Új privát üzeneted érkezett!

Gem
Kismok ötletei nagyon jók!!!
A másik, hogy nemtom miket próbáltál, de esetleg érdemes nemcsak az almával próbálkozni. Csillának pl. nagyon ízlett az őszibarack-alma bébiétel, ma pedig az alma-répa házilag. Még az áfonyás-almát is eszegette egész jól. De a krumplis dolgok nem igazán tetszenek, és sajnos az arca is tiszta pötty lesz tőle, ahol hozzáér (így azt egyelőre nem erőltetem).
Esetleg natúr gabonapép anyatejjel keverve?
Nálunk azért lenne jó mielőbb 1-2 tápit kiváltani szilárd kajával, mert a tápi kezdi egy kicsit "felfújni", azért a 6 hét alatt 1 kg hízás kicsit túlzás már ebben a korban?! :)
Etetéshez ötlet még: konyhában nem megy. Vagy alig. Bezzeg a játszótéren babakocsiban vagy a gyerekszobában a pihiszékben már jobban! (Úgy látszik ha van látnivaló már nem olyan uncsi az evés - ezzel persze lehet, hogy most rontom el!)
Ami még eszembe jutott, hogy nem lehet, hogy a kanálhoz vmi nagyon rossz élmény kapcsolódik? PL. Sebinél hülye fejjel a k-vitaminos kanállal kezdtem etetni, persze, hogy nem akart enni! :lol: Aztán lecseréltem egy totál más színű-formájúra, azzal jobban ment.
Illetve én Csillának adtam a kezébe vmi kanalat (néha műanyag pogácsaszaggatót, műanyagkupakot), és amikor nyitotta a száját, hogy megrágcsálja, gyorsan becsempésztem egy falatot. :)
Előbb-utóbb rájön, hogy ami bekerül, azt le kell nyelni, és ha elég sokat lenyel belőle, kellemes lesz a pocakjának. És ehhez a száját is ki kell nyitnia. :)
Kitartás!!!
Éjszakák :( :( :( Egy hős vagy, hogy ilyen jól bírod!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Ugy latszik en maradtam uccsonak, aki a hozzataplalast meg mindig nem kezdte el... :roll:
Balint arcan, szeme korul meg a nyakan meg mindig elojon par pici potty, nem tudtam nagyon kideriteni, hogy mitol...
Persze mostmar nekunk is lassan el kell kezdeni, amiatt is, amit Cas te is irtal, mert Balint is 6 het alatt hizott vagy 1,2 kg-t. Most mondjuk nincs merlegunk mar egy honapja, mert kolcsonadtuk, de ha a sajat merlegunkre rateszem, 8,5 korul van :shock:
Meg az a "jo", hogy mostanaban, lehet a meleg miatt kevesebbet eszik, 170 ml-eket a korabbi 200-230 helyett...
Az alvasa is "mexerelodott", ejszaka egy hajnali kelessel ujra alszik kb. 10 orat, cserebe viszont napkozben 3x10 percet :?
Mar nem fejek, tejem azert meg van, napkozben annyiszor szoptatom Balintot, ahanyszor csak tudom, de legtobbszor 1-2 perc alatt letudja, mert forog ossze-visssza. Bar lehet emiatt is eszik kevesebb tapszert.

Most megyek mert nyuglodik az olemben, asszem jon a 10 perc alvasa...
_jáde_

Sziasztok!

Eléggé besűrűsödtek a dolgaim, most is 20 kiló eper vár a befőzésre. :roll: Most már csak a lurkók aludjanak el, hoyg hozzá is foghassak. Úgyis egésznapos munka mostantól kezdve! :P

gem, nagyon örülök, hoyg jelentkeztél, és micsoda képket tettél fel. Gyönyörű helyen vagytok most, a két kisasszony pedig gyönyörűűűűű! Cas-hez hasonlóan, nekem sincsenek már szavaim a dicséretükre. :)
Sajnálom, hoyg ennyire köszködtök. A közvetlen környezetemben nem volt senkinek ilyen gondja, úgyhogy nem tudom, hoygan lehetne megoldani, mit tanácsolhatnék, de egy távolabbi ismerősöm mesélte egyszer, hyoga kislánya nem fogadja el kanálból az ételt. Igaz, nmár nagyobbacska volt akkor a leányka, talán egyéves körül, és azt mondta, hoyg csak kenyérhéjjal!!! tudja megetetni. :shock: :shock: :shock: Azaz a kenyérhéjat használja kanál gyanánt, arra veszi fel az ételt és azzal adja be a szájába. Ezzel nem hiszem, hoyg segítettem, de Kismok és Cas tényleg írt ötleteket, valami hátha beválik. Én is mindenesetre azzal kezdeném, hoyg a kezébe nyomnék egy kanalat. Nagyon drukkolok, hyog megoldódjék a probléma. :)

Kismok, nálatok sem semmi a dolog. Szegénykém. :( Borónak is minden elvonja a figyelmét, de legalább az elején, amíg elkezd szopizni, eléggé intenzíven csinálja, úgyhogy, valószínű, abban az időszkban szívja ki a nagyrészét a tejcsinek. Különben 5 percnél hosszabb szopik nálunk sincsenek, talán csak éjszaka amikor kb. 15-20 percbe beletelik, míg visszateszem az ágyikójába.
Nem hinném, hoyg cumipárti vagy (játszócumira gondolok), de esetleg megpróbálhatnád, hátha elfogadja Sára. De lehet, hoyg nem. Mindenesetre, picit megkönyíti a cumi a dolgát az embernek. Mégha csak az elalvásnál is. Mondjuk nekem nagy hasznomra van a babakocsiba tételnél is, mert amikor beleteszem, éktelenül üvölteni kezd Boró. És hiába indulunk, döcög vele, nem tetszik neki. És ha megkapja a cumiját, már semmi gond, lehet 2 mp után kiköpi és nézelődik, játszik a felggatott zörgőkkel. Csak amikor "megválik" az ölemtől dől össze a világ. :roll: :lol:

Jáde, Kismok és én sem hozzátáplálunk még. Igaz, Sárának már napokon belül ott az ideje, de ha elég a tejem, én is kivárom a betöltött 6 hónapot.
Nem vitted el Bálintot az orvoshoz? Azért mégiscsak jó lenne kideríteni, hoyg miféle pöttyök azok, met lehet, hoyg semmi közük az ételekhez. Szerintem járj utána, és nézettesd meg a gyereket.

Én szomorúan tapasztaltam pár napja, hyog Krisztámnak kiütéses a felsőteste (hasa-háta). Először a melegkiütésekre gondoltam, más eszembe sem jutott, bár furcsállottam, hoyg nem csak a nyaka körül és a vállain van, mint eddig. Aztán egyszercsak beugrott, hoyg előtte való este epret evett. Most, annak ellenére, hoyg sok eper van a háznál, dugdosom előle, hogy elmúljanak a pöttyök. Aztán még kap egyszer, hyog lássam, akkor is kiüt-e, és ha igen, akkor idén is kiütve az eper. :( De érdekes. Tavaly ilyenkor még természetesen, nem kapott, de kb ősszel már adtam neki eperlekvárt, és málnát is kóstolt nyár végén. Soha semmi baja nem volt. De mást nem kapott, amitől kiüthetett volna. :roll:

Csend van mindenfelé, megyek eprezni. :)
Puszi és kellemes hétvégét mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edit :D
20 kiló eper? Atyaég!!! :lol: És ez mind nálatok termett? Én örülök, ha pár kis üveg dzsemet tudok csinálni, abból a nem sokból, ami éreget a kertünkben. Juli úgyse szereti (ezt se 8) ).
Tényleg nemvagyok cumipárti, de azért amikor már nagyon elegem van, időről időre bepróbálkozunk Sárinál a cumival. Képzelheted Juli mennyire partner ebben. Sára nem győzi kiköpdösni, mert a nővére percenként dugdossa a szájába. Minden próbálkozás ellenére sem hatja meg a cumi. Inkább játéknak hiszi, mert minden más helyen nyalogatja, rágja, csak a szopókánál nem. Azt rögtön löki ki a nyelvével. :lol:

Jáde :D
képzeld az utóbbi napokban Sára is megemberelte magát az éjszakák során. Sztem nagyon beindult a mozgása és kifárad, talán azért. Mert foga még mindig nincs. Most is 2x kelt, igaz másodjára alvás közben megszoptattam, mert nekem már hosszú kihagyás volt. :)
Sztem ügyes vagy a fejés-leállással. Bálint így is eszik, amennyit eszik, te meg nem stresszeled magad. Viszont a pöttyöket mutasd meg dokinéninek. Derüljön ki, mi az, addig míg tényleg nem kezd el enni a srác. MErt ha ételallergia után kutattok, az már macerásabb.

