Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok csajok!!
Judit!Elolvastam :wink:

Holnap jövök és mesélek.Ma még sok volt a dolog,tegnap este értünk haza.

mimi12

[quote="sylph"]
írta:
sylph

Lányok, van/volt valakinek rosszul alvós gyerkőce? Mit csináltatok?Lili elég rosszul alszik éjjel, sokat fenn van és már nem tudok mit kitalálni. Volt, hogy hagytam sírni, megszokta, hogy nem kap cicit, pár napig egész jó volt, de mindig újra kezdi. Tegnap előtt az ágyát is áttoltuk máshova, hátha vízérbe fekszik..... azóta "csak" kétszer kelt, de kelt. Tényleg valaki mérette már ki a lakását?

Most időm viszaolvasni,majd holnap.Lehet már más válaszolt is.

Nekem a Szabi azóta alszik mióta nem szopik.Ez kb január óta van :D
Úgyhogy ne aggodj.vannak csodagyerekek,és vannak a tök átlag adig ébredő gyerekek míg szopnak.
De azért persze van egy határ.Én 16hónapos koráig bírtam a sokszor ébredést.Utána átkerült a Szabi különszobába,és 1-2nap,halgattuk hogy sír.Utána már nem ébredt annyit,és jobban is aludt.De valójában tényleg azóta alszik egész éjszaka,mióta nem szopizik.

mimi12

[quote="arivirág"][ írta:arivirágcolor=red]Sziasztok!

Örömmel értesítelek Bennetek, hogy Kostyikának megszületett a kisfia!!!
Zsombor 3300g 58cm!
Mindketten jól vannak!
[/color]

Utólag is,hatalmas gratula!! :lol:
Jó egészséget,sok tejcit,és boldogságot az egész családnak!

mimi12

Sziasztok!

Zsand, elhiszem, hogy jól esett a "szabadnap"!

Mimi, Szabi, hogy szokott le a ciciről? Leszoktattad vagy ő hagyta el? Egyébként én is gondoltam erre, Bubó is jobban aludt mikor már nem cicizett, de Lilinek még kell.... :wink: Mostanában már jobb egy kicsit, "csak" 3-4körül kel, akkor magamhoz veszem, cici és ott van reggelig. (kopkopkop)

Gabi, vasárnap délelőtt nem jártál véletlenül a Stopshop-ban? Mintha láttalak volna, de lehet, hogy nem te voltál.... :wink:

Megyek, mert nyűgi van...
sylph

[quote="sylph"]
írta:
sylphMimi, Szabi, hogy szokott le a ciciről? Leszoktattad vagy ő hagyta el?

Megyek, mert nyűgi van...

A Szabit leszoktattam a cicizésről,mert 2év elég volt szerintem a nemalvásbol :D
De 2éves koráig mindenképp szerettem is volna szoptatni,mert szerintem a mai vegyszeres világban,ki kell használni ha valaki áldva van a tejjel :wink:

mimi12

sylph,én szinte majdnem minden de. lent vagyok.Ott szoktam vásárolni,na meg csak úgy is ,hogy ne legyek itthon :lol: Szerencsére közelvan,bár a pénztárcámnak nem tesz jót :wink:

Kép

Gabi
gabibi

Sziasztok!

Igen én is azt mondom, hogy amióta nem cicizik Dorina határozottan jobb alvó, nagyon-nagyon ritka ha fölkel éjszaka, de ez csdak mióta nem cicizik!
2,4 éves volt mikor elkezdtem leszoktatni, nem volt könnyű, mindent kitalált a mai napig úgy alszik el, hogy simogatja.

Mikor én le akartam szoktatni tájékozódtam, hogy ki hogy csinálta íme néhány taktika:
-Anyukámék szomszédja így csinálta:
elmentek megnézni egy újszülött babát és az anyuka azt mondta, hogy itt hagyja a ciciből a tejet a picinek. Nálunk ez nem vált be mert Dorina megkérte a cicit, hogy neki még egy pici tejcit csináljon.
-szomszédunk elment otthonról orvoshoz, mert azt mondta a lányának, hogy nagyon fáj neki és úgy ment haza, hogy le volt neki ragasztva és mondta folyamatosan, hogy nagyon fáj
-ismerősünk azt modta, hogy NEM és nem kapott többé.

Persze ezt is mint mindent gyerkőce válogatja. Igazából ha az anyuka eldönti, hogy itt a vége és nem tovább akor határozottnak kell lenni. Hogy ez mikor jön el azt szerintem mindenki maga döntse el!

És képzeljétek ma fél12-kor megszületett a keresztanyám unokája. Nev: Amina, 56 cm és 4300(!!!!)gramm

Ha estleg még valaki időben olvassa:
Holnap a könyvtárban mese délelőtt lesz 10 órától A világszép kecskebéka a címe. Ennyi az összes infóm, tudom nem túl sok, de mi megyünk!!

Voltam ma a régiójátéknagykerbe hát eszméletlen jó. Minden van az aszfaltkrétától a csúszdűig MINDEN a gagyitól a márkásig.

