Új privát üzeneted érkezett!

Reggelt!
Itt is süt, vééégre! :D
Persze, Cseriani, tudjuk, hogy jelentkezel, nem is tudom, mér írtam... :oops: Timesz, mennek a drukkok, nagyon sokat gondolunk rád!
Elizának is mennek. Remélem, minden ok lesz.
Hanna se alszik minden délután, mi sem erőltetjük. (Nem is lehetne... ) :evil: Ő maga szól, hogy menjünk aludni, akkor megyünk, ha nem szól, akkor megpróbáljuk, de akkor általában nem szokott sikerülni... :P

been

Emma sztem sütizni szeretnél :wink: :lol:
Vendég

Noémi már 5 éves kora óta nem alszik egyáltalán délután,addig előfordult,hogy néha-néha le tudtam fektetni,de nem túl sokszor. Szerintem az ovi is ezért nem tetszik neki délután,mert aludnia kell,vagy legalábbis csendbe kell lenni,ami valljuk be melyik gyerkőcnek megy :lol: . Most már megy suliba,várja már. Mikor volt a beíratás eggyütt mentünk,el volt ájulva hogy milyen szép a suli. 31-en lesznek az osztályba :shock: 20 lány :D 11 fiú. Senkit nem ismer,de remélem hamar összebarátkozik majd a többi gyerekekkel. Itt is süt a nap :P délbe legalább gyalog megyünk Noémiért!!!!és talán még egy fagyi is belefér.

Kép
Kép
josi

Evelin már csak az oviban alszik délután, itthon nem hajlandó, már én sem eröltetem. Legalább ilyenkor korán elalszik (8 óra). Réka viszont még igényli a napi két alvást.

Timesznek nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen. Remélem, csak jó hírt kap.

Áfi Barnusnak boldog hó fordulót.

Moni merre?
Vendég

Jah, Cseriani! Vagy fagyizni! :lol:

Josi, dejó, sulis lesz, igazi nagylány... Melyik iskolába irattad? És voltak szempontjaid? Várja már biztos... Hú, az osztálylétszám jó magas, hallod... :shock:

been

Enikő meg pont itthon alszik délután és az oviban nem :lol: ott túl sok a gyerek akivel lehet sugdolózni :P De agyon észreveszem este már rajta ha nem aludt. Tiszta hiszti :?
Vendég

Ármin is kétszer alszik még, de úgy tűnik mostanában, mintha egyet akarna, csúszik szét az egész alvásmizéria.

been

Szerencsére abba a suliba tartozunk körzetileg,amelyikbe szerettem volna íratni :D a Deákba. Egyébként nem ismerem a tanárnéniket,egyikbe sem,de körbeérdeklődtem és nagyon dicsérték,hogy családias. Szülőin is szi,patikusnak tűnt a tanárnénije. Voltak családlátogatni is és jól elbeszélgettek Noémivel. Azért lett ilyen magas a létszám,mert a drága polgármester úr nem akart 2 osztályt indítani. Nagyon azt rebesgetik,hogy be akarják zárni a sulit :( Csilla is 2x alszik általába,de néha van hogy 3x. Este pedig 9-kor van takarodó mindkét csajszinak. Azt hiszem szerencsésnek mondhatjuk magunkat,mert lefektetem őket és elalszanak maguktól pár perc múlva. Most már pár hete Csilla se ébred fel.

Kép
Kép
josi

Josi, tényleg szerencsésnek mondhatjátok magatokat - de ez jórészt rajtatok múlott, gondolom, mármint, hogy ilyen jól elalszanak a csajok.
Deák-balhéról én is hallottam, de szerintem nem fogják bezárni... :wink: Ki a tanárnénije, megkérdezhetem?

been

Gyulai Ilona és Kajáriné Fritz Teréz. Bízok benne hogy Noémi még itt végég tudja járni az alsót,mert a felső az ugye másik iskola.
Úgy gondolom,hogy mindenki születik egy bizonyos egyéniséggel,de sokminden nevelés kérdése. Viszont minden családnak más a bioritmusa és mindenki úgy alakítja a gyerekei napi rendjét is ahogy neki megfelel.

