Új privát üzeneted érkezett!

Jaja!

Kép
zölddisznó

Sinaszi: nekem mind a háromnál hüvelyin nézték meglegalábbis a 12. héten, mondván akkor még azzal a legjobb, mármint hogy jobban nagyít. Most is erre készítettek. Bár a múlt héten hasival néztük meg a dokinál, mikor meviszgált, de csak azért azzal, mert nála nem volt hüvelyi.
És én kb. 50 kg alatt vagyok :) Szóval nem hiszem, hogy a súlyhoz köze van, talán a pocakmérethez...

Én sem tudom, mi az a babymoon... :oops: De biztos le vagyok maradva...már a második bébinél sem vettem egy újságot sem, mert az agyamra ment a sok kismamás ötlet... :)
Na megyek aludni, jót diavetítőztünk a Csajokkal :D
Jóccakát!
Vendég

Babymoon? Na én is paszolom a kérdést..:)
Anyám, hogy menniy teszt! kombinált, meg ilyen és olyan! :shock: Annával nem is volt ilyen problémám, hogy hová menjek, mit csináltassak, pedig másfél éve szültem...

Uh: Nekem először a 12. hetinél néztek hasival. Úgy örültem neki, elkönyveltem, hogy mi aztán már IGAZÁN terhesek vagyunk, mert csak azoknak csinálnak ilyet :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Én ezt a babymoont találtam:))))) Hát, én sajnos erről most kénytelen vagyok lemondani... ez van...
http://www.baby-moon.eu/caribbean.html
Vendég

Hát azért ez sem hangzik rosszul... majd csak kigazdálkodom a gyedből:)))))

"Amansala Eco Chic Resorts, Tulum, Mexikó

Az egzotikus luxushotel filozófiája szerint az igazi "babymoon" nemcsak a kényeztetésről szól, hanem arról is, hogy a várandós nők szert tegyenek a gyermekváráshoz szükséges belső nyugalomra. Az Amansala speciális jógakurzusai segítenek a kismamáknak megbarátkozni testük és életmódjuk változásaival.

A szálloda alapítói visszavárják vendégeiket a babák megszületése után is, természetesen a kicsikkel együtt. Az egyhetes "edzőtáborban" kora reggeli sétával, jóga- és nyújtógyakorlatokkal, alacsony zsírtartalmú étrenddel nyújtanak segítséget az újdonsült anyáknak, hogy visszanyerjék az alakjukat. A program ára 2400 dollár, azaz 445 ezer forint."
Vendég

Sziasztok!

Jelentem ÉLEK még!
Nos a fekvést nem igen tudom mindig betartani, de iparkodom... Tegnap például anyumat kellett orvoshoz vinnem, mert óriási volt a vérnyomása és fulladozott...Na ez van...
Holnap megyek vissza a dokihoz, szurkoljatok, hogy minden rendben legyen!!!!
és egy másik hir, tesóm szülinapi ajándéka részemre,részünkre, egy London-i oda-vissza repülőjegy 3 személyre...Junius 18.-án megyünk a fiukkal, sajnos párom nem tud jönni, nincs szabadsága... ...Drukkoljatok, hogy szabad utat adjon a doki, jöjjek helyre addig!!!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Kedves Alma!

Első babámat hordom, bár már már van "3", segítettem anyumnak a 3 testvéremet felnevelni, 15 év átlag korkülönbséggel köztünk.
Várandós még igaz nem voltam, és örülök, hogy olyan segítséget kaptam a Jóistentől, hogy első próbálkozásra itt is termett a hasamban.
Kicsit felfoghatatlan még, sokszor automatikusan végzem az életem megszokott dolgait és tudatosan kell figyeljek, hogy ezt vagy azt most nem kellene talán már, vagy kicsit lassabban. Talán azért is van ez, mert egyáltalán nem érzem, sem hányinger, sem egyéb rossz közérzet illetve sok most a munkám is, így elég gyorsan eltelnek a napok. Bár már nagyon várom a 12. heti UH-t, hogy megbizonyosodjak, eddig rendben ment minden, addig meg hát marad a Jóistenbe vetett bizalom, hogy Ő vigyáz rá és formálja. :)

Betti
Kép
betti0412

Fehéralma, nem dolgozhatok (de nem is akartam visszamenni a két babával, nem kockáztatnék), sokat kell pihenni, megerőltető munkát nem csinálni. Ehhez tartom is magam, kicsit takarítok, mosok, vasalok, főzök, de délután általában mindig pihenek!
Biztosan boldogok a gyerkőcök, hogy ilyen családban élhetnek mint a tiétek! Remélem a ház probléma hamarosan megoldódik!