Üdv mindenkinek zsand
Vendég

Sziasztok!
Látom mindenki élvezi a jó időt! :D

Zsand! Gratula a kiscsajhoz! Tényleg jó nagy súllyal született, ugyanannyival mint Petikém. De hát Ő fiú. Első baba?
Melyik Régióba voltál? Azt mondják a Budaörsi 3 éves kortól van (én mégis találtam egy csomó aktuális játékot). A Nándorfejérvári úti való nekik még, de ott már 5-6 éve nem jártam.
Igazából egy játékot keresek.Így néz ki: egy fa tábla, amiben kivehető lapos állatok vannak egy mágnessel a közepükben. Van hozzá egy fa kis pecabot ugyancsak mágnessel a végén. Ezzel lehet kihalászni őket. Hát ilyet nem találok sehol. Remélem jól leírtam.
A homok ügyünk megoldódott, egy ismerősünk építkezik, hozott is nekünk amennyi kell. A tel.számot azért elteszem, sosem lehet tudni...
:wink:

Judit!
Gyerkőc hogy érezte magát az erdei suliban?

Kép
jpne

Sziasztok!

Jpne!
Nem láttam ilyen játékot, ami nem jelenti azt, hogy nincs!!!

Nekünk most van egy új társasunk. Nekem nagyon tetszik!
Megpróbálom leírni:
Körbe kell rakni a pályán a csontokat amik mágnesesek és a csont alja különböző színű.
A kutyák szája mágneses és akor viheti a kutya a házába ha egyezik a kutya és csontja színe.
Nincs dobókocka de van középen egy kutya amit meg kell nyomni és ugat eggyet, kettőt vagy hármat a gyerkőcnek meg kell mondania hányat ugatott az eb és annyit léphet.

Hahóóóóóóóóóó!
Többiek hol vannak?

Rakott el valaki bodza szörpöt? Nekem most ázik, remélem finom lesz!!

Kinek hogy telt a hétvége?
Mi ma Gödöllőn voltunk az Avon gyereknapon, de apa dolgozott mi meg csak gyereknapoztunk.

Holnap pedig itt helyben megyünk Dorinával gyermeknapra.

Üdv mindenkinek zsand
Vendég

[quote="zsand"]
írta:
zsand

Rakott el valaki bodza szörpöt? Nekem most ázik, remélem finom lesz!!

A mamám mindig tesz el.Mi imádjuk.
Lehet én is csinálok,mert itt figyel a bodzabokor a kertben :wink:
Én szörpnmek szoktam,van aki ivólének.

mimi12

Sziasztok!

Mimi, hát igen, az anyatej kincs! Én nyár végéig tervezem a szopit, de majd meglátjuk Lili hogy szeretné.

Zsand, nálunk könnyen ment a leszoktatás. Már elég kevés volt a tejci és csak rágódott rajta, ami fájt is és egyik este dudisüveget kapott, először nézett, de odabújtam mellé és nem volt gond, szerencsére! Avonozol?

Mi pihizni voltunk Alsópáhokon 3napra. Nagyon szuper volt! Gyerekek pancsoltak, játszottak.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sylph 2012.02.19 16:50-kor.
sylph

Sylph!

Itt olvadok el mindjárt.Hát tüneményes az úszógumiban alvós kép.Jaj nagyon édes.
:D

Szopi.
A lányom 1éves koráig szopott,vele nem volt gond,ő magátol abbahagyta.
A Szabival viszont,biza megszenvedtem a leszoktatásnál.Ő még most is igényli,hogy este lefekvés elött a cicihez bújjon.Igazi pasi :lol:

mimi12

Sziasztok!

Sylph!
Jaj de jok a képek! Na és az uszogumis, az nagyon ari. Jo hogy raktál magadrol is mert tudod ez elég kicsi városka bárhol összefuthatunk. Nagyon gyerekbarát helyen voltatok látom, mindent adtak ugye?

Jpne!
A lányom nagyon kifáradt az erdei suliba. A vasárnapot majdnem végig aludta. Hétfőn a 4. ora után el is engedték haza mert fájt a feje. Ma meg kompetencia mérés van a suliba. Lezárták a 4.-esek folyosoját és nem jöhetnek ki, 4orán keresztül irják a felmérőt! Holnap holnapután meg vissza is kell menni mert orientácios felmérések lesznek. Kicsit huzos igy tábor után!

Mimi!
Végignéztem a képeidet! Nagyon jok, milyen tiszta a tenger. Az a stég nem semmi. Igy könnyü ha van segitséged is a kicsihez.

Sziasztok
Vendég

Judit!
Pontosak miről szólnak ezek a felmérések? Az a 4 órás egy általános felmérő, amiben minden tárgy benne van? Mi az az orientációs? Ezeket mindenkinek meg kell írnia? ezt úgy gondolom, hogy nem csak azoknak akik esetleg 8 osztályps gimibe készülnek? Tehát semmit nem tudok, kérlek világosíts. :D

Egyébként én is pipa vagyok, hogy így egyből az erdei suli után gyötrik meg őket. Lányoméknak is minden nap három héten keresztül valamiből témazáró lesz. Év közben is sok dogát írtak, de ez most mind témazáró. Én úgy emlékszem, hogy a mi időnkben évvégén minden tárgyból volt egy. Nem értem most miért kell mindenből ilyen sok. Ráadásul már tök fáradtak. Az első héten írtak mind 4-5-ösök lettek, most már 2-3-okat ír! :cry: Mi lesz itt jövőhéten?!

