Új privát üzeneted érkezett!

Szorítunk Timinek :(
Vendég

Annyira sajnálom. Csak gyorsan gyógyuljon meg. Remélem most is pozitívan áll hozzá. Bízom benne, hogy hamar helyre jön. :cry: :cry:

Cseriani majd, ha hazaér értekezek vele. Nem jövőhéten, hanem utána héten megyünk. Ránkfér egy kis pihi. Már ha lehetséges két aktív gyerek mellett. Én recept helyett a sütit kérem ha lehet. Azt már csak enni kell.

Moni akkor csak kitartás. Majd elmúlik. Aztán rájön Mirkó, hogy az éjszaka alvásra való.
Vendég

a francba. Pedig annyira drukkoltam neki. Egész nap a telefonom lestem,hogy mikor ír. Sztem ezért nem tudtam itthon nyugton ülni.
Vendég

rékababa én fáradtabban jöttem haza a nyaralásból.
Hova mentek?
Tud valaki a balatonnál egy igazán jó,bababarát helyet?

Csajok,jön a recept:
1 csomag zselatintfőzz fel 2 dl.vízzel,majd hagyd kihűlni.
Fél liter hulala tejszínt verj fel kevés cukorral,adj hozzá 1 nagy gyümölcsös joghurtot,majd keverd össze 1 nagy tejföllel és a kihült zselatinnal.
Tepsi aljára tegyél albertkekszet,ra lapátolj a masszából,szórj rá bármilyen gyümölcsöt,majd ismét keksz.ismét massza,ismét gyümölcs. Tedd jó pár órára hűtőbe,majd szeletelheted.

Isteni. :wink:
És én ebből dupla adagot szoktam :oops:
Vendég

Áfi sztem sokkal-sokkal finomabb hulalával.
Vendég

Cseriani ha legközelebb Őcsénybe megyünk majd akkor hívlak és találkozhattok a párommal és ha gondolod velünk is. A balatonon a gyaraló adott. Sógorom barátnőjééké a nyaraló. Háromszintes, melegvizes medencével. Nem akartak kettesben menni ezért hívtak minket is. Hát nem tudom, hogy tudnak-e pihenni. Mi tavaly Horvátországban voltunk a lányokkal, tudtunk pihenni is. Pedig Réka még csak 7 hónapos volt. A napirendjét ott is tudtam tartani. Remélem most is sikerül azért egy kicsit pihizni is.
Vendég

mondjuk nagyrészt mi sem a gyermekek miatt nem tudtunk aludni,hanem mi szerveztük kicsit túl a programokat. De mindig így járunk :?
Ok,szólj,ha jöttök. Holnap tuti nem jó.
Vendég

holnap nekünk sem jó, valószínűleg inkább hétvégén. De majd meglátjuk. Szombaton a nővérem lánya ballag, akkor ott leszünk.
Vendég

Timesz, erre megen nem lehet mit mondani...
Alattomos, rusnya, undorító dög, de le fogod győzni, muszáj! És úgy is lesz.
Veled vagyunk mi is!

been

Reggelt...
Cseriani, kösziii a receptet! Sztem ma meg is csinálom, van is itthon hulala tejszín. (Dehülyenevevan...) :lol: . Csak keksz nincs, meg zselatin, meg az összes többi, ami kell hozzá... :roll: Eper is van. Majd azzal! Nyami.
Rékababa, de jóóóó lesz nektek a Balcsin! 8)

been

Bezony már én is nagyon várom. 23-án indulunk. Legalább párom is tud majd pihenni, mert most nagyon összejöttek a munkák neki.
Vendég

Nem is meséltem... Barnus tegnap óta beszél :D na jó, csak egy szava van, de azt következetesen használja s ígyen hangzik: szcici. És valóban arra érti amit a szó takar, kéri is vele, és ha meglátja akkoris örömmel ismételgeti. :)
Vendég

Áfi,olyan kis édes a hangjuk,Csilla is két szót "mond": baba és mama.....mikor anyósom meghallotta meg is könnyezte :D persze ez nem tudatos,de megzabálom ,mikor mondja,sőt ha mondjuk neki utánozza is,és morogni is szokott :lol:

Kép
Kép
josi

Most jöttünk a méreckedésből, 6960gr és 67cm........azt mondta a doki,hogy a hosszához képest jó :roll: ilyen a fajtánk,nincs mit tenni.

