Új privát üzeneted érkezett!

Nóri,Erika igen apa szívja a fogát,hogy mennyibe is kerül ez...
De nem baj,majd üdülési csekkből elmegyek :)

Nóri,kíváncsian várom a meglepit :)

Erika,és tényleg merre jártok shoppingolni? :wink:
Réka photos? Most olvasom,hogy milyen ügyes csajszi már :) A mi varázsitatónk is pont oylan,mint a tiétek :)

Szilbee,pirit én is útálom,de igazad van,amíg van addig jó.Nekem össze vissza szokott jelentkezni,ezért meg még jobban úúúúútálom.
Remélem Dévid hamar kikecmereg a náthából.Szegénykém..azt tudod,hogy a foga miatt is lehet náthás?

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Zsuzsa, de gondolom mi voltunk :lol: Igen, Csongit az Omid arab doki műtötte. Te voltál az, akinek felnőtt korában kellett kiszedni, és nagyon szenvedtél vele :? :wink:
Szorítok neked, hogy összejöjjön a babó!

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Évi, igen, elég felnőtt voltam már akkor, rettenetes volt. Mind a gyerekek szobája felé mászkáltam, hogy jobb kedvre derüljek, mert ők már másnap rohangáltak :-)

Tündi, akkor ezek szerint te voltál az informátor :-) Köszi

Szilbee, feltettem az iwiw-re is, ismerősöknek, üzenőfalra, aprók közé.

Szép napot nektek!

Lettinek is pussz :mrgreen:
zsorzsa

Hali!

Lányok, van egy kérdésem.

Mostanában Réka az esti lefektetés után (mondjuk 7-8 tájban teszem le) egy órá múlva felkel és tök éber 11-ig éjfélig. Én meg hulla vagyok. Mert hajnalban felkel szopizni. Szóval reggel fél 7-től éjfélig műszakozom vele. ....Mit lehet tenni? Várjam ki szépen türelemmel, amíg felismeri, hogy mondjuk 9től reggelig aludni kellene? A szopit nem bánom, de este 10-kor játszani olyan "nem normálisnak" tűnik....Szerintetek? Több türelem kéne? Végülis sok mindent nem tehetek. Olyan éber 9 tájban, hogy esélyem sincs. Ha meg húznám az időt, hogy csak 2x aludjon,....no azt meg nem bírná ki. A karomban ájulna el....Szóval nem tom....A másik, hogy a napközbeni szundinál sem akar már elaludni, csak ha elringatom. Na befogtam. Elvagyok itt a kis gondjaimmal.
Közben rájöttem, hogy neten is meg lehet rendelni a upc-t. :P
jaimee1

Akkor nem kelleneka számok? Mert már beélesítettem a videót, hogy majd felveszem és lemásolom...

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Tündi! Nem lesz meglepi... :evil: ...most. :cry:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Erika! Szerintem próbáld meg 8:30 körül letenni. Én D-n azt vettem észre, hogy ha nagyon világosban teszem le, akkor 1 óra múlva ébred (detto). Viszont mikor már sötétebb van, akkor nincs gond... alszik hajnal 1-ig.

Volt viszont néhány olyan eset, mikot tök kivolt már a fáradtségtól... 7:30-kor letettem. 8:30 körül ébredt cicire tettem picit, hogy megbizonyosadjam nem éhes e (szerencsére eddig még nem ez volt a gond, mert pár lefety után eltolta a tejtartókat) aztán visszatettem hunyni. Lehet elég lenne ilyenkor csak kicsit összebújnom vele... azt nem tudom... De eddig ez így is bevált.
szilbee

:idea: Vagy lesötétítheted az ágyát baldachinnal... vagy redőnyöztök fektetés után/-kor? lehet csak a világosság a gond nála.
szilbee

Zsuzsi,igen én voltam a közvetítő :)

Nóri, nincs meglepi :cry: :cry: pedig már nagyon vártam :)

