Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Szep napot mindenkinek.

Tapasztalt mamiktol kerdeznem, vagy barkitol aki tud ebben tanacsot adni;

Szoval az a helyzet hogy vasarnap ota faj a hasam belul, de csak mozgasra, olyan mintha nem fernenenek el bennt a dolgok, es ez eleg kellemetlen.
Azzal a bizonyos manoval nincsen gondom, meglatogat naponta, de megis mintha tele lennek, vagy ilyesmi.

Ez azota faj,miota volt egy kiadosabb ebedem, meg egy zotykolodos utam hazafele.

Szerintetek ez okes? Valtozni fog?

Eleg tapasztalatlan vagyok ezen a teren hogy mi szamit normalisnak, abszolute parazos kismami vagyok.
Nagyon koszi elore is...
Zsiraf

Kép
zsiraf8

Sziasztok!

De jó neketek én a 12 .heti (ami a 13 héten sikerült) ultrahangon nem kaptam képet,de olyan jó volt látni a Manócit. Izget-mozgot ficerget. :D :D :D

Aida! Jó kérdést tettél fel. Én is, mint szintén elsőbabás sok-sok dolgot nem tudok. Néha rendesen butusnak érzem magam. :oops:

Engem az adókedvezmény éredkelne. Első terhességnél is jár? No megint egy olyan kérdés amiről fogalam nincs. :oops:
Köszike: O.
Vendég

lbernusk: persze... mert mázlid van. Az én helyemre azonnal felvettek valakit, leshetem hogy fogok visszamenni... ennyi erővel akár ki is rúghattak volna... (ha vissza is vesznek akkor majd olyan xar munkát sóznak rám, hogy magamtól fogok elmenni... tapasztalat...). Itt egy fizetésből nem él meg senki, csalási adózás meg nincs mert az az ami miatt a szídott "nyugaton" mégiscsak megéri valakinek otthon maradni a gyerekével hosszú évekig...
Vendég

Zöldi, bébic!

Tegap megcsinálta a doki a jobb szememet, ki lehetett bírni de tényleg. És mostanra már szinte egyáltalán nem is fáj. Július 7-re kaptam időpontot a másikra...

És képzeld Zöldi nem kellett fizetni, teljesen odavoltam! Akkor a babára költöm az egészet!

Kép
mannababoca

Zsiráf!
Nekem elég gyakran fáj a hasam alja, de nem is fájdalom, hanem inkább feszítő érzés. Meg néha szurkál is. A doki és a védőnéni is megnyugtatott, hogy a méhszalagok nyúlnak. Csinálja a baba a helyet magának. No para! :-D

Kép
Kép
lbernuska

Koszi Berni,

Azert furi, mert volt olyan erzesem is, de ez most mas. Csak mozgasra, olyan mintha telthaz lenne benn...
ami vegulis tok normalis, ilyenkor mar akkora a meh mint egy kisebb dinnye, el tudom kepzelni, hogy minden egyebnek kevesebb hely jut.

Szoval nagyon furi, remelem hamar elmulik..

Van esetleg masnak is ilyesmi erzese?

Kép
zsiraf8

Aida,
a Bolgárkerékben sztem jó minőségű képet adtak - tettem fel korábban.
Össz. 7-et nyomtattak ki nekem, össz. 2 A4-es papírra.
De én is kértem DVD-t, bár 2000-ért rablás szerintem, de megéri - már nagggyon-naggyon sokszor megnéztem és olyan jó!

Talán az egyedüli hátrány esetleg más helyekhez képest, hogy nekem kb csak 10 perc volt maga a vizsgálat, de lehet, hogy csak azért, mert pont csúszás volt, mert egyébként meg félóránként vannak beosztva az emberek, ha jól tudom.

Kép
trombibébi

Zsiraf!
Nekem is szoktak lenni hasonló problémáim azt mondta a védőnő barátnőm, mindössze arról van szó, hogy mindennek kevesebb a hely és hogy az anyagcserénk ilyenkor lelassul hiába van az a bizonyos manó nem biztos hogy a szervezet mindent úgy dolgoz fel mint régen.

Illetve igen nő a poci és nyúlnak a szalagok!
Vendég

sziasztok!

manna. orulok, hogy jo lett a muteted! drukk a masikhoz is!

zsiraf. mar nekem is nyulnak a szallagok es fure erzes! ne izgulj, minden oke!

Hol van zoldi es magnes?

