Új privát üzeneted érkezett!

Meddő vita, mert Te úgy akarod érteni, ahogy Te olvasod, és nem úgy ahogyan én írom...
Vendég

ibernuska én egy maszek 4d-és helyen csináltattam az előzőleg feltett képemet ami 1000 ft ba került! Maga a vizsgálat meg a dvd 10 ezer volt,igy fizettem 11 ezret.

mush !Én úgy olvastam hogy jobb oldalon nem szabad aludni mert a méh nyomja a vérkerinést ami zavartságot okoz a baba ellátásában.hanyatt se mert akkor mindent nyom,ezért marad a bal(ugyebár hason alvás is kilőve).

Most kiszaladtam a kocsihoz megnézni a tavaly vásárolt( nem kevés pénzért,vadi új)lányom autósülését...ééés képzeljétek mivel már annyiszor le mostam,lekopott a papirja!!!No ilyenkor vegyek másikat!?Természetesen mindegyik gyerekem le van kötve,mármint maga az ülés és benne a gyerek is.És amit most vettem az is le lesz!Külföldre nem járunk és előreláthatólag 10 évig nem is megyünk,gyorsan nem közlekedünk,kissebb koccanásunk se volt még soha!Úgyhogy most már nem fogalalkozok többet ezzel a témával!Ha buszon megyek a gyerekekkel például ott hol a gyerekülés???vagy vigyek 3 mat magammal???hülyeség!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!
sinaszi:
Így van ,ahogy írták többen is, semmi gond a pocaksimivel, sőt! Egyenlőre a beszéden kívül így tudsz kontaktusba kerülni a baáddal. Akkor nem szabad, ha ne adja ég keményedésed, vagy görcsöd van.
De pl. vajúdásnál nagyon hasznos :)

Hálapénz:
Azért az tény, hogy egy orvosnak nem ér véget a munkaideje konkrét időben, sokszor otthonról kell berohannia.
Én pontosan annál nem szülnék, aki fix tarifát mond. :) Mivel hálapénz a neve, én szeretném eldönteni, hogy mennyivel honorálom a munkáját, hiába mondana fix összeget, ha cseppet sem vagyok megelégedve vele, miért fizetnék annyit, amennyit ő gondol?
Egyébként van egy "számítás", azt szokták mondani, hogy a magánrendelőben elkért összeg tízszeresét szokták fizetni.

bellanita:
Jobbulást neked! A babával biztosan minden ok! Azóta nem nézték uh-n? Annak idején Annával én is kaptam egyszer nyugtatót a klinikán...

Uh-kép:
Meg tudom érteni, ha fizetni kell érte. Annyira nincs pénz az eü-ben, hogy igenis a papír is gondot okoz nekik.
Amikor CTG-re jártam, az osztályon volt olyan időszak, hogy hiába volt valaki kiírva ismételt CTG-re nem tudták megcsinálni, mert nem volt papír! 5 percre tettek fel CTG-re, hogy ezzel is spóroljanak.
Én minden alkalommal kérek képet, legfeljebb azt mondják, hogy nem. :) Persze hozzátartozik, hogy fizetnem még nem kellett érte.

Kép
Kép
Kép
mágnes

még annyit teszveszen kapásból 12 ilyen ülést találtam!!!Jujj most akkor ezeknek nem ér semmit a gyermekük élete????Meg kell őket kövezni!!! :wink: Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Ez a fekvési póz téma nekem nem tiszta...

Jelenleg én legkényelmesebben úgy tudok aludni, ha félig hason félig az oldalamon fekszem úgy, hogy amelyik oldalamon fekszem, azzal ellentétes lábamat felhúzom... És általában a jobb oldalamon érzem kényelmesebbnek. Eddig csak a hason alvás foglalkoztatott, mert a doki ezt tanácsolta. Az oldalamon ha fekszem, úgy érzem, hogy a pocakom lehúz a mélybe - és akkor mi lesz később... most még alig van! Egy kispárnát szoktam betenni alá... És honnan tudom éjjel, a legszebb babaálmaimban, hogy a babának az adott pozíció kényelmetlen?

Aztán meg ott van az, hogy tanulás közben, ha elfáradok, gyakran befekszem az ágyba és úgy olvasok. ezt ugye vagy a hátamon fekve, vagy hasalva tudom megoldani... Most akkor mi legyen?
Vendég

Igen azt elfelejtettem h megnézett a dokim nagyon rendes volt és minden rendben a babával izeg - mozog és már megint nőtt.