Csakegy, szuper ez a kép a babáról!

Harivera, gratulálok a kisfiad szerepléséhez, és szurkolok, hogy ő nyerjen!

Én is üdvözlöm az újakat, bár még én is annak számítok! Gratulálok a babákhoz!

Zölddisznó, köszi!

Sinaszi, nekem hüvelyi UH volt a 12. héten (pedig inkább a vékonyabb fajta vagyok), és a dokim azt mondta, hogy csak a 15. hét után csinál majd hasit.

Nekem alapból a doki a kombinált tesztet csináltatta, vagyis 12. heti UH és PAPP-A és a free- ß-hCG vérből, valószínű, hogy a lombik miatt.

F.márti, szurkolok, hogy minden rendben legyen és el is tudjatok majd utazni!

verzso

Köszi Verzsó :lol:
ja, még azt akarom irni, hogy én is iker vagyok, van egy fiu ikerbátyám és reménykedtünk, hátha nekünk is lesznek ikreink, de nem jött össze! De nem baj igy is jó! :wink:

Csakegy:
de aranyos a kép, integet a kis drága? :lol:

Harivera:
igazi hiresség a Balu fiad! :wink: :lol:

ÜDV MINDEN ÚJ KISMAMINAK!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Sziasztok!

Köszi a tapasztalatokat! Én is a vékony fajta vagyok - most sikerült egy kicsit híznom 48-ról 52-53-ra... :) Kb. fél év alatt...

Azt mondja meg nekem valaki, hogy érzett-e a pocakjában olyan görcsszerű fájdalmat, mintha izomgörcse lenne. Tegnap este kicsit rosszul voltam, mára pedig ismét meglátogatott a hányinger... :cry:

Aggódom! Remélem semmi baj...

Mondjatok valami biztatót!
Vendég

Sziasztok!

Tényleg nagyon sokat termeltetek! Üdv minden új kismaminak, kívánok mindenkinek boldog és gondtalan babavárást!

Sinaszi, az alhasi görcs teljesen normális, de magnéziummal lehet/érdemes enyhíteni (Magne B6, Béres Magne+B6, vagy más is jó)

Én hétfőn voltam dokinál, nagyon izgultam, de minden rendben volt. Nagyon aranyos volt a kis trombink, a hátán feküdt és égnek álltak a lábai :)
Sajnos viszont aznap este megint tapasztaltam enyhe vérzést, csakhogy ne legyen felhőtlen a boldogságom, pedig már vagy jó két hete nem volt semmi, és ma reggelre megint.
Az uh miatt nem lehetett, mert már nekem is hasit csinált. Szerintetek lehet ez stressz miatt? Egész nap nagyon ideges voltam, a vérnyomásom is magas volt (pedig inkább alacsony szokott lenni), meg a tegnap se volt a legnyugisabb, mert akkor meg a munkahelyemre kellett bemenni és nem nagyon szeretem a szitut.
Pénteken megyek a tarkóredős uh-ra a Bolgárkerékbe, meg az integrált teszt első felére. (azaz a kombinált tesztre)
Csak annyit tennék hozzá Csakegy "elemzéséhez", hogy én úgy értelmeztem, hogy a Bolgárkerékben is van "eredményhirdetés" már a 12 heti vérvétel +uh után is, csak nem olyan magas a találati biztonság (átlag 94% helyett 85%)

Vera, mennek a drukkok a is pilótának!

És mostmár engem is nagyon érdekel, mi az a BABYMOON....;)

Kép
trombibébi

Sinaszi: ha többször jelentkezne a görcs, akkor azért feküdj, pihenj minél többet. Magnéziumot szedsz? Mert az kifejezetten erre van, hogy ne görcsizz be. REmélem csak múló dolog... :(

Fmárti: szurkolok, hogy a doki is csupa jót mondjon ma. London szuper hely, de azért téged nem irigyellek, hogy egyedül utazol majd a fiúkkal... :o Merész :wink: De biztosan ők is nagyon fogják élvezni :)