Sylph!
Az úszógumis kép nekem is nagyon bejön. :lol: Éjszaka is simán aludt a kiscsajszi?Nem viselte meg a helyváltoztatás?

Kép
jpne

Sziasztok!

Már régóta olvaslak benneteket és szeretnék csatlakozni hozzátok. Decemberben költöztünk a párommal Érdre, de a saját házunkban csak kb. egy hónapja lakunk, a bor neves utcákban. Már nagyon vártuk, hogy a pesti panelból végre kertes házba költözhessünk! Lakik valaki közületek a környékünkön?

12 hetes terhes vagyok, a János kórházban fogok szülni. Már nagyon vártuk a babát, és eddig nem is mertem beregisztrálni, megvártam vele a bűvös 12. hetet. :D

És biztos lesz majd egy csomó kérdésem is hozzátok a terhességgel és az érdi dolgokkal kapcsolatban.

Berni

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Ibernuska!

Örömmel üdvözöllek köztünk.
Mi a madaras utcáknál lakunk.Nekem egy 3éves Dorina nevű kislányom van.
Bármi kérdésed van írd meg szerintem aki tud szívesen segít!!!
A pocaklakóhoz pedig gratulálok vigyázz magatokra!

üdv zsand
Vendég

Szia Berni!
Mi meg Érd Perkváros legvégén lakunk,itt a munkásnevű utcáknál :lol: (Fényező)
Nekem 2gyerekem van,egy 13éves nagylányom(Fanni)és egy 2éves kisfiam(Szabi)
Augusztustól tervezzük a kistesóprolyektet.
Én is szivesen segítek,bármi kérdésed van!
Gratulálok a paocibabához,és tényleg vigyázz magadra,ebben a dög melegben!!

mimi12

Sziasztok!

Üdvözöllek Ibernuska!
Most te vagy az egyszem kismami a topikban. Egy hete ugyanis lett egy uj topik babánk! Ha kérdésed van esetleg hogy mi hol van segitünk. Kérdezz nyugodtan.

Nekem 4gyerekem van, ebből egy már nagykorú 20és fél éves, a kisebbik fiam ő most volt 15éves, a lányom 10és fél. A legkisebb ő a kakukktojás a 2.házasságombol született, 20honapos. A vizes nevű utcáknál lakunk.

Jpne!
Ezt a 4orást mindenki irta a suliba, és nem a saját tanárral nehogy csaljon valaki. Minden tantárgy szerepelt. Az orientácio meg az hogy jövőre ki mit fog tanulni emelt szinten. Az osztályok szét lesznek szedve ezeken az orákon, lesz sima matek és orientácios. Ugyanez angolbol és németből.

Kép Robika

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Zsand! Én csináltam bodzát, de csak minimális mennyiséget, mert anyum csinálja a nagyját. Viszont légyszi írd le, hogy te hogy gyártod! Anyum receptje alapján kellene bele citromsav meg borkősav, de egyiket sem kaptam egyetlen boltban sem.
Klassz lehet ez az új társas, ahogy én elképzelem a leírásod alapján! Még nem is láttam ilyet! :)

Berni! Üdv a fórumon! :) Gratula a pocaklakóhoz! Mi a virágoknál lakunk, és mi is decemberben költöztünk Érdre. :) Pesten merre laktatok?

Judit, Jpne! Nem irigylem a mai gyerekeket, ez a rengeteg felmérő! Uhh! :x Komolyan, mintha a pedagógusok nem tanulnának pszichológiát! Persze, hogy a végén már azt sem jön elő, amit addig tudtak! :twisted:

Sylph! De klasszak a képek! Nekem is az úszógumis jön be legjobban. :) Látom, Bálint is nagyon élvezte! Ez a játszó a hotelnél van? Párom most nagyon rámozdult Alsópáhokra, lehet, hogy ősszel mi is oda megyünk pár napra a maradék üdülési csekkünkből!. :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Szia mindenki!

Berni!
Én is sok szeretettel köszöntelek itt minálunk. Ha olvastál minket, akkor már nagyjából ismersz mindenkit, csak még mi nem Téged! :D
Tehát mesélj magatokról, ha van kedved!

Judit!
A négyóráson kívül írnak témazárókat külön-külön a tantárgyakból vagy ezzel le is tudják mindenből? Nem nagyon értem ennek a mibenlétét, miért van rá szükség. Kivéve, ha jól gondolom.
Az orientáció viszont jó ötlet.

Kép
jpne

Dolli!
Megkérdeztem a Mamikámat.Azt mondta,hogy az auchanben szokte ezeket venni :wink:
És a bodzaszörp receptet is elkértem.Majd holnap leírom.
Amúgy én nem tudom,a citromsav az nem az aszkorbinsav? :lol: (mert valami rémlik)

mimi12

Sziasztok!

Tekiroll!

Én receptembe is kellett mind a kettő.
Én gyógyszertárban szereztem be.
A recept a www.mindmegette.hu-n van a bodzaszörp III.
Egyébként többféle recept is van ott, nekem ez volt szimpatikus!

