Sziasztok!
Látom, senki nem bírt ma elszakadni!
Anita!
Szerintem akkor biztosan elszámolták, mert az ilyesmit már az automata számítja, az meg nem ért a megadott időpontokhoz, csak a konkrét dátumhoz. Azért mennek a drukkok holnap!
Gyöngyi!
Szerintem salit meg sütit ne csinálj, így is ott a rengeteg husi! És én is a szétosztásra szavazok!
Házassági évfordulós ügy elég gáz! Én is vacakul éreztem volna magam, de legalább az urad nem vette zokon. Nem nőből van, na...
Ildi!
nagyon sajnálom a bulit!
Miért mondták le? Én mennék szivesen, nagyon rajtam van a bulizhatnék, de mi lagziban leszünk.
Eszter!
Köszi! Igen, én is ezekről tudtam, ezért nem is ettem szoptatás alatt ilyesmiket. Most is csak azért, mert a gyerekorvosunk is mondta, meg a homeós dokinéni is, hogy egyek sok diófélét.
Még a kecsketejről hallottam, hogy az nem allergizál. Erről tudsz valamit?
Angi!
Uborka a telefonba:
Melitta!
Én könnyesre röhögtem magam!
Vizuális tipus vagyok!
Talira mi is 10 körül érkezünk. Még összedobom a salikat reggel, meg összeszedjük a kölköket, és jövünk. Kenyeret vegyünk útközben? Azt még senki nem említette.
Név: Internetes keresőkben elkezdtem keresni, hogy hol van még hasonló név. Megtaláltam, hogy Monica Bellucci lányát hívják így, és ez egy indiai név. Fölhívtam az indiai konzult, hogy adjon egy igazolást róla, hogy a név indiai, erre ő közölte, hogy neki ez nem feladata!
A holland nevek között is megtaláltam, holland követségen nagyon készségesek voltak, de ők csak ősi holland nevekről adhatnak igazolást, így papír onnan se lett. Másnap viszont visszahívtak, hogy megkeresték nekem, hogy ez egy indiai név, és megadták azt a névkereső linket, ahol megtalálták. Így megint zsákutca, de tettem egy próbát, és igazolás nélkül kérvényeztem. A poén az, hogy Attila már mikor kezdődött az egész, akkor mondta, hogy tegyünk úgy, mintha romák lennénk, mert tuti nekik nem mernek nemet mondani, de akkor egy nagyon hivatalos, udvarias kérvényt írtam, megjelölve a könyveket, linkeket, ahol a Déva név szerepel. Erre jött a nemleges válasz, olyan stílusban, hogy "a Bélát se engedélyezném"! Közben utánanéztem a névnek nyelvészetileg is
(pedig biztos voltam benne, hogy soha nem fogom hasznát venni a adiplomámnak), és egy újabb kérvényben nyelvészeti indoklással kérvényeztem, hogy Déva, de ha az nem, akkor Deva, mint névváltozat. Erre válaszolt a csaj, hogy Déva nem. Írtam külön kérvényt a Devára, arra nem is válaszolt, erre fölhívtam, és baromi lekezelő volt, olyanokat mondott, hogy nehogy azt higgyem, hogy azért, mert egy betűt megváltoztatunk, azért más név lesz (pedig mennyi ilyen van), meg hasonlók. Ez után bedobtam Attila eredeti ötletét, és mindennemű udvariassági formula nélkül megírtam, hogy interneten találtuk, Monica Bellucci lányát is így hívják, és mi is így akarjuk a mienket. Ez hatott. Hát, ennyi.
Azért elszomorító, nem?
Köszi a drukkokat, meg a felajánlott kapcsolatokat!