Verzso: köszi, mi is reméljük, hogy azok :D

Betti: Nagyon örülök, hogy ilyen hamar teljesült a vágyatok :) és biztos vagyok benne, hogy a Jóisten vigáz rátok!
Nálunk is csak egy hónapot "csúsztak" a tervezéshez képest a gyerkőcök, így nekünk sem lehet okunk panaszra. Na meg most a Négyeske :D , igazi kis Ajándék, SzerelemGyerek :D
Ezek szerint Ti is nagyon-nagy családosok vagytok :) Biztosan nagy segítség voltál Édesanyádnak, főképp, hogy ekkora korkülönbséggel jöttetek a világra. De ez akkor is biztos szuper, főképp ha jó a kapcsolatotok egymással, mint tesók. Remélem nálunk a 2 éves időközök később mégjobban a hasznukra lesznek majd.

Babymoon nekünk is csak lehetőség marad.
Direkt nem írom azt, hogy álom, mert én elég anti-luxusista vagyok :D :D :D , pedig nem is vagyok sváb :D . Csak férjem az, de úgy tűnik ez a alatt a 10 év alatt, mióta együtt vagyunk, engem is megfertőzött. Nekem az lenne a netovább, ha el tudnánk szakadni egy kicsit Erdélybe néhány hétre. Ott voltunk nászúton és azóta is az nekünk az etalon :D
Vendég

trombi: sajna NINCS eredményhirdetés a 12. hét után... Lillával tavaly azt csináltattam meg és bizony elég csalódott voltam amikor kiderült, hogy még kb. 4 hetet kell várnom az eredményre amikor én pont azért mentem, hogy ha bármi gubanc lenne akkor még meg tudjam csináltatni a koriont... (csak akkor adják ki a 12. hetit ha nem mész el egyáltalán a 16. hetire... gondolom akkor is csak a 16. hét után). Érdemes erre rákérdezni (hátha változott valami... de nem hiszem).
Vendég

Sinaszi: magnézium, ha meg nagyon görcsölsz akkor ugye fekvés és no-spa.
Vendég

Ja és én is tele vagyok ragyával. Azért én nem bánnám, ha eltűnnének, mert -főleg a homlokom- nagyon gáz. (Persze ez legyen a legnagyobb problémánk....)

Kép
trombibébi

Csakegy, akkor biztos így van. Majd kiderül, én már mindenképpen a Bolgárkerékben csináltatom a dokim miatt (így az első fele -kombinált teszt vérvétele- ingyen van)

Kép
trombibébi

Köszi lányok a tanácsokat!

MagneB6-ot szedek. Remélem, hogy semmi komoly, csak nyúlnak azok a bizonyos szalagok....

A pattanásokról: Én mióta Pesten lakom, el is felejtettem, hogy milyen a szépen letisztult, tökéletes arcbőr... Aztán amikor terhes lettem, szépen letisztult, és megfigyeltem, hogy olyankor jönnek ki nagy "gümők" - pl. most -, amikor egyébként menstruálnék. Szóval a hormonok működnek. Na meg hát a doki azt mondta, hogy "nem élhetünk házaséletet", amíg a baba teljesen ki nem emelkedik a medencéből, így ez is lehet egy ok. Bár ahogy magamat ismerem, sokára fogok úgy megnyugodni, hogy bele merjek vágni egy "hangulatos estébe"... A pocaksimogatás a legtöbb, amit a páromnak megengedek... (Szegény!!!) Ja és a puszi, ölelés... Nagyjából...
Vendég

Trombi: a ragya sajna normális, a 11-12. hét környékén van egy fontosabb "átállás", asszem ilyenkor veszi át a méhlepény a baba "fenntartását", ez meg sajna kis ingadozást okozhat a hormonokban (nem spontán babáknál is ezért adják a 12. hétig a progeszteront stb., spontán babánál nem szokott semmi gubanc lenni)

Ami jó hír, hogy innentől lehet visszaszámolni mert jön a 2. trimeszter ami szerintem a terhesség legjobb része:)))

(én is tiszta ragya lettem...)
Vendég

Sziasztok !A ragya témával kapcsolatban nekem meg képzeljétek érdekesebbnél érdekesebb helyen jönnek ki a pattik:pl. a fülem mögött, a hajamban,a combom közepén ilyenek!!! :lol: Gondolom ebbe a meleg is belejátszódik,na meg én se vagyok egy nádszál alkat... :roll:

Csakegy! Fantasztikus az integető babud! :wink:

Ma lesz az oviban az évzáró,a fiam már csak a héten megy oviba,aztán a nyáron lehet párszor befonom a hajam ,a kánikulában két gyerekkel,növekvő pocakkal... :?