Kép

Kép
bellanitta

Sarmon: az öcsémék is megvettek valami olcsó xart a teszveszen (még nincs baba de már dolgoznak az ügyön... ne kérdezd miért vették meg). Jól le is szúrtam őket ők meg magasról tojnak az egészre.

Meg is van róluk a véleményem. Az biztos, hogy ha akkor jön a babájuk amikor nekünk már nem kell az ülés akkor inkább nekik adom a miénket vagy veszek nekik egy jót (ha már ilyen xarrágók) minthogy a gyereküket abba a gagyiba tegyék.

Van ilyen. (Bár az is lehet, hogy addigra ők is rájönnek majd, hogy hülyeség volt megvenni). Egyébként én is látok olyan hirdetéseket, hogy kettéáll a fülem... pl. volt egy amiben dicsőségként hirdették, hogy csak 3 pontos mert így nincs vele macera mint a mai szerinte túlbonyolított 5 pontos övekkel... Na ezekhez nem tudok mit hozzáfűzni (és van aki pont emiatt fogja megvenni). Plusz vannak olyan ülések aminél úgy lehet lehajtni a fogantyút, hogy le kell nyomni... na de pont ez a fogantyú az ami egy ütközésnél megvédi a babát... ha nyomástól lehajlik akkor a babaülés babástól egyszerűen "kiborul" a kocsiból...

Egyébként meg nem annak a hibája aki megveszi (miért kellene ehhez érteni?????) hanem annak aki eladja és nem írja oda, hogy pl. ő is már a 4. tulaj és az ülés legalább 10 éves stb.

(jó tudni, hogy ugye az anyag elfárad... így egy ilyen öreg ülés már csak emiatt sem visel el egy komolyabb ütközést... egy jól megválasztott ülésnél viszont egyértelműen a baba van az egész családból a legnagyobb biztonságban az autóban ami azért nem mindegy... )
Vendég

Fekvés: asszem a 26. hét környékén lesz majd érdekes de akkor magától is érzi az ember, hogy alig van néhány póz amiben sokáig is kényelmes neki.
Vendég

[quote]M írta:eddő vita, mert Te úgy akarod érteni, ahogy Te olvasod, és nem úgy ahogyan én írom...

Hú, ez nagyon rossz hozzáállás. Én nyilván, csak úgy tudom érteni, ahogy én olvasom. És rosszul gondolod, ha egy vitát meddőnek érzel azért, mert a másik fél nem ért egyet veled.
A férjed és a dokid vasárnapi "berángatása" között az a különbség, hogy míg a férjedet a főnöke rángatja be, és ha munkaköréhez hozzátartozik akkor mennie is kell, ha nem tartozik, akkor meg nem kell mennie alapfizetésért.
De a dokidat ti "bízod meg" a szülesztéssel, és ha te "rendeled be" extra időben, akkor azt neked kell megfizetned. Neki ez nem kötelessége.

[quote]a írta:nnyiszor le mostam,lekopott a papirja!!!No ilyenkor vegyek másikat!?

Sarmi! Megnézel egy ugyanolyan típust a neten, és ott megtalálod a minősítését!
A busz természetesen más kategória, sokkal biztonságosabb, mint egy személyautó - bizonyos tekintetben.
Az meg nem jelent semmit, hogy ti nagyon óvatosan és biztonságosan közlekedtek, hisz elég egy barom, aki nem, és pont belétek száguld.
A semminél tuti jobb a most vett ülésetek!
A Tesz-veszeseket sem kövezném meg azért, mert - nem titkolva a már nem elfogadott minősítést - el akarják adni régi ülésüket. Van, aki CSAK azt tudja megvenni, és a semmi és ez között kell döntenie.

Kép
zölddisznó

Sina! Most még úgy fekszel, ahogy jólesik! Nincs jelentősége, a baba még nem nyom semmit, ami ártana.

Kép
zölddisznó

[quote]V írta:an, aki CSAK azt tudja megvenni, és a semmi és ez között kell döntenie.

Zöld: tudod miért nem értek most veled egyet?