Kép
Kép
josi

Elhiszem, hogy meghatódott a mami! Tényleg, anyud hogy van, Josi? És Móni, apukád?
Árminom nem beszél, vagyishogy saját kis nyelvezetet fejlesztett ki magának, de azt csak ő érti. Gesztikulál, mutogat, pofákat vág, és közben magyaráz. Ezen felül van a mammammamma, ezt ismételgeti, ha csak látja, hogy terítek, vagy meglátja a bébiételes üveget, vagy egy kiflit, vagy banánt... Illetve, ha csak kinyitom a hűtőt is ez megy. Nincs baj az étvágyával hálaégnek... :P
Ja, meg van a szimplán ma, ez a macska, van egy kis könyve, odalapozgat, és mutogatja a macskát benne.
Furcsa nekem kicsit, bár a fiúk állítólag később beszélnek, de Hanna ennyi idősen már nagyon sok mindent mondott.

been

josi, semmi baj a fajtátokkal, később tuti nem lesz súlyproblémája a csajaidnak. :lol: nem beszélve arról, hogy emelgetni is könnyebb... :wink:

been

Emma! Nincs két egyforma gyerek. És nem feltétlen nem-függő, hogy mikor kezd el beszélni. Daninak 17 hónaposan már szótárt írtam a babanaplóba, Dominik alig akar valamit mondani - inkább mutogat :roll: De Árminhoz hasonlóan ő is alkotott magának egy babanyelvet, azon aztán tud magyarázni, néz a nagy szemeivel, magyaráz és bólogat hozzá, és válaszolni kell neki :lol: :lol: Bár most pár napja, mintha kapott volna valami "löketet", kezd dumálni :D Megtanulta mondani, hogy gyere (deje) azóta állandóan ezt mondja. Elmentem wc-re, ütötte az ajtót és kiabálta, hogy deje! Danit becsukta a szobájukba és neki is kiabált, hogy deje. Tegnap megindult motorral az út felé (nem elég nagy a járda :? ) megyek utána, hogy állj már meg, erre ő rámkiabál, hogy deje deje!!! :lol:
De tudom, lesz majd idő, hogy le sem lehet lőni, egész nap be nem áll majd a szája :lol:
A mammammammam Dominiknak is megvan :), minden szájba vehető dologra ezt mondja, és néha elég kitalálni mit is akar :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Nos anyu egészen jól van. 2 hónapja műtötték,de egész jól bírja magát,de azért negyedannyit se csinál mint eddig. Apu 2 hetente van itthon(így dolgozik) akkor főz meg mos(a mosógéppel :) ) ennyi takarítani én szoktam,de azért apu is kiveszi a részét a házimunkából.
Szerintem se kell majd fogyózni a csajoknak :lol:

Kép
Kép
josi

Köszi Emma apu jol van!
Túl jol! :lol:
Jol visszahizott! :lol: :lol: :lol:

Az én fiam azt mondja EVE EVE EVE! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kristóf elég korán elkezdett beszélni,de még a mai napig nem beszél tisztán,pl.nincs g,k,óő,ű hangja. Állitólag lehet ez a fordítva záró fogsor,meg a dupla nyelvgyök miatt is. Mindegy,majd járunk logopédushoz.
Az első szava a hékás volt.
Nálunk is volt ilyen megsiratós-szó,anyu szülinapján mondta ki először azt a Kristóf,hogy mami(így hívja anyukámat).
Vendég

Moni! Dominik meg egy időben azt mondta állandóan, hogy EDE EDE EDE. Abban az időben úgy is hívtuk néha, hogy Ede :) Mostmár nem mondja.

dadomi

Moni Réka is mondja, hogy Eve. Evelint szokta így hívni. Rékának is van saját babanyelve, de mostanság egyre többet próbál utánunk mondani. Cici az nagyon megy, cica, apa, papa, anya, dédi, déni (néni), pa (partvis), pacs (légycsapó) stb. Mamma mikor evés van, viz, inni. Mostanság csinálja azt is, hogy mikor hívom, akkor azt mondja, hogy minnyá. Evelinnek a c-betű nem megy egyedül cica helyett sziszát mondt.
Vendég