Erika,lehet tényleg csak az van amit Szilvi is írt,hogy sötétíts be neki,mondjuk nekünk azt mondták,hogy nappal ne sötétítsünk,mert elképzelhető,hogy összecseréli a nappalt az éjszakával :? Így nálunk napközben ha alvás van,akkor sincs besötételve.
Másik verzió: Délután mettől meddig alszik?? Lehet akkor kipiheni magát,és este meg virgonckodik.Nálunk ha Luca mondjuk 4kor elalszik(amit nem szeretek,mert akkor este fent van)és alszik5ig,fél 6ig.Esélyem sincs időben elaltatni.Hiába fürdetem meg,még akkor is vígan elvan9-10ig.Úgyhogy sajnos én gonosz vok,és késő du már nem engedem aludni :shock:

Kép
Kép
tundi24

Erika,bocs félre értettem az első részt :oops:

Kép
Kép
tundi24

Tündi!
Még hátra van az irodalom holnap, a fejlődéslélektan szombaton, az ének szerdán és a matek jövőhét szombaton. Már csak ennyi a tizen....ö.......nem is tudom mennyi vizsgám volt...... :oops:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Évi pü. Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Ja igen! Tényleg!! Én is estére gondoltam a sötétítés terén.
szilbee

Sziasztok!

Nóri!
A ti csoportotokba már csak Franci megy és vele a csoport meg is telt nem kapnak újakat!Azon az oldalon ahol ők vannak van még egy csoport oda megy egy pár új gyerek.A másik oldalon pedig voltak a nagyok akik szeptembertől mennek oviba,és a többség gyerek arra az oldalra került,azon az oldalon is két csoport van egyébként!!

Tündi!
Nem tudom mikor kaptuk az üdülési csekket,olyan agusztus vagy szeptember körül!
Vendég

Sziasztok!

Erika, nekem is az jutott eszembe, hogy az alvások idejét próbálnám változtatni. Nem tudom, hányszor alszik még Réka. Mondjuk gondolom egyet délelőtt, aztán ebéd után, és még délután is egyet?? Nálunk is volt olyan, hogy olyan későn ébredt fel a délutáni alvásból, hogy este az istennek sem aludt volna el.
Vagy megpróbálhatod, hogy később fürdeted és fél 9 körül rakod le...
Nekünk a redőny lehúzása nagyon bevált délután is. Ezzel tudatosult benne, hogy akkor most alvásidő van...

Ildi, mindjárt nézem!

Évi és
Kép
csongianya

Ildi,ezek már nem annyira vészesek...mondjuk nálunk a matek nagyon szóró tantárgy volt..később meg a gyerekirodalom...abból majdnem méltányosságit kellett kérnem :? A nő mindig 1st adott,az évfolyam 3/4 része így járt,mint én.És amikor nagy nehezen átengedett,akkor is 2st kaptam,pedig mindent elmondtam a tételről!A köv évben ki is rúgták,mert borzlamas egy nő volt,és sokan mentek panaszkodni rá,amiben igazuk is volt,mert ha 1-2 ember megbukik elsőre,másodikra..sokadikra oké...de hogy majdnem az egész évfolyam,az azért durva :roll:
Énekből kell furulyázni tanulnotok?

Egy kis videjó Luca mászásáról,már nem annyira hernyós..
http://www.videoplayer.hu/videos/play/179810

Kép
Kép
tundi24

:lol: Ügyes ez a jány, csak kicsit nehezen megy neki a parkettán... :lol:

Ildi furulyázásáról tudnék feltenni videót, de nem teszem :lol: :oops: Csak ha megengedi.

Redőnyt én is leengedem a mai napig, pedig a bölcsiben világosban alszanak.