Kép
Kép
josi

Sziasztok!

Rékababa!
Itt vagyok! :lol:
Olvaslak titeket minden nap,csak irni nincs idöm! :lol:

Emma!
Nagyon örülök hogy vissza jöttél!
Vendég

Móni,de ha már írtad ezt a pár sort,kicsit rólatok is írhatnál!!! :wink: olyan keveset tudunk rólatok!!és ha nam nagy kérés képet is dobhatnál Mirkóról!

Kép
Kép
josi

Hát nem egyszerű dolog ez a suli választás. Szekszárdon van jópár suli de AZ iskolát tönkretették, nem tudom mennyire vagytok képben a szekszárdi helyzetről, én a Garayba jártam általánosba (ahogy Moni is :lol: ), nekem ez AZ iskola. Hát ezt összevonták a Zrínyivel (és Garaynak merik hívni :!: :evil: ), és teljesen elvesztette a belső hangulatát. Az én volt sulim tényleg rendkívüli volt a városban, gondolom ez bántotta volt vezetőink szemét, ezért inkább tönkretették... Szóval ide nem tudom majd vinni a gyerekeimet :( A többiről meg jót is rosszat is hallani.... A Garay helyén szept-től katolikus iskola lesz, azok kapják meg az épületet (egyenlőre nem hivatalos forrásból tudom), de ott tényleg katolikus nevelés folyik, ettől meg ódzkodom... Szal lehet marad a Babits, de hiába van közel hozzánk, meg körzetis is, tök kiesik a buszos közlekedés szempontjából. A Garay régi helyén tök jó lett volna, mert közel van az ovihoz, és hát ugye Danit majd suliba, Domit meg oviba kell hordanom, és ha lesz munkahelyem nekem meg oda is be kell érni időben... Hát nem lesz egyszerű majd, előre félek...

Emma, Cseriani! Én ma megleptem magam egy francia krémessel, egy oroszkrém szelettel, és egy tejszínes gesztenyés szelettel :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Csak úgy, erősítőnek a tanuláshoz. Danit elvittem oviba, varrat a fejében, de most a magam érdekét helyeztem előre :oops: Két gyerek mellett lehetlen tanulni, és egy hét múlva (váááá mindjárt itt lesz.... :shock: ) államvizsgázok....

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Moni Moni! Pár hónapja még minket "piszkáltál", hogy keveset írunk :P :P Nocsak nocsak, tán lefoglal téged is valaki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dadomi

Dadomi igenis jár neked az a pár szelet süti,sőt,1 hét múlva egy egész torta!!!!! :P

Kép
Kép
josi

Mit torta, egy egész cukrászda! Haj-ráááá, Dadomi! Tételek is vannak, vagy "csak" dogavédés? Oszt kérünk majd bojtos sapis taláros képet ám! :wink:
Igen, borzasztó nehéz ez a suliválasztás. Nekem könnyű dolgom van, itt csak 1 iskola van, de, ha nem lesz több gyerekünk, akkor Paksra viszem őket szerintem, ha nem is rögtön elsőtől, mert különben nem tudom megoldani a hazahozatalukat (4-ig dolgozom Pakson, 5 óra, mire hazaérek...) Hacsak a mamák nem tudnak még akkor is segíteni; remélem, tudnak... :D
Josi, nem ismerem ezt a 2 tanárt, de biztosan aranyosak lesznek.
Moni, köszi, aranyos vagy - én is örülök... :P Mesélj egy kicsit, ha ráérsz!

been

Emma nem ijesztgetni akarlak,de a csoportunkba van Dszentgyörgyi és hiába jár már a nagyobbik ide Paksra suliba a kislányt nem vették fel :?

