Sziasztok!
Remelem, mindenki sikeresen tulelte az unnepeket
Zsaninak kulon udv, oly ritkan latni. Fortirol tudsz valamit, O is elveszett...
Nalunk nagyon jol sikerult a Karacsony. Mig Reka aludt, azalatt hozta a Jezuska a fat. Amikor felebredt, kinyitottuk az ajtot, csengetett a Jezuska es Reka meglatta a feldiszitett, kivilagitott fat, tiszta extazisba esett, sikongatott oromeben
Azota is nagy becsben van, allandoan vilagitani kell minden izzonak. A diszeket nem bantja, 3 figurat hintaztathat
rajta, be is tartja szepen.
A legnagyobb sikere a szobacsuzdanak es a kukasautonak van, igazi lany ez a gyerek
Na jo, az orvosi taska is bejott nagyon.
Egyebkent hihetetlen gyorsan fejlodik beszedben, rendesen ragoz, pl. anyahoz, leesett, foldre. Kedvenc szava most a "bizony" es a "koszi, szivesen"
Kaptam mikrofont, majd en is probalok felvenni par dolgot, pl. eneklest, szinte kivulrol tudja a verseket, mondokakat.
Most vettem eszre, hogy O is szamol, mint Kata Dorija, de Reka csak mondokaszeruen. Viszont a "kettot" jol hasznalja, nagyon orul, ha ket egyforma dolgot talal, sikongat, hogy ketto
Tudja a kicsi-nagy, sok-keves, lenn-magas, lassu-gyors parokat is, jol hasznalja a "masik", "ezt is", "arra", "abban", "mindet" szavakat... birtokos esetet is, Apaé, Anyaé, Rékáé...
Szobatisztasaggal ott tartunk, hogy elbujik kakilni
Szerepjatekok nagyon mennek, babaval, plussallatokkal mindent utanoz, eteti oket, csipp-csipp csokaznak, porszivozik, foz, stb.
Tud szappanbuborekot fujni, ha epp nem rohogi el
Oltozkodni imad, cipoit allandoan felveszi, probalja megkotni. Neha forditva veszi fel a cipoket, balost a jobbra es forditva
Rajzolasban is halad, egyenes vonalat huz, hajat firkal a fejre, arcon belul pottyoz - szemet rajzol, kiszinezesnel is azt a feluletet firkalja, amit kell... szinek kozul stabilan felismeri a pirosat, zoldet, keket, feketet, viszont a sargaban ujabban bizonytalan, elfelejtette?
Fogai is beindultak, ahhoz kepest, hogy egy evesen epphogy kijott talan az elso ketto?
Most van 14, viszont mar en is tudom, hogy ez nem jelent semmit par almatlan ejszakan kivul
Kajaban viszont ramatyul allunk, mind mennyisegre, mind technikaban.
En etetem altalaban, mert kulonben szinte semmit nem enne. Igy ebedre egy bebiuvegnyi mennyiseget eszik meg jo esetben! Kanalazas viszont kezdetlegess szinten emiatt.
Kepeket majd kesobb teszek fel, ennyi idot mar reg toltottem a neten igy is
Tobbiek, irjatok, mi van Veletek!
-Afonya
ui: bocsi a hosszusagert, de ez a babanaplo is egyben es mar elegge el voltam maradva