Új privát üzeneted érkezett!

Sinaszi, Sarmon!
Gratula a helyes babákhoz és a szuper eredményekhez!

Sinaszi!
Én is elbőgtem magam az legutóbbi UH-n! Annyira meglepődtem, hogy már ott kapálózik a gyerekem, akit legutóbb még csak egy pacának láttam a vizsgálaton. Most meg teljesen jól kivehető volt minden. :-D Hát aki ezt nem élte még át, nem is tudhatja milyen fantasztikus érzés! (Én amúgy az utóbbi időben marha könnyen elbőgöm magam… :-D )
Az AFP-vel kapcsolatban én is bizonytalan vagyok. Betöltött 16. hétre rendelt vissza a doki, de a magánrendelésére. Gondolom utána lesz a kórházban AFP. A védőnéni szerint a 16. és 17. hét között kell ezt a vizsgálatot elvégezni, egyébként nem ér semmit.

Sarmon!
Nem irigyellek a rosszullétek miatt! Én pont azon gondolkoztam, hogy mostanában sokkal kevésbé érzem a hasamat feszülni, mint pár héttel ezelőtt és simán alszok mind a két oldalamon. Ha nem fájna a fejem, és nem járnék gyakran pisilni, szinte el is felejtkeznék róla, hogy terhes vagyok. Bár én az első 12 hétben is csak émelyegtem, egyszer sem hánytam. Normális, hogy ennyire normálisan érzem magam? :-D

Zölddi!
Hát valóban, a mai 1,5%-os tejeknek nem sok közük van ahhoz, ami a tehénből kijön. :-D De rengeteg sajtot, joghurtot eszek. De szerintem emellett is elkezdek kálciumot szedni.

Betty0412, Sarmon, Sinaszi!
Ez azért durva, hogy a kórházban, ahol elméletileg a sok befizetett TB után ingyen kellene ellátniuk, van pofájuk pénzt kérni az UH-s képekért!!! Ráadásul 400, meg 1000 Ft-ot… hát ez röhej!!!

Kép
Kép
lbernuska

Nyugalom! Nem hőbörgünk semmin!!!! Ha belegondoltok, ilyen alapon az is röhej, hogy azon hezitálok, hogyan kérdezzem meg finoman a dokimat, hogy mennyit fizessek majd neki a szülés "levezetéséért", holott ő is megkapja a fizetését, és a magánrendelésére is elmegyek. Én azonban ezeken már mind túl vagyok. Ilyen világban élünk! Sajna!

Én ezért voltam azon az állásponton, hogy fizetem a vizitdíjat, amikor szolgáltatást veszek igénybe, és ezzel segítem (a tb-járulék felett) az egészségügyet. Most azonban biztos vagyok benne, hogy max. 5 év, és újra emelnek a tb-járulékon, ami ugyebár azt jelenti, hogy akkor is levonják, ha 50 éves korodig nem veszed igénybe az eü. szolgáltatást (fizetsz azok helyett, akikről most kiderült, hogy évek óta "fedezetlen csekkel fizettek"... Aztán pedig mire mi nyugdíjba megyünk, nem lesz ki fizessen "értünk" tb-t, nyugdíjat stb. Ennyit a eü-i és szoc. politikáról. Befejeztem, mert utálom...

Sarmon! Nem ismerem a hatályos szabályozást! Utána kellene néznem! Vizsgaidőszak után, ígérem megnézem! Én a véleményemet írtam, de 9 éve már nem járőrködöm, és töredelmesen bevallom, nem vagyok naprakész a KRESZ-ből! (Ne mondjátok senkinek, hogy közlekedési szakon végeztem el a főiskolát... :) ) Igazából arra akartam kilyukadni, hogy ugyanolyan szőrszálhasogatásnak tartom a bébiülés biztonsági kategórájának forszírozását, mint pl. azt, hogy be van-e kapcsolva a bizt. öv, illetve a legújabb, hogy az eü. doboz szavatossága lejárt vagy sem... Szoros értelemben nem tartom megengedhetőnek, hogy egy rendőr ezért büntessen (ilyen alapon azért is büntessen, mert statisztikailag a piros színű autók több balesetet okoznak)- de én sajnos egyelőre csak törvényalkalmazó vagyok, hiányos ismeretekkel! De reszkessen mindenki, mert leszek én még törvényalkotó is... ha most elmegyek tanulni!

Szép napot mindenkinek!!!
Vendég

sarmon

Nem azzal van most gond ha E1-es ülést vettél hanem azzal ha mondjuk mentek ki autóval külföldre és uniós ország na akkor ott megnézik plusz ha neadj isten balesetetek lesz és a picinek valami baja lesz és megnézik az ülést is ilyenkor és titeket tesznek felelőssé nem a balesetet okozót. Ez csak a legdurvább esetet vázoltam.
De azaz igazság hogy nagyon felelőtlen az aki ezt eladta. PL nekem is van egy autós ülésem asszem 2-es és el nem adnám pont ezért mert nem szabályos.
És az ördög nem alszik. Sajnos.

De ez az én véleményem az meg a ti életetek. Én csak felvilágosítottalak hogy az nagyon nem jó ma már.

harivera
Budapest XXI. kerület

sarmon

Nem azzal van most gond ha E1-es ülést vettél hanem azzal ha mondjuk mentek ki autóval külföldre és uniós ország na akkor ott megnézik plusz ha neadj isten balesetetek lesz és a picinek valami baja lesz és megnézik az ülést is ilyenkor és titeket tesznek felelőssé nem a balesetet okozót. Ez csak a legdurvább esetet vázoltam.
De azaz igazság hogy nagyon felelőtlen az aki ezt eladta. PL nekem is van egy autós ülésem asszem 2-es és el nem adnám pont ezért mert nem szabályos.
És az ördög nem alszik. Sajnos.