Kép
Kép
josi

Hű és milyen finomak ezek a sütik, de kettő után kidőltem, a gesztenyés a hűtőben várja a végzetét :lol: :lol: :lol: Egy tortával megelégszem, azé gurulni nem akarok :P Persze, hogy lesz majd taláros, sapkás, bojtos vigyorgós kép :lol: :lol: Legalábbis bízom benne, hogy eljutok odáig :oops: Emma! Lesznek tételek is, összesen 20!!! Ha figyeltétek a napokban az iwiw üzenőfalat láthattátok mit összeszenvedtünk a tételekkel :shock: Plusz még szakdolit is meg kell védeni, ami a prezentációval indul, ám ez a prezentáció nem akar elkészülni... :? Amin marhára ki vagyok akadva, az, hogy a védésnél nem lesz benn állítólag az a tanár, akinél írtam.... :roll: , csak kérdem én, hogy akkor hogyan fognak kérdezni, értékelni, mi alapján, hisz arra nem lesz idő, hogy ők elolvassák a rengeteg szakdolozatot ott a vizsgán... Hááááát nem tom mi lesz....

dadomi

Hát akkor nekem szerencsém van.. Nálunk csak egy iskola van, ezért nem tudok válogatni.

Moni örülök, hogy jelentekeztél. Egy kis beszámolót is kaphatunk? Képeket?

Dadomi hajrá, hamar elmúlik azaz egy hét. Utána meg már meg is könnyebbülsz, ha már túl vagy rajta. Sütizéshez én is csatlakoznék.

Szerintetek gonosz anya vagyok azért mert a lányomat viszem az oviba míg nem lesz náluk szünet? Nálunk úgy van, hogy mikor vége az iskolának, akkor az oviban összevonják a csoportokat, mert nem mindenki viszi a gyerekét ilyenkor. Leállás június végén van 5 hét. Augusztusban kezdődik az ovi újra. Tavaly is ment és imádta, nem unatkozott itthon. Most viszont a fejemhez vágta az ovónő, hogy így is túl sokan viszik majd a gyerekeket az összevont csoportba. Célozni akart arra, hogy mivel itthon vagyok jobb lenne ha nem vinném. Peddig csak egy hétről van szó mert utána megyünk a Balatonra nyaralni.
Vendég

Rékababa! Nálad gonoszabb anyát nem is ismerek :P :lol: Miért ne mehetne, ha a csoportlétszám megengedi? Nem mindegy, hogy 15 vagy 16 gyerekre kell vigyázni? Nem kell a te lányod miatt újabb csoportot "beüzemelni"! Dani június 20-ig megy, utána már itthon lesz szeptemberig, ő nem akart menni az összevont csoportba, és mivel most még megengedhetjük, ezért itthon lesz, két év múlva már muszály lesz neki menni, ha lesz munkahelyem... Én mondtam az óvónőknek, hogy igaz, hogy 16-án vizsgázok, de kéne nekem utána még pár Dani-mentes nap, hogy rendbe tegyem a lakást. Totál megértő volt az óvónő. De egyébként mehetne simán az összevont csoportba is, ha szeretne. Nálunk nem nézik ennyire, hogy anyuka hol tölti a nyarát. Persze, ha csak gyes-es anyukák gyerekei lennének ott, biztos megkérnék, hogy inkább ne, de inkább dolgozó szülők gyerekei vannak ott nyáron. Azt is megértem, hogy ugye az óvónőknek is ki kell adni a szabijukat, de ha csak egyetlen csoportnyi gyerek van, és az sincs teli, miért ne mehetne a lányod???? Te gonosz anyuka :lol: :lol:

dadomi

Rékababa,
én is viszem nyáron Enikőt oviba! Nálunk ehéttől van összevont ovi, és majd leállnak 3 hétre, aztán még 1 hétre. Az 4 hét, meg 2 hetet nem viszem mikor lehetne (nyaralunk) az 6 hét, ennyit itthon lesz így is. Én sem azért viszem mert nem érek rá, hanem mert itthon unatkozik, kínlódik, szenved, kell neki a gyerektársaság. Szóval szerintem kicsit sem vagy "gonosz anya".

Móni,
üdv!

