Új privát üzeneted érkezett!

Nocsak, nocsak... :wink:

Kép
Kép
zazzy

Laptető!!! :lol: :lol:
Vendég

mégsem tudom átadni. bocsi. sajna muszáj lesz elmennem. nekem is elegem van. nekem se sikerül semmi.
illetve ma sikerült! haláli jó, divatos cuccokat turkálam, 1 szoknyát, 2 gatyót, 1 blúzt, 1 pólót, 1 ruhát, és marcinak karúszókat. és mindezt 3500ftért. :D

Kép

Kép
csillagfény

Csillag!

Karúszóval vigyázz!
Kicsúszhat belőle a gyerek! Felemelt, vizes kar mellett is nézzétek meg, h. nem jön-e le a karjáról!

Mi a baj?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka

kórházba kell mennem egy jó nagy kivizsgálásra. és nagyon félek, hogy találnak valamit. most nem akarom bővebben részleteznil. lehet, hoyg a metet se szedhetem, és akkor nem lesz kistesó se.

Kép

Kép
csillagfény

Csillagfény!

Köze van a kivizsgálásnak az utóbbi időben szinte állandósult rosszulléteiddel?

Nagyon drukkolok! Mikor fekszel be?
Vendég

SZiasztok!

Csillag!
Mikor mész Tűű dokihoz?
Mert én is 12-én.

babszika

Csillag+++++++++++++++++++++++Nem lesz semmi baj!!!!!!!!!
Vendég

a világ legrendesebb dokijához megyek. és nem kell befeküdöm, hanem hazajöhetek a fiamhoz minden nap, csak a vizsgálatokra kell bemenni. jól kivizsgálnak hormonálisan, de nem csak a szokványos hormonok, hanem mindenféle hormon???? meg mindenhogyan.
az eredménytől félek inkább.
én egyke voltam, és nagyon-nagyon hiányzott a tesó. Marcinak legalább egy tesót szeretnék. remélem nem derítik ki, hogy többet nem lehet.
abba asszem összeroppannék.

Kép

Kép
csillagfény

Csillagfény!
drukkolok, nem lesz semmi baj!+++++

Babszika és Cinkeb!
Nagyon szépek voltatok! Gratulálok nektek és sok boldogságot, így utólag is!
mókica

Czinkeb.! bocs elírtam a neved. :oops:
mókica

Csillag miért mondasz ilyeneket?

egy gyereket megfoggantál, kihordtál, megszültél. olyan nagyon hormonzavaros nem lehetsz, hidd el! :wink: :lol:

A mádik baba is milyen hamar lett, és ott sem hormonzavar miatt ment el, valszeg beteg volt, ez bármelyik egészséges nővel megeshet...

Hidd el lesz Marcinak kistesója!

miért gondolod hogy nem szedheted a metet? mi zárná ki?

Kép

Kép
rejo

sziasztok!

örülök, hogy regisztráltam. én is PCOS-os vagyok, túl egy átjárhatóságin, és átjárható vagyok. Most már csak be kellene tartani a GI diétát amit a doki ajánlott.
Remélem jó sok új információt kapok tőletek.
Vendég

remélem már a vonalzó is jó, ha nem akkor segítsetek :)
Vendég

és most hol a vonalzó...???
Vendég

most már kell hogy működjön...
Vendég

Sziasztok!

MA voltam a dokimnál vérvétel eredményeimért.
Közel egy éve szedem a metet - ezt fontos megemlítenem :)

3. napi

FSH 3,9 (3,1-7,9)
LH 4,8 (1,0-18,0)
Prol. 10,14 (3,24-29,12)
Ösztrad. meghat. 38,00 (39,00-189,00)
Prog. 0,59 (0,27-2,61)

21. napi

Kortizol meghat. 7,8qg/dl
FSH 3,0 (1,4-5,5)
LH 7,7 (0,4-20,0)
Prol. 8,50 (3,24-29,12)
Ösztr. meghat. 151,00 (48,00-309,00)
Prog. 8,35 (3,28-38,63)
T3 szabad frakció 2,32 (1,71-3,71)
T4 szabad fr. 0,98 (0,70-1,48)
TSH 1,44 (0,35-4,94)

A tesztoszteront egyik alkalommal sem sikerült megcsinálniuk..... no comment

Azért ezek nagyon jó eredmények úgy érzem.
Már csak a végső eredmény hiányzik.... :(

babszika

babszika!

sztem a progid alacsony. de majd a dokid tudja.

a 3. napi is, meg a 21. napi is. ha van is peteérésed, ez a progi sztem nem elég a babaához. csak nehogy má ezen múljon...lehet kéne neked progipótlás...

