Új privát üzeneted érkezett!

GAbi3:
Gratula a kisfickóhozKépKép

Lara:
Te megkérdezed a baba nemét?
Képeket váromKép

Nóri:
Így már értem. Sajna láttam a híradóban....REmélem tényleg nem olyan komoly a helyzet.

Boginak jobbulást, gyógypuszi megy.

Ágci:
Egy olyan marcipán elég a tortára?
Vagy vegyek kettőt?

Méri:
Sajnálom hogy lebetegedtetek. Akkor a héten túra kilőve?
Gyógyuljatok minél hamarabb.

NIna
nina74

Sziasztok,

Nori,

ha en lettem volna ejszaka jazminnal en biztos vittem volna be vmit, amin lehet aludni. A ferjem azt mondta, o ott nem fexik a foldre. Allitolag volt olyan, aki a gyereke agya ala fekudt. Kép

Zsofi,

en ugy tudom, hogy a fertozore kerulnek azok a gyerkocok akiknek megy a hasuk. Marmint ha korosan. A szalmonella az kajaval terjed, igy nem kell tole felni.

Nina,

nekem teccik nagyon az a vonat, szerintem aranyos.
Igen Simci szopizik ejszaka termeszetesen. Persze Jazmin is eszik.

g.
gabomamo

Gabi3! Gratu a kis pöcsöshöz. Mi is lesz a neve?

Ma Lotti 2x aludt, de szerintem ettől a mocskos időtől van. Vacsorára meg bevágott egy egész szelet lekváros kenyeret. Sose evett még ennyit.
Hétfőn megyünk súlymérésre, kíváncsi vagyok már, mennyit nyom.
Kicsit még mindig taknyos, reggel-este szívjuk az orrát.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok

Melinda, gratulálok a vizsgádhoz.

A börzén, ahol a használt ruhákat lehetett venni, egyáltalán nem voltak soka, én vettem pár használt babaruhát egész jó áron.

Jobbulást a beteg babócáknak. +++

Gabómamó, nem lehetett semmi bent éjszakázni, a lényeg, hogy Jázminnal minden ok.

Jövő héten megyek uh-ra, már nagyon várom, rég láttam a kislánykánkat. Sokat mocorog, még mindig keresztben szeret lenni a pocimban, remélem idővel rájön Kép, hogy fejjel lefelé sokkal kényelmesebb. Kép

Nóri, jössz szerdán a klinikára?

Gigi 31+1
gigi1

Szissztok!

Nóri:Köszi a címet, most már én is elmentettem.Én felkészültem a doki nélküli szülésre, a szülésznőm ott lesz az a lényeg, ha kell vágni, akkorra odaérjen, illetve a varrásra. Mert a doki bácsi tök szépen tud öltögetni.

Zsófi:A lötyi neve. Vironal. Flórának kétnapra jut egy csepp, ezt 40ml vízben feloldom és két részre osztom, így lesz fél csepp egy nap. Lehet hogy Pankának és Bencénk ennél kevesebb is elég. Adagolást a dokinénitől lehetne megkérdezni, meg azt is hogy Bencének adhatod-e.

Melnida: Bátor Levente lesz a pöcsös neve. Mi szerdán megyünk mázsálásra, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy az én erőm fogy vagy a Flóra nőtt vagy csak a sok ruha húzza a karomat ha megyünk fel a lépcsőn. Kép

Karmen: Jössz csütörtökön a Sárihoz?

Gabó:Tegnap csináltam egy vizelet tesztet, a ph 6 és 7 közé estett. Szerinted ez normális még?

Gabici: Jössz ma tornázni?

Gabi3(20+4)
inecsg

Zsófi!
Én nyár végén voltam utoljára Jugóban, így ezt a hepatitis A-t csak a tv-ből hallottam, és tény, hogy manapság csak a rossz hír a hír, így gondolom jól túlharsogják. Otthoni barátaim/ismerőseim közül senki se beteg. A kórházban uralkodó körülmények viszont tényleg botrányosak, ezért is nem megyek, mióta kinyílt egy kicsit a méhszájam, mert semmiképpen se szeretnék otthon szülni, és ne adj Isten koraszülött ellátást igénybe venni.

Bence jól van?