Állítólag a palacsintatésztába mártott bodzavirás nagyon finom, rengeteg helyen hallottam mindenki nagyon dicsérte, de még nem próbáltam.
Sürű palacsintába márt a vastag szárától lepucolt bodzavirágot és kisüt. Fahéjas porcukival tálal ha valaki kipróbálja légyszi írja le, hogy mekkora sikere volt!

Üdv mindenkinek.
zsand
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a dicsiket!

Judit, iden ez direkt családos üdülőhely.Volt minden, a pelenkázótól az előkén át a babakajáig Minden! Ovi, játszótér....

Jpne, ott aludt köztünk :? :wink: csak egy darabig bírta az ágyában, így most megint cicis, jövő héten megint szoktatás... :( Épp most tervezem, hogy a déli cicit is elhagyjuk.

Szia Berni! Üdv köztünk! Te is János?! :D :D :D Én is ott szültem, mindkettőt! Ki a dokid? Mikorra vagy kiírva? Hogy viselted az elsö 3hónapot?
Mi híresember utcában lakunk, 1éve költöztünk.

Dolli, csak ajánlani tudom a helyet! Több játszótér is van, kint és bent is, ovi, programok, pancsolók.....

Lányok, Lili jár! Már eddig is megtett pár lépést, de ma.... szinte egész nap járkált, konyhából nappaliba, előszoba, stb. csak lestem :shock: :D persze még ott vagyok mögötte, mert még nem olyan stabil, de nem sok kell neki.
sylph

Zsand!
A hugom a múlt héten sütött ilyen bodzavirágot.Azt mondta,hatalmas sikere volt.Egy gonmd volt vele,kevés lett :lol:
Amúgy azt mondta,isteni finom.De viszont egyre vigyázni kell!Ha valaki allergiás,akkor simán kiválthet a bodza allergiás reakciót,no és ugyi terhesen a bodzaszörp sem igazán ajánlott.(állítólag)

Sylph!Gratula Lilinek.Na futkározhatsz akkor utána :lol:
Én a Szabit sokáig szoptattam délben is.Szerintem még másfél évesen,simán cicizett délben.No meg mikor kedve volt de,csak a lakásban!
A nyaralás viszont kész rémálom volt míg szopizott.Még októberben voltunk pár napot Harkányban,akkor még szopizott a Szabi,és egész éjszaka a csöcsömön lógótt,az idegen helyen,és köztünk aludt.Tényleg kész rémálom volt.Most hála égnek már nem volt vele gond.Bár velünk aludt de,aludt egész éjszaka rendesen.
Azért itthon nincs ám együtalvás,mert külön szobában van :wink:

mimi12

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást és a gratulációkat a babához! :-)

Tekiroll!
A párommal Ákossal másfél éve ismerkedtünk meg, előtte én a XIII. kerületben laktam, ő pedig a XXII.-ben, aztán én is hozzá költöztem. Ti is Pestről költöztetek? Hol laktatok? Megszoktátok Érdet? Mi nagyon szeretünk itt lakni, de ez főleg a kertes háznak köszönhető.

Sylph!
De jó, még egy jánosos!!! :-D Balog dokinál fogok szülni, várhatóan Mikulás környékén. Neked ki volt a dokid? És milyen a kórház egy volt bentlakó szemével? Én még csak a kötelező vizsgálatokon jártam ott, de mivel még életemben nem töltöttem egy napot sem kórházban, így eléggé nyomaszt a gondololat, hogy le kell majd húznom ott néhány napot. Első három hónap nem volt vészes. Hányinger volt, de hányás egyszer sem. Álmosság az még mindig tart. :-D De egyébként semmi extra.
Lili nagyon ügyes!!! Nemsokára pakolhatsz el előle mindent! :-D

Judit!
Én is "szomorúan" konstatáltam, hogy én vagyok az egyetlen kismama a topikban. De azért utólag is nagyon nagy gratula Kostyikának a kis Zsomborhoz!!!

Mimi!
Amikor ide költöztünk, alig bírtuk kiírtani a kertből a bodza bokor kezdeményeket. Sokáig üresen állt a ház, senki nem gondozta a keretet és rettenesen elszaporodott ez a növény. Én még kiskoromban ittam sok bodzaszörpöt, a nagyim főzte, de most valahogy nem merném meginni, pont az allergiás reakció miatt.

És ahogy ígértem, kérdésekből az első: Otthon van valaki toxoplazmózis témában? A dokim azt mondta, hogy csak macskától lehet elkapni. Erre ma a védőnőm közölte, hogy kutyától ugyanúgy. Ebben csak az a gond, hogy van egy kiskutyánk, akivel az utóbbi egy hónapban naponta több órát játszottam... De gyerekkoromban rengeteget kutyáztam-macskáztam, elvileg akár már a védettségem is meglehet... Azt is olvastam, hogy csak a 16. héttől okozhat gondot, de akár nyers hústól is el lehet kapni... Volt valamelyikőtöknek ilyennel gondja terhesség alatt?

Na, elsőre jó hosszúra sikerült a mondanivalóm... bocsi! :-D

Kép
Kép
lbernuska

[quote="lbernuska"]
írta:
lbernuska
És ahogy ígértem, kérdésekből az első: Otthon van valaki toxoplazmózis témában? A dokim azt mondta, hogy csak macskától lehet elkapni. Erre ma a védőnőm közölte, hogy kutyától ugyanúgy.