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Rég jelentkeztem már :roll: Tegnap voltunk ultrahangon és doktorbácsi azt mondta, 90%-ig bizti, hogy kisfiúnk lesz :)

Szép napot mindenkinek!

tyche

Babszi!

Rejonak igaza van!
Plusz szerintem az ösztrogén is alacsony, és az Fsh-nak harmadik napon már kicsit magasabbnak kellene lennie az Lh-nál. De valóban nem vészesek az eltérések. Mégis az a picike eltérés sokat számíthat.

Lona
lona1

Lányok, kész vagyok. Hétvégén strandolósra tervezett osztálykirándulás lesz, és folyamatosan esik az eső!És ha lehet a jósoknak hinni, ez lesz egész hétvégén!!!Mi a fenét csinálunk két napig??? :shock: Látnivaló nem sok van, direkt ilyen lazulósat akartunk, strand, kenuzás a Körösön, meg ilyenek. Teljesen magamalatt vagyok. :(

Kép
Kép
zazzy

zazzy ektiviti, vigyetek társasjátékot, számháború, találj ki valamit előre,ne ott kergessenek az őrületbe!

Akadályverseny? szalonnasütés? tábortűz és éneklés?

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Csak egy kis erősítő hírt szeretnék megosztani veletek!

Egy lányt a sok lombik projekt alatt ismertem meg két évvel ezelőtt. Háromszor próbálkoztunk, de sajnos nem jártunk sikerrel sose. Aztán jött a MM cég és a metformintos segítség. Miután én már kezeltettem magam, melegen ajánlottam neki is. Hátha az IR jelenti a igazi problémát?
Fél éves met szedés után az eredményei jók lettek és ment a negyedik lombikra és lám ma kaptam az sms-t, hogy 451 a HCG-je.

Úgy hogy lányok egy újabb jó hír, ami erőt adhat nekünk!!! :-)

KépKép
charlott

Rejo!
Ezen agyalok én is. Gyűjtögetem a bevethető játékokat, aztán legfeljebb fedett medence... :roll:

Kép
Kép
zazzy

sziasztok

nekem sajnos nincsenek meg még az adataim a 2. nap és a 21. napon, mert nekem a doki a 2. napot kérte. most várok rá remélem jók lesznek. nekem írt a doki tablettát, ami segített fogyni. sokat is segített leadni, meg nem ettem fehérkenyeret és krumplit és nem fáj már a gyomrom.
Zazzy az időjósokban ne bízz...remélhetőleg kenuzni fogsz a Körösön :)
üdv :)
Vendég

Zazzy!

Bízzunk benne, hogy jó strandolós időtök lesz. De ha még se akkor: ki nevet a végén?, gyöngyfűzés, origami...
mókica

Hol vagytok?
Lona! Nagyon nagyon drukkolok! Lehet, hogy már meg is van az első (zebrás) teszt? ;)

Kép
mamint

Sziasztok!
Látom, nem volt nagy forgalom. Ez már az uborkaszezon???
Megjöttünk, nem tudtunk kenuzni :( pont akkor jött egy kiadós zivatar.Viszont tegnap délelőtt(igaz nem sütött a nap, de kellemes volt az idő délelőtt)és ma is tudtunk strandolni! :D Ma hőség volt, tegnap meg... pffffffffffffffffff Nagyon durva ez a hőmérsékletingadozás!Ti hogy viselitek?

Aisha!
Már akartam írni:Üdv itt nálunk, kérdezz nyugodtan bármit, ha tudunk, segítünk!

