Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jelentem ÉLEK még!
Nos a fekvést nem igen tudom mindig betartani, de iparkodom... Tegnap például anyumat kellett orvoshoz vinnem, mert óriási volt a vérnyomása és fulladozott...Na ez van...
Holnap megyek vissza a dokihoz, szurkoljatok, hogy minden rendben legyen!!!!
és egy másik hir, tesóm szülinapi ajándéka részemre,részünkre, egy London-i oda-vissza repülőjegy 3 személyre...Junius 18.-án megyünk a fiukkal, sajnos párom nem tud jönni, nincs szabadsága... ...Drukkoljatok, hogy szabad utat adjon a doki, jöjjek helyre addig!!!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Sziasztok!

Ne haragudjatok, amiért ily sokáig nem jelentkeztem. Még nem állt be a rend nálunk. Persze azért zajlik az élet.
Bencuska jó gyerek. Ideje nagy részét ébren tölti. Éjszaka csak 2 alkalommal ébred fel, aminek nagyon örülök, mert én is tudok aludni. Már el van kapatva. Ha jön valamelyik családtag, rögtön dajkálják, és automatikusan elvárná ezt akkor is, ha ketten vagyunk. Így hát elég keservesen sír hétközben, mert nem tehetem meg, hogy egész nap hurcoljam a fenekét. Hétfőn voltunk tanácsadáson, már 4 kg 60 dkg, és csak szopizik.
Nekem egyre-másra jönnek elő mindenféle kényelmetlen dolgok. Múlt péneteken este csalánkiütések keletkeztek rajtam, szerte a testemen. Ezek aztán a következő napokban csak fokozódtak. E mellé még gyomorsav túltengés is társult, úgyhogy nem voltam a helyzet magaslatán. Mostanra elmúlt minden. Csak a savam miatt oda kell figyelnem, mit eszem és iszom.
Gyerkőcök el vannak. Ma megint itthon, mert Attila céges napra ment, és korán lett volna elvinni őket oviba. Amúgy Dani táppénzen van, mert tegnapelőtt este elesett az udvaron, és fájlalta a vállát. Aztán tegnap anyum elvitte a sebészetre, ahol is kimutatták, hogy zöldgallytörése van, aminek kb 3 hét a gyógyulási ideje. Most be van kötözve. 1 hét múlva leveszik neki, és kendőt kap helyette, amiből néha már ki lehet venni a kezét. Most a héten Gergő még jár oviba, mert ők búcsúztatják szombaton a nagycsoportosokat, de aztán marad ő is velünk. Ha Daninak végleg levesznek mindent a válláról, akkor meg eldöntön, hogy mennek-e oviba, vagy sem. Nincsenek útban nekem, félre ne értsetek, de nem tudom, hogy fogom bírni 3 gyerkőccel végig a nyarat. Ez nem nyafogás volt.

Most ennyit írtam, képeket is teszek majd a napokban, de még kellene frisseket csinálnom a lurkókról.

Szép napot!

Legyetek jók!

Brigi

Kép
Kép
Kép
britta

Sziasztok, szép napot mindenkinek!!

rég voltam, próbálok pótolni :roll: :oops:

Másik Ági üdv nálunk!!!!
Aranyosak a gyerekeid.
Nagy mázlitok lenne ha egyből sikerülne a kistesó, de persze van ilyen. Hajrá!!!

Brigi, hihetetlen h Bence már elmúlt egy hónapos.....
Besürüsödött az életed, de talán hamarosan beáll egy jó kis napirend.
Addig sok türelmet és erőt Neked!!!!!!várom a képeket én is!!!!

Márti, kívánom legyen minden rendben holnap és lehessen egy szép nyaratok!!!

Panny mindíg ámulok h milyen szépek tudnak lenni a fiúk.

Olika meg most született.....rohan az idő...

Ditta, akkor most végre otthon!!!!!
A kalács kívánatos volt elindította a nyálelválasztást párunknál.

Pihenj sokat, élvezzétek a vakációt!
Csini vagy a képen, aranyos a pocid.
Talán a héten nekem is sikerül a fotó és megmutatom a pocimat.

Csajok pénteken genetikai az I.Nöi Klinikán.
Izgulok, remélem ott is rendben találnak mindent.Persze kocsi még nincs, és apláne az h még a BKV sztrájk miatt majdnem nem tudtunk menni.
Időpontot szerezni nagyon nehéz volt, kb 4 hete bejelentkeztem. Persze nem veszik fel a telcsit Kb 2 nap alatt értem el őket.
:twisted:
Majdnem elfelejtem írni :oops: Érzem h mozog a kis drágám.Nagyon aranyos és lenyűgöző érzés.!!!!!!!!!

