Beszti!
Akkor csinálni kell
(mármint klubot,művházat stb). Komoly! Gondolom, nem te vagy egyedül ezzel a problémával az egész községben. Keresd meg a többi anyukát, járjatok össze! És játszhatnak a gyerekek együtt, tanulhatják a közösséget!
(ezt most tök jószándékúan irom, nem feltételezek én semmi rosszat rólad, bocsánat, ha ez ment át az előzőből. Én bedugtam oviba 3 évesen az ikreket (nagyot 4 évesen, szintén alig vették fel, mert még egy évet akkor itthon voltam a kicsikkel), és ma már bánom. És emiatt most már nagyon másképp látom a dolgot. Pedig élvezték az ovit, nem sirtak, nem volt velük semmi gond, betegek sem voltak extra sokat, szóval a klasszikus gondokból semmi nem volt, és mégis.)
Napközi: nagyon egyszerű, gyakran kevesebb napközis csoport van, mint osztály. Pl nálunk két osztályból lesz egy napközi. Ugyanabban a teremben, amiben délelőtt egy osztály van... egy napközis tannénivel.
Egyébként én meg forditva háborgok, gurulósok az ikrek (másodikosok), ami azt jelenti, hogy az egész osztály kötelezően napközis. És nem hozhatom 4 óra előtt haza őket! (tanitónénik miatt maradtunk-kerültünk ebbe az osztályba, nagynál még választottuk, úgyis napközis lett volna, de a kicsiket hazahoznám, hisz itthon vagyok...)
Pénz témában irj a minisztériumnak, kormánynak, kormányfőnek, mert az önkorm. annyira kevés pénzt kap, hogy örül, ha nem kell bezárnia azt, ami már működik.
Gondolkodom. Szerinem az önkorm. úgy általában, nem úgy tekint az ovira, mint a gyermekek fejlesztésére, oktatására, szórakoztatására kitalált jótékonysági -ingyenes- intézményre. Hanem úgy, mint egy olyan helyre, ahol vigyáznak szakszerűen a gyerekre. S mint ilyen, egy gyermek elhelyező intézmény. Hú, ez igy durván hangzik.
De a dolog nem is itt kezdődik. Hanem pl. születés után, ha nem mehetsz vele babás szobába, mert nincs ágy. Jogod van hozzá, babának is joga van hozzá, de sokan szültek, nem tud ott elhelyezni. Ez is disznóság.
Gyerekek a sulinkban nem tanulhatnak angolul. csak az osztály fele.Mert csak egy angol tanár van. Nem mindenki fér bele abba a felébe. Nincs joguk angolul tanulni?
Jogod van, joga van, csak lehetősége nincs. Óriási különbség, szerintem.
Ildi