Gigi!
Nem tudom, lehet, hogy nem, mert a Vasas társasággal jövőhéten kedden megyünk kórházat, és klinikát is nézni, és akkor gondolom eltudok intézni mindent a klinikán, meg mostanában non-stop magánórát tartok (hiába no, beindult az egyetemen a zh időszak, meg megcsapta az embereket a vizsgák szele), így alig van időm.

Szerintem az én babám sincs még fejjel lefelé, báris a hétvégén a férjem simán kitudta tapintani a hasam közepén a fejét. Olyan picinek tűnt! (Egyelőre Kép )

Nóri (30+5)
norcee

SZijasztok!

Nina! Nem tudom, hogy meg fogom-e kérdezni a nemét, jó lenne kibirni, de ha nem birom ki, akkor megkérdem:-))

Gabi3! Gratulálok az öcsihez! Fiút is szerettetek volna?

Lara
Lara

Gabi! Örülök hogy egészséges a kisfiú! Igen, a szokásos 17:40-re megyünk. Nem hiszem sokkal hamarabb odaérnénk, mert még akkor is sokat kell majd várni.

Lara! Nekem is sokszor nagy volt a kisértés, a legnagyobb a genetikusnál, mert ott biztosra tudták volna, de már nem bánjuk hogy kibirtuk. Igy olyan izgi Kép

Ma mondtam a védönéninek, hogy alig birom napközben, mert folyton izeg-mozog a baba. Ez nem lenne baj, de hatalmasakat rug, egész nap csak ugy hullámzik a hasam. Erre megnyugtatott, hogy még most elfér, késöbb már nem is fog, akkor hogy érzem majd! Nem tul biztato.

Karmen(28+5)
(irtam nektek a neveket már? Norbert vagy Orsolya/Noémi lesz)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Lara: Hát igazából tök mindegy mi, nem nagyon terveztük,hogy most csak fiút vagy csak lányt szeretnénk. Ami jön. Csak elérje a varázslatos 2500 g-ot.

Karmen: Azért ezt nem gondoltam igazán, hogy ti is pont csütörtökön jöttök, csak megkérdeztem. Mi 17:30-ra megyünk.

Mostanság olyan furcsa érzésem van az alhasamban. Mintha mestruációs görcsök lennének, de olyan kis alattomosak. Nem fáj csak kellemetlen. Igaz ma kicsit meghajtottam magam, ügyet intéztünk a Flórával. De csak akkor jönnek elő,ha pihizek.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Gabi3,

akkor lecci vegyel 1 kicsit vissza. Szedjel Magneziumot rendszeresen, v. ha nem akkor legalabb ilyenkor.

g.
gabomamo

Gabó:Szedek MagneB6-ot. Lehet, hogy többet kéne szedni. Most napi 2 az adag. Hármat ha szedek az még belefér a 6-ba. Egész este pihiztem. A párom fürdette a Flórát. Még tornázni sem mentem el. Nem szeretném, ha nyílna a méhszájam, de csütrötökön kiderül mi a helyzet.

Lefelvéskor olyan dörömbölést produkált a kisöcsi, hogy csak néztem. Egy jó 15-20 percig. Aztán beszunnyadt.

Gabi3
inecsg

Gabi! Nekem meg alul fájnak a csontjaim, nem is esik jol ülni, csak feküdni. Remélem nem azt jelenti hogy kinyilok idö elött! Már nagyon izgulok a holnapi nap miatt! kicsit félek.
Te is pihenj most többet szerintem!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,

gondolom a szemeremcsontod faj, ez nem baj. Normalis, hogy feszul es erzed a fajdalmat. En Simcivel joval felido elott el kezdtem erezni ezt a fajdalmat. Majd szules utan elmulik Kép De azert mond a dokinak. Pihenj sokat.
Gabi ez rad is vonatkozik. Az jo, hogy apu elkezdi Florat furdetni, nalunk is kb. ilyennkor kezdte, ugyanis valszeg ha meglesz a kisocsi, akkor neked mar erre nem lesz idod 1 darabig. Nalunk legalabbis igy van apuje Jazmin, anyuje Simci.

g.
gabomamo

Gabó: Már régóta a Papa fürdeti, persze én is felügyelem a mentet. Addig is együtt vagyunk. Amióta nem szopizik Flóra azóta a Papa teszi le aludni.