Persze, Dadomi, tudom, hogy nem egyformák - enyimek nagyon sokban különböznek egyébként is. :lol:
Hanna 8 hósan "mondta", hogy vau, mikor meglátott az utcán egy kutyát, na, az volt az első. Egyévesen mondta már, hogy Erzsimama (anyósom). Igaz, ő már szaladt ennyi idősen, mint amennyi most Ármin, aki meg csak lépeget néhányat (kb 2-3 métert tett meg egyszerre, egyhuzamban); inkább lehuppan és mászik, mer úgy biztonságosabb... :lol:
Dupla nyelvgyök? Hhha. Hogy derült ki, akadályozta valamiben? Hékás? Ez naggyon jóóó! Javulni fog simán még Kristóf beszéde, meg ilyen piciknek szerintem nem is kell még tisztán beszélniük. Hanna pár hónapja még a h-t nem mondta (j-t mondott helyette, pl: ruha hejett juja); mostmár mondja; és az r-rel vannak gondjai, l-nek vagy j-nek ejti.
Moni, jól halad a fiacskád! :lol: Nálunk Ede az öcsém volt Hannának eleinte (Levente amúgy) :D
Örülök, hogy jól vannak a szülők!

been

... akarom moindani: helyett... :P 8)

been

Sziasztok!

Csak így kutya futtábban végig olvastam, szegény Timesz, kitartás és a fene egye meg!
Zsombor csak azt tudja, hogy bababababa de azt a végtelenségig. Meg persze mutogat, ha valamit akar, hogy hö hö hö.
Ma voltunk utoljára (ha jó a vérkép) a korán. Meg sajna megyünk a sebészetre , mert fityma szűkölete van :cry: (gondolhattam, volna az apja is körbemetélt) Valakinek ezzel kapcsolatba nincs valami tapasztalata?
Valaki nem tudja van-e Szekszárdon bugyis hinta, mert eddig én még nem találtam?1
Vendég

egy sima orvosi vizsgálatnál derült ki,a torkát nézte a doktornéni,és akkor látta meg. És mint nemrég kiderült,nekem is az van :mrgreen:
Eddig még senkinek nem szúrt szemet :D
Vendég

Devcsa,
nekem aszonták 2 éves koráig nem nyúlnak a fitymához mert addig természetes a szűkület! Hogyhogy Zsombit 11 hónaposan már sebészhez küldik? :shock:
Én annyira félek tőle hogy Barnussal is gond lesz! :cry: :cry: :cry:
Vendég

Nem szúrt szemet? :lol:
Devcsa, helló! Se bugyishintában - sajnos - se a másik témában - hálistennek - nem tudok neked segíteni... :cry:
Zsombornak szeretnél olyan hintát? "Rendeset" nem szeretnél?

been

Sziasztok!
Devcsa, tudod hol a Csokonai utca? A régi Domus háta mögött a házak közrefognak egy játszóteret, az a Tambov-játszótér. Ott van bugyis hinta. Én is oda szoktam járni a gyerekekkel, egyszer majd összefuthatunk.
Timesz, nagyon sok erőt és kitartást kívánok Neked!Hidd, hogy meggyógyulhatsz, akkor úgy is lesz! Nehéz bármit is mondani, de tudom, hogy sikerülhet!
Olvasgatlak titeket, nagy lemaradással ugyan, van, hogy tíz oldalt egyszerre, veletek örülök a jó híreknek és szomorkodom a rosszakon. Ne hari, hogy csak ilyen ritkán van időm írni! Sok puszi!

Kép
Kép
banoed

Nekem azt mondták, hogy egy éves korig semmiképp ne buzeráljam. Én csak rákérdeztem és már mondták is, hogy Bali doktorhoz kérjek beutalót, mert ez bizony fityma szükölet és nem fog ez már változni !
Vendég

Na, közbe leesett, hogy játszótéren keresel bugyis hintát, Devcsa... :oops:
Ne buzeráljad? :lol:

been

Nem akarok csak a játszótéren szeretném, ha lenne, mert abba ő is tud már palintázni. A domus mögött már voltunk, de az csak félig bugyis (úgy belesülyedt, abba hintába, az se igazán neki való), de ha nincs más megelégszünk azzal, meg most, hogy mondod, hogy jöttök már is nagyobb kedvünk van :D csak nekünk le kell utazni a fél városon mire oda érünk, de hát ez van.
Vendég

Kép

Kép
Kép
banoed

Miért nem tudok képet tenni ide?