Lona!Várunk nagyon!!!

Kép
Kép
zazzy

Zazzy!

Aisha!
Már akartam írni:Üdv itt nálunk, kérdezz nyugodtan bármit, ha tudunk, segítünk!

Ha van valami mindenképp kérdezek...most épp a peteérésre várok és a pozitív tesztre...

Olvastatok a ciklus.hu-n? szerintem ott is vannak érdekességek, meg majd próbálok recepteket is feltenni, amit én szeretek csinálni és alacsony GI értékű is.
üdv mindenkinek
Aisha
Vendég

Sziasztok!

Tud valaki valamit Betticáról? Megszületett már Bence?

Aisha egyébként üdv neked.

Lona DRUKK ++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!!

Kép
gyorfitimi

sziasztok!
Betticát láttam ma a másik topikban....
Csillagfény mi van veled?
Zazzy, jó hogy legalább strandolás volt.
üdv mindenkinek
mókica

Sziasztok!

Köszönöm, hogy gondoltatok rám, de ez sem sikerült....
Augusztusban vagy szeptemberben lombik, nincs tovább mire várni.
A teszt 11.dpo-n pozitív volt ismét, aztán halványult. Lehet, hogy tényleg a tüszôrepit mutatta még? A Kaáliban 3-4 napot montak, ez a szuritól a 13. napon volt, nem tudom...
Így jár aki korábban tesztelget! :oops:

Lona
lona1

Sziasztok lányok,

ritkán írok ide, mert igazából az én "bandatársaim" odaát vannak, a babás pcos topicban, de azért olvasgatni szoktalak titeket.

Vicky hatására írok most mégis, mert egy nagy hírt szereténk veletek megosztani: végre sikerült, terhes vagyok !!! :lol: :lol: :lol:

Csak hogy kis erőt adjak mindenkinek, elmondom, hogy 3 éve várunk a tesóra (van egy 8 éves lányom). Közben volt egy terhességem, ahol sajnos nagyon beteg volt a kisfiam, meg kellett őt szüljem, ez volt 2005 őszén. Azóta próbálkoztunk, időközben kiderült a pco, 2006 augusztusa óta szedem a metet, fogytam 15 kg-ot, edzek rendszeresen, de mégis csak most, ennyi idő után sikerült !!! Szóval: nem feladni, tényleg mindig van remény !!!!
Nagyon drukkolok mindenkinek, hogy összejöjjön mihamarabb, és tényleg fontos, hogy először gyógyuljatok, szedjétek a gyógyszert és DIÉTA ÉS MOZGÁS !!! Nagyon fontos, csak így lehet elérni javulást !!
zsizsik

köszi az érdeklődést. nem vagyok most egész nap szarul, 2x125 mg metet szedek, elmúlt a menszim. a hőm minden nap 36,7, ma reggel volt 36,5. szóval nem mutat semmit. 12cn) de valszinű ennyi met nem is elég, de most nem merek emelni. a kivizsgálást ki akarom várni, mit mondanak az okosok. csütörtöktökön megyek tűűhöz szakvéleményért.
csak ki ne derítség, hogy nem szedhetem a metet. lehet, hogy egy allergiás reakciót vált ki belőlem ?

Kép

Kép
csillagfény

zsizsik, ha a délpestibe tartozol, lehet, olyan messze nem lakhatsz tőlünk! (mi pestlőrincen lakunk).
mondjuk az ügyeletesnél én se szülnék ott, de ez lehete, hogy csak előítélet.
sztem ha sima szülésed van, probléma nélkül, azt bármelyik orvos levezetni. ha meg gáz van, csak jobb ha van orvosod, aki végigkísérte a terhességed.

Kép

Kép
csillagfény

Sziasztok!

Zsizsik!!!!!
De jó!!!!!!
Gratulálok és csodaszép hónapokat kívánok nektek!!!!!!!!!!!!!!

babszika

na csajok, én most fogok hülyét kapni. ma vagyok a 12. cnon. szuri-muri a petefészkemben. elvileg ha pém van, akkor nagyjából a napkban kéne leesni a hőmnek, nem?
2x125 mg metet szedek. nekem elég kevésnek tűnik.
vagy csak a cisztáim szurkálnak?
lehet, hogy azért voltam szarul, mert a majdnem 3000mg abszolút túladagolás volt?????

