2008.08.06 11:40
Szerző: mertel
Norka27!
Köszönöm, hogy javított az Elek doktor úrral történő kapcsolatáról, félreértettem.Bizonyára tudja, hogy a neten történő orvosi válasz nem ér fel személyes orvosi rendeléssel, legtöbbször a beteg egyoldalú véleménye és vizsgálatok nélkül kialakított vélemény, nem pedig diagnózis.Ez az összes orvosi tanácsadást végző honlapon szerepel, a jelleg miatt az emailre is vonatkozik.Egy orvos sem tud világhálón gyógyítani vagy betegségfajtát pontosan megállapítani, hiszen ahogy írta a doktor úrnak lehetősége sem volt megvizsgálni önt.Interneten mi mást ajánlhatott volna,minthogy fogadja vizsgálatra?!
Azért vagyok friss regisztrált mert akárcsak mást itt felháborított néhány hozzászólása.Tiszteletet vár miközben gyalázkodik.Más sem írta meg a kilétét, Norka ön mit érne vele?Megírtam,hogy eü-ben végzem a munkám,így kapcsolódik az üzenetem a témához.Nevem semit sem mondana önnek,ahogy nekem sem mondana a maga teljes neve, a virtuális eszmecserénkre mindez nem hatna.Nincs mit titkolnom,véleményem nyiltan leírom, olvashatja - egy fórumon ennyi szokott történni. Ahogy fenntebb olvastam más sem értett már magával mindenben egyet.(Érdekes.) Én a másik fórumra sosem írtam,viszont szomorúan látom,hogy az ottani stílust terjesztik már itt is.Azt hittem itt megelégszenek a hasonló pcos topikkal,nem már az Elek doktorról szóló témában ugyanúgy pocskondiázni kell.
Mint írtam nekem a doktor úr kézségesen válaszolt, mikor a munkám kapcsán kérdések merültek fel.Bizom benne, hogy a maguk csapata is megtalálja vele a hangot.Csak jó lenne ha némi emberséggel próbálkozva tennék.
Igen, igen a pcos lapon szereplő orvosoknak nincs ideje elmenni az említett fórumra különben nem adnák a nevüket, vagy megkérnék önöket fejezzék be az orvosgyalázást.Jelenleg viszont fogalmuk sincs róla.Főleg azokkal nem szép, akik nem magánrendelő orvosok, a pénzéhes vád sem áll meg, amúgy a lapjukon meg ajánlják őket, viszont a fórumon aki nem az önök klinikáján dolgozik tapasztalatlan, pénzéhes, ártani akar.Maguk húzzák le a másik 40 orvost illetve azok társait az általánosítással.
Maga ír rágalmazást?Elég megnézni azt a fórumot, meghogy miket írnak a doktorokról."Pénzéhes,hülye,tudatlan,lelkiismeretlen" jelzők repkednek,olyan betegektől akik hozzájuk fordulnak.Ön ennek aktív részese volt, a mai napig az.
"Vagy bepróbálkozol a területileg illetékes endokrinológián (általában nem kell nagy reményeket táplálni hozzáértést illetően), vagy marad valami magánrendelés. " - aztán persze megadva a pcos magánendelő honlapja egy fórumozótól. Ez még csak egy finomabb stílusú hozzászólás volt a Nők Lapjáról ami általános szinten húzza le a kórházban gyógyító orvosokat. Azonban a "hülyék" meg a már írt jelzők szintén gyakoriak a doktorokra.Az ilyen jellegű hozzászólások gyakoriságából kiderül nemcsak egy-egy beteg véleménye tükröződik, hanem több fórum számos témájában tudatos lejáratás folyik módszeresen a pcos társaságtól.
Az írások olvashatóak.Az igazság nem rágalmazás.Maga ír rosszindulatról? Ön fenyegetőzik jogi lépésekkel.Mi alapján, amikor az említett fórum írásait bárki elolvashatja, sőt sokan már olvasták is.A Mekk-Elek gúnynevet sem cáfolta, illetve azt sem, hogy a fórumon orvosgyalázás folyik, vagy érdeke lenne a magánrendelőben.A főnököm csak egyszer nézett bele az NLC pcos fórum hozzászólásokba annyit mondott "az egészségügyben is lehet mindig egyre lejjebb".