Egy gyerek felnevelése iszonyatosan nagy összeg. Mert az. Ha beteg lesz (legyen csak egy megfázás) az is sok-sok ezer Ft. (Ha kell antibaci, vitaminok, kihívott orvos díja stb.). És akkor még ne kelljen befeküdni vele a kórházba napi 3-5e Ft-ért. Minden drága. (ld. a lányom bőre iszonyúan bedurrant... eddig kb. minimum 30e Ft volt a sok kence ami folyamatosan megvettünk, 8e volt a homeopata orvos, spéci vitamin 5e/hó, a benzinnel már nem is számolok... és ugye ez még nem a vége... emiatt nem ehet tejterméket csak spéci tápot, az is vagy 5-6e havonta -és akkor csak reggelire kap tápot stb.).

Egy használt de jó állapotban lévő megbízható ülés (ami nem 10 éves max. 2-3) az kb. 10-15 esetleg 20e Ft de 24 körül már újat is kap az ember. Egy hulladék kategóriás 2-3 (de az tényleg hulladék kategória). Mennyi is a különbség? Mennyit is fizet az ember az orvosnak vagy az extra ultrahangokért? Mennyit költünk terhesvitaminra? (plusz ott a szülési segély... ha valakinek nincs fogadott orvosa és az ügyeletesnél szül -nagyon sok embert ismerek aki ezt csinálta, elvből nem akart orvosnak pénzt adni mert azt a gyerektől venné el ezért inkább bement az ügyeletre- akkor ugye megspórolja a pénzt, ott nem kötelező adni... abból meg lehet venni használtan a teljes kezdőcsomagot)

Hát nálam itt nem stimmel a dolog. Plusz kölcsönkérni is lehet (nagyon sok olyan kisgyerekes ismerősünk van aki kölcsönadott volna ülést de mi 2 gyerekkel számoltunk ezért inkább megvettük).
Vendég

Zöldi! Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem azért tűnik meddőnek a vita, mert nem értessz velem egyet, hanem pl. azért, mert úgy gondolod, hogy egy főnök és egy óvatlan állampolgár miatt természetes az, hogy plusz bérezés nélkül bemenjen dolgozni példának okáért egy rendőr, de egy orvos, akinek a magánrendelőjében kifizettél nem kevés pénzt, annak nem hogy nem kötelessége (ez tiszta sor), hanem lelkiismereti kérdésből nem jön be, amikor a páciense szül. Tudom, megint azt mondod, magamnak mondok ellent, de nekem még nincs tapasztalatom sem a paraszolvenciában, sem a szülésben... Ezért mertem reagálni a saját véleményemmel a felvetett kérdésre, amit véleményem szerint Te teljesen elferdítettél.

Pl. eszembe nem jutott az, hogy ha én szombaton este 11-kor szülök, akkor felhívjam a dokimat, hogy ugyan gyere már be, mert a kisinkának most van kedve kibújni...

Ahogy írtam, nincs ebbéli tapasztalatom, ezért úgy gondolom, lehet, hogy naívan, hogy a dokival az elkövetkezendő fél évben még ez a téma szóba kerül!

A másik véglet, nem az én dokim, mert ahogy írtam többször etéren nincs tapasztalatom (a saját orvosommal sem!!!), vannak azok a típusú orvosok, akik azért indítanak meg pl. császárral egy szülést, hogy ne rendelje be őket a páciens a szabadidejéből, és persze ezt szép körítéssel el is magyarázza, hogy miért szerencsésebb az anyuka érdekében így tenni... Aztán lehet, hogy egy másik orvosnál meg természetes úton megszülhette volna a gyermekét...

És igen, ha már itt tartunk, kénytelen vagyok orvost "fogadni", mert a novemberi vetélésem alkalmával nem volt fogadott orvosom, és akkor kénytelen voltam kétségbeesve a MÁV Kórházba berohanni, ahol egy ilyen szegény alulfizetett szülész-nőgyógyász a vérzésem ellenére először az utánam érkező magánbetegeit fogadta, és velük bájcsevegett, majd utána nagykegyesen közölte, hogy "mi a fasz bajom van"... És hát akármennyire is keveset keresnek, nekem, mint embernek ez szarul esett. És egy ember nem attól lesz valaki, hogy mennyit keres, hanem attól, hogy emberileg mennyire tudja empátiával fogadni a másik ember problémáját!!!! És egy orvosnak - véleményem szerint - ehhez különös érzékkel kell rendelkeznie!