Most sütök fini pogit, mert ebben a melegben jobban megy az ilyen kézzel fogható kaja.
agica1027

Ági(régi)!

Klassz hogy mocorog a babád!!! :wink:

Ági(új)!

Hát igen...mi is elég hazafias érzelmű család vagyunk :wink:És ez nálunk családi vonás,öröklődés anyutól :lol: :wink: Nálunk általában én vagyok ott anyuval mindenféle helyen ahol ott kell lenni(gondolom érted :wink: )

Ditta!

Hát most lehet medencézni az bizti :wink: Elég durva meleg van :wink: De azért te csak óvatosan....

Brigi!

Jó hogy jöttél :wink:

Nem akarod Bencust kenguruba vagy hordozókendőbe magadra kötni??Úgy nem kell hagyni sírni...én is ezt teszem ha nagyon nincs el egyedül és épp dolgom van.Amúgy a járókában a játékokat nézegetve már 20-30 percet is levan egyedül.
Én sajna nem tudom hagyni őt sírni :wink: :wink:
Megértelek a nyár mistt...nekem jún.15-től egész szeptemberig itthon lesznek a fiúk mert az összevont oviba nem viszem Márkot,Krizsi meg csak ősszelkezdi az ovit...szal egy kicsit én is félek :shock: Márkot beirattam 3 táborba is(lovas,angol,kézműves)legalább napközben jól ellesz ott.Meg augusztusban megyünk a Balcsira is :wink:
Kiratás nektek :wink: Lassan már lesz nektek is napirend és könnyebb lesz!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny!

Hogy csináltad, hogy felvették a kisebbet oviba? Itt nálunk szinte csak az 5 éveseket veszik fel, mert őket már kötelező. Velük szinte be is telnek az ovik. Nagyon kevés ovi van itt Érden. A ligeti, kertes házas részén ahol lakunk pedig olyan sok gyerek születik, hogy szinte esélytelen az utcánba lévő intézméánybe bejuttatni. Hallottam róla, hogy fellebezéssel nagyobb esély van. Nálatok is fennáll ez a probléma?
Még jó, hogy olyan időket élünk, mikor összevonják, bezárják az ovikat, isiket. :evil: Ja kérem, a magánovikban biztos nincs ilyen gond!

Ági!
Igen remélem, hogy újra lesz ilyen mázlink.Bár így kevesebb lenne a sex. Á, amúgy nem vagyunk egy ágyrajárós típusok. Egy összebújást többre értékelünk, főleg ilyen melegben és nem olyan fárasztó sem! :lol:
Bizony jó érzés mikor már mocorog! :D Mikor mész legközelebb uh-ra? Nekem a dokim mikor 16 hetes voltam 80%-os eséllyel megtippelte, hogy fiú. Igaza lett. :wink:

Én még nem állítottam fel a pancsit. Hétvégén úgyis elutazunk, legfeljebb utána ha megmarad a jó idő. Viszont a homokozó amit idén csináltunk nagyon jó helyre került. Teljesen beárnyékolja a cseresznyefa. :)

Kép
jpne

Panni!

Nekem nincs sem kendőm, sem kengurum. Igyekszem megnyugtatni, de ha seemire sem hagyja abba, akkor hagyom. A hangos zörejek megnyugtatják. Pl: porszívó, mosogatógép. De ezek sem mehetnek mindig.

Még nem tudom, hogy a fiúk mennek-e oviba nyáron. Nálunk is összevont csoport lesz.

Adj nekem tippet légyszi: mit cináljak Bencével, h nem akar elaludni napközben, pedig fáradt?

Brigi

Kép
Kép
Kép
britta

Brigi!

Autós hordozót Olika nagyon szereti Ha végképp nem akar a teraszon a babakocsiban elaludni,vagy nyűglődik akkor abba szoktam elringatni.Volt olyan hogy éjjel is abban aludt mert sehogy nem akart vagy bírt az ágbyan elaludni.Azt mondta a doki hogy simán alhat benne néha,egyátalán nem tesz rosszat a gerincnek(azért kedvelik mert magzatpóz :wink: )

A hordozókendő amúgy erre is jó...elalszik benne hamar és le lehet rakni..

Amúgy nekünk is eleinte a porszívó meg a szagelszívó nagyon bejött mint altató zaj :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Ági(új)!