Hajni! Tudom, hogy ott is 2 csoport van, anyum alsó szomszédja is oda jár. De akkor most teljes a zűrzavar számomra, de nem baj, nem is nekem kell érteni :lol: . Mert Marika/Enikő nénihez tartoznak a kicsik, Magdi/Ica néniékhez a nagyok. De a nagyok közt is van olyan, aki 2 hónappal idősebb Lilcsinél....áhhh, nem gondolkodok már ezen, mindegy. De Francinak akkor lesz nem is 1 ismerőse legalább.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Tündi!
Hát nagyon cuki,milyen ügyesen mászik! :D :D :D

Nóri!
Na mostmár így én sem tudom akkor! :? Mindegy! :D
Vendég

Én sötétítek nappal is, mert valahol azt olvastam (egy szakirodalom a 100 000 000-ból...) hogy úgy tud nyugodtan aludni, ha már egy kicsit nagyobb a baba, ha már nem újszülőtt...És hát ez jelzi, hogy alvás van, ahogy Évi is írja, mert amúgy is le szoktam tenni az ágyba, ha dolgom van....Meg van a rituálénk alvás előtt, csak néha ő ezzel nem akar szembenézni. :lol: :lol:

Áh, reagálni nem tudok, bocsánat...
De azért: Drukk, Ildi, mindjárt itt a vége ennek a vizsgaid.-nek is...

Évi: igen, 3 x alszik. A harmadikból 5 tájban kel fel. Persze ha ennél később, nem csodálkozom, hogy nem alszik 8kor....

Közben rájöttem, hogy upszot lehet neten is rendelni. Hurrá!!! :P
jaimee1

Na arra is rájöttem, mi a valódi gondom. Vegyük a mai napot, most ébredezik Popim. Tehát 7-kor fürcsi, szopi, tente. Fél 8 kor el is alszik. DE FÉL 9 KOR FELÉBRED ÉS SZAMBÁZIK ÉJFÉLIG. MICSINÁLJAK, HA TÖK ÉBERNEK LÁTSZIK? Bocsi, hogy az előbb itt nyökögtem, asszem a lényeg nem jött le....Most oké?
jaimee1

Kata? SZted? Legyek kemény és hagyjam üvölteni? mert azt tud....
jaimee1

Erika! Az én válaszom nem segít? én így értettem a kérdést..
szilbee

Erika, azt írtam én is és Szilbee is, hogy húzd el egy kicsit az esti lefekvést. Később fürdetsz, szopi, és fél 9 körül rakod le... :wink:

Évi és
Kép
csongianya

Hajni! Én is majd elbőgtem magam anno a bölcsis szülőin. Azt hittem, hogy a terhességi hormonoktól van, de úgy látszik ezzel más is így van pocaklakó nélkül is.

Erika! Hogy telt az éjszakátok? Akartam mondani, hogy régen, mikro Levente kicsi volt ő is tűnt ébernek... de ez (általában) csalóka... mert 1 órán belül csak elaludt. Mondjuk mi ezt a bajárkálós módzsert (felvesz-letesz) alkalmaztuk egy ideig.

Mongi! Tehetnél még képeket a gyerekektől! ;)

A Juditok is de eltüntek...
szilbee

Jó reggelt!

Szilvi: A sötétítés eddig is megvolt. Múlt éjjel az történt, hogy 5 kor felébredt, 9-kor tudtam legközelebb letenni, 10 kor felébredt, de nem gyújtottam villanyt, simisimi, vissza az ágyba és visszaaludt! :shock: :shock: Igaz, az éjjel 4x felsírt, ebből 2 x szopizott is. A másodiknál nem is emlékeztem az elsőre, Apa motyogta, hogy már megint szopi? Jé, mondom, tényleg.... :shock: :oops: :oops: Viszont evett rendesen, nem csak cuclizott. Ilyen sem volt újszülőtt kora óta, hogy éjfél és 5 között 2x felkeljen enni....

Köszönöm a tanácsokat!! :wink:
jaimee1

De jó! Ügyes voltál! :D
szilbee

Sziasztok!

Erika, hajrá :lol: Fog ez menni!

Apa visszament dolgozni, ma megint fé 6-kor keltem. Tök fáradt vagyok, és hát ez az idő sem javít a hangulatomon.