Félig van csak igaza.A barátnőm beteg, a másik fele, hogy eü-ben dolgozom sok kiváló gyógyítót ismerek és bizony mint írtam fájlalom azt az orvosgyalázást amit az említett helyen végeznek.Eü. dolgozó szemszögéből nézem a dolgokat, nem betegként, de ettől még nem vagyok hiteltelen.Így is bajban van ez a társadalmi réteg.Padlón hever erre még belerugnak.Főleg azok után, ha mint írta - Orvosi hetilap stb. - ennyire kezdi a kezdeményezésüket támogatni a szakma. (MODERÁLVA)
Számomra érdektelen ha anyagi haszna akadna a honlapjából, vagy a magánrendelőből, az sem érdekel ha nincs ilyen haszna.Az én tevékenységem az önével nem ellentétes, zsebem nekem ugyanakkora.Csak hagyjuk a pénzéhes, szikét ragadó orvos szöveget.Egy ember legyen az orvos, vagy maga sem szeret ingyen dolgozni és a magánrendelésnek akadnak költségei.Sok magánorvos amúgy olcsóbban kihozza a rendelési díjakat,mint a pcos magánrendelésük - mindegy miokból, szóval hagyjuk a pénzéhes szlogeneket. Mindenütt van pénz, kár ezt egyoldalúan felhánytorgatni.Bagoly mondja verébnek,ja meg a szálka-gerenda, deákné, egyik kutya és sok hasonló közmondás most találó.Ha más magánrendel az anyagias tudatlan sarlatán,de ha mi akkor mi gyógyítunk?-fura.Az a beteg meg aki nem tudja a magánrendelést megfizetni mehet ingyen ellátásra kórházba -igen rossz az ellátás,de ma hazánkban szégyenünkre ez van.Nem az orvosok,hanem az állam hibája.A magánrendeléseket is az állam engedélyezte annó, mert már akkor kevesebbet akart vállalni az egészségügyből, mivel a nem TB ellátott beteg kórházi költséget se jelent, az kórházi orvost sem köti le.(Azóta ugyanúgy csak kifelé hátrál az államunk.)Sok orvos kényszerből rendel így, mert az állami fizetéséből képtelen eltartani a családját.Nagyon sok ember orvos,biztos akad akit egyedül a pénzszerzés hajt,de nem ez jellemző mindenkire.Van aki előbb meg kényelmesebb körülmények közt fogadhatja így a betegeit, többet tehet a kórházi zajtól mentes magánrendelésen értük.Kár a "pénzéhséggel" általánosítani,mert torz a kép.
Írtam,hogy ajánlanak oldalukon más orvosokat is.Nem azt kifogásoltam miért nem növekszik az ottani orvoslista, szóval félreértett és hiába írt gúnyosan a gyógyszerindikációról.(Hangnemével amúgy nem sértett meg,látom másokkal is így tárgyal itt.Nagyon nehéz önnek és indulatokat vált ki magából,ha más nem úgy vélekedik ahogy ön.Sejtem még fog reagálni, hogy öné legyen az utolsó szó - Egészségére!) (MOERÁLVA) Persze joguk van hirdetni a magánrendelést - ezzel nincs semmi probléma.Viszont mások rendelését lealázni,orvosok rossz hírét kelteni nincs joguk.Azok nagyon csúnyák, amikor XY az említett orvos ismerete nélkül beírja, hogy bár nem ismeri az orvost ne menjünk hozzá mert az egyből szikét ragad, gyógyszerrel bombázza a testet, tudatlan, ártani fog nekünk, inkább a mi rendelőkbe gyere.Mert bizony néha ilyen megjegyzések is akadnak, ismeretlenül minősítenek egy orvost. Pedig nem minden orvos rossz gyógyító.Hiba őket egy kalap alá venni.Örülök ha állítólag mérsékletre intette társait,remélhetőleg hamarosan látható lesz az eredménye.
Bizonyára vannak orvosok akik rosszul végzik a munkájukat.Ők is csak emberek hibázhatnak,tanulhatnak rosszul,keveset.Ezt nem tagadom.Azonban valószínűleg ártó szándék nélkül választották a hivatásukat,amit nagy nehézségek ellenére évek óta végeznek.Őket nem ledorongolni, megalázni kell, ahogy ön írta a szót emelkedetten erre a stílusra "fikázni", hanem azért tenni,hogy a képzésük fejlődjön, a tudásuk nagyobb,helytállóbb legyen.A képzett orvosok több betegen segíthetnek,a megsértett orvos pedig érthetően nehezebben fogadja az önök kezdeményezését.Másrészt bizonyára olvassa a híreket, hogy jelenleg a mentőszolgálatnál is őskori a kocsik követési rendszere.Az egészségügyben mindenütt problémák vannak nemcsak pcos terén.Életmentő szívműtéteket ódáznak el hiába tiltakozik beteg-orvos.Csúnya dolog a mostani helyzetet bármely betegség kapcsán orvosok egyöntetű hibájának feltüntetni.
További vitának én sem látom semmi értelmét.Ugyanis ha a leírt sorokat nem érti értelme sincs. (MODERÁLVA)
Ez a két réteg csak együtt,összefogva juthat előre.Ugyanis lehúzzák az általánosítással a pcos lapon található önök által ajánlott magánpraxisú meg nem magánrendelésű orvosokat is, valamint esetleg jó orvosoktól riaszthatnak el olyan betegeket akiknek távolság vagy pénzhiány miatt módjukban sincs felkeresni a pcos magánrendelést. Ha ráérez erre az útra több elégedett beteg,orvos lesz és Ön is kevesebbet fog idegeskedni.A nyilvánosságot pedig önként maga válallta, ha a nevét adja bizonyos dolgokhoz az ön dolga, nyilván vállalja a következményeit is, mondjuk, hogy van aki máshogy látja a dolgokat,mint ön.Az igazság mindig a személy és a környezete véleménye között van.Viszont nyilvánosan lealázni orvosokat fórumon, akár névszerint is, gyakran ismeretlenül, esetleg csakúgy idegenek szóbeszédei alapján, olyanokat akik felelni sem tudnak az tisztességtelen.Elek doktor csodálom, hogy válaszol.Jó egészséget, sok sikert!Én nem adok gúnynevet, ahogy azt maga teszi másokkal.