Sziasztok!
1 hónapja szültem a klinikán, szóval minden friss.
Beöntés már egyáltalán nincs, csak ha az anyuka kéri, de akkor is inkább glicerines kúp. Az én orvosom nem is firtatta ezt a kérdeést. Olyan anyukával viszont beszélgettem a kórházban, akit fájások közepette arra kért z orvosa, hogy ücsörögjön a WC-n, és próbálkozzon.
A borotválást nem lehet megúsz ni, mert ha esetleg vágni kell, jobb ha előre felkészülnek. De én úgy vettem észre, nem erőltetik a metszést sem, csak ha tényleg muszáj. Az én babám feje igen nagy volt, és a sokadik alkalommal sem akart kibújni, mikor már azt hitték, igen, úgyhogy akkor vágtak, hogy hamarabb túl legyünk rajta. De ő ráadásul első baba.
A bent töltött napok száma a szülés napja, plusz három nap, de a három nap úgy értendő, hogy ha nincs veletek semmi gond, akkor a harmadik nap delén hazatérhettek. (normál szülésnél)
A pelus tényleg kell, fürdetéshez is adni kell nekik. Popsikrémet viszuont én nem vittem, és kórházban nem is használtam. A csecsemőnővér azt mondta, ha szép a bőre, nem feltétlenül kell kenegetni. Én itthon is csak akkor használom, ha nagy dolog után vagyunk, vagy ha úgylátom, valahol pirorsodna, akkor sudocremet.
mindenkinek szép napot.
Ági