A Siestában akció lesz:

közkívánatra!
jun.10-11-én ismét cipő csereakció!
ha behozod régi Siestacipődet az új árából engedményt adunk!

Évi és
Kép
csongianya

Hali!

Köszi lányok! Bár sztem nem az én érdemem. Így alakult. Arra is gondoltam, hogy talán nem kellene az éjjeliszekrényen égve hagyni a lámpát....Múlt éjjel nem égett, mert APa Rékával lefeküdt aludni...és így visszaaludt Réka.... Na mindegy...

Évi: Pedig jó ez a kis hűvös, én örülök neki, legalább lehül a lakás...

Tündi: Most néztem a videjódat, aszta de profi. Szőnyegen még jobban megy neki, nem? :D Majd bemutatót tartok belőle Rékának.

Kata: Írnék én amoda is, de a percdíjak nem teszik lehetővé. A blog eléggé időigényes, mire felmegy a firkálmányom. És hát ott van még a Fogamzásos topikom is.... :oops: :oops: Van olyan, hogy babanet elvonókúra? Asszem rámférne.

Melindáról nincs hír? Ha nálunk is ennyi ideig tart, míg bevezetik a netet.... :roll: :roll:

Szilvi: Mikro Levente? :lol: Értem, értem,,,bocsi.
jaimee1

Ja Szilvi, tényleg csalóka ez az éberség. Apa szokta mondani, amikor 10-11 kor ébren van a poronty, hogy "Te,ez tök éber, nem álmos." Aztán fogom Rékát, lepakolom az ágyába, villany lecsuk, ajtó bezár és bár ez volt a cél, magam is meglepődöm, hogy simán az oldalára fordul, Pötty kutya átkarolva és alszik....

na megyek dolgomra, ma nagytakarítok, hogy a hétvégét ne rontsuk el ezzel.

Keresztelő ügyben van annyi fejlemény, hogy Abonyban próbálkozunk legközelebb, ott ismerős a lelkész. Meglátjuk. Az biztos, hogy addig zavarom apát, amíg nem találunk egy papot, aki megkereszteli. Mint megtudtam ugyanis, reformátuséknál ez papfüggő.
jaimee1

Ó Tündi! Ez a mászás nagyon csúcs! :D Iszonyat profi! Hát Én nem tudok így parkettán mászni!

Erika! ... Ja Makro! ;) :lol:
szilbee

Sziasztok!

Jelentem, megvagyunk, csak nagyon nincs időm mostanában írni. Estére mindig kidőlök, és be se kapcsoljuk nagyon a gépet. Ma szabin vagyok, mert az egész bölcsinek kirándulás volt, és persze szülővel együtt lehetett menni. Az abonyi vadasparkba mentünk busszal. Jól elfáradt a kis drága, már alszik is.
(De én is :) Volt lovacskocsikázás is, az nagyon tetszett neki!
Szerencsénk volt, hogy nem áztunk el, Abonyban nem esett míg ott voltunk.

Tündi! Nem tudod véletlenül, mkor lesz már üdülési csekk? bár mi már eldöntöttük, hogy megint Debrecenbe fogunk menni belőle :D
Szóval már el van költve előre. Pedig annyi helyen fel lehet használni már.
Úgyhogy ne hagyd magad, egy kis masszázs jár neked :)

Elkészültek a bölcsis képek! De nem valami jók, Marcinak nem természetes a mosolya! Az egyiken meg tök komoly. Ezek a beállított képek úgy látszik nem sikerülnek túl jól. A csoportképen viszont aranyos.

Ma moziba megyek! Szex és New York :) A barátnőmmel megyünk, a párom sajnos utálja :roll:
judit_79

Sziasztok!

Itt vagyok én is :oops: csak tegnap egyik pocakos bnőm jött hozzánk du és itt is aludt,hajnali 1ig beszélgettünk,de jól esett egy kis trécselés :) Ma meg másik bnőm jött pestről,úgyhogy csajos napok voltak :)
Köszönjük a dicséreteket a videóra :) Erika,szőnyegen bizony jobban megy neki :wink: És ma nem belém kapaszkodva, hanem a golyópályájába felállt,és hosszú percekig álldogált :)

Évi,sajnálom,hogy apa visszement :( Hány hetente is jár haza? Mi mindennap fél6-6 körül kelünk :?