Egy kis "csalással"került be Krizsi az oviba...Vittem kamu munkáltatóit hogy bevegyék...Amúgy ez itt sajna bevett szokás ezért sincs lelkiismeret furdalásom mert sokan ezt csinálják...De amúgy a 3 gyerekesek gyerekeit délig amúgyis felveszik nálunk,de az nekem nem lenne jó mert elég messze lakunk az ovitól és szinte mire hazaérünk Olikával már mehettünk volna vissza....Amúgy mi is egy kertvárosi új parcellázású helyen lakunk ahol iszonyat sok gyerek van mert mind újépítésű szocpolos :wink: házak vannak,szal a mi körzeti ovink meg iszonyat kicsi...Oda nem is próbáltam...A városközponthoz közel egy park közvetlen közelében van egy ovi ahol 12 csoprt is van(6 sima,6 vegyes)szal Márk is oda jár és Krizsi is oda ment...Amúgy anno én is kis becsületes voltam és Márk így 4,5 évesen kerül a kiscsoportba csak,mert addig nem vették fel ,pedig melette ott volt Krizsi mint kicsi baba és akkor jártam az Egyetemre is :shock: Fellebeztem akkor de sajna helyhiány miatt elutasították...Szal azóta már okosabb vagyok :wink: a többi jártas anyuka kiokosított.Sajna rákényszerítik az anyukákat a csalásra...

Ja a magánovi meg tőlünk 80 méterre(!!!) van ahol 70.000ft egy hónap.....no comment!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni!

Köszi a tippet, ki fogom próbálni.

Kép
Kép
Kép
britta

Brigi!

Nyűgösségre jó a homeos Chamomilla 5ch egy db golyócska a nyelv alá téve.Nekünk már többször nagyon bevált...Egyből elaludt tőle.És teljesen ártalmatlan,természetes szer.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Ági(új), Panni!

Nálunk nincs gond az oviba íratással. Amint betölti a 3 évet, mehet is. Egyelőre, amíg gyesen vagyok, egész nap ott lehetnek. Ez csak akkor változik, ha főállású anyává válok 3 év múlva.

Kép
Kép
Kép
britta

Panny!

Szerintem egy cseppet se legyen lelkiismeretfurdalásod! Ha magasabb szinten csalnak, nekünk miért ne lehetne? :wink:
Na, komolyan! Én tudnék vinni legális munkáltatóit is, de úgy hallom azzal együtt ebrudalják ki az anyákat gyerekestül!
Ha tényleg megfogan a harmadik, még örülnék is ha csúsznánk egy ovis évet, nehogy azt higgye Petikém, hogy jött az új baba, Neki emiatt mennie kell. persze lehet, hogy ez hülyeség.

A homi bogyikat én is meleg szívvel ajánlom. Nálunk attól múlt el az ekcéma a kicsin. Én is fogzáskor használom és mikor betegek. Nekünk a gyerekorvosunk egyben homeopata orvos is, így aki kéri, annak azzal gyógyít. Ő is jobban szereti ezt adni.

Brigi!
Akkor Ti nagyon szerencsés helyzetben vagytok! Nálunk a játszón is szinte minden anyuka között ez a téma. Voltak akik már össze is vesztek, hogy a másikét miért, az övét miért nem vették fel. Állandó harc, protekció keresés van! Iszonyat!

Kép
jpne

Ági(uj)

Nekem most januárban lett Petra 3.Tavaly ápr.-ban épp lakáskeresésben voltunk,tudtuk hogy ezen a környéken fogunk lakást venni.beirattam ide.JAnuári kezdéssel.Egyből felvették..
MOst meg hallom,hogy nem vették fel igy a gyerekeket,sőt akinek az anyuja otthon van kisebb teóval,azt abszolut nem veszik fel(fellebbezéssel sem)
Ez van,ilyen világban élünk!!! :evil:

Britta

ÚÚÚÚÚÚÚÚ,tanultam anno erről a zöldgallytörésről,igaz hogy hamar összeforr,de szegényke.NAgyon fájhat neki!!Jobbulást innen a távolbol!!!
Picurkáról képet kapunk??

PAnny
IStenem most született Olika,és ilyen hatalmas!!!!!!!!!! :o

Márti

Irtad hogy kaptatok repűlőutat Londonba oda-vissza.CSak repülni fogtok,vagy maradtok is egy darabig?? :lol:

Ági(régi)
Nagyon drukkolok,de persze minden rendben lesz!!!!!!!!!!
Istenem de édes lehet ez a mocorgás a pocakodban!! :oops: :D

Évi??????
Gona???
Vendég

Rik:
maradunk 12 napot. A tesómnál leszünk, vár a reptéren.