Mi ma voltunk ultrahangon. hat nem volt egy nagy durranas. 3 perc alatt lezavartak. :evil: vettek vert. vashianyt, hiv-t, rubeolat meg meg egy par dolgot neznek. lemazsaltak. 65.5kg vagyok.
csatolom az uj kepet,persze ez a masiknak a kozlebe sem erKép Babuci 13 hetes 1 napos
ulomagassag 7cm.
a 15. het utan kell menni megint vervetelre, akkor nezik a down kort, meg nyitott gerincet. aztan a 20. heten meg egy alapos ultrahangra. tobb nem is lesz.

a baratnom eppen szul! ugy izgulok! elbogtem magam, amikor meghallottam a hirt, hogy mar bementek a korhazba. reggel 5 ota bent van. remelem nem szenved sokat! :?

delutan becsabultam egy mekibe. mcfish-t ettem. fini volt. :lol:
es a baratnem topikjabol meg holnapi vacsi otletet is meritettem. paprikas krumpli. nyami! :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

koszi Szorsi, privi ment
Kép
zsiraf8

ja es meg egy korabbi vitahoz hozza fuzve, itt is kellett fizetni a kepert! £2 (=6-700ft)

KépKép
KépKép
mush589

harivera. mi volt az uh-n?

KépKép
KépKép
mush589

haaat a masodikon a feje van a babanak, ugye?

KépKép
KépKép
mush589

vagy alulrol?

haaat ma itt nagyon csend van.

en halalra izgulom magam. a baratnom 26 ora vajjudas utan, a csaszarra var. annyira sajnalom szegenyt. remelem hamar magahoz ter! es a baba is jol lesz.

KépKép
KépKép
mush589

Röff!
Én ma egész nap barátnőztem, vásároltunk, maci után meg bealudtam :lol:
...és holnap is csak este leszek.

Pusz mindenkinek, és jólesett, hogy hiányoltataok! :lol:

Kép
zölddisznó

zoldi. nana, hogy hianyoltunk. te vagy ennek a topiknak az alappillere :lol:

foginy verzesre van valami javaslatotok?

KépKép
KépKép
mush589

azt akartam irni, higy az egyik alappillere :oops:

KépKép
KépKép
mush589

Szép jó reggelt mindenkinek!

Az éjjel olyan érzésem volt mintha kontrakcióim lennének, azt hittem megyek szülni... :shock: Rendesen bekeményedett a méhem 10-15 percenként. Aztán bevettem 2 magneB6-ot és megszűnt. :roll:

Zsiráf:
nekem is olyan érzésem van. van amikor még a járás is nehéz, mert ugy feszül ott lent.

manna:
de jó, hogy nem kellett fizetni :lol: Akkor jó shoppingolást a babának! :lol:

Mush:
volna egy kérdésem:
ha ott Isten őrizz, valami bajom történne, és uh-ra kellene menjek, kellene fizetnem, vagy az eü. biztositás érvényes ott is, mivel Eu-s állam...Mert Anglia kicsit bonyolult... :roll:

Harivera:
megmondjam őszintén, én mindkét képen a fejét látom tisztábban a babáknak. A második sokkal elmosottabb, homályosabb és az elsőn mintha fütyit látnék, de a másodikon nem látszik semmi... :oops: De végül megmondták a nemét?????Tudod már???

Kép
Kép
Kép
f.marti

Mush!
Hát Angliában nem viszik túlzásba ezt a terhesgondozás dolgot! 20. hét után egyszer nem nézik meg a babát a szülésig? A barátnőd előtt meg le a kalappal! 26 óra vajúdás... nem semmi! :shock: Bízok benne, hogy lehet ennél gyorsabban is. :?

Harivera!
Hát ezek az UH képek nekem bonyolultak! Az első még ok, azon látom a babát, de a második... Bocs, de nem tudok segíteni.

F.Márti!
Tegnap délután ótan nekem is fáj a hasam, és kicsit megijedtem, mert nem bírtam eldönteni, hogy a baba vagy a beleim. De most már úgy tűnik, hogy az utóbbi. Nekem még fogalmam sincs, hogy milyen az, amikor bekeményedik a méhem... Nagy kihívás az első terhesség!

Kép
Kép
lbernuska

Bernuska:
olyan érzés mintha elkapná a görcs a hasizmodat :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Röff!

Mush! :oops:
Nekem is szokott fájogatni a hasam, de nem vészes. Én olyankor megiszom egy 400 mg-os pezsgős Mg-t, az jó gyorsan felszívódik! ...és orvosi javaslatra néha utána küldök egy pohár vörösbort;)

Legyetek jók, csak este leszek.

Kép
zölddisznó

Sziasztok!
Jelentem baratnom kislanya megszuletett 23:20-kor! 3890 gr es 54 cm.
Mama es baba jol vannak!
Le a kalappal elottuk! 26 ora utan meg a csaszar, biztosan kivannak.