Dadomi,
HAJRÁ :D
Nem szép dolog ilyeneket írni egy diétázó szeme láttára... :P
Vendég

Rékababa, dehogy vagy gonosz anya! ovinéniknek jobb, ha kevesebb a gyerek... Biztos annak örülnének, ha senkise vinne gyereket ilyenkor, vagy nemtom... ne hagyd magad! Evelin jól érzi magát, szeret oviba járni, nehogymár otthon tartsd. Ovinéninek meg az a dóga, hogy elbírjon akárhány gyerkővel. Ugye, Dadomi, mint pályaelhagyó? :wink:
Majd bent lesz az opponensed... vagy előre megkapják a kérdéseket... vagy nemtom, hogy van ilyenkor ez. Az egyetemen nálunk is úgy volt, ha a konzulens nem volt benne a bizottságban, akkor nekünk kellett meghívnunk... :shock: A fősulin viszont eleve olyan bizottságba osztottak, ahol a konzulens is ott volt.
Húúú, egy hét múlva már csak nevetsz az egészen! :lol:
Josi, hát, hallottam hasonlót... ezek szerint igaz is. Már az oviba is úgy veszik fel a vidéki gyereket, hogyha Pakson be van jelentve valakihez... Mondjuk, ez a korlátozás a vidéki suliknak jó, mer nem viszik el innen a gyerekeket (me nem tudják), így nem fenyegeti annyira a bezárás veszélye, de akkormeg hol van a szabad iskolaválasztás joga? :?: No comment...

been

Nah, lemaradtam... :P

been

Emma! Nincs szabad iskolaválasztás, ez van.... Szabadon megválaszthatod, hogy viszed a körzeti iskolába, óvodába...A vizsgán nem lesz benn a konzulensem sem, pedig ő is nagyon jó fej! Szal nem tudom mi lesz. Hát ja, egy hét múlva már nevetek az egészen, remélem...
Hát igen, mint pályaelhagyó én is úgy gondolnám, hogy óvónéniknek ez a dóguk (ez lenne). A mi óvónénijeink tudják mi a dóguk, nagyon aranyosak. Dani varrataira is csak annyit mondott az óvónő, hogy nem gond, de ő így felelősséget nem tud vállalni a sebet illetően. Én meg mondtam neki, hogy nem is várom el, saját felelősségemre vittem, ha bármi gond lenne, telefonáljanak.

dadomi

Emma! Nincs szabad iskolaválasztás, ez van.... Szabadon megválaszthatod, hogy viszed a körzeti iskolába, óvodába...A vizsgán nem lesz benn a konzulensem sem, pedig ő is nagyon jó fej! Szal nem tudom mi lesz. Hát ja, egy hét múlva már nevetek az egészen, remélem...
Hát igen, mint pályaelhagyó én is úgy gondolnám, hogy óvónéniknek ez a dóguk (ez lenne). A mi óvónénijeink tudják mi a dóguk, nagyon aranyosak. Dani varrataira is csak annyit mondott az óvónő, hogy nem gond, de ő így felelősséget nem tud vállalni a sebet illetően. Én meg mondtam neki, hogy nem is várom el, saját felelősségemre vittem, ha bármi gond lenne, telefonáljanak.

dadomi

Bocs nem akartam kétszer, ez a firefox is vacakol.... :shock:

dadomi

Szal a vizsgán nem lesz benn az oponensem sem... :oops: nem konzulenst akartam írni. Na most már eldugulok, elrendezem Dominikot, és írom a prezentációmat.

dadomi

nembaj, dadomi, inkább kéccé, mint egyszer sem... :P na, államvizsgád így ölég érdekess lesz. :shock:

been

Ugye Emma? Majd meglátjuk...

Áfi! Ha csak olvasol a sütiről, úgy nem hízlal :P :P :lol:

dadomi

Ehh, ölég a tegnap sütött gyümölcstorta maradékát nézegetnem a hűtőben és máris hízlal :roll:
Vendég

Hüüüüü de sokat irtok!
Nagyon pörögtök!