Írhatnám még a véleményemet oldalakon át, de sajnos nekem most a vállalt kötelezettségem az, hogy megtanuljam a büntetőjogot! És nem várom ám egy tanártól sem, hogy mindezért ingyen foglalkozzon velem...
Vendég

És most jöhet a tényleges életfogytiglan!
Vendég

Még egy mondat! Zöldi! Nem akarok kitérni arra, hogy az én szemszögemből Te hányszor nyilatkoztál homlokegyenest ellenkezően, mint előtte 2-3 hozzászólással.

Amúgy köszi a segítséget! És a kellemes vitát! Majd folytatjuk, ha gondolod! Amint vizsgaidőszakon túllszek, nyitunk erről egy külön topicot, és ott megvitatjuk! Szerintem a többiek már csak átlépnek a mi hozzászólásainkon - legalábbis az enyémen! :twisted:
Vendég

nyugi sinaszi:)))) nyugi mindenki... szerintem semmi gond nincs ezekkel a vitákkal csak ne ugorjatok emiatt egymás torkának (megjegyzem a terhes/szoptatós nők időzített bombák... tényleg... olyan hormontúltengésük van, hogy valami brutál... iszonyú milyen viták tudnak kialakulni amik normálisan soha nem alakultak volna ki... a férjemet pl. emiatt soha nem tudtam olyan helyre elvinni ahol 2-3 terhes nőnél több volt összezárva mert ő pl. nem vállalta a kockázatot :twisted: :twisted: :twisted: )

(Nekem pénteken polgári jogom lesz és még ki se nyitottam a jegyzeteimet:))))))
Vendég

Nem vagyok ideges! Sőt! nagyon élveztem. Jobban lekötött, mint a bünti...

Csakegy! Hová jársz suliba? (A fő dolgot már írta, de azt nem, hogy helyileg hová!)

Polgári jog! Én eddig idegenkedtem tőle, de egyre jobban tetszik! Az én idióta agyamnak teljesen jó!
Vendég

Sajna, még ebben sincs tapasztalatom, hogy mennyire leszek a hormonok miatt hárpia! Apafej azt mondta, hogy nem vett észre eddig rajtam változást! Pedig ő aztán nagy kritikus! (Szerintem neki is elborítja a fejét a rózsaszín köd.... :lol:
Vendég

Mágnes, erről a számítási módszerről még nem is hallottam soha! :shock:
Ez alapján nézve az én orvosom nagyon-nagyon olcsó! :lol: :lol:

verzso

sinaszi. Nem kell hárpiásodni, egyszerűen érzékenyebb az ember, hamarabb és minden hülyeség miatt felkapja a vizet. (Megjegyzem a terhességi hormonok bizony a pasikra is keményen hatnak, állítólag tényleg vannak olyan érzékeny ffiak akik teljesen normális terhességi tüneteket produkálnak ilyenkor és nem csak pszichés okokból:))))))

(PPKE)
Vendég

Vááááááááá!
:evil: Kiégettem a lányom kedvenc napozóját!!! Ilyet sosem csináltam még! Bár nem is én csináltam, hanem a hülye vasaló! :evil:

verzso:
Annak idején én is a babaneten olvastam, már nem tudom hol :) Persze nem ehhez tartottam magam :)

Felteszem itt is a kérdést, a törzstopicomban nem igazán méltatnak válaszra:
Szóval ti hallottatok már olyanról, hogy szállítás után a hűtőt 24 órán át nem szabad beüzemelni? :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes: IGEN! kivéve ha állítva volt szállítva... a benne lévő folyadék miatt kell 24 óráig várni.
Vendég

Mi állítva szállítjuk. Akkor nem él a 24 órás embargó? :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

szerintem akkor nem:) (férjem szerint sem:)
Vendég

Csakegy:
Na megnyugodtam :) Akkor pénteken átvisszük a hűtőt, és lehet is az új lakásban vacsizni :)

Na megyek dokihoz csajszimmal :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Mágnes!
Igen ez így van, állni a kell 24 órát, mert a szállítás közben megdöntik és ez valamiért nem jó neki! :roll:

Csajok, hogy számoljuk a hónapokat? Ha most 12 hetes vagyok akkor az a 3.vagy 2. hónap vége??? Azt a hónapot beleszámoljuk mikor fogant a bébi? Mert ha 9 hónapot megszorzok 4-el(hetekkel) az csak 36 hét. :shock: :shock: Tehát elvileg én most a 2. hónapban vagyok! Vagy nem?
susy75

áhh, csak még 1 szót, mert én is csak összekevertem vmit bocsánat :oops:

szal a szabvány neve nem E, HANEM ECE R44/01.... R44/04
Az E egyébként azt jelenti, hogy Európában tesztelt, a mellete levő szám pedig annak országnak a kódja, ahol történt a tesztelés (Németo. Francia o. stb)

TEHÁT pl. sarmon ülése teljesen megfelel a szabványnak, mert ECE R44/03, európai tesztelésű, valszeg német (E2), de azt nem tom biztosra.

