Sziasztok!
Látom jó rég volt az, amikor errefelé járt valaki. Én csak most találtam rá erre a topicra teljesen véletlen. (szerintem rossz helyen van, mert én a fogamzásnál, vagy a várandóságnál kerestem
)
Én is átéltem sajnos a méhen kívüli terhességet, de én hálás vagyok a sorsnak, mert szerencsésen kerültem ki a dologból. Lelkileg csak a kórházi része volt fájdalmas, amikor össze voltam zárva a sok abortuszossal, azt nehezen viseltem.
Nálam ez pont karácsonykor történt, és éppen azon keseregtem, hogy sajnos megjött, és ráadásul görcsölök is. Aztán lenyugodtam, elmúlt a görcs, viszont a mensinek csak nem akart vége lenni. Emlékszem Szilveszterkor is véreztem még, akkor már aggódtam, hogy ez vajon mi lehet. 2-án mentem dokihoz, aki azt mondta, hogy nem lát semmit, talán csak egy kis felfázás miatt van az egész, de lehet méhen kívüli terhesség is, úgyhogy irány a kórház és HCG teszt. Még oda is pozitívan mentem, és megnyugodtam, hogy akkor nyilván felfázás. A vérvétel után ért a sokk, hogy pozitív a tesztem, meg az UHn is láttak folyadékot a hasamban, de akkor még azt mondták, hogy lehet, csak egy ciszta durrant ki. Szóval remegtem, meg minden, hogy akkor most mi lesz, biztos műtét, utána meg hogy lehet nekem gyerekem. Aztán két nap múlva újabb vérvétel, amin kiderült, hogy csökken a HCG, szóval elvetéltem szerencsére. Egy hétig voltam a kórházban megfigyelésen, aztán kijöhettem. Még küretet sem kellett csinálni, mert egyfolytában véreztem, így magától kitisztult minden. Közben az UH-k során találtak egy képletet a jobb petevezetőben, valószínűsítették, hogy ott akadt meg a pete. Ja! És a jobb petefészkem cisztikus volt. Egy hét múlva kontroll, és ott mindent rendben találtak, eltűnt (felszívódott) a képlet, nem volt folyadék a hasamban, csak egy kis barnázás volt, de az is a mensim vége volt, ugyanis ahogy kijöttem a kórházból abbamaradt a vérzés (ami a vetélés miatt volt) és rá két napra (napra pontosan az előző mensimhez képest 28. napra, mintha közben misem történt volna, nem lett volna egy méhen kívüli, meg egy vetélés)) megjött. Még vaciláltam is, hogy így menjek e vissza a dokihoz. Meg is lepődött, hogy ennyire pontosan megjött, és így regenerálódott a szervezetem. A hormonok miatt kellett várnunk pár hónapot a próbálkozással. Azóta sokminden közbejött, úgyhogy még nem sikerült a baba, de remélem hamarosan bekopogtat hozzánk is.