Gem :D
nagyon jó bírod az éjszakázást! Hihetetlen! De azért nálatok is vannak jobb periódusok, ugye? MErt nálunk a múlt hónap szörnyű volt (uígy, ha nem akarom, h ordítson, muszáj szopiznia - tehát a férjem nem nagyon jön szóba :? ), de most kicsit alakul a dolog... Kíváncsi vagyok meddig... Majd írj, hogy hogyan alakul a kanalazás. :wink:

Múltkor volt szó a fejlesztésről. Találtam egy érdekes cikket:
Versenyhelyzet a fejlesztés terén – a gyerekek csak veszítenek
Dr. Gabriele Haug-Schnabel magatartásbiológussal az érthető szülői becsvágyról és a korai fejlesztés határairól beszélgettünk:
– A szülők a legjobbat akarják gyereküknek, és a lehető legjobban fel akarják készíteni az iskolára.
– Ez érthető, ám egy bölcs indián mondás választ is ad arra, mennyire fejlesszük gyerekünket: a fű nem nő gyorsabban attól, ha húzzuk. Tehát nem fejlődik jobban a gyerekünk, még ha minden eszközzel is azon vagyunk, hogy minél okosabb, ügyesebb legyen. Gyakran éppen az ellenkező hatást érjük el: az az ötéves, akit a szülei kreatív szakkörre, játékos nyelvtanfolyamra és számítógépes foglalkozásra járatnak, inkább lassabban fejlődik, mert úgy érzi, soha nem elég jó, és ez komoly visszatartó erő a világ felfedezése során. Neki nem is kell felfedeznie a világot, hiszen valósággal belétömik az ismereteket.
– Mire van szükségük a gyerekeknek, hogy jól fejlődjenek?
– Kívülről rájuk erőltetett kezdeményezések helyett érdeklődő szülőkre van szükségük, akik válaszolnak a kérdéseikre és meghallgatják őket. Hagyjunk sok időt az önfeledt játékra és kötetlen kísérletezésre, és biztosítsunk teret a hancúrozásra is! Adjunk megfelelő anyagot a kezükbe, ami megmozgatja képzelőerejüket. Egyetlen fakockával és kendővel például sokkal többet tud kezdeni csemeténk, mint játékos fizikai kísérletekkel, amelyeket mi mutatunk be neki.
– Tehát teljesen feleslegesek a különböző szakkörök és fejlesztő tanfolyamok?
– Ezt azért nem lehet ilyen egyértelműen kijelenteni. Azoknak a gyerekeknek, akik ingerszegény környezetben élnek, vagy nem tudják kielégíteni érdeklődésüket, nagyon jót tesz az óvodai, bölcsődei fejlesztés. Egyedi fejlesztésre van szükségük azoknak is, akik valamely területen hátránnyal küzdenek. És persze nem kell visszatartanunk csemeténket, ha már otthon fény derül különleges tehetségére, érdeklődésére. Maradjunk azonban ennyiben: a gyerekek maguk választják ki, mi foglalkoztatja őket. Nekünk csak meg kell találnunk azokat a lehetőségeket, ahol kiélhetik érdeklődésüket.
– Honnan tudhatja a szülő, hogy zenei vagy nyelvi tehetség-e a gyereke?
– A figyelmes szülő számára ez kiderül az otthoni játék, a közös hétköznapi tevékenységek során. Sokszor olyan rokon vagy barát, esetleg az óvónő figyel fel rá, aki nem látja mindennap a gyereket, így feltűnőbb számára. Nem kell aggódnunk, hogy nem ismerjük fel a tehetségét, vagy elmulasztjuk a legalkalmasabb időszakot a fejlesztésre. Semmiről sem maradt le, ha csak az iskolában kezd nyelvet vagy zenét tanulni.

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok,

tenyleg Edith igazad van, meg Sara meg Boro se kezdte meg a hozzatapit...

A pottyok miatt mar elmentem a dokinenihez csak eleg mamlasz voltam, mert elment mielott rank kerult volna a sor, es nem vettem eszre, neki meg nem szolt az asszisztens, hogy mi itt vagyunk...
Na mindegy, jovo heten tenyleg megmutatom akarmi lesz...

Kepzeljetek sutottem palacsintat, de ez pudingfozessel, mosogatassal egyutt beletelt 2,5 oraba, ugyhogy nem tudnam gyorsnak mondani... :lol:
_jáde_

Ja, kb. 35 db lett... :D
_jáde_

Ja igen,

Akartam kerdezni azoktol akik hozzataplalnak, hogy bukik-e meg a babajuk? En mar varom hogy vege legyen, naponta tobbszor oltoztetni, + van, hogy ki se jon a ruhajabol - mar meguntam kicsit...
_jáde_

Hello csajok!

Bocs, most nem reagálok senkit, kissé kikészített a mai napi sztori:

Horgásztanyán voltunk halászléfőző versenyen.
Egy részeg manusz leütött sörösüveggel egy józan manuszt, majd a törött üveggel összekaszabolta az embert.
Spriccelt a vér ezerrel, artériás vérzés.

A sok ember közül ketten egy nővel szorítókötést csináltunk, nyomtuk ujjal is az artériát, mert az állatja a sörösüveggel 5 cm-t kikaszabolt a felkarjából.
Lefektettük, kezét szív fölé emeltük.
20 perc volt, mire kiért a mentő, addigra a párom is beszállt a szorításba.
Nem sok kellett, hogy ember elvérezzen, mert mindenki csak állt és nézte a sztorit, egyesek meg videózták. :cry:

Csurom vér lettünk a másik nővel.
Szomorú, hogy hová fajult a világ. Pedig a józan manusz csak annyit mondott az állatnak, hogy menjen arrébb a cigijével a bográcstól.
erre az eltörte rajta az üveget, meg összevagdosta

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Úristen, Kriszta! :shock: :shock: :shock: :shock: Kész krimi. És nem volt senki, aki megállítsa? Mármint a részeget.
Remélem, túléli a másik!
Tényleg szomorú. :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Domi:Ez tényleg nem semmi.Semmi másról nem lehet olvasni,meg hallani mostanság csak az erőszakól,meg verekedésekről.

Jade:Réka nem bukik,bár a tápszerünk kimondottan bukós tápszer,és még 3x-4x azt kap egy nap.Viszont mosás szempontjából ne várd a hozzátápit,mert az őszibarack,alma sárgabarack,meggy....stb.-t szerintem sokkal rosszabb kimosni.Én kihasználva a jóidőt,tegnap úgy adtam Rékának a meggyet,hogy csak pelenka volt rajta.Őt könnyebb mosdatni...

Evés:Réka is szokott szájzárasdit játszani.Viszont nálunk álltalában akkor megy a kaja,ha ketten vagyunk.ha már rajtunk kivűl van ott valaki,akkor azzal kell beszélgetni,és nem enni.

Gem:Fantasztikus helyen laktok!!!!!!És a lányok......nagyon csinosak.Rebeka hajfürtjeitől soka nem tudok betelni....
Drukkolok,hogy megoldódjon az evés probléma.

Ma felfújtuk neki a pancsolót.Borzasztóan élvezte.Úgy kifáradt,hogy majdnem két órát aludt du-án.

Kép

Kép
ancsa03

Krisz
Huh, ez egyszerűen hihetetlen!!!!!! :shock: :evil:
Még jó, hogy legalább ti észnél voltatok?!
Őrület, hogy csak ti ketten! :(

Kicsit kellemesebb hírek: megvolt tegnap a keresztelő. Remekül sikerült. Pár fotó később.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Várjuk az élménybeszámolót meg a képeket!!!

Edit!

Küldesz virtuálisan eperdzsemet?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Jaj, lányok, annyira jó kedvem van!!!
Nem politizálni akarok, de el kell mondanom. Tegnap önkörmányzati választások voltak nálunk és nemrég kaptam a hírt, hogy az általunk is támogatott fiatal polgármesterjelölt lett a győztes. Elsöprő a győzelme, mert a szavazatoknak a kb. 54%-át sikerült megkapnia, ami szinte hihetetlen eredmény tekintetbe véve, hoyg a községben csak negyven valamennyi a magyarság százaléka. No, ez nektek biztos nem mond sokat, de így most már tény, hoyg nemcsak magyarok, hanem jóérzésű és igazi változást akaró románok is szavaztak rá. eddig is magyar volt a polgármester, de 16 éve, amióta vezeti a községet, szinte semmit nem csinált. Csak magáért.
NA, ennyi volt, mondom, ez babás topik, de el kellett mondanom az örömömet.