Képzeljétek, beszéltem a tesómmal ma és vett jegyet a fiuknak a Thomas land-ba, Angliába. Ott lesz nagy szájtátás. Megláthatják a mesehősöket,mert köztudott, hogy onnan indul az egész mese...Hát egy hónapig nem fog beállni a szájuk a fiuknak...Hu, még 3 hét és ott leszünk, ha minden igaz...A fiuk már minden nap kérdik, hogy mikor megyünk ??? :lol:

Britta:
hu ha, nő Bencus mint a gomba! :lol:
Daninak jobbulást a vállának! Szegényke! :cry:

Panny:
de édi a kép az avatarodon :lol: , az összes pasi pancsol :lol:

Ági(régi)
De jó, hogy már érzed a mocorgását, én is nagyon várom már :)

Ditta:
csini kismami vagy! :wink:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Márti

jaj,rémlik már!! :lol: Mármint hogy a tesód ott lakik. :shock:
Irigy-irigy vagyok!! :oops: :D
Vendég

Jó reggelt Csajok!

Hogy vagytok ebben a nagy melegben?
Mi nehezen viseljük el. Bencus meg pláne. Képeket még nem csináltam, de fogok. Daninak fáj a válla, ráadásul tegnap megint bohóckodott és megütötte. Nehéz hetek állnak előttünk.
Majd még jövök ma, ha írtok, de most megyek takarítani.

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
britta

Brigi!

Nálunk is az a módi hogy a főállású anyák gyerekei csak délig maradhatnak az oviban...de viszont a gyesen lévő anyák gyerekei is!!!Nálatok meg tök jó, hogy a gyeses anyukák gyerekei is egész nap maradhatnak.

Márti!

De jó lesz nektek!!

Én másfél évet éltem Londonban baby-sintérként :wink: :wink: :lol: :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Hát jelentem, nálunk egyáltalán nincs meleg!! Ha hiszitek, ha nem! tegnap este jött egy lehűlés, ami azóta is tart, és olyan nagy szél van, hogy regel Atira sapit adtam, amikor mentünk az oviba. Sőt a muskátlikat le kellett szedni az ablakból, mert felborogatta a szél! Szóval ma sem lesz pancsolás! :evil:

Brigi!
Szerencsére nálunk is ilyen az ovi, mármint hogy 3 éves kortól mehetnek a gyerekek. Nincs protekció, meg verekedés a helyekért. Viszont az igaz, hogy ha majd nekünk a kicsi 3 éves lesz, onnantól kezdve már csak délig lehet oviban, ha mi főállásúak leszünk. Mert nekem is ez tervem, hogy maradok itthon.
Ja, és ha a fiaid együtt lennének az oviban a nyáron, szerintem nyugodtan add be őket oviba! E miatt ne legyen lelkiismert-furdalásod!
Sajnálom a törést, jobbulást neki!!

Márti!
Itt is irígy a London meg a Thomas miatt! :) 12 nap? Az jó hosszú! Képekkel gyere!!

Mennem kéne vasalni, de annyira nincs kedvem.......... :?

D.

Kép

Kép
ditta76

Hali!

Nálunk sincs "gatyarohasztó" hőség. Fúj a szél. Nem sokat voltam kint. Csak reggel, amíg átmentem a boltba. És amíg teregettem.

Bence ma aránylag nyugodtabb, de nem sokkal. Most talán alszik, mert nem hallom a hangját.

Dani el van, mint a befőtt. Jól kihasználja, hogy "hadirokkant".

Ebédeltünk egy keveset, aztán most fel akarok mosni. Rendet kellene kicsit csinálni, mert holnap jön a polgármester, meg egy másik emberke az önkormányzattól, és a védőnő. Nem szeretnék égni. Igaz, általában rendet tartok, csak most nem az igazi.
Na mindegy.

Oviról még nem döntöttem. Ráérek, hisz Dani még több, mint 2 hétig itthon lesz mindenképp.

Kép
Kép
Kép
britta

sziasztok!

Jelentem, még élek!
Sajnos bedöglött a net, emiatt pár napig nem tudtam jelentkezni, plusz itthon is felsűrűsödtek egy kicsit a dolgok!

Most sajnos csak futtában olvastam vissza, ígérem, hamarosan jövök bővebben.
Velünk minden oké, ma végre betöltöttük a 33. hetet is!
Ennek örömére megmutatom a pocakomat:
Kép

Vigyázzatok magatokra!
Pusszantás mindenkinek!
Vendég

Mária!

Csini pocak!!! :wink:

Brigi!