De ez az én véleményem az meg a ti életetek. Én csak felvilágosítottalak hogy az nagyon nem jó ma már.

harivera
Budapest XXI. kerület

Nem kaptam választ. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Elöször is kissé megkésve de én is üdvözlöm az újakat!GONDTALAN BABAVÁRÁST!

Mi jól vagyunk készülök az útra,gyerekkel kissé több cucc kell :D

Láttom a gyerekülés a téma:èn jogossnak találom hogy büntetenek a rendörök hogyha nincs be kötve a gyerek.Itt No-ba szigoruan veszik mesélték ismerösök hogy itt bizony nézik a számot is.

Jók a sztár képek(Sinaszi,Sarmon)

Na megyek továb pakolni fönök alszik ki kell használni az idöt. :lol:

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Aida! Bocsi, de én nem nagyon értek még ehhez. Csak feltételezni tudom, hogy ez az E1, 2 stb. a biztonság fokát jelöli, illetve ezzel fordítottan arányosan az ülés kifejlesztésének idejét ( minél magasabb a szám, annál újabb széria), ja és persze az árral meg egyenesen arányos. Utána nézek majd!

Az EU-s normatívát nem ismerem... Igazából én is arra céloztam, mint amit Vera megfogalmazott: az a lényeg, hogy a baba rendben, biztonságban legyen! A rendőr nem számít, csk az, hogy ne legyen gond, még ha baleset is történik! Az pedig igaz (legalábbis Mo-on), hogy amennyiben az ember egy jogszabályi előírás be nem tartása következtében sérül meg (pl. biztonsági öv be nem kapcsolása), akkor őt is felelőssé tehetik, még akkor is, ha ő egyébként szabályosan közlekedett. Persze ez ennél jóval összetettebb, ennyire általánosítani kár lenne! Ezeket a dolgokat szakértők és bíróságok hónapokig, sokszor akár évekig is vizsgálják...
Vendég

Bettike! Képet adni az UH-ról nem tartozik az ingyenes alapellátáshoz, ez tény. De azért elég furin oldják meg! Én egyetértek, hogy fizetni kell, csak - mint mindent - ezt is tök törvénytelenül, saját zsebre csinálják, perzse számla nélkül.

Sina! 16. héten AFP, 18-on UH.
[quote]A írta:z egyik kolleganőm rámszólt tegnap, hogy ne simizzem a pocimat, mert méhösszehúzódást okoz

Ááááááááááááááááááááááá!

Fekvésről: most még bárhogy szabad feküdni, semmit nem nyom el az a pár dekás baba, sem a megnövekedett méh. A bal oldali felvés csak a 3. trimesztertől érdekes, most még nincs jelentősége.

Berci! A calciummal ártani nem tudsz, egyetlen ellenjavallat a vesekő, de az is csak ha oxalátkő.

[quote]m írta:ennyit fizessek majd neki a szülés "levezetéséért", holott ő is megkapja a fizetését,

Sina! És mivan, ha neked éjjel, hétvégén, szabija alatt, Karácsonykor lesz kedved szülni? Akkor sem tartod jogosnak a munkája "plusz honorálását"?

[quote]m írta:int pl. azt, hogy be van-e kapcsolva a bizt. öv, illetve a legújabb, hogy az eü. doboz szavatossága lejárt vagy sem...

Nem értek egyet!!!

Kép
zölddisznó

Hemej! Nem vitatkozni akarok, de szerintem ezért ne büntessen egy rendőr! Az a mentalitás, hogy valaki azért köti be a biztonsági övét, hogy nehogy a rendőr megbüntesse, nem jó... Azért kösse be, mert fel kell érni ésszel, hogy ez az ő érdekét szolgálja! Ez egy dolgo, hogy a rendőrnek ehhez esetleg joga van (mármint, hogy büntessen) Ezért vannak a balesetek, mert az emberek úgy gondolják, a KRESZ azért van, hogy ha nincs rendőr a közelben, buli, ha megszeghetik! A KRESZ-t - és a kapcsolódó szabályozást - szerencsés esetben olyan emberek dolgozták ki, akik megfelelő statisztikai, gyakorlati ismeretek birtokában pl. képesek meghatározni főúton azt a maximális sebességet, ami mellett egy átlag vezető képes bármilyen helyzetben korrigálni. A május 01-jével bevezetett objektív felelősség kapcsán is mindenki csak hőbörgött... és az első médiareakció nem az volt, hogy pl. közlekedésbiztonsági felvilágosítást tartsanak - akár elrettentő példával is - az embereknek, hanem, hogy hol lehet beszerezni olyan sebességmérőt jelző készüléket, aminek a birtklása még nem ütközik jogszabályba. Nos! Én erre mondom azt, hogy ez a magyar mentalitás. Eszerint az emberek egy része ezután is csak ott fogja betartani pl. a megengedett sebességet, ahol a 40 ezres ketyeréje trafit jelez! A másik részének van pénze kifizetni a bírságot, ezért nem törődik a szabállyal, a harmadik réteg pedig a szabályokat betartva tűri, hogy ledudálják az útról. És sajnos mi vagyunk kevesen! Én azonban akkor is csak 75 km/h-val fogok menni, ha az útviszonyokat úgy ítélem meg, és letojom, hogy hány idegbeteg dudál, és mutogat. Szóval ennyi a véleményem. Nagyjából...

A közlekedéstanárom ezt ú gy fogalmazta meg, hogy a bárányok közé ha farkas keveredik, könnyen beleviszi az ártatlanokat a hülyeségbe. Sajnos ma már az arány erőteljesen fordult, és több a farkas, mint a bárány!!!!
Vendég

Sarmon, Sinaszi gyönyörűek a képek a babákról és az eredmények is nagyon jók! :lol:

Üdv minden újnak! Nagyon boldog, gondtalan várandóságot kívánok! :lol: :lol:

Gyerekülés témában, szerintem is az a legfontosabb, hogy biztonságban legyenek, mi pl a biztonsági övet is mindig bekapcsoljuk, a gyerekeknek is biztosan a legbiztonságosabb ülést fogjuk megvenni. Az aki tényleg elad olyat, ami már nem szabályos, hát arról megvan a véleményem..