Reagálni csak később tudok jönni, addig is teszek néhány képet a pénteki gyereknapozásunkról.
Kép Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Nem semmi, hogy Kriszta így csúszik! Mikor kezdik el a tücskök a játszótéri boldogságot???

Kép
nyafi

Nyafi
ízlés dolga. Én Sebit nem vittem, amíg nem járt megbízhatóan (ez 1 éves kora körül jött el nálunk). A kistesókat elnézem a játszótéren: a mászni-ülni tudók már lelkesen tömik a homokot kétpofára! :lol: Szóval lehet, hogy nyár végére már Csilla is! :D

Keresztelő
Kicsit rohanós volt előtte a készülődés, de az utsó percben sikerült mindent elkészíteni, és még oda is értünk időben. Egy kedves, fiatal atya végezte a keresztelést, már Sebit is ő keresztelte, nagyon jó volt a hangulat akkor is, most is. Csilla már nem annyira viselte jól, mert elég keveset aludt aznap, és nyűgi volt, de nagyobb ordítás nélkül bírta a szertartást. :)
Utána a kis fogadásunk is jól sikerült, seperc alatt elfogyott majdnem az összes szendvics és süti.
Csilla viszont utálja a tömeget, így ő kicsit kimaradt a partiból, mert ki kellett vele menni sétálgatni.
Meg Sebi is, inkább ment a focipályára focizni. HOgy hogy nem sült meg ebben a melegben?! :D
Pár fotó:
Kép

A nagy pillanat:
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Sajnos pár napig nem tudtam jönni, de igazán most visszaolvasni sincs türelmem. Karesz péntek este hazajött az egy hetes erdei iskolából, utitársnak hozott egy kis gyomor rontást, amit még nem hevert ki. Most tényleg kezd egy éheztetett gyerekre hasonlitani, 9 évesen nincs 25 kg. :cry: Szombaton megtudtuk, hogy a nagyim testvérénel utolsó stádiumba lévő májrákja van, ezzel tovább bővitve a családba rákfajták palettáját. sajnos eddig szinte minden rokont a rák vitt el. FÉLEK!!! :( Röviden ennyit a hétvégémről.
Viszont Barbinál elértem, hogy este megeszi a "szép álmokat" kaját és átalussza az éjszakát, reggel 5-1/2 6-körül ébred, megeszi a tápszerét és alszik 10-ig. Ezt eddig nem mertem megirni, mert nem tudtam meddig tart a csoda, de most úgy néz ki erre állt be. kop-kop-kop. Az étvágya nagyon jó, egyre többet eszik, remélem lassan átlépjük a bűvös 7kg-t. Nagyon mozgékony, négykézláb tökéletesen elvan, még a mászással gondjai vannak, de lassan az is menni fog. Valamelyik nap volt egy produkciója. A kiságy rácsán kidugta a lábait felült és kapaszkodott a rács tetejébe. Azt hittem dobok egy hátast mikor belépek a szobájukba, és látom hogy Barbi ülve néz kifelé a kiságyból. :shock:
Annyira jók a képek, olyan szépek a babák!
Nálunk nem tudom mikor lesz keresztelő, a párom még a fiamat sem engedte megkeresztelni, azt mondta had döntse el a gyerek majd ha akkora lesz, hogy minek szeretné magát keresztelni. :roll: :oops:
Megyek megiszom a reggeli kávémat, és rendbevágom a lakást. :?

drumka

Sziasztok,

Voltunk a dokinal, azt mondta ezek csak babapottyok, nincs vele teendo, majd elmulik...
Ma hivatalosan is megkezdtuk a hozzatapit :) Azt mondta a doki, kezdjem el, nagy baba.
Adtam neki 2 kiskanal almalevet, csak ugy lefetyelte :)

Kriszta,
Gratula a lelekjelenletedhez!

Edith, Cas,
jok a kepek!

Ancsa,
Jo otlet a pelenkaban valo etetes :lol:

Elaludt az olemben, beteszem a kisagyba...
_jáde_

Etetés
Nálunk Csilla lehet, hogy nem bírja a bébiételt (anno Sebi is kiütéses volt tőle). Most pár napig csak almát kap házilag, aztán újra megpróbálom, mert azért nagyban megkönnyítené az életemet néha 1-1 konzervkaját bontani a kiscsajnak, amikor nincs időm főzni még neki is külön.
Ja, és nem vagyunk kispályásak, olyan előkében etetem, ami komplett kiskabát (tehát van rendes hosszú ujja is). így már ritkán történik baleset szerencsére! De ha marad ez a meleg én is pelusban fogom etetni! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Most csak néhány képecske! (ha nem haragszotok)

így szopizunk
Kép

Apával
Kép

Anyával a parton
Kép

sütőtök-próba; vigyorog, de kiköpködte
Kép

Kép
tittina1982

Titti!!!

Látom a 40-es karizmod!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Nem semmi a kiscsaj! Ez a 22-es csapdája....egyre nehezebb a sok tejcsitől. :lol:

Cas!

Látom Csilla elég jól tűrte a keresztelést!

Viki!

Az én nagyfiam sincs megkeresztelve.De majd most!
Karesznak jobbulást a gyomorrontás mellé.

Rák: tavaly anyukámat temettem el, rákos volt. Idén a hugom kisfiát fogjuk. 7 éves, 3 éve küzd az agydaganattal.Most volt őssejtbeültetésen is. Sajnos nem segített, pénteken tudtuk meg, hogy nem sok van hátra szegénynek.
Ennek ellenére azt mondom , hogy ne félj, mert a rák nem örökletes, hanem a rákra való hajlam az!A környezeti tényezőkön rengeteg múlik!!!
Több kontroll, egészségesebb környezet.
Minden évben vezess be fél évenként 1 egészséges dolgot!Ripsz-ropsz sokat javíthatsz a dolgokon szinte észrevétlenül.
Pl: üdyítő helyett szénsavas ásványvíz, majd szénsavas ásványvíz helyett szénsavmentes.
Apránként több olivaolaj és több zöldség.
Aztán az égett kaját véletlenül se edd meg.
Ezek nagyon sokat számítanak, mégha apróságok is.
Kérlek, ne keseredj neki semmiképp!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Titti
Napsi egyre szebb, mint a Nap! :)
Az állva szopizás elég strapás. :(
A maszatos kép viszont annyira édes! Nem semmi kis csajszi! Az a mosoly?! :lol:

Krisz
Tényleg jól tűrte a "locsolkodást", csak egy picit nyafogott utána. :)
Anyukádat is sajnálom :(, de húgod kisfiáról olvasni egyenesen borzalmas. Nem is tudom, húgod hogyan bírja elviselni ezt a helyzetet?! Én már biztos beleőrültem volna a tehetetlenségbe?! :cry: :cry: :cry: Szörnyű, hogy ilyen pici gyerekeknek ilyen betegségeket kell elszenvedniük?! :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
cas

Gem
"Ehhez kepest most ugy allunk, hogy Zsofi semmit nem fogad el, ami nem cici. Es azt is csak akkor, amikor neki tetszik, es amennyi ideig neki tetszik. Ez napkozben lehet 3 orankenti cici is, mivel a szentem a cumisuveget sem fogadja el, tehat vizet sem tudok belevarazsolni. Elarulom, csoppet sem stresszel a dolog."
A számból vetted ki a szavakat. Igaz, mi még csak nemrég léptük túl a 4. hónapot, én is szerettem volna próbálkozni. Ráadásul azóta, állandóan bukik a lány, sőt már majdnem inkább azt mondanám, hogy 'hány'. Úgyhogy most 2 hetet várunk az újabb kísérletezésig. Én próbálom Neki adni a cumisüveget vízzel, hogy legalább szokja. De nem tudja szívni, csak játszik vele, rágcsálja - így valamennyi vizecske lecsurog a kis torkán. (csuklásnál is ezt alkalmazom) :)

Na, már megint csak ennyit tudtam jönni - nagyon nem tetszik neki valami. :roll:

Kép
tittina1982

Titti
Azért a ti helyzetetek nagyon más, mert Napsi jóval fiatalabb, mint Zsófi. Lehet, hogy egyszerűen tényleg nem érett még a hozzátápira! Kitartás! Kanalazhattok majd még épp eleget, nem olyan nagy kaland napi 3-szor feltakarítani az egész konyhát meg az egész gyereket 1-1 kaja után?! :lol:

Lányok!
Van/volt valakinek spirálja? Érdekelnének a tapasztalatok, mert most egy darabig biztosan nem szeretnénk kistesót, és a hormonális megoldásoktól eléggé idegenkedem...