Továbbra is érvényes, hogy ECE R44/01 vagy 02-es ülések több mint 10 évesek és nagyon régóta nem forgalmazzák őket semmilyen boltban. :D

Kép

Kép
idoru

Ja nekem is szerencsém van a dokival,mert mindig láthatom az uh-s képernyöt és képet is nyomtat kérés nélkül! :lol: :lol:
Meg itt nem kell hálapénzen agyalni szerencsére, bár a német orvosok keresete lényegesn több!!!
susy75

idoru:
Köszi a magyarázatot, ezeket azért jó tudni :)
Hogy vagytok??? uh-n mikor voltál?

Csajszim visszaaludt, doki csúsztatva...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sina! Szerintem szombaton este 11-kor simán be fogod hívni a dokidat! Hisz ezért jársz hozzá, és ezért tettél félre már most pénzt a szivességéért.
A MÁV-os történésekkel teljesen egyetértek veled. Meg az indokolatlanul beindított szülesztések kapcsán is.

Csaki! Meggyőztél! Én mondjuk ha nem tellene profi cuccra, akkor inkább lemondanék az autózásról, és ténleg nem tenném be gagyiba a kölköt.
Más kérdés, hogy 5 év múlva már a mostani tutiszuper ülések lesznek elavultak. Nehéz kérdés...

[quote]M írta:ég egy mondat! Zöldi! Nem akarok kitérni arra, hogy az én szemszögemből Te hányszor nyilatkoztál homlokegyenest ellenkezően, mint előtte 2-3 hozzászólással.

...pedig érdekelne - ezt most nem cinikusan mondtam - hisz abból tanul az ember!
De most inkább tanulj! :lol:
Inkább majd csinálunk egy jó kis topiktalit, és ott lejátsszuk! :wink:

[quote]S írta:ajna, még ebben sincs tapasztalatom, hogy mennyire leszek a hormonok miatt hárpia!
hihi, nekem van, apa pukkancsnak hív ilyenkor!

Mágnes! A vasaló monnyon le!
A hűtőnél nem árt várni, mert ha állítva is szállítottátok, akkor is lötyögött kicsit, de szerintem elég 12 óra.

Kép
zölddisznó

[quote="susy75"]C írta:susy75sajok, hogy számoljuk a hónapokat? Ha most 12 hetes vagyok akkor az a 3.vagy 2. hónap vége??? Azt a hónapot beleszámoljuk mikor fogant a bébi? Mert ha 9 hónapot megszorzok 4-el(hetekkel) az csak 36 hét. :shock: :shock: Tehát elvileg én most a 2. hónapban vagyok! Vagy nem?

Hát ezt most én sem értem! :shock: Valaki hozzáértő magyarázza ezt el! Eddig azt hittem, hogy már a 4. hónapomat taposom, erre kiderül, hogy átverés az egész. :-D

Szerintem a 40 hétből alapból lejön 2 hét, mert a menstruáció első napja és a fogantatás közt eltelt időszakot is beleszámolják. Akkor már 38 hétnél tartunk. Csak további 2 hetet kell valahova elsuvasztanunk... :-D

Kép
Kép
lbernuska

Ződi!

Szerintem anyagi helyzettől függetlenül mindenki egyformán örül annak, hogy egészséges a babája és egyáltalán úton van, hiszen nagyon sokan próbálkoznak évekig is akár.
Én még azért annak is megadnám a kép lehetőségét, aki nem tudja megfizetni, bár ez már túlzott jószívűség lehet, és már a demokrácia alapjait "rengetem" meg, vagy csak én is túlérzékeny lettem ebben a nagy hormonális viharban.
Ne értsd félre, nem az a legnagyobb gondom most, hogy kapok-e képet, vagy nem, annál sokkal több van, amit végigizgulhatok, és 50%-ban esélyes, ez csak egy pont volt, amin elgondolkodtam és véleménynyilvánításokra alkalmasnak találtam.
Nem vagyok egy gazdag csajszi, akit csak a képek érdekelnének, meg a kirakatvárandóság.
Úgy gondolom a témát sikerült azért jól körüljárnunk, sok érdekes véleményt hallottam.