KépKép
KépKép
mush589

marti.

hogy van magdolnam? ugyanabban topikban kerested ot, ahol az en baratnom van.

Van e111-es kartyad? azt ki kell valtani mindekinek a csaladban. es azzal el kell, hogy lassanak vesz eseten. peldaul baleset, vagy ugy erzed, hogy baj van.

KépKép
KépKép
mush589

Ibernuska. de azert a vedoneni megnezi a szivhangot meg pocak meretet mernek, meg vizelet, de nem lesz tobb uh. ha csak nincs valami gubanc.
de en megyek majd 4d-re otthon a 23-25 het kozott valamikor.

KépKép
KépKép
mush589

Lányok!
Kérek egy kis felvilágosítást!
A 4D UH-t bárki kérheti, csak az külön fizetős?
Nálunk az UH-n ki van rakva a falra egy hirdetés, egy Kft. végzi, babmozinak hívják, de itt csak nézni lehet, egészségileg nem tesznek megállapításokat.
Van olyan 4d is, ahol nézik a baba méretét is, vagy ez csak arra szolgál, hogy a kismama és a család részére nagyszerű képeket biztosítson?
A 4d-t a terhesség alatt kötelezően elvégzik, vagy választható szolgáltatás?
Tényleg, lehet hülyeséget kérdezek, de nem tudom.

Üdv:

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok,szeretném megosztani veletek mekkora fájdalmat érzek a szívemben.Rettenetes az űr.Hajnalban meghalt a 2,5 éves rottweilerünk,Terka.Tegnap ugyanis oltásra vittük amit az a barom állatorvos rosszul adott be neki. Ezt leírni nem lehet,mennyire hiányzik.A szívemből téptek ki egy darabot,óriási nagy fájdalom....Ő nekünk nem csak egy "kutya" volt,ő a családunk része.borzasztó ,nem találom a helyem.Nagyon hiányzik!!!
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmon, részvétem a kutyusotok miatt!!! (Hogy lehet egy normál oltást ilyen rosszul beadni?!!!)

Betti, én mint "nagy tapasztalt" úgy gondolom, hogy maga 4D csak élvezkedésre szolgál, és igen bárhová "besétálhatsz" és kifizeted.

Vannak olyan helyek, mint pl az Istenhegyi Klinika vagy a Bolgárkerék utcai Magzati Diagnosztikai Központ, ahol tutira végeznek szakszerű méréseket is, ezek a gépek 4D-ek, de egyébként magát a méréseket itt is 2D funkcióban nézik.
Szóval it mondjuk össze lehet kötni az élvezkedést az amúgy is kötelező genetikai ultrahangokkal.
Lehet, hogy van más ilyen hely is, de azokat én nem ismerem.

Kép
trombibébi

Persze a "besétálást" úgy értem, hogy azért többnyire mindenütt be kell jelentkezni....

Kép
trombibébi

Betti!
A terhesgondozás alatt csak 2 D-s UH-t csinálnak. Pénzért mehetsz 4 D-re, ebből van babamozis és vizsgálatokkal kombinált változat is.

Sarmon!
Én is kutya tulaj vagyok, így átérzem Terka elvesztését!!! :-( Nagyon sajnálom! Hogy lehet egy oltást rosszul beadni???

Kép
Kép
lbernuska

Sarmon :(((( (hogy lehet rosszul beadni az oltást? Én kiherélném azt az orvost vagy minimum beperelném állatkínzásért:(((( Gyerekek is kivannak ha jól sejtem:(((((

Harivera: első képen látom a babát de iszonyú homályos, semmi sem látszik, ha lelőnek se látok rajta semmit (viszont szép formás:))))) A másik kép meg nekem egyértelműen a feje és a keze... nekem legalábbis úgy tűnik... (az indexen van egy szülészeti UH-t topik, kheironnak hívják az orvost aki ott "rendel", ha jó minőségű képet rak be valaki akkor rá szokott nézni... de csak ha jót). Egyébként tőle lehet kérdezni is ha valamit nem ért az ember az UH eredménnyel kapcsolatban stb. Jó tudni:) (Nagyon gyorsan szokott válaszolni)
Vendég

De tényleg lutri a dolog még.
Ez lehet nuni is csiklóval meg ugye a másik verzió. Nem is agyalok rajta többet. Majd megtudom ha kibújik de sajnos ha fiú ha lány akkor is csak lány nevem van és fiút nemtalálok a neki illőt. ez van.

harivera
Budapest XXI. kerület

Harivera!