HÁt tény és való hogy lefoglalja minden idömet ez a kisember!
Most is ORDIIIIIT!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mit is mesélhetnék magunkról!
Rettenetesen gyorsan telnek a napok,n;ha ayt sem tudom milzen nap van!

Mirkó jo baba,csak az esti fürdetés után nem akar elaludni!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Ugy minden éjszakánk arról szól hogy Mirkó üvölt mostmár CIFRÁZZA is :lol: :lol: :lol: !
Mi meg nem alszunk!
Jobban mondva én nem alszom apát nem zavarja a sirás! :lol:

Mindjárt dobok képet is!
Vendég

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Noémi júniusba még megy oviba,aztán zárva is lesz az ovi egészen augusztusig,akkor van összevont csoport,de azt nem szereti,úgyhogy itthon lesz. Egyébként nálunk is csúnyán néznek anyukára,ha összevont csoportba akarja vinni a gyereket,de nem tudom mért fáj ez nekik ennyire :shock: szabira ígyis úgyis elmehetnek!

Kép
Kép
josi

Móni.....Tündérbogártünemény Mirkó :P és nem is sír :lol: sőt az egyiken mosolyog ugye? A haja még mindíg szupi! Hidd el nemsokára nektek is jobb lesz,ahogy nő Mirkó. Szopi van?

Kép
Kép
josi

Moni Mirko nagyon édes kislegény. Nem akar aludni éjszakánként? Kiságyában próbálod altatni, v. mellettetek? Eddig mivel próbálkoztál? Hátha kapsz itt egy-két jó ötletet. Bár nekem szerencsém volt, mert mind két lányom tudta, hogy éjszaka alvásra való.

Nálunk az a baj az oviban, hogy a mi egyik óvonénink már 20-on pár éve dolgozik gyerekek között (sajátja nincs) és látszik rajta, hogy most már nagyon elege van az egészből. Mivel az én lányom meg nem jobb fajtából való ez nem igazán tetszik neki. Mindig van valami panasza rá. Dehát melyik gyerek nem megy a rosszba a másik után?
Vendég

Josi!
Köszi! :P
Nem szopizik!
Tápszerezünk!

Rékababa!
Nem akar bizony aludni Mirkóbaba!
Kiságyban probálom,mellettünk nem nagyon!
De általában ha etetés közben nem alszik el akkor a sirásba fárad el csak néha hajnali 3 kor fárad el!
De ez ugy szokott zajlani hogy 7 és 8 között fürdetünk,aztán etetés van amikor bealszik van amikor ugy kell álomba simogatni,de amint beteszem a kiságyba ugy kinyilik a csipája hogy csak na!
De hát majd csak beáll ez az egész!
Vendég

Moni én még magam mellé tenném a helyedben attól még nem lesz elkapatva. Meglátod sokkal jobbat alszik, ha érzi az anyukáját.
Vendég

Nagyon helyes kislegény Mirkó! :D
Vendég

RÉkababa!
Nem jo neki ott se!
CSAK IS KIZÁRÓLAG A KEZEMBE!
De néha már ott se! :lol: :lol: :lol:

Köszi Áfonya! :P
Vendég

Moni, szija!
Nagyon szép kiskölyök Mirkó, igazi hajasbaba! És milyen édesen alszik... El se hinni, hogy rosszcsont. :lol: Majd jobb lesz ám... ((( vagy nem))) :mrgreen: Hanna 3 hós korára kinőtte ezeket a cirkuszokat, drukkolok, hogy Mirkó se húzza tovább - vagy addig se - az idegeiteket!

been

na,eltünök fél napra,és teleírtok egy oldalt. Móni,Mirkó nagyon édes :D
Nekem egy picit hasonlít a Tibire,de mivel ő a te férjed testvére,ezért gondolom ti a férjedre hasonlítjátok,igaz?? :P

Elvoltam ezzel a két kópéval csavarogni,voltunk tescoban,meg C&A-ban,meg fagyizni :D
Hát,nem egy leányálom kettőjükkel elmenni vásárolni,de nem bírtam itthon ülni a fenekemen :roll:

Áfi bírsz fogyózni? Nekem rohadt kevés akaraterőm van hozzá :oops:
Bár,mikor megkérdezik,hogy jön-e a harmadik,akkor mindig begurulok,és eldöntöm,hogy akkortól egy falatot nem eszem,de általában hamar elszáll a mérgem :P
Na,megyek,csinálok sütit-azt a joghurtos-albertkekszes-hulalásat,az jól esik,ha meleg van...