Nagyon várom már a hétfőt mikor is megyünk a 4D-re... :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Jó reggelt!

...én majd bébimúnolok a Balatonon!

Márti! Amúgy jól vagy? Dokid nem fog ujjongani a repüléstől...szerintem. Holnapra szurok!

Bettike! Mázlista vagy! Azért is, mert elsőre sikerült, és a tünetek hiánya miatt is! Mennyi van még az UH-ig?

Verzsó! És milyen lett az eredményed? Hol csináltattad? Amúgy a lombik nem indokolja a tesztet, hiszen a beültetéstől kezdve ugyanolyan "normális" terhességnek számít, mint természetes fogantatással.

Sinaszi! Teljesen normális a görcsöcske, ne ijedj meg tőle. Nekem 2-3 napja van újfajta érzés, olyan, mintha bele-beleszúrkálnának. A legkülönbözőbb helyeken. És erősödött a reggeli hányinger! :lol:
...és mondok neked bíztatót: BÍZTATÓÓÓÓÓÓÓÓ!

Trombi! Nem nézték meg, mitől lehet a vérzés? Lepényed hol tapad? Eysetleg lehet azért, mert most lenne aktuális a mensi, ha nem lennél babás.

Kép
zölddisznó

Halihó!
Na így jár aki ritkán jön, rengeteg az olvasni való! Üdv az újaknak!

Tegnap voltam uh-n (kivételesen, mert csak receptért mentem), és minden rendben a picurkával. Már 3,6 cm és integetett a kezecskéjével.:lol: :lol: :lol:

Látom jól kitárgyaltártok a vizsgálatokat. Èn sajna még nem nagyon vagyok képben, hogy itt milyenek vannak!! Azt tudom, hogy AFP nincs.

Zöldi!
Jòl emlékszem , te írtad, hogy mekkora crl-nél lehet nyaki redöt nézni? Ugyanis én 11+5 ön megyek legközelebb és azt hittem megnézzük,de tegnap megkérdeztem és azt mondta a dokim,hogy még kicsi lesz, várni kell vele min. egy hetet! :roll: :roll:

Márti!
Drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek!! :wink: :P

Mi jövöhét végén megyünk haza kocsival, 10-12 óra az út, de a dokim azt mondta tegnap, hogy nyugodtan mehetek!Sok pihenövel közben! :)
susy75

Susy! Betöltött 12. hét után lehet biztonsággal mérni. Az kb 57 mm.
Utazásnál 2 óránként álljatok meg, és mozogj egy 5-10 percnyit. A vérkeringés miatt kell...meg hát jól is fog esni.

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Meg vagyunk mi is :D Megpróbálom bepótolni a lemaradásom és aktívabb lenni. 8) Kicsit döcögősek megint a napjaink, valaki eltévedt rókakomája megtalált, úgyhogy ismét undor van mindentől, meg majdnem wc ölelgetés :(

Tegnap voltunk nyakiredős uh-n :D

A nyakiredő 0,9 mm :D Láttuk ahogy dörzsöli a szemét, úszkált ide-oda, nagyon jól érzi magát. A crl 45,9 mm, a bpd 17,1 mm, nt 0,9 mm.

A lepény elég rossz helyen van, fedi a belső méhszájat. :( Erről tud valaki valamit, milyen bajokat okozhat azon kívül hogy nem szülhetek csak szászival?

Oh, sír a Ricsi megyek visszaaltatom

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Zöldi, nézte a doki uh-on, hogy mi lehet a vérzés, de nem látott semmi bevérzésre utaló dolgot - szerencsére. Ő a beágyazódásra fogta.

Te egyébként már elhagytad a progeszteront? Én -főképp a vérzés miatt be vagyok tojva, és nem mertem még elkezdeni csökkenteni, mert a 2. sz. dokim szerint majd csak 15. héttől! csökkenthetem a 16-on hagyhatom abba! Nagyon soknak találom, de félek. Az 1. sz szerint meg már 10-en elkezdhettem volna a leépítést, meg ő eleve kisebb dózist javsolt.