Jajjjj :x (nem találok méregtől vörösödő fejet) :D

Előszőr is.Kaptál már a toxora beutalót??Mert azt is szűrik,ha nem akkor kérj!!
És ha megvan majd az eredmény,nem megilyedni,a pozitív eredmények a jók :wink:
Vigyázni akkor kell,ha az eredmény azt mutatja,még nem estél át a toxon.Ha már átestél rajta,akkor nincs mitől félni.
Nekem van kutyám és macskám,meg mókus,teknős.Terhesen is mindig voltak állatok,és nem lett bajom.Sőt a lányommal mikor terhes voltam,a macsek állandóan a hasamon ült :lol:
A fiammal meg az öreg kutyámat(aki már nem él) fél évig ölben hurcoltam,mert nem tudott már menni.Az új ebünk,akkor költözött a lakásba,mikor a fiam 2hós volt.

És igen!!A mosatlan zőldség,gyümölcs,hús,épp úgy terjesztheti a toxot,mint egy állat.
Amúgy a madárürülékben is lehetséges.
Én azon tudok kiakadni,hogy mindenki a macskákat húzza le,őket okolják a vírusért.Közben meg egy szép tál eper,ami nincs jól megmosva,lehet sokkal sokkal veszélyesebb lehet.
No de,ezt a védőnő nem hangoztattja. :roll:

Szóval ne aggodj!!A kutyától nem lesz semmi bajod.És majd ha megszületik a baba,jó társa lesz.
Csak már most kezd el,kicsikhez szoktattni,ha van rá módód.

mimi12

Ja és remélem nem leszes sokáig egyedüli kismama,ugyanis mi is tesót szeretnénk.De majd csak augusztustól lehet,adig pihi :wink:
Na és ide is egy kép,a Szabi így szereti a ciciát(aki viszont szerintem annyira nem csípi a Szabit :lol: )
Kép

mimi12

Köszi Mimi a megnyugtató választ! Eddig én sem aggódtam ezen, de ma a védőnéni annyira a frászt hozta rám... Én is úgy gondolom, hogy kár túl sokat stresszelni a dolgon. Persze azért felelőtlen sem akarok lenni... Legközelebb ha megyek a dokimhoz, kérem, hogy szűrjön toxora is, és utána már nem kell ezen aggódni. Addig meg nem tapogatok kutya kakit. :-D Meg nyers húshoz sem nyúlok. :-D De az eperről nem vagyok hajlandó lemondani.

Kistesó projekthez meg hajrá! Augusztus mindjárt itt van!!!

Szabi valami zabálnivaló kissrác! Ez a cicás kép meg aztán főnyeremény!!! :-D

Kép
Kép
lbernuska

Amúgy csókoltatom a védőnődet!!Neki kellett volna(vagy ő is megtehette volna)beutalót írnia a toxora :?
De tényleg ne stresszeld magad,megsúgom,nincs rosszabb a belvárosi galambnál :lol:
Ja és én pl a lányommal,havonta legalább 2x tatárbifszteket ettem :oops: ,és nem lett semmi gond.
Bár az is igaz,akkor nem volt net,és nem volt ennyi dolog így felfújva,meg nem volt ennyi vészmadár :wink:

mimi12

Hát mivel van fogadott nőgyógyászom, ezért az összes vizsgálatot ő végezteti a Szt. Jánosban, ahol dolgozik. A védőnő csak tanácsokat ad, vérnyomást mér, meg súlyt. Szóval a beutalóért nem hibáztatom.
De egyetértek veled, hogy túl van lihegve a dolog. A szüleink korában hol foglalkoztak ilyenekkel? Mégis egészségesek lettünk. Én amúgy eléggé hypohonder vagyok, de megfogadtam, ha terhes leszek, nem fogok feleslegesen stresszelni semmin. Erősen igyekszem, hogy ezt betartsam. :-D

Kép
Kép
lbernuska

[quote="lbernuska"] írta:lbernuskaErősen igyekszem, hogy ezt betartsam. :-D

:lol: hajrá!
Egyébként igazad van.Mi is itt vagyunk :wink:

mimi12

Sziasztok!

Ibernuska! Én is angyalföldi vagyok, ott nőttem fel.
Én a Vizafogó lakótelepen.

Képzeljétek! a lányomat tegnap éjszaka megcsípte-valószínűleg- egy szúnyok.
A hasán a köldöke alatt! Éjszaka befújtam neki. Reggel megnéztem elég piros volt, majd az egésznapot a mamáéknál töltötte és hívott apukám, hogy nagyon csúnya a gyereknek a köldöke alatt. Hazafelé ügyelet megnézte a doktornő és kérdezte, hogy volt-e a gyerekben kullancs.
A csípés környék úgy kb. 9*5 cmes.
Nagyon aggódom, mert szinte hihetetlen, hogy egy szúnyog ilyet csinál. Remélem tényleg arról van szó és nem valami más van a háttérben.

Sziasztok
Vendég

Szia Zsand!