Kép
Kép
Kép
cas

Titti:Azért ez tényleg nem semmi...Jó izmos lehetsz.. :D :D
Nagyon gyönyörű Napsi.

Cas:Nagyon szép volt Csilla a keresztelőn.Mi ma megyünk időpontot kérni.Én is attól félek,hogy Réka végig üvölti,vagy nyűglődi az egész keresztelőt.

Domi:Borzasztó lehet a nővérednek most... :cry: :cry:

Lányok,van valakinek munkaügyes ismerőse?Megpróbálok rövid lenni.Szóval mi szaretnénk mégy egy babát,de...azt szeretném tudni,hogy hogy járok jobban.
Réka jövő októberben lessz két éves.Úgy gondoltam,hogy szeptemberre legyek terhes,okt.29-től kiveszem a szabim,és utána elmegyek betegállományba,lemondom a gyest,és akkor újra kapom a gyedet a 2.gyerek után is.
Ha előbb lennék terhes,akkor is igy műkökik,vagy akkor a 2. gyerekkel is a gyest kapom?
Segitsetek nekem ha tudtok.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Titti, én is azt mondom, hyog kitartás. Könynű beszélni, tudom, de nincs mit tenni. Ha ennyire nem fogadja el még a kanalat NApsi, valóban várj még egy kicsit. Amúgy meg, amit Cas mondott, való igaz. MAjd olyan jól fognak esni a szopik, hoyg nem kell kutyulnod meg takaríanod utána. Emlékszem, megváltás volt, amikor Krisztának tápszert kellett készíteni kaja helyett. :roll: :oops: :oops:

Cas, mi a helyzet bébiétel ügyben? Eszi Csilla?
Én anno azt csináltam, hogy főztem egyszerre sokat és 200ml-s joghurtos poharakban lefagyasztottam. 5 perc alatt a mikróban felolvadt. 1 hónapra előre lehet főzni.
Spirál: 2 ismerősömnek van/volt. Az egyik tökéletesen elégedett vele, semmi panasz, mellékhatás, tökéletes védettség. A másik, vérzett meg elég ronda dolgok történtek vele és csonttá fogyott. Én is gondoltam rá, mert jó lenne egy huzamos ideig tartó, biztonságos módszer, de amikor megtudtam, hoyg hogyan gátolja a "fogamzást", azt mondtam, köszönöm, ezt nem nekem találták ki. Én a terhességek előtt mindig gyógyszert szedtem, de nem akarok visszatérni ezekre. Épp nemrég beszéltük meg a férjemmel, hoyg egyelőre mindkettőnknek megfelel, egyikünket sem zavarja, ígyhát maradunk az óvszernél. Mondjuk, nem tartom tökéletes megoldásnak ezt, de egyelőre jó lesz.

Csilla gyönyörű volt a keresztelőn. :) És a fülbevalója is nagyon jól látszik. :) Édes vele. :)

Apropó keresztelő. Az, hoyg ki-ki megkereszteli-e a gyerekét vagy sem, szerintem attól függ, hogy ő maga milyen szellemben nevelkedett, ennélfogva pedig, hoyg értékeli-e a keresztény értékrendszert. Ha nem részesült vallásos nevelésben, akkor szeritnem természetes, hoyg nem siet a gyerek megkeresztelésével. Én pl. fontosnak tartom, hoyg valahová tartozzak, és hoyg a gyerekeim is tagjai legyenek - jelen esetben - a református közösségnek, de ettől még ugyanúgy van lehetőségük váltani, illetve kilépni, mintha meg sem lennének keresztelve.
Szóval azt akarom mondani, hoyg szerintem lényegtelen az ilyen kifogás, hyog majd maga válasszon. Mert nem abban van a lényeg, hoyg ki milyen vallású, hanem, hoyg hisz-e istenben, aki úgyis ugyanaz reformátusnak, katolikusnak vagy bármilyen más felekezetűnek egyaránt. De hangsúlyozom, ez csak az én véleményem.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Választás
Nehéz olyanból választani, amit az ember nem ismer. Legyen az zenélés, tánc, sport, vagy éppen vallás. Nyilván a saját értékrendemet szeretném átadni a gyerekemnek, így ezeken a területeken az első jónéhány évben az általam jónak tartott dolgokkal fog csak találkozni.
Később már maga fog választani, de addigra remélem, át tudtam neki adni egy olyan szilárd alapot, amire bátran építkezhet majd.
Én teljes vallásnélküliségben nőttem fel otthon, és bizony nagyon hiányzott valami, amit magam sem tudtam megfogalmazni.
Aztán az esküvőnk előtt elkezdtünk járni jegyesoktatásra egy nagyon klassz házaspárhoz, és ott jöttem rá, hogy mi az, ami az én életemből hiányzik. A Hit. Úgyhogy az esküvőnk előtt teljes szívvel és lélekkel megkeresztelkedtem.
Szóval tényleg előfordulhat, hogy valaki majd felnőtt fejjel eldönti, mit válasszon, de szerintem nem ez a jellemző.
Ha nem épp a férjemmel találkozom, akkor ki tudja hol tartok ma?

Edit
Ma épp megint megpróbáltam a hipp alma-őszibarackot, délután nézem a hátát, meglátjuk, visszatértek-e a pöttyök (mert a csak-alma házilag diétán szépen meggyógyultak).
Ha vannak megint, akkor a köv. lépés kideríteni, hogy az őszibarack, vagy maga a "bébiételség" a hibás? :)
Fagyasztott kaja: nem rossz ötlet!!! Végülis kiolvasztva pont olyan, mint az eredeti?! :) Köszi!!!
Spirál: hát igen, engem is elriaszt a hatásmechanizmusa. :( A hormonális dolgoktól eleve elzárkózom, így marad nálunk is az óvszer. Csak hát az nemtom hosszú távon mennyire lesz megbízható... (tudom-tudom, a többi módszer se 100%). Én most nagyon félek megint teherbe esni, szülni, olyan picik még a gyerekek, hogy nem hiányzik egyelőre egy harmadik baba. :oops:

Kép
Kép
Kép
cas

Fagyasztott bébikaja??Eszembe se jutott!!!! Köszi Edit a hasznos ötletet!!!!!

Hit: bennem van hit, hiszek Istenben, de a hitemet nem gyakorlom templomban.
A fiam ennek ellenére nincs megkeresztelve.
Anno úgy gondoltam, ha neki fontos és hisz Őbenne, akkor döntsön szabadon a hovatartozásáról.
Ma másképp vélekedek, ezért Domit megkereszteljük.

Spirál: idegenkedem a méhen belüli eszközöktől, még tampont se használok ha nem muszáj, mert "érzem".
Orvos sem ajánlotta nekem, mert sok a cisztám.
Marad a bogyó, vagy gondolkodom a kúpban, mely hormonmentes fogamzásgátlást biztosít.
Bogyótól félek, hogy még hízni fogok.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Írtam egy kisregényt és elszállt. :twisted: :twisted: :twisted:

Mostmár csak röviden.

Cas
Annyiban hasonlít a helyzetünk csak Gemékéhez, hogy Napsi is csak akkor és annyit eszik, amikor és amennyit Ő akar.
Azért akartam már ezt a hozzátápis dolgot, mert el akartam járni futni. A torna nálam nem elég, az nem égeti a zsírt. De sajna semmi nem alkalmas a cicijeim kellő tartására ehhez. Úgyhogy ennyi, majd 6 hós kora után meglátjuk.

Domi
Borzalmas dolog ez a betegség. A legek legje. Kitartást és sok erőt. Én úgy gondolom, hogy bárhová is kerülünk a halál után, ott már nem fáj semmi. Anya is sokat szenvedett, most meg mi szenvedünk a hiánya miatt.

Fogamzásgátlás
Én 28 szemes gyógyszer szedek, csak ez van szopi alatt. Utána még nem tudom...

Hit, válsztás
Igazi templomjáró voltam. Kórusban énekeltem, meg is vagyok bérmálva. Minden vasnap ott volt a helyem. Bibliát olvastam, hitgyülibe is ellátogattam egy barátnőm unszolására. De Anya halálával becsukódott a kapu, és úgy is maradt. De ki tudja mit tartogat a jövő?!
Napsi majd eldönti mit szeretne. Az élet minden területéről átadjuk ismereteinket, tapasztalatainkat, ellátjuk tanácsokkat. Sztem többet nem tehetünk.

Hol lehet kkriszti77, solymosy, amaryl, goodfairy, and?! Benszi biztos nagyon elfoglalt, de remélem ők is jól vannak és a többi eltűnt Anyuka is.