Betti
Kép
betti0412

Bernuska!
De ha lejön két hét még akkor se vagy a 4. hónapban, nem?? :roll:
Mondjuk még a maradék két hét lehet az,hogy 30 és 31 naposak a hónapok (4hét meg csak 28 nap), Az pl 9 hónap x 2 nap=18 nap! Na ügyi vagyok??? :lol: :lol:
De akkor se tudom, hogy most hol tartok!!!! :shock: :shock:
susy75

Susy!

Rájöttem! Hát nem minden hónap 4 hetes!!! Általában 4 hét + valahány nap.

Naegele féle számítás: Az utolsó menses 1. napjához hozzáadunk 7 napot, és visszaszámolunk 3 naptári hónapot (vagy hozzáadunk 9 hónapot). Ha 28 napnál hosszabbak vagy rövidebbek a ciklusok, a kiszámított terminushoz annyi napot adunk hozzá vagy veszünk el, amennyivel hosszabbak vagy rövidebbek a ciklusok, mint 28 nap.

Szóval 30 v. 31 nappal számolva tényleg kijön a 9 hónap. Már majdnem hagytam magam megtéveszteni. :-D

Viszont akkor még tényleg nem ketyeg nekem a 4. hónap. Így lehet kiszámolni: Én ma vagyok 13 hetes + 1 napos. 13x7+1=92 nap, ez ca. 3 hónap. :-D Na azért nem semmiért szigorlatoztam anno matekból. :-D

Kép
Kép
lbernuska

[quote] írta:n még azért annak is megadnám a kép lehetőségét, aki nem tudja megfizetni

Betti! 1000 Ft-ot BÁRKI meg tud fizetni! Apuka háromszor lemond a söréről, vagy a vacsiját kihagyja, és már vihetik is haza a képet :lol:
Viccet félretéve, ahol CTG papírra nem telik, ott nem várható el ingyen kép sem.
Extra szolgáltatásért extra fizetés! Ez szerintem így helyes.

Csajok! A várandósság pontosan 280 nap, azaz 10 holdhónap. Ez nagyjából 9 naptári hónapra jön ki. Ez persze valójában csak 38 hét, de azért számolják az utsó mensi 1. napjától, mert az ugye tuti, és nagy valószínűséggel utána két hétre esünk teherbe.
Aki betöltötte a 12. hetet (vagyis 10 hetes a baba a pocijában) az bizony a 4. hónapban jár!

Elherdáltam apa pénzét UH-ra! :lol: Úgy néz ki, kislányunk lesz! :lol: :lol: :lol:

Kép
zölddisznó

Sziasztok Régiek és Újak!

Szerencsére még mindig dolgozom, levizsgáztam egy Business School marketing kurzusán, és minden rendben van körülöttem és bennem. 35 éves elmúltam, de a meglévő 3 diplomám ellenére folyamatosan tanulok, szeretnék MBA diplomát. Nem a papír miatt, hanem mert szeretek tanulni és meggyőződésem, hogy segít fiatalon maradni.
Csütörtökön voltam ultrahangon, UH szerint 12 hetes és 1 napos voltam akkor. A baba 52 mm, nyaki redő 1,3 mm. Korábban már írtam, hogy 14 nappal el van csúszva a terhességem. Hétfőn jártam a nőgyógyászomnál, aki szerint a méhem akkora, amekkorának menszesz szerint kellene lenni. A baba viszont 2 héttel "kisebb". Az mondta ne aggódjak, mert 2 ultrahang között pont annyit nőtt, amennyit kell. Hát megpróbálok szót fogadni neki. :lol:
A pocakom rendesen látszik, a köldököm már elkezdett kifordulni, ami azért érdekes, mert a kisfiammal a 18. hét után kezdett. A cukordiétának köszönhetően még nem híztam egy dekát sem, sőt a kezdeti rosszullétek "eredményeként" 1 kiló mínuszban vagyk az induláshoz képest. Zalánnal is csak 6 kilót híztam, remélem ez most sem lesz másként - bár sajnos a szél most sem fúj el, 73 kg vagyok.
Mindenkinek további kellemes babavárást!
Üdvözlettel:
Laura

Kép
Kép
szeles4

Én leginkább könnyezek :D
Akár egy szép dal, egy szép vers, szép gondolat, szép mondat, egy ölelés...és én már ázom is :D .

