ott egybol felebredt. Szoval en volt, hogy 1 szoptatas alatt 2-3szor letettem az agyba, hogy felebredjen, mert maskepp nem lehetett felkolteni).
Nagyon nagy maceranak tunik, de hidd el megeri, ha Te is ugy erzed, hogy szeretnel szoptatni.
Mondjuk, en mindenkepp szolnek a vedoneninek a tapszerrol, mert ha atiopias a gyerek akkor mindenkepp HAsat hasznalnek es azt csak ok tudjak felirni.
Ha keredesed van nyugodtan, sajna en anno nagyon sok mindent elolvastam, hatha le tudnank szokni a tapirol, de nem jott ossze. (aztan 3 honapos koraban kiderult, hogy egy komoly BCGs szovodmenye van es muteni kell, szoval igy utolag valoszinu Adinak azert nem volt jo a sulyfejlodese
).
Kriszti