Kép
trombibébi

Sarmon: nálunk is holnap lesz az évzáró, nagyon kíváncsian várom.
Tavaly Dorka, kiscsoportosként nem akart szerepelni, pedig mondták az óvonénik, hogy annyir jól adta elő a próbákon a Vajas Pánkót-Ő volt Pánkó :D Kérdezték is, volt-e valamelyikünk színészkedős, mert írtó jól improvizált és nagyon természetes volt. De az előadáson csak az ölemben csücsült :lol: Persze mondták, hogy szerintük ez lesz, mert már ismerték, hogy nem szeretett szerepelni... A mikuláshoz sem mert odamenni, énekelni meg pláne nem...
De idén már egészen megváltozott, "felnőttesebb lett", sokkal bátrabb. Szóval már nagyon várom :D

Mi azonban visszük szerintem továbbra is, mert júliusban lesz csak zárva az ovi és amúgy is nagyon szeret menni. Itthon csak megkukulna... Mondjuk összevont csoport lesz, de neki nem baj, mert amúgy is osztatlan csoportba jár, vagyis együtt van a 3 és a 6 éves. Mi nagyon örülünk, csak az előnyét látjuk! :wink:

Na, megyünk enni, megfőtt a csirkepöri, meg a vaníliás-epres palacsinta is összesült :P Nyami-nyami! Jóétvágyat Nektek is!
Vendég

Köszi a drukkokat lányok! Bezsebeltem.... :wink:

Zöldi:
ha fekszem és nem járkálok sokat akkor minden ok. ,de ha fent vagyok fájul meg a derekam meg keményedik be a méhem :shock:

Momi:
Csak akkor gond, ha teljes mértékben fedi a belső méhszájat, de még ilyen esetben sem reménytelen a terhesség kihordása, csak szigorú fekvés javallt, ne nehezedjen nyomás a méhszájra, mert az könnyen megnyílik.
A másik veszély a vérzés, de ágynyugalommal és maximálisan kíméletes életmóddal ezen is lehet segíteni.De ez még az eleje, simán lehet, hogy ahogy nő a méhed, a lepény is feljebb csúszik és akkor meár nem fogja fedni...Sok ilyen esetet hallottam

Kép
Kép
Kép
f.marti

Momi! A lepény még bőven elmászhat - lásd több barátnőm esete. Annyi, hogy pihenned kell, és nagyon kímélő életmódot folytatni, nem emelni semmit, nem erőlködni, inél többet vizszintesben. Aztán csak elmászik!
Hogyhogy már megcsinálták a nyaki redőt? Nem korai?

Trombi! A Kaális dokik mindegyike és a többi dokijaim szerint is 12. hét után már nem igazán szabad szedni! Én ma kaptam be az utsó szemet. Egy hét alatt csökkentettem le. A 10. héttől már a méhlepény veszi át a progitermelést, úgyhogy nem tudom, miért szedetné tovább a dokid?!

Márti! Mennyi magnéziumot szedsz?

Kép
zölddisznó

Zölddiszno, nekem Kecskeméten csinálták, a megyei kórházban. ( így ingyen is volt) Lehet nem a lombik miatt kérte, de csak annyit mondott, hogy ő inkább kéri a vizsgálatot (pénzünkbe nem fog kerülni, az eredménytől meg megnyugszunk)
Az erdmények:
CRL: 58 - 61 mm
NT: 1,3 - 1,6 mm, norm.
NB: 2,4 - 2,3 mm
A vv eredménye kb 3 hét múlva lesz meg.

verzso

Találtam egy cikket az általatok írt vizsgálat(ok)ról:

"A kombinált tesztet optimálisan a 12-14. héten végezzük, ultrahang-vizsgálat és vérvizsgálat kombinációjával. Ultrahanggal az ülőmagasság alapján határozzuk meg a pontos terhességi kort, majd megmérjük a tarkóredőt és vizsgáljuk az orrcsont jelenlétét. Az anyai vérből a magzat által termelt két marker (PAPP-A és a free- ß-hCG) koncentrációját mérjük. A teljes vizsgálat körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe, így a kismamák egy konzultáció keretében rögtön meg is kaphatják a leletet.
Amennyiben a Kombinált teszt kétes eredményt ad (intermediate rizikó, 1:150 - 1:1000), lehetőség van a Négyes teszt elvégzésére. Ha a teszt egyértelműen negatív, 15-18 hetesen kell elvégezni az AFP vizsgálatot, illetve 18-20 hetesen a genetikai ultrahang vizsgálatot (egyes laborok az AFP vizsgálatot 16 hetesen végzik, ha azonban a labor korszerű kockázatelemző rendszerrel rendelkezik, ehhez nem szükséges ragaszkodni."
Vendég

szuper eredmény!