Hárpia leginkább akkor voltam pár nap, mikor az első hetekben voltam-tehát még nem tudtam, hogy ketten vagyok :D CSak nem tudtam, hogy miért is vagyok robbanó bomba...volt, hogy összeroskadva zokogtam a fürdő szőnyegén :D :oops: :lol: Aztán pár napra rá, mikor már elmúlt, akkor kezdtem felismerni a tüneteimet... :) Komolyan azt hittem előtte, hogy begolyóztam :D

Na, tudom már biztos elegetek van a kocsikból, de muszáj feltennem egyet, amit-legnagyobb bánatomra- megtaláltam. :) Igazából már Domó születésekor is 3 kerekűt kerestem, ami terepjáró-de nem akartam olyat, ami egymás melletti üléses, mert az baromi széles...de most sajna megtaláltam az ideálisat :)
Persze miután megérdeklődtem az árát, kivettem a kezemet a biliből... :)

De: Apa azt mondta, hogy ha várunk a szülés körülig, addigra talán-talán-talán...no én meg persze beígértem, hogy megszabadulunk legalább kettőtől az eddigiek közül :)
Szóval itt az "áldozat": Kép

Valszínűleg az ebay-en lövünk majd egyet, mert még a postázással is olcsóbb lesz, mintha itthon venném meg újonnan. Használtat meg itthon még nem találtam...
Vendég

"TEHÁT pl. sarmon ülése teljesen megfelel a szabványnak, mert ECE R44/03, európai tesztelésű, valszeg német (E2), de azt nem tom biztosra. "
NA VÉGRE!!!!!!!HURRÁÁÁ!!!

Ezzel a témát lezártnak tekintem!!! :lol: :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmon: szép lesz a ház, már amennyi most látszik belőle :D
Mikorra tervezitek, hogy meglesz? És ez mekkora nm? Vagy ez csak hozzáépítés? Mert úgy látom egy másik házhoz van hozzátoldva... vagy csak rosszul látom?

Mi is építkezünk/nénk/fogunk majd... :D a papírok lassan lassan elkészülnek, ahhoz, hogy a régi ex-gombás lakóházunkról lekerüljön egyrészt a terhelés, másrészt a lakóingatlan elnevezés. Mert csak akkor kérhetjük meg az új részre a szocpolt, ha nincs a nevünkön lakóingatlan....szóval ezért nyúlik a dolog, pedig már június van...Szóval Négyeske érkezésére ég tuti nem lesz kész, örülünk, ha a tető meg a nyílászárók bent lesznek. Akkor legalább bent lehet tovább dolgozni télen is...
GOndoltok valami alternatív energiaforrás felhasználására?
mi napkollektorokat szeretnénk majd, de most a büdzséből addig jutunk, hogy a gépészet fel lesz rá készítve... addig cserépkályha, meg vegyes tüz.kazán.
Majd én is teszek fel képet...hihi...most még csak lelkiszemekkel lehet odaképzelni, mert amúgy elég vaderdei a jelenállapot :D De a fal már áll :D Legalább az első hitel részlet azonnal megjöhet, amint rábólint a bank...Csak tenné má' :!: :!: :!: :x
Vendég

Zöldi!
Köszi az infót! :lol: :lol:
susy75

alma a jelenlegi házunk 90 négyzetméter,most épitünk mellé 50-et.mert bár nagy a területe a jelenleginek is csak nagyon hüle az elrendezése.A konyhába lépünk be rögtön ,2 szoba van,úgy hogy a nagyból nyilik egy kicsi.Aztán ez igy már kicsi nekünk,így kirúgtuk az oldalát... :lol: most plussz épitünk még 2 szobát,egy spájz/kazánházat,meg egy műhelyt aptyuknak.valamint van egy 20 négyzetméteres verandánk aminek a fele be lesz épitve,előszobának ,konyhának,igy lesz összesen 3 szobánk meg egy nagy nappali/étkezönk.hát ennyi.Abban bizunk hogy legalább egy szoba teljesen elkészül mire a babó megérkezik,mert nincs egy szabad fal ahova a kiságyat beállitani tudnánk.igy a két nagy már külön szobába kerülne,mi meg a babóval a kicsibe.Eddig még önerőből megy,de a tető után már mi is kapjuk a szocpolt.aztán majd haladunk... :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmon
Na látod mire jó volt ez az ülés vita? Kiderült hogy nagyon sokan rosszul tudtuk ezt az E dolgot.