Karmen: A szeméremcsontod most készül fel a szülésre. Nyilván tágulnak az izületek, ha jól tudom ott vannak és nem csontos az egész medence.
Én nem félek,de kíváncsi vagyok hogy áll a méhszájam. A tegnapi után egy kicsit tényleg vissza kell vennem. Dehát akkor ki vásárol be és a Flóra lenn marad az utcán? Legközelebb tuti nem indulok el babakocsi nélkül.

Ja és voltunk méreckedni. Flóra 8870g. 15 hónaposan volt 8 kiló kereken. Ahhoz képest, hogy 6 hónaposan volt 6 kiló és 9 hónap alatt hízott 2 kilót ez jó nagy változás. Főleg hogy már nem is kellene ennyit híznia. Biztos hideg tél lesz, gyüjti a védőhájat, mint az állatok. KépA hossza 79 cm.

Gabi3
inecsg

Gabi,

akkor most Flora es Jazmin pont egyforma. Jo lenne latni Florat. Pedig Flora nekem joval "dagibbnak" tunt mondig, mint Jazmin. Vagy nott most sokat? jazmin a mutet ota hizott 30 !!! dekat 3 het alatt. Szerintem ez is eleg jo. Igaz fogyott is kicsit a klinikan.
Ja nalunk mar reg apu altatja Jazmint. En nem is nagyon tudom , hogy kell? Kép
Na megyek csicsis, Simci nagyival csavarog, Jazmin meg mar csicsis.

g.
gabomamo

GAbi3!
Gratula kisöcsihez! Kép
Én úgy tudom, a MagneB6 akkor ér valamit, ha szedsz belőle napi 3x2-t. Lehet, hogy a kevesebbet nem "érzi" a szervezet? Nem tudom...
Ildianyu
ildianyu

Gabó: Flóra inkább nyúlt. De a pofija olyan kis dundi. Gyertek el a decemberi baba-mama klubba. Vagy szervezzünk egyet a klubbon kívül. Kép

Ildi: A doki bácsi ajánlotta a napi kettőt. A hatot soknak találnám, de én nem értek hozzá. Majd csütörtökön rákérdezek. A Maternában is van magnézium.

Gabi3
inecsg

Gabomamo, Gabi! azt hittem azért fáj mert kinyilik a méhszáj. Akkor kicsit megnyugodtam.
Nálunk kezdettöl apuka fogja fürdetni, szokja csak. Velem napközben eleget lesz a pici, ö is vegye ki a részét a munkából Kép (már nagyon várja és persze a böfiztetés is az ö feladata)

Ildianyu! Nekem Sári napi 2x1 Magne B6-ot irt elö.

még mindig nincs uj táblázat, lassan csak lesz már hozzá program (akkor meg lehet hogy már nem kelhetek fel Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

SZijasztok!

Karmen! Hát azért egy hátránya azért van, ha nem kérdezzük meg a nemét, hogy nem tudjuk, hogy kisfiú vagy kislány ruhákat vegyünkKép Bár az elején még úgyis elég 2-3 ruha, az meg lehet unisex.
Késöbb is érezni fogod a babát, mert akkor meg nagyobb lesz és nagyobbakat fog tudni rugni. Persze azért fájni nem fogKép Valahogy határozottabb, megfontoltabb és koordináltabb lesz a mozgása.

Gabi3! Kb. milyen gyakorlatokat csináltok a kismamatornán?
Hány hetes vagy? Mész majd szülésre felkészitö tanfolyamra? Én majd akarok, biztos majd néznek, hogy 2.gyerekes anyuka mit akar ott, azt hiszik majd, hogy biztos elfelejtettem, hogy kell szoptatni meg fürdetniKép

Most olyan mintha egy picit nött volna a hasam, már állva is szorit a nadrág néha, eddig ez nem volt. De kb. a 16.hét körül indul be a pocaknövekedés, ugye? Én már nem emléxem, Hangával hogy volt.