Hajni,nagyon jóó az új vonalzó :)

Judit,megnézhettétek a kis oroszlánt is? Nem tudom mikor kapjuk az üdülési csekket,de igyekezhetnének vele :)
Raksz majd azért fel képeket?

Erika,remélem összejön a keresztelő.az itteni református lelkész rendesnek tűnik....
Melindáékról annyit tudok,hogy jól vannak,és sajnos net ügyben nem jutnak előre,azt írta,hogy sajnos nem ők intézik...De ha megtudok vmit akkor megírom :)
Az éjszakai többszöri kelés nem lehet a fogacskájától?

Nóri,végeztél a melóval?Találtál 26év feletti gazdag pasikat? :wink

Kép
Kép
tundi24

Ja,Judit jó mozizást! :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Tündi!
Akkor most jól kibeszélgetheted magad,legalább egy kicsit feltöltődsz energiával! :D Szerintem szükség van néha csajos napokra! :wink: :D
Kösz a vonalzós dicséretet! :D

Szilbee!
Mióta gyerekeim vannak azóta vagyok ilyen érzékeny.Biztos megváltoztak a hormonok! :D

Puszi mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!!!
Megjavult a gépünk!!!

Szilvi!
Robinak júni 7.én van a névnapja beírnád!

Zsuzsi!
Üdv itt!

Betti!
Utólag is boldog szülinapot!

Tündi!
Boldog névnapot!

Ancsika!
Boldog névnapot!

Rólunk:Robika napról-napra ügyesebb mondja hogy.pá-pá,el,tente,dá-dá
Sétálunk de már úgy hogy csak az eggyik kezem fogja
Voltunk havi vizsgálaton is nagy a kutacsa és így lehet hogy mennünk kell csontsűrűség vizsgálatra

Ha valamit kevertem névnap születésnap ügyben bocses késő van :oops:

Kép

Kép
katlina

Kép

Robikának! :D
Kép
szilbee

Boldog névnapot Robikának! :D

Kép
jaimee1

ROBINAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!
Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Robika Nagyon Sok Boldog Névnapot Kívánok Neked! Kép

KépKép
diÁcska

Robika!

nagyon boldog névnapot kívánok:-)
sok puszi

Kép
kbernadett

sziasztok!

Hajni,bizony jól kibeszélgettem magam :) Jöttök a családi juniálisra Júliusban a ceglédi strandra? Ma mondta apa,hogy megint lesz,mi is megyünk azt hiszem,mondtam neki íratkozzon fel :)

Judit,milyen volt a film?ti jöttök juniálisozni?

Katlina,köszönöm szépen a köszöntést! :)
Robikának nagyon sok Boldog Névnapot kívánunk!! :)
Kép

Erika,megrendelted a netet?

Szolnokra id odaért az eső?Mert mikor indultunk haza corából még akkor jó idő volt,de a4esen már ömlött az eső.Itthon meg már az árkok is kishíján tele voltak.az ebédlőnk beázott :evil: :evil: Azt hittem felrobbanok.

Kép
Kép
tundi24

ROBIKÁNAK!!!!
Kép
Vendég

Tündi!
Nem is hallottam erről a juniálisról,majd megkérdezem Attilát mit tud róla! :D Még nem ért ide az eső,de az előbb olyat dörgött,és villámlott,hogy majdnem kiugrottam a bőrömből ijedtembe! :D
Vendég

sziasztok!

Szép jó regeglt! Szebbet,mint az időjárás.

Mi borzalamsan aludtunk,és Luca megkapta az első adag tápiját :?
Sajnos reggelre kimeríti a tejcsikészletet,így már csak éjszakai szopizások maradnak:(
Mildibébet vettem neki,használt vmelyikőtök ilyet?Remélem már nem fog felfújódni tőle :(

Ki mit csinál/t ebben a csúnya időben?