Kép
tittina1982

Sziasztok!
Nagyon régen jártam itt, igyekeztem visszaolvasni :oops:

Titti :D
Privit már megválaszoltam ám :wink: Csodaszép Napsi :wink: , s nem vagytok semmik a szopival :) Kitartást tudok én is kívánni!

Cas :D
Nagyon szép Csillus fülbevalóval, s örülök, hogy jól sikerült a keresztelő!
Spirál (bár láttam, hogy már "lebeszélted" magad): Nekem még jó régen volt, de attól lettem méhen kívüli terhes :cry: mondjuk még szűz voltam, amikor a hülye doki feltette (minispirál volt Bécsből :oops: ), nagyon erős volt tőle a vérzésem, akkor megfogadtam, hogy soha többet! Viszont most az egyik barátnőmnek van, s azt mondja, hogy most már nem úgy működnek a spirálok, legalábbis az ővé, mint régen, ez hormont "fecskendez" a méhen belül :roll: Szerintem kérdezd ki alaposan a dokidat!

Mennem kell, remélem tudok még ma jönni :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!
Remélem holnap már tudok jönni..
Kismok
Boldog fél éves szülinapot!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kismok, Kia! Boldog fél évet kívánok!!! Képeket várunk! Remélem ti nem jártatok úgy, mint sokan mások, többek közt mi is, hogy aznap keserves volt!!!

Kép
nyafi

Sziasztok!

Pár napot kihagytam - bocsi... Vacak, nyűgös napjaink vannak, mára némi takonykórral megspékelve. Sárinak szó szerint ömlik a nyála, ehhez jön még, hogy az orra is folyik és a sok nyálacska miatt meg nagyon híg a kakija. Szóval ma elég rossz kedvű volt a drága. :? Még fénykép sem készült róla, pedig 2,5 éve Julcsiról vagy 50 képet csináltam a félév tiszteletére.
Tegnap a községünkben búcsú volt, amit mind2 csajszi nagyon-nagyon élvezett. Juli az összes gyerekkörhintát kipróbálta, aztán lovagolt és alig bírtuk hazacsábítani. Sára meg közben a babakocsiban (amit az utóbbi időben nem utál) hason játszott. NAgyon vicces volt, hogy jöttek a járókelők-ismerősök bekukkantani a kocsiba, aztán a szép kis arca helyett a nagy pelusát látták... :lol: EGyszerűen nem szeret hanyatt lenni. :roll:
Sztem pár nap és mászik, meg az égvilágon mindenhonnan elkúszik. A pihiszék eddig olyan jó nyugipont volt, erre most már oldalról is kimászik belőle, meg lerámol mindent, amit elér... Én meg agybajt kapok, mert azért mégis csak 6 hónapos... Juli amikor ilyeneket csinált már legalább 9-10 hós volt, meg 9 kiló, most meg vigyázni kell, nehogy megbotoljunk ebben a minifürgeürgében. :lol:

nagyon szépek a keresztelős képek és örülök, hogy végül jól sikerült. Remélem, nem lesz semmi gigszer a bébikajával. Nálunk is jó szolgálatot tettek, mikor kirándulni mentünk. Sebi sem kapott soha?

Kriszta :D
az a horgásztavi sztori rémisztő. Szörnyű, hogy már szórakozni sem tudnak az emberek. :? Az meg még jobban, hogy segíteni sem... Időnként elgondolkodom azon, hogy most már én is átérzem azt, mikor az idős emberek azt mondogatják: mennyivel másabbak ezek a mai fiatalok. Lehet, h én is öregszem, de pl. elnézve a húgom tőlem 6 évvel fiatalabb korosztályát... hát teljesen más nekik a szórakozás, mint nekünk volt annak ennyi idősen. Sztem borzasztó, hogy nem tanulják meg otthon az ivás kultúráját és csak döntik magukba (itt nem a húgomról beszélek :lol: , csak az ő beszámolói alapján) válogatás nélkül a sok igénytelen vackot, amiben az a lényeg, hogy hasson. Sztem tök fontos - oly sok minden mellett - hogy ennek is legyen mintája a családban. Mi pl. nagy borosak vagyunk sok borász ismerőssel, picit talán konyítunk is a dologhoz, tehát nem mondom, h egy 20-on éves legyen absztinens. De még becsípni is más egy jófajta olaszrizlingtől mint vmi kannásboros kólától. És az ilyenek mint az említett fószer is, sajnos ez utóbbiból kerülnek ki. Bocs, hogy így kifakadtam, de ez a dolog már régóta bántja a csőröm. Most legalább volt alkalmam elmondani. :)
Ti pedig hősök vagytok!

Titti :D
azért ne add fel, hogy Napsi szopija még javulhat, jó? :wink: Sára sem kispályás és ő is egyértelműen maga szabja meg, mikor és mennyit, ami nem és nem akar napi 15 szopi alá menni, de nem ritka az ettől több se. Jó én nem járkálok vele (már nem is bírnék), de síri csöndben sem egy könnyen megvalósítható a dolog. :D

KIa :D
nektek is! Rohan az idő! Régen írtál magatokról! Részleteset kérünk! :D

tündériek a csúszdás képek! Küldhetsz néhány üveg eperlekvárt ide is!
keresztelés-téma:
nekem nagyon egyszerű indulást jelentett az életben, hogy katolikus családba születtem, olyanba, ahol teljesen természetes, hogy vasárnap misére megyünk és otthon is együtt imádkozunk. Én ebbe nőttem bele, s el sem tudom képzelni enélkül az útmutató nélkül az életem. Hála Istennek a férjem ebben is párom s a gyerekeinket is ezen az úton indítjuk el, hogy mi is megfelelő mintát, kiindulási pontot tudunk nekik mutatni. Persze nyilván teljesen más helyzet lenne, ha nekem felnőtt fejjel kéne döntenem, alap nélkül. Sztem sok ember visznek félre a különböző újsütetű szekták, piaci vállalkozásként működő "vallások" - olyanokat, akik jóhiszeműen keresnek vmit, csak nincs olyan "szerencséjük" mint mondjuk Cas-nak.

Szilvi :D
már hiányoztál! Te vagy az egyik nagybeszélőkéjű fő-tag! Ha a neved látom a topikcím mellett, mindig hosszú olvasmányra számítok! :lol: Tessék írni ám! :lol:

Megyek, mert valszeg pocsék éjszakánk lesz. Amikor kijön a nátha Sárin, szinte alig alszik.

NEktek, Jó éjt!
KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Boldog hófordulót gyönyörű féléveseinknek!!! :)
Kép

Szilvi, Kia, tényleg, írjatok kiscit bővebben magatokról! :)
Szilvi, sajnálom a méhenkívüli terhesség tapasztalatát. Hát igen, tulajdonképpen úgy véd a spirál, hogy a már megtermékenyített petesejtet nem engedi beágyazódni a méhbe. És így természetesen, nagy a veszélye a méhenkívülinek. :( A hormonalapú spirál meg, hát, na, akkor már ugyancsak a gyógyszernél vagyunk. :roll: Talán annyi előnye, hogy nem kell minden nap beszedni.

Hit, vallás, ilyesmi: Azt hiszem, túlságosan leegyszerűsítve fogalmaztam, mert a dolgok valóban nem ennyire fehér-feketék. Mert itt is két oldala van az éremnek, mint abban az esetben, amikor pl. az apa iszákos. A gyerekek vagy egy egész életre megutáják az ivást (legalábbis a mértéktelent) vagy ők maguk is részegesekké válnak. És előre nem lehet tudni, hoyg mi lesz.
Amint Kriszta is írta, én sem úgy képzelem az istenhitet, hoyg állandóan templomba jár az ember, bér én már olyan régen voltam utoljára (a keresztelőt leszámítva), hoyg szabályosan hiányzik már. De pl. el nem tudnám képzelni, hoyg este ne adjak hálát az elmúlt napért és ne imádkozzak a következőért. Tulajdonképpen állandóan beszélgetek Istennel. Mert úgy érzem, ő ott van akkor is, amikor más nincs mellettem, akinek kiöntheném a lelkem, elmondhatnám a bajaimat, örömeimet. De természetesen a szülők élete, példája sokban befolyásolja a gyerekek hozzáállását a kérdéshez. Olyasmira gondolok, mint ami Cas-szel történt, hoyg ezt a példát otthon nem látta. És valami hiányzott.