Nekem a dokim megmondta, hogy ő mennyiért vállalja a szülést, de akkor tutira számíthatok rá bármikor.(igaz a mi esetünkben valószínű előre tervezett császár lesz, de akkor is jó tudni, hogy számíthatok rá)

verzso

Úgy látom "heves" vita alakult ki körülöttem! :)
Zöldi! Én nem azt mondtam, hogy sajnálom a dokitól a pénzt! Illetve sajnálom, mert a manóra szívesebben költeném, de

ad1: A tb-járulékot tőlem is 12 éve vonják... A doki megkapja onnan a fizetését.

ad2: Elmegyek a magánrendelőjébe, és ott is fizetek neki!

ad3: Remélem, hogy bejön, ha hétvégén szombaton este 11-kor akar kibújni a manó! :)

ad3: Félreértés ne essék! A családomban is van orovos, és tudom, hogy mennyit keresnek... Nem akarok tőlük semmilyen pénzt elvenni...

Igazából nem értem, hogy mi a gond a véleményemmel... Én, amikor berendelnek éjszaka, mert valakiknek a problémáját meg kell oldani, nem mondom neki azt, hogy akkor fizessen nekem, mert ez a szolgálati időmön kívül van... Én erre tettem esküt - lehet, hogy most ez hülyén hangzik!

Igazából odaadom az orvosnak a pénzt, és már félre is tettem. Azt nem tartom korrektnek, hogy nekem kell kellemetlenül éreznem magam, hogy hogyan tegyem fel a kérdést? Nekem is egyszerűbb lenne, ha kifüggesztenék a tarifát!

És álljon itt egy történet példának okáért:

Egy szülész-nőgyógyász előre kikötötte páciensének (évekkel ezelőtt), hogy 30 ezer Ft a "tarifája". Amikor a baba megszületett, az újdonsült szülők kis ajándékcsomagot állítottak össze hűséges orvosuknak, hogy meglepetésként a pénz mellé néhány fölgi jóval is hálálkodjanak. A pénzt egy apró dobozban az ajándékcsomagba rejtették. Amikor ezt átadták a dokinak, ő felháborodottan utasította vissza azt (a pénzes dobozkát észre nem véve), miszerint neki nem ez a tarifája! Ezt követően a talpraesett szülők visszavették a csomagot, és a tartalmát - a pénzzel együtt - a doki szeme láttára osztották szét a nővérek között...

És mielőtt újra "rámtámadtok"... Nem gondolom, hogy minden doki ilyen. Nem vagyok előítéletes... Sőt! A mostani dokimmal megesett dolgaimat, amikor elmeséltem barátnőimnek, azt mondták, hogy már rég faképnél hagyták volna a dokit. Én azonban megbocsátó és hűséges típus vagyok!!!! Tudom, hogy a doki is csak ember, és azon a véleményn vagyok, hogy ő elvileg nyújt is nekem valami plusz szolgáltatást, illetve a tudását adja, hogy velünk minden oké legyen: Inkább az ő tudásáért fizetek, mint egy rendőrnek a hatalmáért zsebbe adjak pénzt. Én a hozzászólásommal csak azt akartam kifejezni, hogy szomorú, hogy amennyiben az ember bizonyos szinten biztos akar lenni abban, hogy adott esetben a szülésnél emberként szóljanak hozzá, ahhoz igen mélyen a zsebébe kell nyúlnia, illetve ki kell fejeznie azon szándékát, hogy hajlandó a zsebébe nyúlni! Az államnak kellene úgy megfizetnie az orvosokat, hogy ne meenjenek családjukkal együtt külföldre a szakmai és anyagi elismertségért. minden tiszteletem az orvosoké, csak van, aki túlzásba viszi!!!

Ja! És az én dokimat ráadásul nem is tartom egy pénzéhes emberkének!!! Szerintem nagyon korrekt, és azt látom rajta, hogy letojja a pénzt... Neki az a lényeg, hogy velünk minden rendben legyen! tehát teljesen félreértettétek - megítélésem szerint - a hozzászólásomat!

Csók!
Vendég

Na most aztán mindent kifejtettem! Bocs, ha néha túl nyers voltam...

A lényeg, hogy mindenkinek meglehet a véleménye, így nekem is! És pont!

Én is tiszteletben tartom a Tieteket!!!!
Vendég

Hát a helyzet az, hogy én akkor is bekapcsoltam anno a biztonsági övem hátul amikor még nem volt előírás Mo-n. Csak mert nem szeretnék meghalni vagy az ablakon kirepülni és lebénulni egy balesetnél.

Ugyanez vonatkozik a gyerekülésre is. Senki se írja elő milyen ülést vegyen az ember (na jó, most már igen) de én eleve azt mondtam, hogy MINDENEN lehet spórolni (használt ruha, használt játék, használt bútor) de a gyerek biztonságán nem. Az autó meg ugye veszélyes üzem, nem rajtam múlik, hogy valaki belénk jön-e. Nem tudom hogy tudnék valaha is a tükörbe nézni ha a gyerekem azért sérülne meg mert én spórolni akartam néhány ezrest (mert tényleg erről van szó, ugyanolyan biztonságos ülésből létezik használt is ami ha tutira törésmentes volt akkor ugyanolyan tökéletesen védi a babát... Mi most pl. a lányomnak használtat vettünk mert nem volt 60e Ft a kiszemelt ülésre. Így megkaptuk 26e-ért, teljesen kényelmes, törésmentes (alaposan átnéztük) és tudjuk, hogy amit meg lehetett tenni azt megtettük a lányunk biztonságáért.

Ennyi.

Ja. UH.