SZijasztok, Lara(15+2)
lara

Lara: jó kis bemelegítéssel kezdtük, hát-, kar, vádli erősítőket, bordásfalnál. Nagy labdán hát-,kar-,mellizom. Farpofa erősítő. Belső combizom. Légzőgyakorlatokat csináltunk. Mi most nem fogunk felkészítőre járni, nincs is időnk,meg még a gyakorlatban benne vagyok. A klinika látogatást meg elintézem a szülésznőmmel. Nekem hamarabb látszott a hasam. Mondjuk a Flóra után maradt egy kis felesleg. De egyébként is nagyobb már a hasam, mint egy átlagos 21 hetesnek. Biztos az én hasizmom és szöveteim jobban nyúlnak.

Karmen: Nálunk is a Papa fürdeti, én is úgy vagyok legalább ebből vegye ki a részét.

Melinda: Mekkora Lotti?

Gabi3(20+6)
inecsg

GAbi3! Elég jó kis gyakorlatokat csináltok! Kell oda orvosi igazolás? Hány perces egy óra? Egy héten hányszor van? Amúgy te hova is jársz? Már irtad, de nem emléxemKép Kb. hány hetes kismamák járnak?
Napersze én sem azért akarok menni szülésre felkészitöre, mert elfelejtettem, hogy kell pelenkázniKép, hanem mert elöször is úgy élveztem, és nosztalgia kedvéért most sem akarom kihagyni. Úgy emléxem, hogy egy héten egyszer volt 16 órától és 1-1,5 órás volt egy foglalkozás. Az újszülöttek nézegetését várom a legjobbanKép

Lara
lara

MONI!
Nemtudom, hogy olvasol-e itt, de most 2 napig állitólag nem lesz jó a levelezörendszerKép
Lara

bocs az OFF-ért!
lara

Lara: Tornára az újklinikára járok, kedden fél 6-fél 7-ig, csütörötökön 6-7-ig. Tehát egy órás a foglalkozás. Kell orvosi igazolás és a tajszámod is. A 12. héttől lehet menni. Ez ingyenes. Van kismama úszás is, ami már 500 Ft, de ezt Gigi jobban tudja. Az szerdán van, fél 5-fél 6-ig.
A tanfolyamra a Vasas Szent Péterbe jártunk, a Vera tartotta szerdánként, 4-től. 700 Ft volt a beugró személyenként. Másfél órás volt egy alkalom és 8 hétig tartott, ebben benne volt egy klinika látogatás.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a topicra. Olvasgattalak benneteket és látom, nagyon összeszokott kis csapat vagytok. Azért remélem nem bánjátok,ha csatlakozom hozzátok.25 éves vagyok, első babánkat várjuk,aki nagy valószínűséggel kislány,Vanda lesz a neve ,kedden léptem be a 29.hétbe és az én orvosom is a Sári.Látom közületek többen is járnak hozzá.
Egyenlőre ennyi, ha nem bánjátok majd még jelentkezem.

Drea
drea

Szia Drea!

Üdv a klubban!!!

Rég jártam erre istenigazában...
Bence még mindig taknyos és a kiütései se javulnak. Kezdünk vmi allergiára gondolni...

Bogi otthon van, széklete baci, vírus, és minden mentes, vérkép is tökéletes, Azt mondta a dokija, hogy valszeg az antibiotikumtól ment a hasa, és attól hányt.
Én most csak egy percre láttam, de olyan édes volt, mint eddigKépKépKépKép

Bence négy hónaposan megtanult a hátáról a hasára fordulni!!!
Úgyhogy mostmár oda-vissza forog, így közlekedik a lakásban.
Ma meg már többedszer állt négykézláb!!! Csak sokszor orrabukikKépKépKép

Rólunk kb ennyi, jó pocakosodást mindenkinek!!!

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Szia Drea!
Üdv a topikban, és a Sári "fanok" között!
Jársz szülésfelkészítőre? Hol tervezel szülni?
Nincs köztünk túl sok, én ma kezdem a 32. hetemet.