Miért megy a polgármester hozzátok??
Hozzánk a helyi képviselő jött múlt héten és hozta az új Gödöllői polgárnak(Olikának :wink: )a díszoklevelet és 20 rugót köszöntés gyanánt.Itt ez a szokás,minden újszülött ezt kapja :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni!

Hozzánk is pénzt hoznak. :lol:

Kép
Kép
Kép
britta

Sziasztok!

Panny, Britta!
Nem semmi szokás!! Hát így elviselnék én is még 5 polgármestert is! :lol: Hát nálunk nincs ilyesmi.... :?

Mária!
Már termetes a pocakod! Még egy kis időt kéne kihúzni, ugye?? Már nem lenne olyan nagy baj..........ha esetleg korábban jönne!

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Mizuj Csajok? Hogy bírjátok ezt a meleget? Mit csináltok? Főztök talán?

Bencus tegnap meg ma kicsit nyugodtabb, mint előző nap. Dani pedig rettenetesen unja magát itthon. Alig várja, hogy hazaérkezzen Gergő.

Még nem álltam neki a főzésnek, mert itt voltak a polgármesterék, meghozták a 25e ft szletési támogatást. Nálunk ez a szokás. Most épp jókor jött, hisz még az anyasági és a gyes sehol sincs.

Szép napot!

Kép
Kép
Kép
britta

Lányok, azt hiszem rossz helyen lakom én is!
Itt senki sem ad semmit!

Halottatok róla, hogy a GYES-t 2 évre akarják csökkenteni? Azzal az indokkal, hogy még senki sem vizsgálta, tényleg jó-e a gyereknek, hogy az ANYJÁVAL! van 3 évig. :twisted: :twisted: :twisted:
Rohadékok!

Kép
jpne

Sziasztok!

Tegnap voltunk dokinál, de este már annyira fáradt voltam, hogy nem tudtam jönni...Még feküdnöm kell 2 hetet és akkor már 'felold' az ágynyugalom alól.Viszont a másik gond nálam is a lepény rossz helyen tapad, mészájon, de reméli a doki, hogy ahogy nő a méh, a lepény is arrábbkúszik...

Eredmények:
CRL: 67,2mm
BPD:23,3mm
FL:9,6mm
Nyakiredő:1,7mm
Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti

Sziasaztok Csajok!!

Jelentem itt gatyarohasztóan nagyon meleg van.És dolgoztam is ráadásul. :twisted: VAlami fejfedő után kell néznem,mert kész vagyok...Aludtam is d.u. egy órát! :x

Mária

Klassz pocid van már!!!! :D

Márti

a méhszájról ált el szokott" vádorolni" a placenta!!Több ismerősöm is volt igy ilyen idósen,és elmászott onnan. :roll:
Édes picid van a pocakban!!!Irigykedem is!! :oops:

Ditta

holnap csinálom a sütikédet!!!!MAjd irom milyen lett!! :wink:

PAnny,Britta

én se jó helyen lakom.Itt sincs ilyen...nagyváros....

Én is hallottam,hogy 3 évről- 2 évre akarják csökkenteni a gyest....
EZ a főállásuakra nem vonatkozik,igaz??

Mi jól vagyunk,Réka tegnap oszt.kirámduláson volt.NAgyon jól érezte magát!!(GYőr,PAnnonhalma)
Vendég

Rik,Ditta,Ági(új)!

Nálunk a Polgi nagyon jó fej(jobbos :wink: ),nagyon sok mindenben támogatja a többgyerekes,gyerekes családokat.Üdülési támogatás,fűtési támogatás,ovodai étkezésért nem kell fizetni,ingyen tankönyv stb...Tényleg egy szavunk sem lehet mert rendes.Egyébként Gödöllő az egyike azoknak a kevéske városoknak Magyarországon ahol a legtöbb kisbaba születik és nő a népesség :lol: Szal nálunk nem az ovibezárások miatt van helyhiány az ovikban,mert nem zártak be egyet sem,sőt nyitottak is újat.Sok a gyerek,de ez jó!!! :lol:

Ági(új)!

Persze az mondja hogy nem jó az anyával 3 évig a gyreknek akinek nincs...valami "okos"a minisztériumban biztos :evil: :x :evil: :x
Egy agyrém....az az igazság hogy nem hogy 3 évig,de van olyan gyerkőc akinek még tovább is az anyja mellett lenne a helye...Mi lehet jobb egy anya helyet???Ezek hülyék :x :evil: :x
Pl.a Márk csak 4,5 évesen ment oviba az említett okok miatt és nem sínylette meg,nagyon jól érezte magát velem :wink:
Amúgy már rég agonizálnak ezen...kivi vok végül tényleg mikor változtatnak,remélem soká.