Szerintem még nem is panaszkodjatok, Kistarcsán pl. még a monitort se láthatja az ember!!! Halál komoly. Nincs semmi felvétel, nincs kép (még fizetős UH sincs!!!), a monitort meg csak az orvos látja. Ha épp a saját orvos csinálja az UH-t (a 12 és a 18 hetest nem valószínű) akkor talán kifelé fordítja egy kicsit a monitort, hogy valamennyire rálásson az ember de a kötelező genetikai UH-kon esélytelen a dolog (és ugye a kicsit kifelé fordított monitoron se látszik túl sok minden). Sejthetitek hogy éreztem magam anno a lányomnál amikor a 12 hetes UH-n még csak rá se nézhettem. (az orvos még rám is szólt, hogy ne mocorogjak). Hát én többek között ezért is akartam duplázni a 12 hetest. Ritka xar érzés. (Most is az, hogy ugye még gond is volt én meg semmit se láttam a babából ami megsokszorozza az emberben a rossz érzéseket... holnap talán megnyugszom ha látom, hogy a baba tényleg jól van és nem veszélyeztetik az amnionszalagok... de a sima kórházi UH csak rontott az egészen.)
Vendég

Zöldi! A pocisimogatásos "Ááááááááááááááááááááááá!"-t arra értetted, hogy ez hülyeség! Mármint, hogy nyugodtan lépjek kapcsolatba a manóval ilyen módon!?
Vendég

Csakegy! Fel a fejjel! Remélem, hogy holnap teljesen megnyugtatnak Titeket!

Ez tényleg elég rossz lehet, hogy nem láthatod ezeknél a vizsgálatoknál a manót... Majd holnap!!!! Nyomtattass képet!!!
Vendég

sinaszi: amikor érzed, hogy nagyon keményedik a hasad akkor ne simogasd mert tényleg méhösszehúzódásokat okozhat (ld. erősíti a keményedést) egyébként meg nyugodtan. Állítólag NAGYON jó hatással van a baba immunrendszerére ha az anyukája sokat simogatta a hasát terhesen:) Úgyhogy hajrá:))))
Vendég

sziasztok!
Nem olvasok vissza elnézést!
Hát el se hiszitek mi történt velem...
csütörtökön ugye megvolt az uh a doki jól megnyomkodta a hasam mondtam is h fáj - nem fájhat jelszóval.
hazaértem pihentem csináltam vacsit majd mondom a férjemnek görcsöl a hasam pihenjek, jó a vacsi kijött.majd éjfélkor felébresztettem h menjünk be a kórházba mert nagyon nem jól vagyok. telefonált az ügyeletre (persze megváltozott a kórház száma a mi tel.könyv óta 2005)Bementünk az ügyeletre mondtam h kismama vagyok de fáj a hasam elkezdte nyomkodni h hol fáj.Jelentem a jobb oldalon.Beküld a kórházba sebészetre ott is nyomkodnak le uh és kiderül h vakbélgyulladásom van fehérjevérsejt 18ezer.Reggelig megfigyelés majd feljön a nőgyógyász és megbeszélik mi legyen 9-10 órakor már műtétre készítettek vagy lehet h be is tóltak persze a félelem h mi lesz a babával sírtam nagyon.és megoperáltak, majd egyik nap jobban voltam másik nap kevésbé és feljött az ügyeletes nőgyógyász elrendelte h kapjak nospát és pipolfent vénásan na azt nem kívánom senkinek a pipolfen ha vénásan adják akaratlan izommozgásokat hidegrázást és szinte pszihés tüneteket okoz.majd jött kis nyugtató attól kicseréltek.és ma hazaengedtek.két hét pihi.

Bocsi h hosszú lettem de ezt fontosnak tartottam leírni hátha valaki más tanul belőle.

Kép

Kép
bellanitta

Bellanitta! Gyógyulj meg hamar! A manóval minden rendben? Nem irigyellek! Pihizz sokat!
Vendég

bella: hát... dombon ülő vadászkutya legyek ha ezt most értem...

(akkor most csütörtökön megnyomkodták a hasad, utána vakbélgyulladásod lett és megműtöttek végül kaptál görcsoldót, nyugtatót és hazaengedtek????)

Szóval a lényeg, hogy most minden OK... ugye? Ez a lényeg! Pihenj! Hatalmas kalappal!!!!
Vendég

Sinaszi, én nem bántásból írtam le, hogy nálunk mi a helyzet, hanem tényleg csak tájékoztatásképpen, de szerintem más sem akart bántani! :oops:
Én így tartom korrektnek a dolgot, hogy ha van valami elképzelése a dokinak, hogy mennyiért vállalja, akkor azt mondja meg és majd én még utána dönthetek, hogy szeretném-e ezekkel a feltételekkel! Itt nálunk is van olyan doki, aki nem mondja meg előre, de ha a végén kevesli az összeget, akkor már volt rá példa, hogy megjegyezte, hogy ez a kávéra való?

UH: Nálunk, Kecskeméten sem láthatjuk a monitort az UH során, sőt fényképet sem adnak (bár azt nem tudom, hogy lehet-e pénzért kérni, tájákoztatás nincs róla), erre csak magánrendelésen van lehetőség.

verzso

Bellanita, aszta mindenit nem semmi ami történt Veled! Pihenj nagyon sokat, mielőbbi gyógyulást kívánok! (szerencsére nekem már régen kivették)

Csakegy, kívánom, hogy holnap nyugtató eredményeket mondjanak!

verzso

(én speciel nem adtam sokat a dokimnak. Szerintem azt se tudta, hogy pénzt is kap amikor a 6 hetesen odadtam neki egy üveg bort egy sima bortasakban (mellette a pénzzel)... ennek ellenére pont ugyanolyan lelkesen fogadott most és talán még annál is lelkiismeretesebben foglalkozik velem mint anno Lillánál... szóval szerintem ha egy doki rendes akkor tényleg nem számít a pénz, én is azért adtam neki mert bejött hozzám a szabadnapján -a kisgyereke mellől!- tehát igenis komoly extraszolgáltatást nyújtott... a gáz az amikor valakinek fix tarifája van... na én nem szívesen szülnék egy ilyen dokinál... ja igen, én simán a kórházba járok a dokimhoz, a terhesgondozás egy fillérembe se kerül... most ki se tudnánk fizetni... )
Vendég

Verzso! Nem is bántásnak éreztem. Én is csak leírtam a véleményem! Csak hülyéskedek!

