Sziasztok!
Látom téma volt a
hozzátápi és az
itatás :D Hát a hozzátápiról inkább nem nyilatkozom. Úgy látom, hogy én nagyon nem csinálom jól
Nem csak azért, mert sokkal több üveges dolgot eszik Niki, mint s.k-t, hanem én valahogy nem építem fel ezt olyan alaposan, mint ti. Emiatt kicsit hülyén érzem magam
De azzal bíztatom magam, hogy Vivinél is hasonlóan volt, és szerencsére egészséges, korának megfelelő a súlya, hossza, és az átlaggyerekekhez képest normálisan eszik, pl. amit írtam, hogy imádja a leveseket
, szereti a gyümölcsöket, a kölesgolyót, szívesen rágcsál nyers sárgarépát, ha szomjas, akkor csakis vizet iszik, szereti a tejet. Mondjuk emellett van csokizás, kekszezés, ritkán kakaózás, gyümölcslevezés, de azt hiszem, hogy nem túl vészes arányban. Azt a Kinder csokit szoktuk neki venni, amin az a kissrác fej van, tudjátok
Simán kiszolgálja már magát, ez a nagy favorit, de ha nincs itthon, akkor sem csinál nagy ügyet belőle. A gyümilevet meg kis dobozost szoktunk neki venni, de azt hiszem, hogy azokban is nagyobb élmény a szívószálazás, meg az, hogy hol rókásat, hol majmosat, hol sünisest választ
:D A teákat nem szereti. Na mindegy, vannak még nálam is bénábbak hozzátápi ügyben
Fürdés: Vivi kettő, Niki kb. 5 hós kora óta fürdik nagykádban. Nikinél a strepto-s aggódásunk miatt vártunk eddig. Hogy melegebb, vagy hidegebb a víz, egyiket sem érdekli
Vivinél kb. 3 napig használtuk a vízhőmérőt
Panndi: Én is azt vettem észre Nikinél, hogy jobban szereti a langyos ételeket, mint a meleget
A tejpépnél is amíg meleg (de persze ehetően), akkor csak úgy lazán eszi, ha pedig már szobahőmérsékletű "hideg", akkor meg kimondottan felgyorsul
Babett: Nagyon aranyos Boti
Eperke: Nagyon ügyes Zsófi az itatóval! Milyen ez a Tupperware? Csomószor hallottam, de nem tudom, hogy néz ki
Niki most Avent csőrösből (?) iszik (gőzöm sincs, hogy mi a különbség a csőrös és a varázsitató között). Ő rögtön rájött, hogyan kell. Vivi abból soha nem tudott inni.
Ildi: Sajtot, joghurtot, túrót már 8-9 hónapos kortól lehet adni a gyerkőcöknek (mifelénk
). Én mindig kb. egy hónapot rátettem az ételekre, vagyis annyival később adtam. Tejet egyéves kor után ajánlják, ill. van, aki még akkor sem. Vivinek kb. 14 hónaposan próbáltuk a tejet (pontosan nem tudom, de már bőven elmúlt egyéves), de nem tetszett neki. Úgy igazán talán tavaly ősszel vagy inkább utána kezdte el inni, addig csak ritkán belekortyolt az én poharamba (én imádom). Egy iőben nagyon joghurtos volt, aztán valahogy hanyagolta, most megint kezdi megenni (mondjuk csak kettőt: a meggyest és a barackost - a Könnyű és Finom fajtát vesszük).
Tegnap voltunk az IKEA-ban, ahova egyébként kb. 3-4 évente szoktunk
Nagyon tetszett, hogy van ott mikró, eldobható előke, műanyag kanál, stb. kimondottan a kicsi gyerkőcöknek, és lehet választani 4-6-8 hós bébikaják közül (ingyen adják). Meglátogattuk a baba-mama szobát is, meglepően kultúrált volt, és tiszta.
Nagyon picike, de benne van minden, ami kell (pelenkázóasztal, egy kisebb fotel, csap, tükör, szemetes). Van etetőszék (baromi egyszerű, de baromi jó - mondtam is a páromnak, hogyha előbb látom, hogy ilyen jó, akkor nem 12 e-ért vettünk volna anno egy olyat, ami ugyan jó-jó, de mégsem az igazi). Megvettük Vivinek a polipot, ami a célunk volt, meg vettünk egy plüss patkányt, meg kapott, kaptak egy műanyag, gyerekeknek való evőeszközkészletet, meg egy kis "sátrat", úgy néz ki, mint egy iglu
vagy iglo ?
Nagyon élvezte
Nikinek is bejött minden, teleszájjal vigyorogva küzdött itthon a habtapin a polippal
A patkányt csak nemes egyszerűsséggel megfogta a grabancánál és cibálta
[/b]