Lányod jobban van már? Lehet, hogy allergiás a szúnyogcsípésre. Meg még pók is lehetett a bűnös. A kullancsot biztos észrevetted volna.

Én Angyalföldön csak egy rövid ideig éltem. Eredetileg győri vagyok, 24 évesen költöztem fel Pestre és azóta rengeteg helyen laktam. Remélem ez az érdi végre hosszabtávú lesz. :wink:

Hogy bírjátok ezt a kánikulát??? Én hősiesen tűröm, ma még takarítottam is.

Kellemes vasárnap délutánt mindenkinek!

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!
Bernus!Csak óvatosan a takarítással ilyen melegben!Te a terhesség pont olyan szakaszában vagy,amikor sokkal sokkal fáradékonyabb vagy.Szóval csak tényleg csinján!Lesz még bőven időd takarítani,és pakolászni :wink:

Zsand!Hogy van a lányod??Remélem elmúlt neki a pirosság.Amúgy nekem is a pókcsípés vagy a szunyogcsípésre allergia ugrott be elsőre.
Én láttam gyereken allergiás reakciót szúnyogcsípésra.A nagy piros folt csak egy kellemetlen tünet de,van akinek ki is sebesedig,nagyon csúnyán.
Sajnos,nem hangoztattják de,olyan szúnyogírtóval permeteznek,ami simán kiválthat allergiás reakciót.
Mellesleg ezek a dögök sem pusztulnak már el tőle,mert immunisak lesznek de,az ember meg rendesen allergiás lehet a fertőzőtt szúnyogoktól :(

mimi12

Sziasztok!

Zsand!
Ird meg mi van a kislányoddal. Szegényke. :cry:

Ne tudjátok meg, már minden ablakon van szunyoghálo és mégis tele volt a ház léggyel. Rájöttem hogy amig valaki kimegy az ajton addig 3légy jön be. Ma már az ajtora is raktam. Kiváncsi leszek mikor tépi le Robika.

Szombat este kempingé változott a hátso kertünk. Kint aludtak a gyerekek. A képen a nagyfiam és a barátnője van.
Kép

Nektek hogy telt ez a meleg hétvége?

Sziasztok
Vendég

Mimi!
Tényleg koncentrálnom kell, hogy ne aludjak el. Este 9-kor a fotelban, vasárnap ebéd után a fotelban... én aki, hajnalban kelő vagyok, reggel alig bírok kimászni az ágyból. :? Csak az a kiborító, hogy már 1 hónapja lakunk itt és még mindig egy csomó doboz, meg zsák van tele a cuccainkkal. :evil: Néha rámjön, hogy ez így nem mehet tovább és akkor felszámolok 1-2 dobozt, de egyébként ritka lusta vagyok.

Judit!
Ez a kempigezés nagy buli lehetett! :-D
A rovarokat meg ne is említsd! Nálunk még sehol nincs szúnyogháló, éjjel az összes ablak tárva van a tetőtérben, hogy bírjunk aludni. Rajtam minden cm2-en legalább 5 szúnyogcsípés van. :evil:

Zsand!
Lányod jobban van már?

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Mimi! Valaminek az összetevői közt épp olvasom, hogy aszkorbinsav és citromsav, tehát a kettő valszeg nem ugyanaz, bár lehet, hogy helyettesíthető egymással, de én ehhez hülye vagyok. :) :oops:
Nekem gyógyszertárban nem adtak borkősavat, mondván, hogy receptköteles. Anyum meg még a napokban is vett boltban. Ki érti ezt??? :o
Anynira édes Szabi a cicussal! :) Már Gézu is kergetett meg egyet. :)

Zsand! Ezt a bodzavirágos édességet én is hallottam már, jövőre kipróbáljuk. :) Hogy van a lányzó?

Sylph! Gratula Lilinek a járáshoz! :)
Mi áprilisban voltunk pár napot pihizni, akkor nálunk is volt visszaesés az éjszakában, de csak pár napig tartott. Nyaralni meg apartmanházba megyünk, külön szobája lesz, remélem beválik. :)

Ibernuska! Mi Újpestről költöztünk, de laktam elég sokat a 13. kerben is, a Honvéd kórház környékén. Én nagyon imádok Érden lakni, csendes, nyugis hely, az emberek is sokkal kedvesebbek, és szerencsére elég jó helyen lakunk, minden közel van. Megnéztem a borneves utcákat, nincs is messzi! :)
Pakolás meg megvár, ne a legnagyobb melegben csináld! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Dolli!
Én sem tudom,csak valahonnan rémlik.Talán valaki mondta,hogy ugyan az??De én sem esküszöm rá.
Amúgy citromsavat vettem az auchan-ban,és ha jól rémlik,volt borkősav vagy mi is.Jujj a pénztár oldali sorban volt,és talán a fűszerek környékén???
Vagy lehet ott,ahol a sütőpos meg hasonlóak vannak??
de ilyen kis dobozkákban,(tégelyekben)voltak kipakolva,és 2-300ft közt volt egy doboz.

mimi12

Mimi! Köszi nagyon az infot! Akkor odamegyek érte! :)

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!
Köszi mindenkinek az érdeklődést igen lányom csípése szebb, de valszeg szúnyogcsípés allergiája van.
Tegnap a Balatonon voltunk, hazafelé a kocsiban 3 helyen csípte meg a szúnyog. Nem olyan csúnya mint ami a pocakján van, de mindegyik helye elég nagy.
Holnap veszek neki olyat sprayt amivel magát kell befújni és nem csípik, remélem hatásos lesz. Van esetleg valakinek valami tapasztalat ilyen sprayvel. Nekem még régről, mikor táborba voltam anyukám csomagolt ilyet elég kegyetlen illata volt.