Egyébként ezért nem szeretem az sms-t sem: "abból nem jön le, hogy hol a hangsúly". Sokszor szerintem másként olvassa vissza az ember a dolgokat, ahogyan azt az írója értette...

Ez a baj velem! Van egy olyan tantárgyunk az egyetemen, hogy hermeneutika! Az elvileg erről szól: Mit értett az író a dolgon, és mit ért 200 évvel később az olvasó ugyanazon.... :) Nem árulom el a titkomat, hogy hogyan lesz meg az aláírásom mindig, hátha a tanárom felesége is itt van a topikon :D
Vendég

Csajok!
Ezen az UH-n akkor is nagyon le vagyok akadva! Azt hiszem akkor én tuti jó kórházat fogtam ki. A Szt. Jánosban a genetikai UH-n van egy külön monitor az ágy végében, amin a kismama végignézheti a vizsgálatot. És képet is kérés nélkül adott a doki. Nekem ez természetesnek tűnt, ezért lepődtem meg nagyon, hogy máshol a képért fizetni kell, sőt, még a vizsgálatot sem látod...

A hálapénz kérdésen meg szerintem kár is vitáznunk. Véleménye mindenkinek van a témáról, de a rendszert megváltoztatni ezzel úgy sem tudjuk. Az én nőgyógyászom még nem jelentette be a tarifáját, de nem is fogja, én meg nem kérdezem meg. Úgy gondolom, hogy az elkövetkezendő hónapok alatt nyújtott segítsége, és a szüléshez való hozzáállása fogja eldönteni nálunk, hogy mennyit kap.

Bellanitta!
Jobbulást neked!!! De a babával minden ok? Hogy adhattak nyugtatót meg ilyen finomságokat, ha terhes vagy??? Ez nekem magas...

Kép
Kép
lbernuska

Csakegy, engem az nem zavar, hogy előre megmondja, hisz akkor feltudok rá készülni. Egyébként meg szerintem nem kér sokat, legalábbis a többi doki tarifájához képest. Na meg én egyébként is nagyon ragaszkodom hozzá, hisz már a meddőség kezelésekor is nagyon sokat segített Nekünk, intézkedett az meddőségi intézetnél stb.

Sinaszi :lol: :lol: :lol: :lol:

verzso

Csajok! Hogy lehet végleg kilőni a muzsikát ezen az oldalon?

Olyan égő, amikor délután megvárom, hogy apafej elaludjon, és besettenkedek a géphez, belépek az oldalra, és kedveasem kellems Bach, Vivaldi stb. muzyika mellett leszúr, hogy miért nem tanulok!!! :oops:

Persze ő egész délután hangosan horkol!!!! :x
Vendég

Ibernuska!
Szerintem örüljünk, hogy a elkerülnek minket a rosszullétek, én is hasonlóan érzek, mint te, sem rosszullét, sem hányinger, sem émelygés. Én csak éhes vagyok, de menetrend szerint 3 óránként, és annyira, mintha legalább már két napja nem ettem volna. Nem győzöm kivédeni gyümölccsel, meg egyéb kalóriaszegényebb kajcsikkal, hogy a főétkezésekig kibírjam, én aki azelőtt egy kv-val elszaladgáltam egész délelőtt.....

Zölddisznó
Én sem ellenkezem, hogy fizetni kelljen, mert ezen nem múlhat, hogy képem legyen róla, és szerencsére megtehetem, hogy magánrendelésért fizetek, TB-t fizetek, meg még a képért való fizetés is belefér, de lehetnék nem ilyen helyzetben is. Az idegesít csak egy picit, hogy tényleg már minden a pénzről szól, bár nem vagyok naiv, csak néha másként gondolkodom, de ezt elfogadom ahogy van.

Csakegy
Olvasva soraidat tényleg rádöbben az ember, hogy mindig lehet rosszabb helyzet is és legyek én csak elégedett, hogy premierbe, külön monitoron láthatom a babámat, még ha kép nincs is.
Nem tudod esetleg egy másik UH-n megoldani, hogy láthasd vagy képet kapj?

Betti
Kép
betti0412

betti: de, persze, a 12 és a 18 hetest is duplázom és majd még a 26-30. hét környékén valszeg megyek 4D-re (kivéve ha ott lesznek a szalagok mert akkor sajna kénytelen leszek gyakrabban járni UH-ra). Amikor a saját dokim UH-zott akkor sutyiban adott képet (a lelkemre kötötte, hogy kifelé menet dugjam el). Szóval elvileg lenne lehetőség de azt gondolom csak a nagyobb dokik fizetős páciensei érhetik el, az egyszerű pórnép nem (csak azt nem értem, hogy ha pl. fizetőssé tennék a videókazettára felvételt akkor miért nem érné meg nekik... néhány fizetős kismama után pillanatok alatt bejönne a felvevő ára).
Vendég