Iszonyat meleg van :shock: :?
Egyedül vok ma a 3 gyerekkel8anyám kirándul,férjem melózik)...remélem estére nem a Gyurcsány által megszüntetett Hárs hegyen kötök ki :lol: (a volt bolondok háza :lol: )

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni!

Nem irigyellek. Nekem is iszonyú nehéz volt szerdán. Ebbe még bele kell jönni. Bencus ma délelőtt is nyűgös volt. Ellenben délután már sokat aludt. Most nem rég kelt fel, és eszik.
Gergő és Dani mesét néznek. Nagy hőség van még mindig. Nincs kedvem semmihez. Pedig lenne dolgom. Inkább elnapolom.

GYES! Én is kivi leszek, mi sül ki ebből? Remélem, nem szívatnak meg bennünket.

Kép
Kép
Kép
britta

Sziasztok!

Asszem kicsit lemaradtam itt a fejleményekről...

Érdekes lesz, ha csak két évig lesz gyes, és három évestől lesz főállású anya? Akkor közte egy év lyukas? Gondolom valahogy majd áthidalják... Mellesleg nem az anyák akarnak annyira otthon maradni, a magyar állam találta ki a gyest, hogy kivonjanak egy csomó embert a munkaerőpiacról, hogy ne legyen annyi munkanélküli... És a gyerekek közti 2-3 év korkülönbség sem véletlen, ezzel is az állam machinál... gondoljátok csak végig... :(
Most meg gondolom a nyugathoz kell felhozni magunkat! Én úgy tudom, nyugaton nincs ilyen, hogy az anyák évekig otthon maradnak a gyerkőcökkel... mennek szépen vissza dolgozni... nem is annyira szoptatnak stb. Szerintem jó a gyereknek otthon a családdal, és most mondta a védőnő, hogy eltörölték a kötelező nagycsoportot, mert rájöttek, hogy nem az oviban tanulja meg a gyerek a viselkedést, hanem otthon a családban... (miért nem kérdeztek meg engem???? :lol: ) Persze lehet, hogy ennek is állami oka van (például nincs hely az ovikban)

Hát csajok, szuper ez hogy nektek fizetnek a gyerekért. Nálunk az utat is mi csináltatjuk saját pénzből, a játszótereket is mi építjük, és ha azt akarjuk hogy az oviban legyen mivel rajzolniuk, még arra is mi adunk pénzt. :(

Most nem írok külön mindenkinek, nálunk szerencsére minden oké, csak kicsit sok a program, de jól bírom - eddig még... :wink:

Üdv, Nyáriorgona

Nagyfiam 6 éves
Nagylányom 3 és fél éves
És a legkisebb is megszületett!
nyáriorgona

Nanó!

Kösz a tanácsot :wink: plána örülök hogy egy szakértőtől :wink:
Megpróbálom végigcsinálni vele következetesen...

Tök jót grilleztünk :wink: Olika pont aludt,a nagyok kinnt játszottak...tök idilli volt a hangulat :wink:

Jó éjt :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

bocs csajok,ezt nem ide akartam írni :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

panny

a hosszú napod után elnézzük Neked a tévedést! :lol: :lol: 8)
Mit csináltatok ,otthon voltatok?

Gona

de jó hogy jöttél!! 8) :D :P
Örülök,hogy jól vagy!!
Igazad van ebben a gyes témában!(Pannynak is)
A F betüs párt már hangoztatja,ha hatalomra kerül visszaadja,ha eltörlik is! :wink:

EGy képet dobok,tegnapi játszóterezésről Kép

ÉS ma van a házassági évfordulónk! (12.)
Vendég

Rik!!

Isten éltessen benneteket!
Kép

Mi augusztusban leszünk 11 évesek!!

Ui: Majd holnap jövök bővebben, hétvége jól telt, hozok képeket is, de most hulla vagyok...és még most kezdjük a hajmosást, meg az esti cécót! Csak először összeszedem őket az udvarról!

Jó éjt mindenkinek!

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!!!!

Dita ugye szabad enni az AFP előtt? :roll: Olyan régen volt már nekem...

Márti, szép nagy pocid van már!!

Panny, Brigi csak lesek hogy miket kaptok. :shock:
Nálunk semmi, de szó szerint. A három gyerekesek 50% os kajakedvezményét is csak nagy nehezen adták meg akiknek járt...
Itt ami járna sem biztos - pedig csak hozzáállás kérdése és nem a sajátját adná...de ez van sajnos.