Kép
Kép
tundi24

Tündi! Sajnálom, de azért ez a 8 hónap is nagyon-nagyon jó! :D
szilbee

Tündi! Mi is láttuk ezt a ceglédi juniálist, de valószínű hogy mi júliusban már a Balatonon leszünk (mármint én csak hétvégente :cry:
különben biztos kimennénk.
Vadasparkról majd teszek fel 1 pár képet! Az a kis oroszlán már nem is olyan kicsi :) Nagyon lusta, a gondozója azt csinál vele amit akar, lehet dögönyözni :)

Nekünk is 8 hónapig tartott a szopi, akkor maradt el az éjszakai is!

Ja, a film nagyon tetszett! :lol:

Majd még jövök, de most Marcira kell figyelnem. Ma nem lesz délutáni alvás, mivel 9-ig aludtunk. (ilyen is ritkán van) Fönn volt először 6-kor, de sikerült meggyőznünk, hogy aludjon vissza.
A tegnapi negyed 7-es keléshez képest ez most nagyon jól esett :D

ROBIKÁNAK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!
judit_79

Sziasztok!

Tündi!
Szerintem nem fog felfújódni! :? Dávid végig tápszert kapott mikor pici volt,és egyáltalán nem volt tőle "felfújódva".
Mi volt a gond este?Megint a fogacskák mocorognak? :(
Itt most jó idő van a napocska is kisütött! :D Remélem már nállatok is! :D
Vendég

Képek a vadasparkból
Kép
Kép
Kép
Kép
judit_79

Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezés amig alszanak a gyerekek.

Sajnos nálunk az utóbbi 2 hét elég rossz volt. Antának tüsszős mandulagyuszija volt, nagyon magas lázzal, amit alig birtunk csillapitani/ hütőfürdőztük, vizes ruhába betekertük/ .

Kedden már úgy nézett ki,hogy visszakerül minden e régi kerékvágásba amikor szólt, hogy fáj a talpa.
Azt hittem elájulok, amikormegláttam a talpán egy 2 forintosnyi gyulladást, amiből már elindult a piros csik.
At ügyeleten kötöttünk ki a kórházban, ahol a doki kivágta bibit, csak sajnos minket kiküldtek és 2 beteghordó fogta le szegény Antóniát.

Rettenete volt nagyon sirt szegény, közben kiabált, hogy ne szoritsátok a lábamat.

Na jó gondoltam ezen is túl vagyunk. Másnap szólt, hogy a másik lába is fáj. Azon is lett egy hasonló gyulladás és a mütött lábának a nagyláujján is. Csütörtökön mentünk a mütöttel kötözésre igy a 2 újabbat is megmutattuk az orvosnak.

Megkérdezte,hogy volt-e Anta beteg, mi elmondtuk az elözményeket. Na akkor rtg és labor.

A laborban nem találták a vénáját, abba a pici kezecskében forgatták azt a szörnyü vastag tüt, szegény nagyon sirt, én izzadtam és teljesen lefehéredtem. Szerintem már a laboros nő is kifáradt teljesen.
nagy nehezen a másik kezéböl csak sikerült vért venni. Engem már le akartak fektetni nehogy elájuljak.

Az eredmény szerencsére nem lett rossz, egy tüsszös mandulagyuszi után.
A sebész szerint nem idegen test okozta az újabb pontokat.
A sürgösségin sem talált az orvos a kimetszett részben semmit/ igaz üvegszilánkra gondoltunk, mert volt üvegtörés itthon/

Szóval volt 2 elég stresszes hetem. Most már csak A hasa megy Antának az antibiotikumtól. Remélem itt befejezödik végre ez a rossz széria.

Ati baba egyébként továbbra is egy tünemény eszik alszik, már 4.5 kg.
mongi

Robikának boldog névnapot kívánok! Kép
mongi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?