Verzso! Mikor lesznek már új képek a fotóalbumodban???
Vendég

Én egy pár éve nagyon hálapénz ellenes voltam, sőt a hivatásom is ezt követeli meg, de mióta kiderült, hogy csak nehezen lehet babánk, minden megváltozott. A kivizsgálások elején volt egy-két "SZTK"-ás tapasztalat, hogy milyen 5-10 ember előtt elmondani, hogy meddőségi okból vagyok ilyen-olyan vizsgálaton, mert persze az asszisztensnőket nem izgatta a dolog, hogy bármilyen problémával is mész rendelésre az nem tartozik az ott várakozó tömegre. Utána megismertem a mostani nőgyógyászomat, akinél aztán megtapasztaltam, hogy milyen is betegen is embernek lenni, utána kerültem a magán meddőségi intézetbe és ott ért a következő kellemes meglepetés, hogy már nem is annyira fájdalmas dolog ilyen problémával küzdeni, hisz vannak orvosok, asszisztensek akik értünk vannak és csak azzal törődnek, hogy segítsenek nekünk.
Szomorú, hogy a legtöbb állami intézmény nem így működik, pedig mennyivel „könnyebb” lenne betegnek lenni, de most ha valaki normális, emberi ellátást akar annak marad a magánrendelés és a hálapénz. És, hát azt hiszem a mi esetünkben ez nem kérdés, hogy megéri-e fizetni az orvosnak az értünk megtett segítségekért! (azt azért hozzá teszem, hogy a meddőségi intézetben tilos a hálapénz és így is teljes odaadással foglalkoznak a betegekkel, bár valószínű, hogy jobban meg is vannak fizetve)
Kicsit hosszúra sikerült, bocsánat.. :oops: :oops:

verzso

Sinaszi, azóta nem nagyon történt változás! A 12. heti UH-ról nem kaptam képet, a pocakom az már nőtt azóta, majd hétvégén rakok fel újat!

verzso

Bellanitta: hát ez aztán a rossz időzítés...remélem minden rendben ment a műtétkor és nem volt perforáció, amiért antibió kell... :(
Ez a babó aztán eg yigazi túlélő :D
Nekem 13 évesen vették ki, az átlagos 5 cm helyett nekem 27 volt :!: Ki is tették, meg is mutogatták az orvostan hallgatóknak. :)

Látom a babaülés már jól kitárgyalásra került, nekem csak egy dolog van, ami felháborít: én sem tudom, mit jelentenek ezek a z E-k, és nem tudom, hogy melyik "elfogadott".
De ha csak egyfajta, egytípusú biztonságot/biztonságtól kezdődő ülés az előírt és elfogadott, akkor miért vannak tele a boltok másmilyenekkel is? :roll:
De az is igaz, hogy mostanában nem néztem meg, lehet, hogy azokat már nem adják el, amik nem engedélyezettek.
Ám a használt ülésekkel tényleg ez van...van amin nincs már rajta a száma, stb. , én pl. azt sem tudom, hogy a mieink melyik kat.-ba tartoznak...szóval lehet, hogy ha el akarnám adni, én is "átejtős " lennék, mert fogalmam sincs róla, hogy ez most megfelelő-e mostanra vagy nem...

És ez is olyan, mint amit már írtatok-bocsi nem emlékszem már, hogy ki írta-, hogy kinek milyen kocsija van. Valahol nincs is hátsó biztonsági öv, sőt be sem lehet tenni, így akkor ott mit csinál a pógár?
Ha nincs pénze más kocsit venni...

Arról nem is beszélve, hogy sok kocsiba el sem fér a gyerek lába, mert a kocsik hátsó ülését nem úgy tervezték, hogy még arra rájöjjön plussz 20-25 cm vastag ülés...

Ja, és a három ülés már kész csoda, ha elfér a három üléses hátsó részben...

De a lényeg persze, hogy be legyen kötve az a gyerek!

Hálapénz: mi egyiknél sem adtunk eddig, nem is "szólt", helyette kisebb ajándékot. És még mindig nagy örömmel fogad :D
Vendég

Mostmár én is teszek fel majd ide egy oldalról pocakos képet.... Lufit, dinnyét.... :D

Kíváncsi vagyok, Verzso, mekkora a különbség iker és egyes terhesség esetén! várom a képet!
Vendég

Alma: őszintén? Ha a kocsim nem alkalmas arra, hogy gyereket szállítsak benne akkor nem szállítok és tömegközlekedek (ld. felelősség...). A biztonsági öv pedig jó sokba utólag is beépíthető...

(nekem is van egy kisautóm amibe pl. bele se merném tenni a gyerkőcöt mert nem tartom elég biztonságosnak. Ez van. Ha a normális autónk szervízben van akkor addig nem autókázunk. Mondjuk én azért se merném beletenni a kisautóba a gyerkőcöt mert utoljára vag 6 éve vezettem, pont azért vettük ezt a picit -kb. 30 éves:)- hogy megtanuljak vele vezetni... csak közben terhes lettem, nem fértem volna bele a hasammal stb. stb.:))) Aztán meg ugye hiába is vezetném ha gyereket nem mernék beleteni... egyedül meg nem igazán flangálok max. a suliba de oda tömegközlekedek)
Vendég

Csakegy! Te honnan írsz nekünk? Csak azért kérdezem, hogy mennyire vagy messze Pesttől! A péterfy-ben az UH-ot csak ajánlani tudom! A párom tegnap nem tudta, hogy a felénk fordított monitort nézze vagy esetleg a mögöttünk lévő 82 centis LCD monitort....

Ja, és az UH-ot készítő hölgy is végtelenül kedves, türelmes, be lehet előre jelentkezni, max negyedórás eltéréssel hívnak be. Képet nyomtatnak, és a 12 ezres babamoziból adnak 1.000 péz kedvezményt, ha visszatérő vagy náluk (még akkor is, ha előtte nem fizetősön voltál). Babakönyv, és csinálják a dolgukat! A 12 ezerben pedig van egy DVD-re írt anyag(DVD-t ők adják), CD-re írt képek (CD-t ők adják) és egy fotó. Ezen felül 4D fotót pluszban kérhetsz 900 pézé, illetve 2D-set 400-ért. Ami persze nem kell, ha CD-ről ki tudod nyomtatni... vagy akár DVD-ről is!