Kép
zölddisznó

Zöldi, köszi a választ, igen én is így tudom, hogy 12 hétig szokták szedetni, de ez a bizonyos 2. sz doki úgy beparáztatott, főképp, hogy most megint jelentkezett a vérzés, hogy nem merem elkezdeni csökkenteni.
Ezt a hetet még mindenképpen a teljes adaggal nyomom, aztán meglátom.

Kép
trombibébi

Trombi, én is szedem még, napi 3 darabot.
a dokim szerint a 14. hétre fogjuk elhagyni, addig csökkentjük.

Mivel indukált terhesség, es több nagy pocakos lányzót is láttam a rendelésen, tehát ott is minden okes volt, szerintem ez még normalis.

En holnap megyek a nyakiredő mérésre, tiszta ideg vagyok, legszivesebben már ma elmennék. Mivel semmi tünetem nincs, minden pillanatban az jár a fejemben valyon nincs e esetleg valami baj...
Sosem lesz holnap...
Kép
zsiraf8

Zsiráf:
Én mindig azal nyugtatom ilyenkor magam, hogy már az is egy "tünet", hogy nem jött meg... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Èn is úgy tudom, hogy a 12. hétig kell a progi. Èn is szedem és a jövöhéten már abbahagyhatom. 8)

Zöldi!
Köszi! :D Igen, úgy terveztem én is,hogy kb 2-3 óránként pihi, kicsi séta. :wink:
susy75

Zsiráf! Tudod te is, hogy NEM KELL tünetnek lennie! Kitartás!

Kép
zölddisznó

Zöldi, az ultrahangos is ezt mondta! Azt azért be kell, hogy valljam, hogy amikor mondta a doki, hogy mire küld, fogalmam sem volt róla, hogy miről beszél :roll: , amikor hazaértem akkor néztem utána, hogy mit is néznek majd. :oops:

Én holnaptól kezdem csökkenteni az utrot, eddig 3*2 volt, most majd 3*1 szemet kell szedni még egy hétig, aztán vége!!!!!!!
Ja, ragya téma, én is azt vettem észre, hogy amikor mensi idő lenne, akkor jön ki egy-két pattanás az arcomon, főleg az államon!

Zsiráf, tuti, hogy nincs semmi baj, csak erre szabad gondolni, ha jön valami rossz gondolat gyorsan hessegesd el!

verzso

Csakegy: végigolvastam az összefoglalót, köszi, és azt hiszem értem a dolgot.

Mindenesetre nekem a dokim azt mondta, hogy az a legjobb ha a 12. és a 16. héten is néznek eredményt, és őszintén megmondom, benne bízom 100%. (Nem csoda nála születtem én is. :D ) Így én valószínűleg a két etaposra megyek, amit ő is megcsinál, nem kell egyik központba sem elmennem.

ÖRÜLÖK, hogy a babymoon-os felvetésem nyitott fülekre találat! A Balaton király, szerintem igazából mindegy az uticél, csak legyen egy kis pihi a baba megjövetele előtt.

Lyányok, lehet, hogy már kérdezte valaki, de meddig szedjük a folsavat? :?

További kérdés: mért valaki pulzust mostanában, mert nekem néha akár 92-97-re is felugrik, a fantasztikus enciklopédiámban megnéztem és állítólag természetes dolog, azért kiváncsi vagyok ki pörög még ennyire??? :lol: :lol: :lol:

Kép
mannababoca

Zöldi:
Köszi az érdeklődést, igen, voltam dokinál, igaz, annyira rosszul lettem a váróteremben (szédülés, hányinger, öklendezés, remegés, minden ami kell), hogy nem voltam teljesen magamnál a vizsgálat alatt, :( végig arra koncentráltam, nehogy pont a rendelőben legyen baj. :oops: A doki egy kezdődő gombás fertőzést állapított meg, felírt egy gyógyszertárban elkészítendő kúpot, amit 5 napig kell használni és egy krémet a tünetek enyhítésére. Mindenkinek azt javaslom, ha bármilyen hasonló tünetet észlel, menjen rögtön dokihoz!!!