Kajafagyasztás: Én úgy oldottam meg, hoyg pl. rááldoztam szinte egy délutánt. Főztem egy jó kiló krumplit és egy kiló rizset. Majd külön megfpztema többi hhozzávalót: husit, májat, zöldségeket, összetörtem (mert akkor már nem turmixoltam Krisztának) és mindegyik féle kajából készítettem kétfélét:rizseset s krumplisat. Csináltam céklásat, csirkés-fokhagymásat, répa-borsókeverékeset, máj-hagymásat, sütőtököset, vagy éppen szilvás és áfonyás rizset is. Tiszta pohárkákba raktam, lefóliáztam, ráírtam, hoyg mi van benne és mikor tettem el. Pontosan oylan volt, mintha frissen készítettem, amikor kiolvadt. Akkor még kevertem hozzá egy pici tápiport és egy kis vizet, ha kellett és már készen is volt. Ha valahová utaztunk, akkor is jó volt, mert mire megérkeztünk valahováéppen kiengedett és már cska melegíteni kellett.
Mondjuk nekem muszáj volt ilyesmiben gondolkodni, mert itt 150 ft-os (értékű) bébiétel nincs. A Hipp az kb 400 ft. a legkisebb üveg és bizony, ha ilyet kellene naponta többször egyék, vagy nem is beszélve a még nagyobb adagokról, hmm. :roll: MÁr egynek az árából vehetek 1 kiló krumplit plusz még náhány zöldségfélét, amiből jópárszor jóllakhatna.

Kismok, gyors gyógyulást Sárának! :) Örülök, hogy tegnap szép napotok volt. :) Szerettem volna látni néhány rokon, ismerős reakcióját a mosolygó ... popsira. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kriszta, szörnyű lehet ez a tudat a húgod számára, hogy hetek, hónapok kérdése és már nem lesz gyereke. És nemcsak neki, mert nektek is, de minden szívvel rendelkező embert szerintem megérint. Jaj, istenem szörnyű lehet. Hogy is lehet kibírni, elviselni?!
És biztos, hoyg nincs semmilyen gyógymód, megoldás már? Gondolom, az égvilágon mindennel próbálkoztatok! Mindenesetre, csak kitartást tudok kívánni mindannyiótoknak! :)

Viki, te se félj, mert bár nem tudok a rákról semmit, hogy mi az öröklődés mechanizmusa, de tudom, hoyg feltétlenül pozitívan kell hozzáállni a dolgokhoz. Azért nem lehet úgy élni, hoyg állandóan attól rettegj, hoyg rajtad mikor üt ki valami, úgyhogy flejtsd el a dolgot. És bízz magadban. És a Természetben, hoyg mindent jól rendezett el benned. :)

Apropó pozitív életszemlélet. Ha küldtök priviben egy-egy emailcímet, küldök nektek egy levelet, amiben éppen erről van szó. Továbbított levél, amiket én általába utálok, de ezen nem lehetett csak úgy átlépni. :roll: :)

Na, megyek, mert már félhulla vagyok és ki tudja, hányszor kell kelnem ma éjjel. (Általában a nagy lányomhoz, Boró mostanában hajnali 5 körülig egyhuzamban alszik kb. 10-fél 11-től.)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kismok,Kia!!!

Sok-sok puszika a féléves "öregeknek"!!!!! :lol:

Kismok!
Azért hősök nem vagyunk, de köszike. Szívemből beszéltél, mikor a mai fiatalság témáját hoztad fel. A fiammal most éljük a kamaszkor szépségeit.
Az osztálytársai drogoznak, tudja, hogy ki ossza a drogokat, stb...
Teljesen kiakadtam, amikor ezt mesélte. No persze ez "csak" füves cigit jelent, de ugye minden egy szívással vagy egy pohár sörrel kezdődik.
Féltem őt.
Itt még megfogom valahogy, de mi lesz szakközépben????A beilleszkedéshez nyúlékonynak kell lenni, félek, hogy bekóstolják.

Hát igen, a mi legnagyobb drogos élményünk az volt, amikor osztálykirándulás után levettük a 2 napja rajtunk lévő zoknit. :?
Vagy döntöttük magunkba az igényes éva vermutot.... :lol:
Pénzesebbek jemna laposüveges vodkát.... :lol:

És hova születik majd az unokánk???!!!!

Edit!

Még mindig a hit: talán csak annyit még, hogy az évek múlásával annyiban változott a véleményem, hogy igenis Isten van és létezik.
Tartozzon hozzá a fiam és a lányom is!

De hogy ők hisznek benne vagy sem, döntsék el ők maguk.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Edit!

Készült lefagyni, ezért elküldtem a litániámat....
Hugom kisfia: pont tegnap beszéltünk, és mondta, hogy kezelteti tovább.
Hétfőn műtik. Ez már a harmadik agyműtétje. Sugárkezelést fog utána kapni, kemoterápiát már nem kaphat az őssejtbeültetés miatt 2 évig.
Hugom abban bízik, hogy így kihúzzák a 2 évet és utána kemoztatja.
Nem tudom mi a helyes megoldás, de kértem őt, hogy ne szadizza a sok orvosi beavatkozással.
Ha tudja, hogy orvoshoz kell mennie, előtte fél napig hány, annyira ideges a kisfiú.
De ha én lennék az ő helyében, én sem tudnám kimondani, hogy elég volt, ne kezeljük tovább.
Az embernek olyan érzése lehet, hogy ő mondja ki a halálos ítéletet a gyermeke felett.... :cry:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
Hát igen, vajon mikor tudja az ember elfogadni, hogy a gyereke TÉNYLEG meg fog halni? Hogy nincs értelme tovább "kínozni" a gyógyulása érdekében, ami reménytelen?
Fel tudja-e adni, feladhatja-e egyáltalán a reményt egy ANYA?!
Szerintem SOHA!
Én biztosan küzdenék az utolsó percig, mert utána egy életre marna a lelkiismeret, hátha nem tettem meg mindent a gyógyulás érdekében?!
Persze azért is marnám magam, hogy mennyi szenvedésnek tettem ki a gyerekemet "feleslegesen".
Iszonyú helyzet!
És épp csak a lényeg vész el: a boldog gyerekkor és az IDŐ egymásra!!!
:cry: :cry: :cry:

Most csak ennyi vagyok...

Ui: köszi a bókokat a kisasszony nevében is! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Igen, jól látod....nincs jó megoldás.
Hisz valamiért MINDIG gyötörni fog a lelkiismeret.
Ha több időt töltöttem volna vele, ha elvittem volna mégegyszer az állatkertbe, ha ez, ha az..........

Amikor jött a telefon, hogy menjünk Anyuhoz,én a mentőt akartam hívni.
Aztán lassan megbékéltem a tudattal, hogy az volt a legjobb, hogy nem hagytuk még 2 napig szenvedni idegen környezetben csövekkel a kezében.

Hétfőn műtik a kiscsávót, szoítsatok nagyon! Most csak élethosszabbítás miatt műtik, megint ki fog újulni a daganat, de 15-én megy Bátortáborba!!

spéci tábor CSAK súlyos beteg gyerkőcöknek.
www.batortabor.hu

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz :cry:
Őrülten sajnálom - nem, ez nem is jó szó - a kisfiút, s a húgodat, s valamennyi családtagot :cry: s itt kérdezném én meg, hogy akkor hogyan is van ez a "hit" kérdés :roll: bocsánat mindenkitől, aki nem ért velem egyet, de én nem tudom, hogy egy gyermeket hogyan hagyhat szenvedni a JóIsten, s hogyan nem engedi, hogy velünk felnőjjenek :roll: :cry: :cry: :cry:
NAGYON, DE NAGYON SZORÍTOK ÉRTETEK!!!!
csak bőgök, ezért hagyom is a témát, bocsi....

Visszaolvastam még tegnap, aztán nem volt időm jönni, s most sem sok, ezért bocsi, ha valamit/valakit kihagyok :oops:

Kismok :D
Köszi, édes vagy, s tényleg sokat tudok ám beszélni, írottan is :oops: 8) Istenke éltesse a kicsi fél éves (+ ma már egy napos) Sára babát!!

Kia :D
Veletek mi van?? Boldog hófordulót Nektek, puszika Levinek! Még emlékszem, amikor olvastam, hogy lehet, hogy mész szülni :wink:

Nyafi :D
Hova mentek végül is nyaralni?? Már ha publikus :roll:

Viki :D
Látod, látod, már Barbi is egyre nagyobb lány lesz, s a végén még hagyni fog aludni :wink: RÁK- tól én is nagyon félek, pedig nincs ilyen rossz "családi statisztikánk". Apu most van talán túl egy lymphomán, de előtte nem tudok róla, hogy lett volna a családban. Mondjuk én azóta félek, amióta nekem volt egy méhnyakrák megelőző állapotom, s a konizáció sikeres volt hálIstennek, de ez a rémálmom. Viszont, ahogy fent írta valaki, tényleg nem szabad ezzel sokat foglalkozni :?