Mondok webcímet, ha érdekel!
Vendég

elnézést a belekontárkodásért

gyerekülés: az E1 és a többi szám azt a szabványt jelöli, amit az EU előír az összes autóülés gyártónak. Érthetően az E1 a legrégebbi szabvány, az E4 a legfrissebb. Most az E1 és E2 szabvány alapján készült ülésekre vonatkozik a "tiltás", ezek nagyrésze több mint 10 évesek! (ki tudja pontosan megmondani, hogy mi is történt 10 év alatt az üléssel, pláne, hogy az anyagok, amiből készült, minderre hogyan reagáltak....). Hosszú évek óta már az E3 és az E4 szabványok alapján gyártanak, tehát pár éves vagy frissen vásárolt üléssel nem lehet mellényúlni (a használttal viszont nagyon alaposnak kell lenni, a legtöbbször azt javasolják, hogy csak olyan használt gyerekülést "vegyenek át/meg" a szülők, aminek a történetét ismerik, ergo ismerősé vagy rokoné)

Kép

Kép
idoru

sinaszi: abszolut Bp. XVI. kerület:) Nálam csak az a gáz, hogy ugye a dokim Kistarcsán dolgozik, nála szültem a lányom és szeretném a következő babát is nála szülni -plusz oda még dugóban is hamar kiér az ember- így nem igazán fogok rohangálni az UH-k miatt... (fizetős UH meg ugye iszonyú sok helyen van, az nem gond, hogy olyat találjak - itt van tőlünk 10 percnyire pl. a Bolgárkerék ahol ugyancsak profik)

Fotót szerintem felesleges kérni, vannak nagyon jó szoftverek amikkel kockáról kockára végig lehet lapozni a komplett UH-t így otthon tényleg a legjobb képeket tudja kiszedni az ember... (aztán kinyomtatja vagy kiírja valamire és előhivatja tetszőleges méretben akárhol fillérekért 1 órán belül...)
Vendég

Na, akkor már képben vagyok az ülésekkel kapcs. Nema aggódom :D

Csakegy: így van.
Vendég

Sziasztok!

Lehet, hogy volt már téma, de azért én szeretnék érdeklődni, hogy ki milyen babakocsit tervez venni. Érdemes olyat, ami újszülöttnek is jó meg később is? Sok kocsinál azt látom, hogy ajánlják újszülött kortól, aztán meg nem lehet vízszintesig ledönteni. Úgy tudom, ennek az első hónapokban nagy a jelentősége. Vagy inkább vegyek egy mélykocsit, aztán későbbre külön egy másikat??? Ki milyet használt, vagy fog használni?

Kép
Kép
lbernuska

XVI. ker. Jó hely!!! Igen, a közlekedés nem ép istenes. Értem, hogy nem akarsz fizetni most még, azért mondtam, hogy az aktuális "kötelező" UH-ok úgy működnek, hogy hozod a babakönyvet, és nem kell fizetni!

Gyerekülés: Akkor jól gondoltam... És eszerint logikus volt annak a vkinek a levezetése (bocsi, nem tudom, hogy ki volt, talán Alma!?), hogy miért is lehetne kereskedelmi forgalomban a nem szabványt árulni...

Másik. Ha már a piszkos anyagiaknál tartunk! Mi az, amit a szülésig a kiságyon, bútorokon, babakocsin, illetve légzésfigyelőn kívül meg kell venni? Ami ilyen nagy tétel! A ruhaneműt és a pelenkát most nagyvonalúan a kistételbe sorolom...
Vendég

sziasztok!

bellanita. jobbluast. remelem hamar meggyogyulsz!

sarmon. en teljes mertekig egyutt erzek veled. miota megerkeztem jol voltam erre teganp tok szarul voltam, allando emelyges hanyinger. este meg vuk is meglatogatott. majdnem szivrohamot kaptam olyan hirtelen allitott be. ma sem vagyok jobban, sajna. es 8-kor mar megy a repcsim. asszem lesz nalam zacsi.
sajna en nem birom a tejet, meg en egesznap szarul vagyok nem csak reggel.
jobbulast neked is!

sarmon/zöldi. miert kell a baloldalon aludni???? nekem az nem fog menni. eleg nagy problemam van a bal csipommel mar vagy 4-5 eve. azon az oldalon nem tudok aludni, mert faj.

csakegy. nagyon drukkolok neked holnap. irj amilyen hamar csak tudsz! varjuk a hireket.

eleg sajnalatos, hogy fizetni kell a dokiknak es nem eleg a fizetsuk. itt ez a rendszer es a kismamik fizetnek is. en is azt tennem, ha itt szulnek. kint nincsen valasztott orvos. majd az ugyeletes szülesznonel szül az ember. de egy fillerbe sem kerul. ehhez a rednszerhez mit szoltok?

KépKép
KépKép
mush589

Idoru! Köszi a profi magyarázatot!
Vendég

Ahogy olvasom az UH kép adás/nem adásról a véleményeket arra jutottam, hogy a 12. heti UH--ról nem jövök el kép nélkül, még ha kicsit harciasnak is kell lennem az érdekében.
Pénzt azért viszek...... :D

Betti
Kép
betti0412

Mush! Ez lenne a normális rendszer!

De mostmár csenben maradok, mert mára sok volt belőlem! Bepótoltam a távollétet! :lol:
Vendég

Tényleg! Még egy kérdés! :)

Most akkor a lepény hol jó és hol nem, hol volt, hol nem? Azzal van összefüggésben a fekvőhelyezet is? A mellső falon tapadó, az akkor pontosan az én testemen hol is van?

(Ez 3 lett!)
Vendég

Sinaszi: igazából attól függ mennyit szánsz az egészre. Igazából ami kell egy ágy/mózes, takaró vagy hálózsák vagy pólya (ízlés szerint) na meg a ruhák. Pelenkázó nem kötelező (én vettem egy sima felfújható oldalút az Ikeában fillérekért pedig kaptunk egy kiságyra tehetőt is de én jobban szerettem a földön pelenkázni ahol minden kéznél volt plusz nappal általában a nappaliban pelenkáztam így sokkal praktikusabb volt a pihekönnyű alátétet cipelni). Kell valami a fürdetéshez (leggagyibb kiskád is jó) és sok-sok textilpelenka, 2 törölköző. Ja, és a hazavitelhez autósülés (kölcsön ülés is jó ha egyébként nincs rá szükség).