Ja: voltunk de.doktornéninél,Elizával már minden ok...
Kristóf is itthon van egész szeptemberig,majd strandolunk a kertben :lol: (csak ott fér el a nagy medence :wink: )

rékababa mikor járna erre a párod? Csak hogy beszéljünk vele...jövő héten mentek nyaralni?
Vendég

Ne tessék eltűnni! :lol:
Jó lehetett azért csavarogni, én szeretek a 2 kölyökkel, csakhát iszonyú fárasztó...
Cseriani, nyáron úgyis lefogysz. Hüleségre meg ne adj - én 52 kiló vagyok, mégis kérdezik, hogy jön-e a 3.... :shock:
Már nem mentek sehová nyaralni? Lestem ám a győri képeket, olyan jó volt visszaidézni, mikor mi voltunk, még alig zöldelltek a fák! Jó volt, ugye? :D
Öööö... ezt a sütit öööö... nem kérhetnék receptet? :P
(A kiflifelfújtadat már vagy százszor megcsináltam; Feri imádja! Meg persze én is.) :D

been

Mifene a hulala??? :shock: Ha nem valami egzotikus fa termése őrölve akkor érdekelne a süti :P
Dehogy bírok fogyózni! Vagyis pár napig. Aztán elenyész. De annyira muszáj lenne! :( :( :(
Vendég

Receptet akarok!!!!! :lol: :lol: :lol:
a hulala,növényi tejszín, tejallergiások előszeretettel használják.

Kép
Kép
josi

Rákerestem guglival. Ez valami tejszínpótló növényi izé? Vagy ez a hulala nem az a hulala? :D Esküszöm én ezt még nem is hallottam! :lol:
Vendég

Köszi Josi!!!
Ééén is akarok receptet!!! Akkor biztos tejszínnel is lehet.
Vendég

szerintem sima tejszínnel is csinálhatod,de ezt majd Cseriani megmondja,mégiscsak övé a recept! :)

Kép
Kép
josi

Josi,
te otthon vagy az allergiában. Tudod min gondolkodom? Azt írta Cseriani: joghurtos-hulalás. Aki tejallergiás az ehet joghurtot? Mert ha nem akkor minek a hulala? Szóval hamár joghurt akkor úgyis mindegy alapon mért nem tejszín? Vagy ennek a cuccnak más az íze-színe-állaga?
Nagyon ráérek, mi? :D
Bár már hallom a nyüszögést a babaőrből... :roll:
Vendég

Áfi! Te csak ne akard rendes tejszínnel csinálni, csináld csak növényivel, abban nincs annyi kalória :P

Emma! Hát én is meg akartam kérdezni, hogy jön-e a harmadik baba, de inkább nem kérdeztem :wink: :P :P :lol: Ki az a b...rom állat, aki téged kismamának néz???? A hasad inkább befelé nő, nem is kifelé, menjen a fenébe az, aki terhesnek lát. Három gyerek után megnézném az illetőt....
Cseriani! Te láttál engem, na most Emma kb. ugyanilyen paraméterekkel rendelkezik, mint én. Jó kövér mi? :wink:

dadomi

Csajok nem jó hírekkel jövök: írtam Timinek, hogy mi van vele, hát sajna nincs rendben. :( Nem lett jó az MR-je, szerdán tudja meg, hogy milyen kezelést fog kapni. Majd gondolom, ha kicsit megemésztette a dolgokat leírja ide, hogy mi volt. Annyira sajnálom szegényt, reméljük gyorsan rendbe jön!!!!

dadomi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?