Tesód a keresztmami?? s ő is lassan Anyuci lesz, ha jól látom :wink:

Nagyon szépek a csajok :wink: örülök a jó kedednek, minden apró dolgot (s ez nem is annyira apró, mert az életkörülményeitekről szól) értékelni kell :wink:

Gem :D
Nem tudom, hogy dícsértem-e már csajaidat, de mint mindig csodaszépek! Kedvencem: Rebeka vízes hajjal 8) gyönyörűűűűűűű!!!!

Hozzátápi: Mi hamar kezdtük, s nincs is baj a kanállal (bár volt pár nap, míg úgy gondoltam :roll: ) még sem haladunk elefántléptekkel :wink: Gyümit eszik, de bevallom boltit őrölt babakeksszel (egyszer már kapott babapiskótát is őrölve), s a zöldségek közül nem sok van, amit szeret. -Nem nagyon hízik, s ezért még nem is nagyon erőltetem :roll: Van valamilyen szabály (tudom, tudom, hogy minden baba más), hogy naponta mikor/mennyi kanalas kaját kell ennie?? Mi 7.30 és 8.30 között kelünk reggel, s nem sokat eszik (ilyenkor van még szopi, de tejem már szinte semmi :cry: ), majd dél körül gyümi, s aztán össze-vissza. Ami 90%-ban fix, az az, hogy este 7 körül tápi, s fürdés 20.30 - 21 óra magasságában, s utána ismét evés :oops: így az éjszakát átalussza.....SZerintetek ez nagyon "gáz"??

Na mentem, mert ébredezünk :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Nyafi,Kia:Boldog féléves évfordulót!!!!!!!!!

Kismok:Gyors gyógyulást kivánok Sárának!

Domi:Nagyon szoritok a "kiscsávónak"!És persze kitartást nektek és a hugognak is.(A multkor nővéredet irtam a hugod helyett)

Kép

Kép
ancsa03

Szilvi:Réka ugyan igy van,csak ő 7-8 között fürdik,eszik,és álltalában,(az esetek 90%-ban) reggel 6-ig alszik.

Ez lemaradt az előbb,mert a kisasszony vinnyogott.Egy hétvégi pancsi...
Kép

És itt látszik a fogacskánk...
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Szilvi
Tényleg hasonlítunk, de nem a tesóm! :) Barátaink, a lányuknak mi vagyunk a keresztszülei, és most várják a kisöcsit júliusra.
Kaja: szerintem ilyen pici korban még nincsenek pontos elvárások, hogy mikor miből mennyit egyen. Amíg átalussza az éjszakát, addig nincs baj, mert azt jelenti, hogy napközben jóllakik. Ha nagyon gyorsan gyarapszik, akkor lehet csökkenteni a tápik számát és helyette mást adni. De tényleg minden baba más.
Én oda szeretnék eljutni CSilla 1 éves korára, hogy reggel tápi, délelőtt gyümölcs (esetleg kis gabonapéppel dúsítva, mert üres almától 2 óra múlva már üvölt, hogy éhes?! :)), délben főzelék, uzsira "tejpép"/zöldségkása/főzelék, estére tápi.
Ennyi.
na Sebi kitúr, majd jövök! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Ne haragudjatok mert nem jöttem de teljesen kivagyok,nem vagyok mostanában jó formában.Nincs semmihez kedvem,pedig mosolygós vagyok,de most padlón vagyok.
Minden összejön.Csalódtam a legjobb barátnőmben(13 éve barátnők vagyunk),nehéz feldolgozni,főleg amiért összeszólalkoztunk,hülyeségen.Bárcsak én lennék a hibás,én bocsánatot kérnék tőle,és akkor újra beszélnénk.De ő nem fog tőlem bocsánatot kérni,ismerem.Na mindegy.
A párommal is állandóan marjuk egymást,lehet az is benne van mert kicsit feszült vagyok és a hülyeségeit nem tudom annyira tolerálni.Mamám kórházban van,fékezett egy nagyot a busz és ő egy hatalmasat esett,összetörte magát(87éves).Nagyon rosszul van.
Levi 2 napja megint taknyos,megy a hasa és reggelre nagyon hurutos volt a széklete.Elvittem a dokinőhöz,azt mondta lehet,hogy egy kis vírust elkapott.
Remélem hamar meggyógyul,olyan kis levert.Pedig egy kis örökmozgó. :D
Oldalra felült támasztja magát a kis kezével.Nagyon édes.
Találtam apartmant,de már kedvem sincs elmenni.
Kehidakustányon találtam egy nagyon szép új faházat.Hétfőn mennénk 1 hétre.

Azt hallottam már,hogy kisbabának ment a hasa fogzáskor,de azt, hogy hurutos is azt nem.Szerintetek?
3 napig 20 percenként felkelt éjjel.
Tegnap este már aludt rendesen csak az elalvással van probléma.

Ne haragudjatok,hogy nem reagáltam semmire.
Majd jövök ha jobban leszek.

Sziasztok
szilvi17

Sziasztok Lányok!

Tudom nagyon régen írtam, de sajnos ritkán jutok géphez és akkor örülök, hogy egy-egy oldalt elolvasok a fórumból. Bevallom nem igazán tartom sportszerűnek a részemről, hogy mindig csak olvasok, de nem reagálok nektek (nincs már rá időm) és csak magunkról írok pár sort és újra egy-két hétre eltűnök. Így inkább csak nagy ritkán olvasgatok és nem igazán szólok már bele a társalgásba, mert nem is nagyon tudnék.

Alapvetően jól vagyunk, csak hát az időm újra szemernyi sem. Csongor amióta megtanult fordulni mindkét irányba (hátról-hasra, hasról-hátra), azóta (kipp-kopp lekopogom) jobbakat is alszik már napközben, de azért még mindig csak napi egy hosszabb alvásunk van. Viszont nekem közben felajánlottak egy pár órás munkát (én oszthatom be az időmet), ami jól kiegészíti a GYED-emet és bevallom nem akartuk kihagyni, mert csak így van lehetőségünk már végre valamerre lépni. Ráadául ha most visszamondom, akkor biztos, hogy a későbbiekben már nem is nagyon számítottak volna rám. Szóval most ez egy pluszz feladat napi színten :) , ha már Csongorunk alszik.

A féléveseknek boldog hófordulót! és egyébként mindenkinek akinek azóta volt, hogy nem írtam egy szót sem.
A babák nagyon szépek és bevallom ha volt olyan hogy bekukkantottam a fórumra és tudtam hogy nem lesz időm mindent végigolvasni, a képeket mindig megnéztem és gyönyörködtem bennük :) .

Csongor is már rengeteget fejlődött, ügyesedett az elmúlt hetekben és szerencsére a kajával sincs gond. Mivel szó volt róla, pont ezen az oldalon én leírom a mi kaja menetünket.
Kb. 7-fél 8 körül reggeli (ami tápi általában 150-180 ml között), fél 12 körül ebéd, ami szinte mindig főzelék (főzök is meg bébiételt is kap), ami kb. 120-150 gramm, de volt már hogy egy egész bébiételes üveget bevágott. Nagyon rendi, mert eddig mindent megevett, bár persze vannak kedvencek és kevésbé kedvencek is. Eszik már répát, borsót, finomfőzeléket, sütőtököt, salátát, krumplival, rizzsel, kölessel éppen hogy jó. Utána kb. 4 óra körül eszünk gyümit, ami sárgabarack, őszibarack, alma, körte, szőlő, banán, és ebből általában mindig elfogy a 150 gramm kb. Utána már egyszer még kap tápit kb. 150-180 ml újra és este fürdés után ami negyed 8 és fél nyolc között van még jön a tejpép. Egyszer eszünk éjszaka még kb. 2-3 körül. Hát most ilyen a menetünk és szerencsére semmi panasz ilyen téren, mert a kanalazás nagyon megy neki. Még a köpödésre nem jött rá :D , de a duma végig megy evés közben teli szájjal :lol: .

Egyszer voltunk betegek is. Egy vírusfertőzés volt két napi lázzal és pöttyökkel :( . Amikor lázas volt két napig csak a kezemben volt hajlandó aludni, nagyon elfáradtam. Szerencsére ennyi idő alatt nem tudod nagyon elkényelmesedni, mert amikor meggyógyult már nagyon jól ment neki az alvás. Már nem egyszer egyedül alszik el, de persze előtte babusgatni kell eleget (érthető :) ).