Kép

Kép
csillagfény

Csillagfény :)
Nem feltétlenül esik le a hő. (nekem 5-ből mondjuk csak 1, max 2 alkalommal).
A cisztáidat akkor éreznéd, ha azok nagyok lennének.
közel 3000 mg met után most csak 500 mg-ot szedsz ? :shock:
Nem hiszem, hogy lehet túladagolásról beszélni, de tény, hogy a kettő között nagy különbség van, ezért vagy most jobban.

Pusz
mniki

Zsizsik!

Szívből gratulálok neked, megérte azt a sok-sok fáradtságot és szenvedést! :D
lyutka

csillag milyen allergiád van, aminél a metre gyanakszol?

Nálam sokféle allrgis jött elő, ezért kérdezem. engem is folyamatosan vizsgálnak mi lehet.

Kép

Kép
rejo

csak 250 mg metet szedek.
mérem a hőmet. honnan tudom, hogy volt-e pém, ha lehet, hogy le se esik a hőm? mennyit kell esnie? ajaj, a női szervezet.

rejo, ha most van pém, akkor sztem csak túladagolás volt. de kérdés, hogy lesz-e. egyszerűen nem birtam. hasmenés, állandó rosszullét, hányinger, mittudomén. abba is hagytam, aztán a doki is mondta, hogy kevesebbet szedjek, de nekem ez most jó. sztem a max 500-zal tuti lesz pém.

nekem egyébként a diane 35 volt a legjobb. kár, hogy amellett nem lehet teherbe esni. :shock:

Kép

Kép
csillagfény

Lona :(

Rejo, na képzeld, most se jön be az emelés! nem bírom a 2000mg metet! :( Remélem kevesebb is elég lesz, mert képtelen vagyok 1500 felé menni. Még avandában se.

Kép
mamint

Zsizsik!

Gratulalok neked en is. Nagyon orulok neked:)
ezen a heten megyek a dokihoz penteken szoritsatok nekem, hogy azt mondja, hogy a hormonjaim rendben vannak es van petereresem.
udv
Aisha
Vendég

Sziasztok!

Tücsökről nem tudtok valamit? Már megint nagyon eltűnt!!!!!! :shock: :oops: :roll: :shock:
Vendég

Zsizsik!

Gratulálok és minden jót kívánok nektek!

Kép
gyorfitimi

Sziasztok lányok,

köszönöm a gratukat !!! :lol: :lol: :lol:
És mindenkinek mielőbbi babaáldást kivánok !!

Csillag: mi is Pestlőrinc..... :lol: :wink: Én is úgy gondolom, hogy simán megszülnék az ügyeletesnél, de most ez a hír eléggé elbizonytalanított..... :roll: Nekem a fontos az lenne, hogy az orvosom alaposan és odafigyelve vezessen végig a 9 hónapon, utána az a baba már kibújik magától is, elég ha van ott a közelben egy orvos, szükség esetére. Amúgy a szülésznők többet érnek szerintem.....
zsizsik

Sziasztok!
Zsizsik: de jó :D
Csillagfény: milyen allergiád van?
Aisha: nem lesz gond, nyugi!!

Na ez a hőmérőzés érdekelne... hogy is van? mikor van pé?
köszi a választ!

üdv: Mókica
mókica

zsizsik, molnár imrének elég jó híre van. lőrinci sztkba rendel. a metről is hallott már :-)
merrefelé laktok?

jaj lányok, fogalmam sincs mi bajom van, a dokiknak se egyenlőre. ezt akarják tisztázni. én csak félek nagyon, de jobb ha nem kombinálok, mert úgyse értek hozzá.

Kép

Kép
csillagfény

Sziasztok!

Bocsánat, hogy így ismeretlenül társultam a beszélgetésetekhez.