Kép
Kép
banoed

Hát MRS Been látom téged is lestrapálnak a kölkök :D :D :D
Vendég

Kép

Kép
Kép
banoed

Kép

Kép
Kép
banoed

Kép

Kép
Kép
banoed

Bocs, hoyg ilyen nagyra sikerültek! Majd belejövök! :D

Kép
Kép
banoed

Devcsa, hja, kölkek és egyebek... :mrgreen: Bár most csak Ármin van itthon, de felér 10 másikkal. :twisted:
Banoed, de szépek a gyerkők! Mekkora már Zsófi! Tomi vigyora, eszméletlen! :lol:
Kérek méééég kéééépekeeet! :D

been

Legalább jól látszanak! :wink:

been

banoed szépek a gyerkőcök !
És még egy utolsó kérdés aztán eldugolok (haj jaj tanulni kellene fórumozás helyett)
A szekszárdi strandon van most bébi medence, mert a felújítás óta nem voltam :roll: ?
Vendég

Hát azt sajna nem tudom! :roll:

Kép
Kép
banoed

Banoed,dejó hogy te is raktál képeket :) nagyon szépek a gyerekeid,és Zsófinak az a kis "luk" az arcán ahogy mosolyog....meg kell zabálni :lol: örülök hogy jól vagytok,azért gyere sűrűbben!!!!!

Kép
Kép
josi

Igen, Tomi és Zsófi is csatlakozott a gödrösképűekhez... :D
Meglepődtem ma, most vettem észre, ahogy Ármin nevetett és beleláttam a szájába, hogy 2 foga hegye kint van, ezek már a széles fogai (asszem őrlők), a bal felső 4-es meg a jobb felső 4-es... Érdekes. Ezért kínlódik szegény annyira. Van 2 fog szünet fent az ínyén... :D

been

Mai kép, kölkek és az új medence...
Kép
Vendég

Devcsa! Nekem van tapasztalatom fitymaszűkülettel kapcsolatban!!! Ne engedd még megműteni, ha a pisilésben nem akadályozza (akkor már megműtötték volna), akkor még ne!!! Danit tavaly nyáron meg akarták műteni szintén fitymaszűkülettel, egyáltalán nem lehetett neki hátrahúzni. Én nem engedtem, mert utánaolvastam a témának, az élettani szűkület oldódhat később, és 5 éves korában is ráérnek megműteni, az sem okoz neki lelki gondokat. Szóval, nekünk volt kenőcsünk (Baneocin asszem, de majd megnézem), azzal kenegettük eleinte, és próbáltuk húzogatni neki, semmi sikerrel. És most egy jó két hónapja magától rendbejött. Nem hülyeség, nem kamuzok!!! Mondjuk Dani húzogatta magának fürdésnél. Egy idő után reggelente a kisfiúknak is áll a kukacuk, ez is tágítja a fitymát, és ettől is rendbe jöhet nekik. Mondom, én tapasztaltam! Nagyon féltettem a műtéttől, és megérte várni, már csak egy kis letapadás van, de szépen hátra lehet neki húzni.
Viszont azzal nem értek egyet, hogy csecsemőkorban nem szabad húzogatni!!! Ez baromság. Dominiknak kb. 5 hetes korában már húzogattuk, nem feszegettük, csak amennyit engedett, semmi gond nincs a kukacával. Higyjetek nekem!!!! :lol:

dadomi

Egy idő után áll??? Barnusnak olyan erekciói vannak hogy csak pislákolok! Be is repedt (teljesen magától, én hozzá se nyúltam!!!) 4 helyen neki hosszában. Nekünk akkor Bactrobánnal kellett kenni és meggyógyult. De azóta is merő rettegés vagyok. Csak a kukacát ne bántsák! :cry: :cry: :cry:
Vendég

Csajok, láttátok a házonkívül bemutatóját? Az én levelemet válaszra sem méltatták, helyette olyan anyákat választottak be a műsorba, akiknek az a legfőbb érvük, hogy "sajnálja szegény gyereket beadni a bölcsibe!!" Nekem szerintem nagyon jó érveim lettek volna, kíváncsi leszek, hogy mondanak-e néhányat közülük Klárikának... :evil: Vagy nem értelmes embereket akartak beválasztani a műsorba???

dadomi

Mer megbundázták, Dadomi! :twisted: Dehát a bemutató az ugyi nem a teljes műsor, még bármi lehet... :roll:

been

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?