Kinga: Bolha- együttérzésem!
Igazából olyan szert, ami emberre kenhető, nem tudok, de vigyázni kell, mert hamar beköltöznek a lakásba is, elég egypár példány, aztán már el is szaporodtak
. Én mindenképp az állatokkal kezdeném, mert ha ők bolhásak, akkor az egész sziszifuszi munka, gyakorlatilag nem tudsz tőlük megszabadulni.
Az állatokra ajánlom a Frontline nyakra cseppenthető bolhairtót, van kutya ill macska változat, ez nem olcsó, de sokáig hat. Utána a bolhák távoltartására meg a bolhanyakörv.
Ha a lakásban esetleg előfordulnak (meg talán a kertben is jó, bár elég drágák hozzá): Bio Kill (ez a drágább olasz) vagy Insecticide 2000 (ez az olcsóbb magyar) színtelen, szagtalan permet (elég húzós az áruk, de megéri, tényleg jók). Ezzel kezelhetőek állatok, kárpitok, nem hagy foltot és sokáig hatásos. Melegvérűekre nem veszélyes, gyerekszobába is használható (bár a gyerekek ágyát nem fújtam be vele, megvallom őszintén). Egy bolha rengeteg petét rak le, és iszonyú tempóban szaporodik. Sajnos nekünk is volt szerencsénk hozzájuk, a macsek kicsinek bolhásan érkezett hozzánk, és mire észbekaptam, behurcoltuk a lakásba, pedig a macska nem tette be a lábát. Pár nap alatt iszonyúan elszaporodtak a lakásban: volt, hogy 27et szedtem össze egy délelőtt, borzalmas volt, nem kívánom senkinek. A végén mindenhol bolhát láttam, még álmomban is, brrrrrr. Kb egy hét volt, mire sikerült őket likvidálni. Mindent, amit lehetett, kimostam, lemostam, igyekeztem fertőtleníteni, ami pl szőnyeg, kárpit nem tehető mosógépbe, azt meg befújtam a szerrel. Ja az állatok fekhelyét is lefújni a szerrel, ez fontos.