Mi 3 napja csavargunk. Tegnap Balatonon ma Csobánkán voltunk apával dolgozni.
Nagyon jól éreztük magunkat.
Képzeljétek 3 napja nem is főztem. Holnap már főznöm kell és a virágoskertemet meg kell kapálnom, mert sajnos elég gazos kezd lenni, de még erőt kell gyűjtenem hozzá.

Üdv mindenkinek zsand
Vendég

Sziasztok!

Zsand!
Először Neked írom, amíg el nem felejtem. Én a Kenguruban vettem BioGalant szúnyogsprayt. Nekünk tökéletesen bevált szúnyogra. Egyedül a bögöly szart rá szép szóval. Csecsemők és kismamák is használhatják. Mivel szoptatok így én is fújhattam magamra.

Mi is leléptünk hétvégére. Pénteken suli után indultunk egyből és tegnap este jöttünk haza. A Velencei-tónál voltunk horgászni. Sátor, flekken sütés, rablóhús, szalonnasütés és persze pancsolás minden mennyiségben. :D A gyerekek nagyon boldogok voltak. De nekünk a nyarunk mindig így telik. Legközelebb évzáró után megyünk, ahogy ledobtuk magunkról az ünneplői ruhát, egy hétre. Ez így lesz szeptemberig, de majd mindig beszámolok. Most egy nagyon szimpi, kedves családdal mentünk, a lányuk egy évvel fiatalabb az enyémnél, egész nap elvoltak együtt. A kicsi is szépen eljátszogatott legtöbbször, bár éppen akkor bújt ki két szemfoga, ez egy kicsit megviselte. :?

Olyan kíváncsi vagyok sikerült-e a harmadik baba. Jó lenne még a 32-ik szülinapom előtt szülni. De nem érzek semmit. :cry:

Kép
jpne

Sziasztok!

Irigykedem a csavargókra!!! Már én is úgy elmennék valahova vízpartra... Családnak van egy nyaralója Balatonfenyvesen, tavaly szinte minden hétvégén ott voltunk, meg kb. 2 hetet nyaraltunk is ott. Idén meg még a környékére sem mentünk. :-( Bár most úgysem fürödhetnék, úgy meg eléggé kiábrándító lenne. Egyelőre hétvégekre marad a pakolás, meg a kutyanevelés. :-)

Jpné!
De jó, hogy te már a harmadik babádra készülsz és még csak ennyi idős vagy! :-) Én 31 évesen fogom megszülni az elsőt... :-( Korábban még én sem így képzeltem. Nem leszek fiatal anyuka, az már tuti! :-)

Kép
Kép
lbernuska

Berni! Én 32 voltam. :) És még fiatal vagyok! :D

Kép
Kép
tekiroll

Berni!
Én meg 71-ben születtem,és babát tervezünk,és nemérzem annyira vénnek magam.
Bár egy alig múlt 2éves mellett,nem is lehet megöregedni,max megőszűlni :lol:

mimi12

Tekiroll, Mimi!
Én sem érzem öregnek magam, sőt! :-D
De eredetileg azért néhány évvel korábban szerettem volna szülni. Az meg tuti, hogy egy kisgyerek mellett megfiatalodik az anyuka is. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Segítsetek légyszi!
Az unokahúgunknak most lesz a keresztelője. 3 éves. Szerintetek mit vegyünk neki? Nem mi leszünk a keresztszülők, igazából azt se tudom, hogy ilyenkor kell ajándékot vinnünk?
Játékot, ruhát nem szeretnék. Gondoltam egy fényképalbumra ma láttam ilyet a hobbi boltba és nagyon megtetszett, vagy esetleg egy neves párnára. Valami ilyesmire gondoltam. Vagy mit kéne segítsetek, légyszi

Én is néha azt érzem, hogy későn szültem. Olyan jó amikor ismerősöket látok akik nálam pár évvel fiatalabbak és nagyobbak a gyerkőcök mint a miénk. Én 31 vagyok és a lányom 3 éves múlt. Szeretnénk még egy babát, de előtte el kell mennem dolgozni, mert én most csak gyest kaptam és könnyítene a családi költségvetésen ha kicsit több pénzt kapnék.

Nagyon finom lett a bodzaszörp.
Üdv mindenkinek Andi
Vendég

Andi!
Szerintem nem kell nagy ajándékot venni,csak valami jelképeset.
A hugom kislányának pl mikor volt a keresztelője(bár bébi volt még),volt aki valami plüst vitt,én is csak egy kis játékot vittem.Végül is nem én vagyok a keresztanyja,csak a nagynénje.Meg amúgy is vannak hárman,és van épp elég ünnep 1évben :wink:
Melleseg egy 3éves,hamar elfelejti,miket kapott.Neki még ez nem téma.
Egy párna,és neves türcsi,bögre,..stb.Szeritem ezek jó ötletek

mimi12

Sziasztok!