Kissé tanácstalan vagyok és úgy gondoltam, ti tapasztaltabbak vagytok nálam.

A problémám valószínűleg a PCOS, de egyelőre ez sem biztos, csak nagyon valószínű. elmondom, amit tudok, ha nem baj.

16 évesen mestruáltam először, azóta rendszertelen, hónapokra kimaradó a ciklusom. Ez lenne az első kérdésem, lehet az ember PCOS 16 éves kora óta? Én is úgy voltam, mint a többi lány, nekem is azt mondták, majd később jön meg, majd beáll. Emlékeim szerint mikor először megjött, akkor is volt előtte barnás pecsételésem eléggé erősen.

Azóta persze már felnőttem -27 éves leszek az idén- de a problémám továbbra is fennáll. Ezelőtt két évvel direkt a menzeszem kimaradása miatt felkerestem nőgyógyászt, aki akkor semmit sem mondott. Elküldött egy hormonvizsgálatra (de nem mondta miért) majd a hiányzó azt hiszem sárgatest hormonnal magyarázta a kimaradást. Erre kaptam Duphastont, majd Yadine tablettával beállította a ciklusom. Még azt mondta, hogy ha majd gyereket akarok, menjek, kapok hormont és attól majd lesz.

Ezek után a Duphastontól másfél hónapig véreztem a fogamzásgátló mellett. Utána elmúlt és a Yadine-nal remekül elvoltam, csak én utálok fogamzásgátlót szedni (közben híztam is tőle szépen) így decemberben abbahagytam. Januárban olyan peteérésem volt, hogy én mint laikus is meg tudtam mondani hogy ez az, s ezután meg is jött egyszer. Január után most május elején.

Most kerestem egy másik nőgyógyászt, akihez jártam elkövetett egy ismerősömnél egy olyan orvosi hibát, amit aztán egy petefészek eltávolítás követett, aki rögtön PCOS-re gyanakodott a tünetek alapján. (Mint kiderült sikerült az egyik PCOS-ok által melegen ajánlott orvoshoz vetett a jósorsom)

Jelenleg hormonvizsgálattal kezdtem, a ciklus 3-ik napján vett vérből, (de milyen ciklus???) ennek eredménye szerint magas a tesztoszteron szintem. A 21-ik napon vett vér eredménye még nincs meg. Azóta utánaolvastam ennek és így keveredtem hozzátok. Sajnos azt kell mondjam, hogy a betegség minden tünete megvan nekem, a szőrösödésen át az aknés bőrön keresztül a ritka de fájdalmas és erős vérzésig.

Az is igaz hogy eddig csak hasi ultrahangot csináltak nekem, azon pedig csak kissé nagyobbnak tűnik a petefészkem de cisztát nem láttak rajta.

Közben arra juttottunk a napokban a párommal, hogy ha lehetséges, hogy lassabban lesz babánk (nem akarom és nem tudom elfogadni, hogy esetleg nem lesz), akkor akár most is jöhet, persze szigorúan orvos tanácsaival együtt.

Az lenne a kérésem, hogy adjatok tanácsot, mire figyeljek, mit kérjek a dokitól (a PCOS-s honlap szerint a doki mindent tud róla és a metformintól sem zárkózik el), tartsam-e a diétát, amit ajánlanak, milyen mozgásformába kezdjek?

Előre is köszönöm!
ariaden

Ariaden: Üdv itt! Mindenképpen tartsd azt a diétát, amit javasolnak. Mozgásnak bármi lehet, amihez kedved van. Egy a lényeg: rendszeres legyen! Ha táncolni akarsz, akkor az is tökéletesen megfelel, vagy úszhatsz is, sőt szerintem kezdésnek még egy napi 30-40 perces séta (lehet kicsit nehezített is, pl emelkedővel) megfelel. A metet pedig úgy kezd el, hogy kicsi adagokkal ;) Bár ezt úgy is el fogják mondani ;)
Ha ezeket betartod, akkor az eredmény is hamarabb fog jönni...
Most éppen Zsizsikkel tudnék példálozni ;)

Kép

Kép
bettica

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?