Tegnap egyébként extra rossz napom volt, remélem hamarosan jobb lesz...

Én is felvetnék egy témát, ami foglalkoztat: őssejt. Érdekelne a véleményetek mert én egyelőre elég tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban...

Kép
momo_197

Zsiráf!
Nekem is voltak tünetmentes napjaim! :roll: Aztán megint visszajött egy-két tünet, és én is ha lehetne hetente mentem volna uh-ra. Szóval tényleg nyugi, attól még minden rendben lehet,ha nincs tüneted! :wink:

Manna!
Azt hiszem beszéltünk is már róla itt,hogy a magas pulzus teljesen normális terhesség alatt. Nekem is elég sok volt, föleg az elején!
susy75

Manna: persze, az is szuper, csak én voltam nagyon türelmetlen:))))) (bevallom nekem most tudnom KELLETT mert pengeélen fogok táncolni ha megjátszom a táppénz-gyed cserét... szóval nem mertem kockáztatni)

Őssejt: nekem felejtős. Egyrészt bazi drága - amiért cserébe az égvilágon semmi garanciát nem látok arra, hogy valaha is használható legyen valamire... (ld. ha genetikailag sérült egy baba akkor hiába próbálják a saját őssejtjeivel gyógyítani...) Ha meg nem... jó kérdés. Jelenleg senki sem tud biztosat mondani. Egyébként meg ideális esetben max. 40 kilós súlyig használható fel és max. 18 évig ha jól tudom... szóval iszonyúan behatárolt a használhatósága.

Ha valakinek nem jelent iszonyú anyagi megterhelést akkor persze miért ne, de ha valaki csak emiatt kölcsönt venne fel stb. akkor én megfontolnám.

DE!!! Ez mindenkinek az egyéni döntése. Én vállalom a felelősséget azért, mert a saját gyerekeimnél nem vetettem le, nem lesznek emiatt rémálmaim.

A másik ami miatt én nyugodt szívvel mondom azt, hogy nem vetetem le: a köldökzsinórvért akkor kell levenni amikor bizony még keményen pulzál a vér a köldökzsinórban - tehát közvetlenül a megszületése után el kell vágni a zsinórt, tilos megvárni amíg a zsinór ellaposodik és vége a pulzálásnak (ez a baba elszakadásának az igazi ideje, innentől kényszerül arra, hogy tüdővel lélegezzen). Én Lillánál nem engedtem, hogy addig bárki is hozzányúljon a zsinórhoz amíg pulzál - mert nem akartam, hogy sokként érje az, hogy hirtelen ha akar ha nem lélegeznie kell.. kell neki az az extra perc. (akit érdekel a téma az keressen rá, hogy miért ajánlják a köldökzsinórelvágás idejének a kitolását).

Na nekem ezért tiszta a lelkiismeretem.

Érdekelne mások véleménye:)

(ld. egy biológus vagy orvos teljesen más szemszögből nézi a dolgot)
Vendég

Őssejt..
Horribilis összeget elkérnek egy olyan dologért, amire semmi garancia nincsen. Nagyon gyerekcipőben jár még. Amikor Annát szültem, a szobában volt egy Anyuka, akik levetették. A levétel utáni napon hívták őket, hogy imnden szuper, tárolás megvan, és a minősége szerint a gyerek 14 éves koráig jó az őssejt. Ő nagyon örült, én meg csak néztem nagyot, hogy mi az,hogy 14 éves korig? Merthogy minőségen múlik. Ezek szerint, ha olyan a minősége ,lehet, hogy csak 6-8 éves koráig jó? És ha utána történik ne adj Isten valami? Szóval 2-3százezer forintot kiadni érte én kicsit irreálisnak tartom. Nem mondom, ha egy nullával kevesebbet kéne fizetni, azt mondanám rendben, ezt még ki tudom kalkulálni. Na de ennnyiért...

Kép
Kép
Kép
mágnes

momo: Te szegéyn :( :( Remélem hamar rendbe jön ez a fertőzés! Nekem is volt, habár nekem az utolsó hetekben...mikor elment a magzatvíz, a kúp is mnt vele kifele, így az elején nem is tudtam, hogy ez most víz, vagycsak a kúp... De ilyen korán...kívánom, hogy ne legyen ebből rendszer! Jobbulj!!!