Brigi szegény Dani jól kezdi a nyarat.Állítólag nagyon fáj ez a törés is.
Bence szépen nődögél majd talán kialakul a napja- csak bírd még erővel!!
Sok furfangot be kell vetni náluk, én is tanulok tőletek -Panni is-és raktározom az infókat. Hiszen annyi jó dolog van azóta a

mikor én szültem.Persze sok felesleges is, de okosan kell szekektálni. :wink:

Rik, boldog házassági élvfordulót!!!
Csak így tovább! :wink:

Gyes oké, aki tud, akar menjen persze dolgozni.
De nincsenek bölcsödék!!!!ovik tele. gyessel spórolták meg a bölcsiket.Pl. nálunk ovi is csak egy van .
Közeli -35km-városokban bölcsi, ahol hely nincs.íratják be a bébiket h 2 éves korában bejusson- de nem jut!!! :twisted:
Nagyik ha vannak dolgoznak még dédik vagy tényleg nagyon öregek már szegénykék, vagy nagyon messze került a család egymástól- helyileg -és így is megoldhatatlan.
Magánovi,-bölcsi sajnos méregdrága, akkor marad anyuka a gyerekkel és legalább ő van vele.

Voltunk Pesten genetikai rendelésen.
11.-én lesz amniocentézis, utána 3 napot feküdni kell-eredemény 1 hónap múlva!!!! :twisted:
Persze eredményért is menni kell majd.

Autó még nincs, talán már a héten.NAGYON hiányzik már!!!!

Ma megint meleg lesz, csak pihegünk.Gondolom a picurkák is kínlódnak tőle.
agica1027

Sziasztok!

Ágica!
Én nem ettem az AFP-s vérvétel előtt, mert mást is néztek a vérből, és azt mondta a védőnő, hogy éhgyomorra menjek. Ezzel még nem is volt gond, de majd attól a hülye terheléses cukortól nagyon félek! :evil: Hihetetlen, hogy itt, ezen a környéken ezt a cukros löttyöt kell inni, Heves megyében már elég a zsömle-tej páros. Hát mennyivel humánusabb!
Szorítok, hogy minden rendben legyen 11-én!! Pénteken engem is hívott a védőnő, hogy okés az AFP-s vérvétel eredménye! :D

Pénteken délután elmentünk a gyerkőcökkel a közeli strandra, nagyon jót pancsoltak a gyerekmedencében. Én csak zuhanyoztam, meg olvasgattam a pléden.
Szombat-vasárnap ismét a poancsolás jegyében telt, de már itthon.

Pár kép:
Kép
Kép
Kép
Kép

Vasárnap búcsúban is jártunk:
Kép

Panny!
Itt törtem az agyam, ki az a nanó........... :lol: :lol:
De aztán láttam a hsz.-od!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Ditta köszi, nekem asszem csak Afp van, nődoki adta a beutalót.
Gratula a jó Afp-hez!!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszi a drukkot az amnióhoz, hát parázok miatta eléggé.

Nálunk csinál a házidoki terhelésest.Leveszi először, azután mondja menjen haza, egyen egy zsemlét egy szelet párizsival meg egy pohár tej és ekkor meg ekkor kopogjon be és a másik felét is leveszi.Nekem még nem volt, de amikor vették sokmindenhez az enyémet, egy másik csajnak ezt csinálták.Akkor gondoltam h majd én is ide megyek .
Tök jók a képek, aranyosak a gyerekek.
Mi is felállítottuk a medencét szombaton. Ma jönnek a suliból és gondolom mennek egyet úszni a "kicsikéim" .

Lassan kész az ebéd, utána jó lenne pihenni egyet, mert nagyon meleg lett ma is nálunk!

Panni én is néztem ám ki az a nanó!

:shock:

Szép napot!
agica1027

Itt vok :wink: nem tűntem el csak annyi dolgom lenne a kertben...
Tegnap pl.egész d.e. a konyhakertemet gazoltam...észre se vettem hogy közben süt a nap,mert fújt a szél...naaaaa estére érzem én hogy mintha fájna a derekamnál a bőr...megnézte apa,hát rákvörösre égett a hátam-derekam ahol kilógott a rövidgatyóból :shock: :wink: Jó hülye vok,mi??!! :lol:

Nanó egyébként a márciusi topicból az egyik anyuka anjya(tehát nagyi :wink: )amúgy gyógypedagógus és tapasztalt...a szobatisztaság kérdésében kértem tőle tanácsot mert én már nagyon el vok keseredve Krizsi miatt.Felvették az oviba egész napra, de még a végén nem mehet mert nem lesz szobatiszta... :shock: :shock:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Ditta!