Gabi!
A Vasas szülésfelkészítő ingyenes (báris mi semmilyen beugrót nem fizettünk). Éppen tegnap volt a szoptatásról, és az éjjel ezzel is álmodtam. Megint szültem, és nem volt gátmetszés (nagyon foglalkoztat ez a téma) utána meg szoptatni próbáltam, de bénáztam, és arra koncetráltam, amit a tanfolyamon mondtak, hogy türelem, és igyekezet segít. De aztán abbamaradt az álom, mert a férjem, meg valami szerverekről dumált álmában. Kép Kit érdekelnek ilyenkor a hülye szerverek! Tudjátok hivatalosan én vagyok a rendszergazda, de engem mostanában annyira hidegen hagynak a gépek, a pocakomban zajló dolgok sokkal izgalmasabbak...

Örülök, hogy Bogi végre jól van! Mondjuk az klassz, ha az antibiotikumoktól lett baja...

Nóri(32)
norcee

Drea: Üdv köztünk, én is a Sári páciense vagyok. Kép Írj gyakran! Mikorra vagy kiírva?

Zsófi: De ügyi Bence, biztos Pankától lesi el, a jövő héten már lábra áll. Kép

Enikő: Örülök, hogy Bogi rendben van!

Nóri: nekünk annó pénzért csinálta a Vera, lehet,hogy most támogatja az állambácsi. Flórát is meghajtotta egy kicsit a két adag antiizé. Azért ne keseredj el,ha mégis kell egy kicsit vágni,nemolyan vészes a dolog.

Gabi3
inecsg

Na Gabi, csak azt neKépKépKépKépKépKép

Még az hiányozna, elég, hogy Panka járkál, és mindig mindenhol mindent megtalál!! Ő is tanult ma egy új dolgot! Mostmár helyből feláll, és elindul!!! Eddig még csak kapaszkodva tudodd felállni, és sokszor inkább mászott. De mostmár inkább a járást részesíti előnyben..KépKépKép

És megpróbál néha szaladni is, mikor olyan dolog van nála, aminek nem lenne szabadKép De ilyenkor általában orrabukikKép

Na puszi nektek!!!!

ZSófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Szia Drea:
Üdv ittKép
Mi kislányunkat is Vandának hívjákKép
30.-án lesz 1 éves.

Zsófi:
Ügyi baba ez a Bence fiú.
Csak a takonykorból gyógyuljon meg.

Nóri:
Menni fog a szopi hidd el.
Sokat lendít a dolgon, hogy ennyire szeretnéd.

Karmen:
Nekem annyira fájt a szemérem csontom a 20. héttől, hogy estére ordítani tudtam volna.
Mondjuk rengeteget gyalogoltam és az csak rontott rajta.
Nina
nina74

Zsófi:
Vandi előbb állt fel kapaszkodás nélkül, utána indult el.
Rohangálni nagyon tud, délelőtti kötelező program nálunk a fotel körüli fogócska.
Ilyenkor, rohan előre nyujtott kezekkel, és nagyon hangosan röhög. De ez tényleg röhögésKép
És roppant gyorsan vállt irányt, hogy anyát kicselezzeKépKép

Méri:
Hogy álltok a torokgyuszival?
Remélem gyógyulgattok.

Nina
nina74

Nóri, nekem olyan gyorsan jött ki Bence, hogy nem volt ideje vágni a dokinak. Előtte a szülésznőm masszírozta a gátat, így csak kicsit repedtem, felületesen, viszont sok helyenKép
De szvsz így jobb volt, mert a vágás sokkal mélyebb seb lett volna, viszont mivel szabályosabb, így könnyebben gyógyult volna.

Egyébként nem akarlak elkeseríteni, de nekem a varrás jobban fájt, mint a tolófájádokKép
Bár lehet, hogy addigra egyszerűen elegem volt a fájdalomból, és a gyerekemet akartamKépKépKépKép

Számomra a tolófájások nem voltak semmik az este 10-es fájásokhoz képest. Azok stimulált fájások voltak, kétpercenként jöttek, és eltartottak egy percig is. Akkor tényleg szt hittem, hogy meghalokKép De nemKép Mondjuk akkor kértem érzéstelenítőt, és utána aludtam majdnem a tolófájásokigKép
Ezért jött ki olyan gyorsan Benci, mert kipihentem magam, így 5 perc alatt kinyomtam.

De a világ legcsodálatosabb élménye voltKépKépKépKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Gabi3! Hétfőn megyünk oltásra, meg súlymérésre. Szerencsére a takonykorból kijöttünk, így remélem nem lesz akadálya a szurinak.
Amikor mi jártunk szülésfelkészítőre a Vasasba, ingyenes volt, 8 foglalkozásból állt.