Néha én meg száz évesnek érzem magam! :D Főleg, hogy kiskamasz korba lépett a lányunk.
Én örülök, hogy fiatalon, 20 évesen és korosabban, azaz 29 évesen is lehettem anyuka. Teljesen más a kettő. Nem tudnám megmondani melyik a jobb. Mindenesetre jó érzés, hogy van egy nagylányunk és egy kisfiunk is.
Néha úgy érzem túl nagy az átmenet. Úgy értem: nehéz átállni egyikük problémájából a másikéba.
Sokszor úgy érzem kell a harmadik, van mikor úgy, elég a kettő is. Mint ma, mikor Petike egész nap sírt, hisztizett. Nagyon szenved a szemfogai miatt, de már kettő kinn van. :) Anett pedig hozott haza egy matek évvégi témazáró egyest. :shock: Persze Ő nagyívben ...! Ez a legdühítőbb. Na mindegy.

Keresztelő ügyében szerintem is jó ötlet a neves kispárna. Az én lányom is nagyon párnás volt ovisan.

Kép
jpne

Sziasztok!

Mimi, mi még egy szobában vagyunk Lilivel, mert nem merem még átvinni Bubóhoz, félek, hogy felkelne.... majd, ha egyszer talántalán végigalusszuk az éjszakát, akkor majd átkerül. :wink: Kis cicifüggőkémet megint szoktatom le az éjszakairól, annyira csak vele tud elaludni, de hát nem lehet a végtelenségig csinálni ezt.
Nagyon helyes a fiad a cicussal! :lol:

Berni, Balog doki? Így névről nem ugrik be, de biztos találkoztam már vele. Az én dokim Szentkirályi Zoltán, na ő csúcs szuper doki!!!!!! A kórház... nekem semmi problémám nem volt vele! Bálintnál egyágyas szülőszobába kerültem, lehetett sétálni, zenét hallgatni, volt labda. Utána alapítványi szobám volt, egyedül voltam a babával, ez nagyon szuper volt! Ha teheted válaszd azt!
Lilinél, a nagy szülőszobán voltam, ahol függönnyel voltak elválasztva az ágyak. De annyira nem zavart az egész, ja, és a függöny túloldalán épp szerelők mászkáltak, mert vmi kézmosót kellett felszerelni..... elég vicces volt a dolog. Persze első szülésnél biztos zavart volna. De a dokim mindkét szülésnél szinte végig ott volt velem, segített, beszélgettünk.... Lilinél sajna 6ágyas kórterembe kerültem, mert nem volt máshol hely, na az elég gáz volt, abból a szempontból, hogy máshoz is jöttek ugye a látogatók, hangoskodás...., ja és volt egy nő aki a szoba másik végében aludt, de olyan hangosan horkolt, hogy alig bírtam aluni. A nővérek is nagyon rendesek!

Zsand, örülök, hogy jobb lett a csípése a lánykádnak! Bubót is megcsípte a lábán két helyen, akkora dudor van neki is...

Kor: én kb. így terveztem a dolgot, huszonévesen szülni és 6évet gondoltam a kettő közt. De mivel Bubóra 3évet kellett várni, Lilinél nem akartam kockáztatni, hogy hat év után mikor jönne össze, így egy idő után úgy gondoltuk, hogy minek védekezzen az ember, ha jönni akar a következő baba akkor jöjjön! És jött, a második próbálkozás után! :lol: Végül is örülök a kis korkülönbségnek, kicsit nehéz de később remélem jobb lesz, együtt tudnak majd játszani.

Hétvégén mi apuéknál voltunk, medencéztünk, ünnepeltünk, csináltunk jó kis marhapörit bográcsban.
sylph

Jpné!
Pont arra gondoltam, ha a mi gyerekünk olyan kamasz lesz, mint amilyen én voltam, akkor meggyűlik vele a bajunk. :-D 13 éves koromtól olyan szinten lázadtam, hogy a szüleim csoda, hogy idegösszeomlás nélkül túlélték azt az időszakomat. :oops:

Sylph!
Köszi a kórházas infókat! Hát első gyereknél nem tudom melyik jobb: a több ágyas v. az egy ágyas szoba... Amikor még tök laikus az ember, jobb, ha esetleg tapasztalt anyukákkal kerül egy szobába, akik tudnak segíteni. Persze nyugalom szempontjából biztos az egy ágyas a jobb. Úgy tudom, hogy az most fizetős és csak akkor lehet igénybevenni, ha éppen üres. Hát ezt még meggondolom.

A párom is és én is egykék vagyunk, úgyhogy a tapasztalataink azt mondatják velünk, hogy szeretnék majd tesót is pocaklakónak, de mondtam, hogy várjuk meg a szülést és utána eldöntöm, lesz-e kedvem mégegyhez. :-) Nálunk sem jött össze könnyen a baba, bár mi "csak" 1 évet vártunk rá. De én is inkább a kis korkülönbségre szavazok. Arról nem beszélve, hogy túl sokáig nem is várhatunk, Apa most 37 éves!

Kép
Kép
lbernuska

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?