Jók a képek :wink:

Amúgy a közeli strand Zsóry fürdő?Ott voltatok?

Krizsi 4 hós volt amikor már vittük őt is oda nyaralni :wink:

Idén Balcsi lesz augusztusban(Gödöllő nyaralójába magyünk,5-en,napi 5x étkezéssel össz-vissz 20.000ft-ért mert támogatja Gödöllő a gyerekes családokat ezzel is-sztem szuper!! :wink: ))
Aztán még októberbe megyünk Alsópáhokra a Baba-barát Hotelbe 5 napra.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny!
Nem a Zsóry volt, hanem Bogács! Ez is itt van a közelben, és jobban szeretjük, mint a Zsóryt! Jaj, de jó lesz nektek! 20.000???? az semmi! és 5x kaja! Jó, hogy kihasználjátok! De gondolom, hogy amit majd itt megspóroltok, a másik hely elviszi........ :wink: Mert az nem éppen az olcsóságáról híres!
Hát vigyázni kell ezzel a leégéssel! Nekem vasárnap csak a dekoltázsomat érte a nap, de ott egy V alakban tiszta vörös lettem!

D.

Kép

Kép
ditta76

Alsópáhokra üdülési csekkel megyünk :wink: Annyi lóvét azért mi se adnánk ki kp-ban,de így megéri,a gyerkőcök nagyon imádják ott.Minden évben megyünk.

Bogácson voltunk először együtt apával nyaralni még 7 éve csak ketten :oops: Sztem is jó hely,sőt azóta bizti még jobb lett.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Na mi van...mi ez a pangás???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Akkor szórakoztatom magam képekkel... :lol:
Kép
Egyeske és hármaska együtt :wink:
Kép
Kép
Olika röhög :wink:
Kép
Márk fiam az óvodai szereplésen szőlősgazda :wink:
Kép
Krizsike beült az ovisok közé :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Zabáljuk meg Olikát! :lol:
Annyira édes! Kezd hasonlítani a "családra" (még nem tudom kire, de most már olyan kis "dögönyöznivaló"! Istenem, hogy telik az idő! Emlékszem mikor írtad, hogy megfogant... :)

Üdv, Nyáriorgona

Nagyfiam 6 éves
Nagylányom 3 és fél éves
És a legkisebb is megszületett!
nyáriorgona

Gona!

Tényleg úgy rohan az idő....te is már lassan a félidőnél jársz :shock: :wink:

Amúgy mi úgy látjuk Olika nagyon hasonlít Márkra :wink: Mindketten az apjukra meg az ő famíliájára hasonlítanak,Krizsike meg rám ,meg az én apámra :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny mekkora már Olika :shock: nagyon sokat nöt.
bocsi mindenkitöl hogy egy kicsit nem voltam csak nem volt netem nagyon :oops: meg délutáni szunyákat veszek mostanába amit nem szoktam.
Dita mit teszel a medencébe hogy ennyire tiszta marad?klort meg algaölött?

Kép
e.andrea

Fúúú Andi!

Lassan minden napos vagy!
Izgulhatunk érted!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Andi

hogy érzed magadat??
Jóslófájásaid vannak??
Izgulok érted!! :wink:

Panny

basszus hova növeszted Olikát??? :shock:
Nagyon sokat nőtt!!És micsoda kis érdeklődő!! :D Édes nagyon!!
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem jöttem a napokban. Mostanában nem sok időm van a gépnél üldögélni. Azt hiszem, kissé ki vagyok merülve. Sajna, nem igazán van segítségem. Remélhetőleg, júni végén jön az unokahúgom, és akkor könnyebb lesz egy kicsit.
Bencusnak szörnyű napjai vannak. Ez az idő teljesen kikészíti. Alig alszik valamit nappal, és mára virradóra még éjjel is szinte végig fent volt. Már alig látok, de azért jöttem jelentkezni.
Daninak levették a kötést, igaz, még fájlalja néha a vállát.
Oviban megvolt az évzáró, így már Gergő is itthon van. Úgy néz ki, pár napra elviszik őket anyósomék, akkor pedig pihizek ezerrel.

Csajok!

Nagyon szupik a képek. Édesek a gyerkőcök. Én is csináltam friss képeket, de még le kell kicsinyítenem.

Szép és esőmentes napot nektek!

Kép
Kép
Kép
britta

Kép

Kép
Kép
Kép
britta

Kép

Kép