Jajj lányok. iszonyat boldog vagyok ám most.

Vasárnap megyek 4dre mert a symába is a baba expón kint lesz az egyik és tök olcsón. igaz csak 10 perc de sok képet küldenek emilre meg ha dvdre akarod akkor összesen 4000 ft!!!!!!!!!!!!. És így megúszom a belépővel együtt 5500-ból. és nem kell szerdán menjek akkor 12 ezerért. Úgy is megyek a 16 hetesire jövőhét pénteken. Meg utána ugye a genetikaira és utána meg julius 3-án 4dre.

harivera
Budapest XXI. kerület

Zöldi:
Kiscsaj? :) Hát gratu! Ilyen korán megmutatta magát? Én is akarom már tudni..:) Éppen azon gondolkoztam, hogy annyiféle teszt van már: ovus, terhességi, candida, stb.. miért nem találnak ki bab nemét megmutató pisilős tesztet???

Vera:
Az nagyon jó ár 4D-ért! Ha lennék 12 hetes, biztosan elmennék, így nem sok értelme van. Bár felmerül a kérdés, nem tolonganak-e majd ott a kismamik... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zöldi!
Most esett le ,hogy ti már tudjátok a nemét! :lol: :lol: Gratula!
Milyen uh-n voltál? Olyan jó lenne ha jövöhéten mi is klátnánk 4D-n. :?

Mágnes!
Van már olyan teszt,ami megmutatja a nemét. :wink: A neten láttam. Csak nagyon drága!
susy75

Betöltött 12. héten JÓ GÉPPEL már egészen jól látható a neme, ha jól fordul. Persze kell még azért ráerősítés, de kiindulásnak nem rossz infó! (90%)

Kép
zölddisznó

Zölddi!
Gratula a kislányhoz!!! :-D Van már nevetek?

Harivera!
Én is gondolkodtam, hogy kimenjünk-e a baba-mama expóra, de tartok a hatalmas tömegtől. UH-t én is szívesen bevállalnám, de sorban állni órákig nincs kedvem. Pedig én is irtó kíváncsi vagyok már, hogy fiú vagy lány???!!! Pont tegnap írtunk össze apával neveket. De közölte, hogyha megvárnánk, hogy kiderüljön a neme, akkor fele ennyi munkával megúsznánk... :-D Lustaság fél egészség! Most kb. 10-10 nevünk van, ami közül választani fogunk.

Kép
Kép
lbernuska

Berni! Még egyelőre sok név van!

Kép
zölddisznó

Zöldi ez tök jó h már tudjátok mi lesz...Nekem még nem látszott most h voltam a 4d-én de nekem mondta is a doki hogy a baba késöbb fogant meg tehát kisebb is mint a terhesség valódi kora...de ez nem baj majd beérlek benneteket! :lol: De egyszer még én is elmegyek megint 4d-re hogy megtudjam milyen nemű lesz a babánk...hiába az ember ilyen kiváncsi természet,oké hogy az egészség a legfontosabb dehát tök jó már álmodozni hogy fiú lesz e vagy lány...

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

szerintem az, hogy fiú vagy lány több mint praktikus ha tudja az ember... ha pl. nekünk lányunk lesz akkor a kinézett méregdrága kiscipőből a legcsajosabbat veszem meg Lillának... ha fiú akkor meg uniszexet... ha nem tudjuk akkor is uniszexet... mert széttaposni nem tudja (olyan a cipő) úgyhogy a kistesó kapja majd meg utána...

pl.:))))
Vendég

Sziasztok! Most csak bekukk a jó hírrel, jövök majd délután még.
Szóval: megvolt a tarkóredős UH, tarkóredő 1,7 mm, CRL:7,74 cm, súly 88 gramm. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mért még ott a néni sokmindent, de azt nemtom, a papíron rajta van.

Viszont valami kavarc van a terhességi korom meg a bébi méretei közt, néninek minden értékre az jött ki, hogy 14 hetes terhes vagyok, hehehe... :P :P :P Szerintem csak jól van táplálva a Trónörökös.
A neme terén nem bocsátkozott találgatásokba, de én mintha kukit láttam volna. (Vagy csak bebeszélem magamnak, ne is figyeljetek rám!)
bébic

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?