Csajok!
Tegnap fantasztikus élményben volt részem, amiben talán soha többé (de ha szerencsénk lesz, akkor talán ma éjjel is
)
SARKIFÉNYT néztünk a párommal.
A csillagász társaink telefonáltak este, hogy sarkifény riadó van. Kirohantunk a teraszra, és megláttuk: a közeli Győr fényeitől teljesen elütő, zöldes félköríves sávot láttunk, és valami pirosas fényt. Gyorsan elő a távcső, fényképezőgép, és rácuppantunk a témára.
Aztán bevágódtunk az autóba, és irány észak, Győrt elhagytuk, és Nagybajcs közelében egy szántóföld kellős közepén kiugrottunk az autóból.
Fantasztikus látvány fogadott a sötét égen. Vibráló, állandóan változó fények, kékesfehér, piros megjelenő fényoszlopok, és elkezdett "függönyösödni", mint amit a TV-ben szoktak mutogatni. Kb. 18:15-től 20:15-ig bámultuk, amikor halványodott. Hazamentünk, de nem hagyott nyugodni a dolog, kimentünk a teraszra.
Kihívtuk a szomszédot, ugyanis erősödött megint a jelenség. És akkor láttuk meg a csodát.
A fejünk felett, mintha egy fénykupola lett volna az égen, és elkezdett vibrálni, hullámozni, mint egy égi tenger. Foszforeszkált az ég. Üvöltöztünk az udvaron, ugráltunk, és azt éreztem, hogyha most meghalnék is megérte volna, már mindent láttam. Csakhogy nem így volt. Még tudta fokozni a természet. Le sem tudom írni a továbbiakat.
Lányok!
Ha nem lesz felhős az ég este, menjetek ki feltétlenül sötétedés után, mert nagy esély van rá, hogy ma éjjel is lesz valami.
MEGÉRI!
Puszi: Bogi