Drea! Üdv közöttünk. Hol, mikor fogsz szülni? Írj minnél többet magatokról.

Lotti egy Duracell nyúl a köbön. Ma semmit nem aludt, csak kb. 1/2 órát a babakocsiban. Egyébként soha nem áll meg, félelmetes dolgokra képes.

Tényleg lesz télapó-ünnepség a Százszorszépben?

Gigi! Hogy fogják hívni a kislányodat?

Karmen! A Noémi nekem is tetszik.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Azért jót ücsörgök itt, a vasalnivaló, meg a kosárbanKépKép
nina74

Sziasztok!

Nina:Egy cseppet se aggódj, nálunk már méteres a vasalni való hegy. De sikerült olyan helyre tennem, hogy nem zavar a látvány. Majd ha kifogy a vasalt ruha akkor neki látok. De így, nincs értelme. Kép Nem is tudom mi lesz, ha 4-en leszünk. El fog lepni bennünket a vasalatlan ruha.

Melinda: milyen télapó ünnepség?

A doki bácsi mindent rendben talált, a babó rendesen mocorog és növekszik, megint nem mutataa nemét. A méhszájjal rendben minden, egy kicsit megrövidült a méhnyak, kaptam Pipolpent. már egy halom gyogyót szedek reggel, délben, este. És megszereztem a gimis oszitársnőm telcsiszámát is. De fényképet elfelejtettem kérni. És azt mondta a dokibá, hogy a kecskeméti 3D-s UH jobb mint a szegedi. Még azt is mondta, hogy a Sikovanyecz nagyon jó uh-s orvos.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Szia Drea! Nekem is Sári az orvosom Kép

Tegnap voltam dokinal, nagyon feltem mert allatira faj a szemeremcsontom, de meg nem nyilok ki. Januartol viszont barmi lesz is, be kell fekudnom, vegig. Tegnap elfelejtettem mondani neki, a baba nemet ne arulja el, teljesen rosszul lettem, amikor kerdezte, hogy ugye mar letisztaztuk a baba nemet? egyszerre kiabaltuk hirtelen a férjemmel hogy nem akarjuk tudni. Meg jo hogy o a normalisabb, mert masoktol hallom, van aki elore nem kerdi meg, ha nem szolsz elarulja rogton.
Csak olyan izgatott voltam, kiment a fejembol most. BPD 69mm, ez a gép szerint 28+2 hetes. Ja tegnap már megkérdezte hova akarok majd befeküdni, maradtam a korháznál.

Jár(t) valaki babamasszázs tanfira? Tegnap láttam a diagnosztikán kiirva, engem nagyon érdekelne.
Mi a tapasztalat, és mennyi idös kortol lehet menni?

Karmen(29+1)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Miért kell januártól befeküdnöd?
A Noémi név nekünk is rajta volt az 5-ös listán.

Én meg pont a karácsonyt várom, mert onnét már nem kell kimélő életmódot élnem, hanem nyugodtan "futkoshatok" mindenhová, hiszen a 36. héttől már nem lesz koraszülött.
Amúgy tegnap elbénáztam, most kezdem a 32. hetet. Ma, meg tartoztam az ördögnek egy úttal, 10 után értem oda a vérvételre, és én kis naív úgy gondoltam, hogy ez már nem éhgyomros, persze az, és szépen el is küldtek. Mondjuk legalább sétáltam ebben a gyönyörű tavaszi időben, ugyis egész délután különórázni fogok.

Nóri(31+1)
norcee

Nóri! Mert veszélyztetett terhes vagyok, örülök hogy nem hamarabb akar. Tudtam, hogy legkésöbb ekkor már ugyis be kell mennem, erre készültem, igy nem ért váratlanul. Egyébként se valoszinü kihuzom a 40. hétig, a gondok lassan várhatóak.
Nekem meg 1 hete a nem éhgyomroson kellett 11 órakor majd 1 órát várnom a vérvételre, pedig senki se volt elöttem!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nori,

valoban a 36 betoltott het a vizvalaszto, amikor mar barmit csinalhat az ember, de attol meg koraszulott a babo szerintem, arrol nem is beszelve, hogya sulya alapjan is lehet koraszulott, hiaba suletik 40 hetre. Azert ovatosan Kép Azert legalabb a 37 hetet bird ki, de legjobb, ha a babo marad vegig.
(en mar csak tudom, van tapasztalatom, tudom micsoda kulonbseg van 2 gyerek kozott.)

g.
gabomamo

Sziasztok

Karmen, babamasszázs szerdánként délelőtt (mintha 10-től) van az IH-ban, Ráczné Andi tartja, egy nagyon szimpi, fiatal védőnő. Teljesen ingyenes és azt hiszem nincs megkötés, hogy mennyi idős legyen a pici, szerintem azért érdemes várni pár hetet. Majd én is akarok menni. Kép

Drea, írj még magadról.

Melinda, valószínűleg Virág lesz.

Gigi 31+4
gigi1

Szijasztok!

Gabi3! Ez nagyon jó, hogy délután van a kismamatorna, na majd jövök ide én is! A Vasasban olyan rossz, mert ott délelött van. Tanfolyamra én is a VAsasba jártam a Verához és tényleg 700Ft volt.

Drea! Üdv itt a topicban! SZép neve lesz a babának, ez nekem is nagyon teccik!

Zsófi! Jó erös baba ez a Bence!

Lara
lara

Gigi! De jó, akkor tavasszal együtt járhatnánk majd oda.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nóri: Tényleg igaz amit Gabó írt, attól hogy betöltöd a 36. hetet, még lehet koraszülött.Flóra is az, pedig a 37.-re született, de a súlya alapján 6 hétig voltunk kórházban. Nagyon kell vigyáznod. Inkább a baba határozza meg a mászkálást, mint hogy túlhajszolás végett induljon be a szülés.

Karmen: Babamasszázs van a Veránál is a Vasasban, teljesen ingyenes és 6 hetes kortól ajánlják. De leghamarabb a köldökcsonk leesése után lehet menni. 4 alakalom. Szerintem jó, mi jártunk, csak egy idő után nem alakalmaztam. Viszont jó ha ismersz egy-két fogást.

Lara: Azért most már meggondolom 2x is, hogy menjek-e tornázni. Mostanság elég hamar húzódik a hasam. Meg elfelejtettem megkérdezni a dokitól, hogy attól még járhatok-e, hogy a méhnyak megrövidült.

Hogy jártam ma...Elmentem a Vasasba az Inci védőnőhöz és ott jutott eszembe, hogy otthon hagytam az összes papíromat. A kismama könyvet és a genetikai leletet. Legalább sétáltunk egyet. Kép Szeritnem ez a kismamasággal jár, hogy kihagy az emlékezőm. Kép Remélem ennél azért nem lesz rosszabb, mondjuk a Flóra nevét nem felejtem el, meg ilyenek. Kép

Gabi3
inecsg

Gabi!
Kár, hogy nem találkoztunk, a potyautunkon! Illetve, ha 10 óra körül jöttél ki babakocsival, és ott állt egy nénike a kijáratnál, és olvasta a plakátokat, és kikerülte őt egy fekete hosszú szövetkabátos pocakos lány meg egy bőrdzsekis magas fiú, akkor azok mi voltunk a férjemmel.

Nekem egyelőre csak a cx2100 a pihenés oka, amúgy családunkban a nagy születési súly dívik. Én 4 kg (pedig a 7. hónaptól anya is nyítva volt, és még csak táppénzre se engedték), férjem 61cm, férjem nővérének a fia 4,75 kg (!). Anya is szép súllyal született annó a háború utáni évben. És állítólag ez örklődik (ha minden normális). Kiváncsi leszek mit mond a jövőhéten a Kajtár, mekkora a baba! Mert egy ideje kb. 2 héttel nagyobbnak mutatkozik a tankönyvi átlagtól, pedig tuti nincs elszámolva a kora.
És természetesen azért nem tervezek vad szilveszteri partyt. Már régen elhatároztuk a férjemmel, hogy ha szilveszterkor pont terhes leszek, akkor kettesben fogjuk tölteni az éjszakát, és csak tv-zünk, meg zabálunk. Kép