Az elején nem nagyon mozdul ki az ember (örül, hogy él:) így nem gond ha még nincs babakocsi (én nem is tudom mikor használtam először kocsit... ).

Játékok sem kellenek, az első hetekben a baba úgyis csak eszik/alszik/sír/néz ki a fejéből. Max. Aztán szépen elkezd kinyílni a világra, akkor jók körülötte a színes dolgok - pl. színes falvédő, színes textil fejvédő a kiságyba, zenélő forgó a feje fölé (Lilla soha rá se bagózott).

Szerintem "kicsit" túl van spilázva, hogy mi mindent kell venni. Mondjuk én imádok babacuccokat vásárolni úgyhogy iszonyú nehéz volt megállni, hogy ne vegyek meg minden xart:) (na de hagyni kell megvásárolandó dolgokat arra az időre is amikor már itt a baba... az ember otthon dekkol, majd' meghal, hogy kimozduljon, ilyenkor meg adja magát a Brendon vagy az Outlet vagy bármi más bababolt, ott jó nagyokat lehet kolbászolni egy kisbabával is... )

(opcionális: légzésfigyelő, hőmérő, mellszívó - más most nem ugrik be:)
Vendég

Mush!
Azért kell a bal oldalunkon aludni majd, mert a jobb oldalon alváskor esetleg nyomhatjuk a fő verőerünket, ami miatt a baba nem jut elég oxigénhez. De nem megy majd a hason alvás sem, sőt a háton alvás sem, akkor meg levegőt nehéz venni. Hát nem tudom mi lesz... :shock: igyekszem előre bepótolni a későbbi alváshiányomat. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Sina!
[quote]A írta: tb-járulékot tőlem is 12 éve vonják... A doki megkapja onnan a fizetését.

Te mit szólnál, ha vasárnapi családi ebédről S.O.S. elhívnál a férjedet a munkahelyére, mert azonnal dolgoznia kell? Azt mondanád, hogy menj csak drágám, azért kapod a fizetésedet?

[quote]E írta:lmegyek a magánrendelőjébe, és ott is fizetek neki!
Rz a te döntésed, nem kötelező oda járni. Annak semmi köze az általad befizetett TB-hez.

[quote]A írta: családomban is van orovos, és tudom, hogy mennyit keresnek

Közalkalmazotti bértábla alapján, vagyis egy korombéli doki bruttó 140 körül.

[quote]I írta:gazából odaadom az orvosnak a pénzt, és már félre is tettem.
Ezzel a mondattal meg homlokegyenest ellentmondasz eddigi véleményednek!

[quote] írta:s mielőtt újra "rámtámadtok
Miért érzed támadásnak, ha valaki a tiedtől különböző véleményen van?

[quote] írta:s az én dokimat ráadásul nem is tartom egy pénzéhes emberkének!!! Szerintem nagyon korrekt, és azt látom rajta, hogy letojja a pénzt..
Akkor miért akarsz neki fizetni?

Szerintem nyugodtan simogathatod!

Bella! És hogyan érzéstelenítettek, hogy ne ártson a babának? Gyors felépülést kívánok!

Betti! Ha nem lennél olyan helyzetben, hogy magándokihoz járj, és fizess a képekért, akkor nem is jelentkezne problémaként. Örülnél, hogy minden oké a picivel, és kész.
Ez tényleg egy plusz szolgáltatás, nem tartom jogosnak, hogy ingyenes lagyen.

Verzsó! Teljesen egyetértek veled. Mi is ezért választottuk a Kaáli intézetet, ahol valóban nincs hálapénz, mindenről számlát adnak, és a meddőségi kezelés (pontosabban a lombik) éppoly ingyenes, mint máshol, hiszen államilag finanszírozott.

Berni! A babakocsi kiválasztásának szempontjai nagyon egyéniek, de a vízszintesig dönthető az alapkövetelmény!

Mush! Alvás: háton azért nem, mert fontos szerveket nyom a bébi, és majd érezni is fogod, hogy nem érzed jól magad úgy. Jobb oldalon meg azért nem, mert ott fut egy fő visszér, aminek az elnyomása nem tesz jót a keringésnem. Hason, azért nem, ...... :lol: vagyis marad a baloldal.

Lepény! Mindegy, hol tapad, csak ne a méhszájon!
[quote]A írta: mellső falon tapadó, az akkor pontosan az én testemen hol is van?
A méhed belső, mellső falán, jelenleg még a köldököd alatt.

Kép
zölddisznó

Zöldi! Ahogy írtam, nem érzem támadásnak! Ezért volt idézőjelben! Azt is írtam, hogy mindenkinek lehet saját véleménye, így nekem is!

Egyébként beletrafáltál, mert előfordul, hogy a páromat is berendelik mellőlem, mert hogy ő is rendőr. Sajnos hétvégén, éjszaka, bármikor. Így tudom mit jelent ez! Hasonló fizetésért! És egy járőr meg kb. 70-80 ezerért teszi ugyanezt, és cserében az utcán megverik, leköpik stb. Adott esetben az életét kockáztatja...

Azt hiszem, hogy felesleges magyarázkodnom, mert a hermeneutika törvénye úgyis életbe lép. Mindenki mindent úgy ért, ahogy akar.

Mindegy. Nem érzem szükségét, hogy magyarázkodjak! Ez nem erről szól. Ahogy írtad és én is írtam, mindenkinek meglehet a maga véleménye! ebből a szempontból én is makacs vagyok, és úgyis csak a magam igazát fogom hajtani! Ez így meddő vita!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?