Őssejt: mi sem gondolkodunk rajta. Igazából akkor volt ez nagy újdonság, miután Dorka megszületett és a Szülőszoba (TV2-n) c. műsorban mutattak egy kismamit, aki levetette. De már emlékszem, hogy ott is, akkor is azt mondták, hogy nagyon kétes a jövőbeni felhasználhatósága és a tárolása. Meg emlkészem arról is cikkeztek egyszer, hogy megszünt a tárolási engedélye/lehetősége? -nem tudom pontosan...- annak a cégnek,aki tárolta ezeket...Akkor most állandóan attól parázzak, hogy a sok pénzért levetett vér mikor és hol romlik meg? :shock: mert épp sajna nem volt megfelelő tároló- és hűtőhelyük? Na jó, ez nagyon sarkos gondolat, de a lényeg, hogy mi sem szándékozunk levetetni.
Vendég

mágnes: én pont a pulzálás miatt még akkor is filóznék rajta ha ingyen lenne... (egy reális kockázat szemben egy iszonyú bizonytalan felhasználhatósággal ami ugye remélhetően soha nem is következik be)
Vendég

Szép napot!

Gyorsan csak az össejthez:Nos mint elöttem le írták többek között ezért nem vetettem le én sem.Másrészt elég bosszantó amit Mágnes is írt hogy pld "csak" 14 évig lesz "Jó" és utána...Amúgy itt is (1000-3000€ között mozog)

Nálunk itt No-ba is van össejt kezelés és pld az egyik rokon is nagyon beteg lett.ès mivel neki nem (57-éves)nem volt a köldökzsínor vér levéve...így a gerinvelöböl nyertek neki össejtet és hát segített.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

[quote]a írta:mikor mensi idő lenne, akkor jön ki egy-két pattanás az arcomon, főleg az államon!

Hát nekem meg tele a pofikám velük. Egy-kettő? Hihihi! Az nekem mindig van!

[quote]A írta: Balaton király
Manna! Akkor majd egyszer mindenkit meghívunk nagyhasúan és babástól is! Télen is szép a Balaton ám!
Pulzus: nekem 76 volt EKG-n, de alapból meg 55-60, úgyhogy én most fel vagyok pörögve.

Momo! Örülök, hogy megoldódik a problémád! Kenetet nem vett a dokid? Én is most voltam épp hasonló tünetekkel.

Őssejt: kizárólag annak "éri meg", akinek a beteg gyermekét meg tudják vele gyógyítani. Annak viszont nagyon. Ezt viszont senki nem tudhatja előre. Szerintem ma még - Csakit kivéve :lol: - egyedül az ára riaszt mindenkit. Az viszont egyértelmű, hogy az ár/érték arány egyelőre nem meghatározható.

Kép
zölddisznó

[quote]a írta:mikor mensi idő lenne, akkor jön ki egy-két pattanás az arcomon, főleg az államon!

Hát nekem meg tele a pofikám velük. Egy-kettő? Hihihi! Az nekem mindig van!

[quote]A írta: Balaton király
Manna! Akkor majd egyszer mindenkit meghívunk nagyhasúan és babástól is! Télen is szép a Balaton ám!
Pulzus: nekem 76 volt EKG-n, de alapból meg 55-60, úgyhogy én most fel vagyok pörögve.

Momo! Örülök, hogy megoldódik a problémád! Kenetet nem vett a dokid? Én is most voltam épp hasonló tünetekkel.

Őssejt: kizárólag annak "éri meg", akinek a beteg gyermekét meg tudják vele gyógyítani. Annak viszont nagyon. Ezt viszont senki nem tudhatja előre. Szerintem ma még - Csakit kivéve :lol: - egyedül az ára riaszt mindenkit. Az viszont egyértelmű, hogy az ár/érték arány egyelőre nem meghatározható.

Kép
zölddisznó

...hű, de buzgó voltam! :lol:

Kép
zölddisznó

Ismét sziasztok!
:D

Megpróbálom felvenni a tempót :P

Hűha, kicsit elkezdődött a paramami ezzel a lepényes "balhéval" kapcs.ban 8) Igazából annyit mondott a doki, hogy " jelenleg még fedi a belső méhszájat a lepény, de elmozdulhat onnan a terhesség előrehaladtával, de jelen állás szerint nem szülhetnék természesen" