Szia Andi!
Köszönöm a válaszodat! Hát igen, ez a másik ok, amiért szülész orvost nem fogadnék, hogy a nőgyógyászommal teljesen meg vagyok elégedve. Eredetileg magánnőgyógyászként kerestem fel, aztán rögtön az első vizsgálat után műtétre küldött, mert baj volt. Onnantól kezdve a szívén viseli sorsomat és ez meglátszik a munkáján, ugyanis átvett a körzetébe (pedig nem hozzá tartozom), úgyhogy most már pénz nélkül foglalkozik velem (azóta sem fizettem neki, csak egy apró kis ajándékot kapott), mégsem érzem, hogy hanyagolna.
Tehát plusz vizsgálatokra nemhogy nincs szükségem, de kifejezetten terhemre lenne. Ő ismeri a kórelőzményemet, tudom a mobilszámát, őt bármikor (hétvégén is) fel tudom hívni és barátságosan beszél, ezen kívül őszinte. (Amúgy szülész orvos is, csak most nem szüleszthet, mert nem ott dolgozik, hanem az sztk-ban.)
Egyedül a gátmetszés miatt aggódtam, de azóta utánaolvasgattam a témának és rájöttem, hogy első szülő nőknél itthon rutinszerűen vágnak, és ritka, mint a fehér holló az olyan nő, akinél nem kellett vágni, ráadásul azt hosszas felkészülés (gátizomtorna, olajos masszázs, st.) és profi szülésznő segítette.
Szóval lemondtam a gátam épségéről. Mondjuk málnalevél teát fogok inni, olajozni is fogom, de nem a durva masszázstechnikával. Hátha akkorát nem kell vágni...
Tegnap olvastam olyan rémhíreket kismamáktól, hogy még évek múltán is érzékeny a gátjuk a seb miatt és már el sem fog múlni...
Minden esetre úgy vagyok vele, ha el is vállal a doki a pénz miatt arra a feladatra, hogy védje a gátamat, valószínűleg akkor is vágni fog... akkor meg minek.
Sajnos szülésznőt nem ismerek, de több helyen olvastam, főleg a fórumon, hogy azt érdemes inkább fogadni...
Remélem november végén nem lesz dömping-szülés a Klinikán...
és akkor még szerencsém is lehet. Az orvosokban egyébként megbízom, mert a debreceni Klinikát dícsérik (bár zsufis egy kicsit és a látogatók, valamint a takarítónők zaklatósak).
Már szinte biztos, hogy ügyeletesnél szülök. A szülésznőnek meg utánakérdezek, bár ezzel is az a gondom, hogy ha épp nem fog ráérni, vagy fáradt lesz (ezt ugye ő sem tudhatja előre), akkor nem sokra megyek vele, ráadásul a szülésznő fogadás itt nem divat, tehát még nem tudom, honnan szerzek egyet...
Abban is igazad van, és maguk az orvosok is elismerik (már amelyik), hogy igazából orvosra csak kivételes, komplikált esetben van szükség a szülésnél. Egyébként az megy a maga útján, ha hagyják...
Köszi még egyszer a hozzászólást! Sok sikert a szülésedhez!
Üdv., Éva