Márti vagyok a szeptemberiektől, talán még emlékszel rám! Szóval megakadt a szemem azon, hogy nem találsz fiúnevet a babának! Hát, én is így voltam és a barátnőm mondta is, hogy azért nem, mert valószinűleg nem lesz rá szükség! és igaza lett! 3 fiú után most kislány érkezik a családunkba!!! Lehet, ezért nem találod Te sem a megfelelő fiúnevet? Nézz át néha hozzánk is, jó sokan vagyunk és nem kevés közöd van ahhoz a topichoz!

Márti
borossné becz márta

Kép Bugri Nori par orasan

Lanyok! Nezzetek! Mire erdemes varni! Ilyen gyonyoru babat! Megerte a hosszu varakozas!

KépKép
KépKép
mush589

Sarmon! Nagyon sajnalom, ami a kutyatokkal tortent! Reszvetem!

KépKép
KépKép
mush589

mush : nagyon szép baba :) Gratulálok hozzá a barátnődnek:)
Vendég

Sarmon! Kutyus :cry:

Kép
zölddisznó

Harivera én nem akarlak elkeseriteni de ha az első kép kuki akkor szerintem a második is :cry:
Köszönöm mindenkinek hogy eggyüttérez velem a kutyunk elvesztése miatt,de egyik szemem sír a másik pedig nevet,mert a férjem annyira nem birta nézni a gyötrődésemen hogy neten gyorsan felkeresett egy rotti tenyésztőt és már mentünk is kutyusért:igaz Terkát nem pótolja egy kutya sem de nézzétek meg milyen édes és imádnivaló Szőlőhegyi Bitangűző Dorka!:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!

Mush: Gratula a barátnődnek a babához. Nagyon édes. És igen érdemes várni, mert egy nagyon szép dologban lesz részünk.
Harivera: Én is azt mondom, hogy még bármi lehet. Talán a legközelebbi UH-n már jobban kivehető lesz.
Sarmon: Őszinte részvét a kutyus miatt. Persze hogy nem pótolja semmi, de ez az új kutyus (aki nagyon tünemény) segít könnyebbé tenni a gyászidőszakot.
Jó éjszakát mindenkinek!
Gabi

Kép

Kép

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Ibernuska: Fuvaros

Sarmon: a gyerekek utáni adókedvezmény nem vész el, legfeljebb évvégén az adóbevallásnál tudod érvényesíteni, ha igazolás híján a munkahely nem adja meg egy hónapra. Ez havi 4000 Ft/gyerek, de csak háromgyereknél vehető figyelembe, feltétele a magzatról szóló nyilatkozat, és a már meglévő gyerekek után kapni kell családi pótlékot. Remélem segítettem. Mindenesetre "köszönjük " meg Kormányunknak, hogy csak a háromgyerekeseknek jár, és, hogy az összegét 10 ezerről 4 ezerre csökkentették. Bocsánat, soha többet nem fogok politizálni, ígérem.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Sarmon. Remeljuk a Dorka nem csak Bitangot, hanem a banatot is hamar eluzi!

Koszi a gratulaciokat! Majd atadom Veranak meg Norinak!

Gabriell! Jo az uj vonalzod!

Mostanaban sokat olvasom a nyari kismamikat Vera miatt, hogy ott micsoda elet van! Kivancsi vagyok hogy mi is ilyenek leszunk-e a vege fele!? :lol:

KépKép
KépKép
mush589

aida. ha lesz idod csinalsz majd uj tablit? koszi

KépKép
KépKép
mush589

"Remeljuk a Dorka nem csak Bitangot, hanem a banatot is hamar eluzi! "

Űzi-űzi,rágja a cipőket!!! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Igen, csinálok táblázatot!! Ma van az utolsó vizsgám. Illetve ez egy programozás szigorlat lesz és utána szabad vagyok. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida. megy a drukk neked! ugyes legy

KépKép
KépKép
mush589

tudja valaki, hogy miert mutat a 2 vonalzo 2 kulonbozo napot?

KépKép
KépKép
mush589

Mush!
Gratulálok barátnődnek a gyönyörű babához!

Sarmon!
Bitangűző Dorka zabálnivalóan aranyos! :-D Ismerős a mindent szétrágós periódus, nekünk most 3 hónapost a kutyusunk.

Kép
Kép
lbernuska

Csajok!

Egy kérdés! Van köztetek aki allergiás??? Én a parlagfüvet nem bírom, de tuti valami mást sem, mert tavasszal elkezdődnek a tüneteim, de nyár végén kap el igazán. Tavaly - mivel már dolgoztunk a babaprojekten - nem szedtem rá semmit, de egy hónap kínszenvedéssel telt. Már előre tartok az augusztustól, így időben fel akarok rá készülni. Tud valamelyikőtök olyan bogyót, orrcseppet vagy bármi mást, amivel terhesen is lehet enyhíteni a tüneteket???

Kép
Kép
lbernuska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?