Voltunk már babaúszáson is és merültünk már háromszor. Az úszónéni szerint nagyon ügyesek voltunk, hogy minden gyakorlatot megcsináltunk már az első alkalommal és hogy nem is sírt egyáltalán. Élvezte, de még nem volt ideje vigyorogni, annyi mindenre kellett figyelnie. A végén a labdás játéknál már hangosan kacagott, majd megzabáltuk érte.

Hát röviden-hosszan ennyi. Látjátok ezért nem nagyon írogatok, mert szégyenlem hogy nem reagálok senkire igazán, de tényleg nem nagyon van időm, mert már így is elég hosszú levélre kerekedett.

Pusszantunk benneteket és ha kicsit háttérből és nem aktívan, de olvasgatva még része vagyok a fórumnak!

Persze egy-két képet nem hagyok le.

ui.: nagy csoda, hogy amióta saját maga megtanult a hátáról a hasára fordulni imád hasalni, sokáig nem szokott, de szereti nagyon és már próbálkozika kúszásal is, csak mindig hátrafele halad vele és bosszantja, hogy még messzebb kerül az elérni kívánt tárgytól :)

Réka

Kép
solymosy

Kép
Levi első pancsija
szilvi17

A kis tokás :lol: (ez a betegség előtt volt, akkor fogyott, most kicsit kisebb a tokája)

Kép

Ezt imádja, de ritkán csináljuk

Kép

Itt voltunk betegek, mintha nem is ő lenne :(
Kép

Már csak így lehet vele babakocsizni és még ebből is ki akar ficeregni néha.

Kép

És akkor a nagy képek egyike, még sosem mosolyogtunk hasalás közben, mostmár annál többet :)

Kép

Az arcán a karmolásokat ő csinálja, pedig két naponta vágom a körmét. Már éleztettem is a kisollót és valójában amikor levágom teljesen jók, de annyit gyűri az arcát elalvás közben, amikor éberebben alszik, hogy nem tudok mit csinálni. Egy-egy alvás utána arra megyek oda, hogy éppen egy újabb karmolása van, hiába vágom sűrűn neki.
Hűű, rohanok, mert kis ficere mindjárt ébred és még sehol sem tartok.

Puszi

Kép
solymosy

Ejjha Réka! Már épp hiányoltalak.
Nagyon sokat fejlődött ez a kislegény. :)
És boldog 5. hófordulót!

A körömvágással mi is így vagyunk, de azt hittem azért, mert tőlem örökölte, hogy ilyen gyorsan nő neki...

Szilvi17
Édes nagyon a pancsolós kép!

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket!
Borónak és Csongornak BOLDOG HÓFORDULÓT!!!
Nyafi
Nekünk nem volt rossz a 6 hós forduló napja :)

Szépek a babák!
(Edit csinos vagy, Kriszta ügyesen csúszik. / Csilla keresztelője- szépek voltatok / Napsi - nem lehet könnyű így szoptatni. Mi szerencsére fekve szoktunk :lol: / Csongor- ügyesen ül :P / Réka és Levi pancsolása :P )

Kismok
Gratula, szépen megnőtt Sára.
JOBBULÁST NEKI!!

Cas
Én a K vitaminos kanállal kezdtem el etetni és vetett :lol:

Etetés
Levi változó időpontokban alszik el.
21-23 óra között - azt szeretem, ha mindkét cicit kiszívja (kb fél óra eltéréssel) így sokat alszik :P
Hajnalban 3 körül tea vagy cici. Ha tea, akkor hamar felkel, ha cici, akkor 7-8 körül ébred. Ismét cici , fent van 1 órát és alszik még 2 órácskát. 11-12 körül ÉHGYOMORRA kap bébikaját teával :oops:
Bő egy óra múlva cici... stb
Sajna a tejjel együtt nem jó adni Levinek, mert akkor bukik.
A tej utáni vagy a tej előtti bébiétel kijön :?
Bár tudom, hogy a nagykönyv szerint szopi után kellene...

Edit
Elmúltak már Kriszta kiütései?
A fagyasztott kaját már én is hallottam, így szándékozok én is tenni :lol:
Minden nap sok lenne főzni...

Kriszta
Nem is hallottam, hogy a sok ciszta miatt nem ajánlják a spirált. (bár nem is akartam)
Szerintem jövőre szedek ismét gyógyszert, 2004-ig szedtem... akkor hagytam abba, hogy jöjjön Manó :?

Dupla keresztelő...
Csabi mondta, hogy akarja?

Nagyon sajálom a tesódat, a kisfiát és az egész családot :cry:
nagyon nehéz lehet. Arról pedig képtelenség dönteni, hogy meddig kezeljék...
Ha kezelik -fájdalmas látni ahogy szenved miatta, ha nem, akkor abba őrül meg, hogy mi lett volna, ha segít, gyógyul tőle... de nem adott neki esélyt.. :cry:
Drukk hétfőre!!!

Keresztelő - ha a gyerek akarja...
Én is így szeretném, de a Apa és a nagyszülők... :?
A vallás... Én nem jártam, járok templomba, csak nagyon ritkán.. 2004 nyarán nekem is megszakadt valami... :?
(hasonló, mint Tittinél)

Szilvi
Jobbulást Levinek, Nagyidnak és Neked is!!!

Szilvia
A hozzátápi..
Én most a dokinőnek nem vallottam be, mert neki nem tetszett volna, hogy kóstoltatgatok Levivel ezt-azt.

Gyümikkel kellene kezdeni (alma, őszibarack, meggy...stb) , de Manó már evett mást is...
A nagykönyv szerint délelőtt kellene adni kanalas ételt, mert estére kiderül, hogy bírja-e, nincs-e kiütés...stb
Na... és először csak 1 kaná, másnap 2 kanállal...

Én pl. nem így csináltam...
Nem evett eddig sok kanalasat, de más egy fél üveg után még tátja a száját :lol:

Levinek éjjelente melege volt, jó ez a kis lehülés...
Néhány éjszakánk rossz volt a meleg miatt.

Hétfőn voltunk a dokinénihez. 8850 grammnak és 67 cm-nek mérték Manót.

Vasárnap sokmindent vettünk.. Gyerekülést 50000 helyett 30000-ért, ruhákat, játékot, járókát 12000-ért, bébiételt...

Tagnap itt volt Apu és az öcsém :P
Voltak Csorna környékén venni ezt-azt, hazafelé délután meglátogattak minket.
Levi nagyon elfáradt estére :lol:

Húúú, de hosszú lettem :lol:

Kép
A zoknit ne nézzétek (lányos) a kerilányunktól örököltük :lol:
Kép
A mocorgástól annyi értéket mutatott :shock:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Ahogy látom 1-2 betűt elütöttem -Bocsi!

Körömvágás...
Levinek is nagyon nő :?
Hetente 1-2 x vágni kell, mert ő is mar..
De tud fájni, amikor elkapja az orromat :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Csabesz röhögött a keresztelő ötletén. Azt mondta, hogy mehet.
Legújabb agyréme: rendőrszakközépbe menne továbbtanulni.

A szakácsképző már kilőve, amióta 2x csinálta nekünk a reggelit (rántotta), majd közölte, hogy megutálta. :?
Kitartó egy csávó...... :lol:

Gratula a méretekhez!!!!!!!!!!!!!!!

Ancsa!

Nem baj az elírás, én akkor is értettem belőle a mondandót! :lol:

Minden babuci nagyon aranyos ám!!!

Edit!

Borónak boldog hófordulót kívánunk!!!!

Ohhh és a jó karban lévő Csonornak is.... :lol:

Puszi MINDENKINEK!!!

Ui: hétfői műtét elhalasztva

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ancsa kicsi gyöngyszem az a fog meg kell zabálni! Én sose tudom lekapni…
Cas! Fonyódra megyünk a Balcsihoz, 70ért egy hétre anyósékkal kutyával…Jó lesz!!!
Domi! Rém rossz lehet a tesódnak meg a picúrnak! Miért halasztják el?
Szilvi mi napirendünk!
7-8 között pici szopi, ami van, utána 100ml táp.
11-12 között ebéd húsos kaja fél üveg tea mellé, van hogy ha kevesebbet eszik akkor táp is, kb 50ml
15-16között uzsi gyümölcs 2/3 üveg tea mellé.
19-20 között, fürdés után vacsi, kb 200ml táp.
Tízorait elhagyta magától.
Kia azért nem semmi méretek. Autósülés sztem jó áron volt újonnan. Mi használtat veszünk, vagy netes újat a babaszobán. Ott tök jókat láttam.
Nem baj Solymossy, ha csak magatokról írtok, mert nincs idő. Én szívesen olvasom! Amaryl Benszi veletek mi lehet?

Kép
nyafi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?