Nóri
norcee

Nóri: Azok mi voltunk! :-) Kár hogy nem szóltál ránk. Jó lett volna beszélni pár szót. A nagy szülisúlyról én is azt hallottam, hogy öröklődhet. De azért jó ha vigyázol. A keresztapám majdnem öt kilóval született és farfekvésben jött a világra. Szegény nagymamám, és ez 50-ben volt. Nagyon akkor nem dívott a császár. A szilvesztert mi már évek óta így ünnepeljük. Készítünk piskóta malacokat, meg törpe szendvicseket minden jóval. És el majszoljuk. Közben nézzük az évek múltával egyre sz.rabb műsort. Legközelebb lehet hogy szerválunk egy-két filmet.

Gabi3
inecsg

En 4400 grammal Jazmin pedig 1980 grammal szuletett !

Erikaval mi van?

g.
gabomamo

Gabi! Köszi, igen a Vera féle tanfolyam volt kiirva, felirtam a telefonszámot, de jobban érdekelt másnak mi a véleménye aki probálta. Én hasznosnak gondolom. Azt nem is hittem, hogy ingyenes.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Mi is jártunk babamasszázsra, 4 alkalom volt, a Vera tartotta, 3 hónapos kortól ajánlotta asszem. Jó volt, sokáig masszíroztam Lottus hasát, hátát, karját, az arcát nem szerette.

Gigi! Szép név nagyon a Virág.

Ma hatalmasat sétáltunk a Kárászon, sőt Lotti fut.
Biztos ismeritek a Kárász sarkán a bronz szobrokat, na, van ott egy kutya. Lotti majd megőrült érte, fogta a kutya nyelvét, és mondta, hogy vau-vau, majd megzabáltam.

Gabi3! A télapó 5-én lesz, 10-kor, ma taliztam egy klubbos anyukával (Anett, a baba pedig Laura), ők már fel is iratkoztak. Asszem hétfőn felhívom a Százszorszépet és megkérdezem.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Gabomamo!
És volt valami gáz? Mi volt az oka az ilyen kis születési súlynak?
Természetesen én az öröklődést úgy értem, hogy teljesen kihordott magzat, nincs az anyának cukorbetegsége, magas vérnyomása stb..., szóval, hogy ilyenkor azért bejátszanak a gének.

Gabi!
Nekem ott eszembe se jutott, hogy te vagy, vagy valaki a forumról, csak arra koncetráltam, hogy kikerüljem a nénit, aki titeket is megtorpantott.

Mikor mész legközelebb? Én hétfőn fél 10 felé gondoltam elmenni egy "újabb" vérvételre, meg utána beugrani Kajtárhoz időpontot kérni szerdára, meg gyorsan egy papírt a táppénzhez.

Nóri
norcee

Nóri:Ha minden igaz, akkor mi is hétfőn próbálkozunk újra elmenni a védőnőhöz és talán nem felejtem itthon a kiskönyvemet sem. De nem tudom,mikor érünk oda. Előtte ügyes dogainkat intézzük.

Melinda: Mi lesz a télapó ünnepségen? Igazából nem nagyon szeretem az ilyesmit. De érdekelne. Flónak is tetszenek azok a szobrok.

Karmen: Mindenféleképpen érdemes elmenni a masszázsra. Ha az összes fogást nem is, de egy-kettőt biztos tudsz alakalmazni.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok,
Nina,
elég egy marcipán tömb. Még marad is belőle. Mondjuk én egy kb. 20 cm átmérőjű tortát csináltam, de ez bőven elég volt, pedig buli is volt, nemcsak hárman ettünk belőle.Kép

Terhes kismamák:
ezen a honlapon minden elolvashattok, ami a babamasszázsról tudni lehet. Ha mégsem tudnátok majd eljárni. nem mindig van kedve felkerekedni a fialat anyukának a kicsivel. Tapasztalat. Bár mi nagyon sokat sétifikáltunk annak idején. Ja, és még egy: a mondás ilyenkor így módosul:
"ember tervez, baba végez..."Kép De majd meglátjátok.
http://vitalitas.hu/konyvek/bab/babmasz.htm
több oldalon keresztül, rajzokkal illusztrált.

Kellemes hétvégét:
Ági

Kép
Ágci

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?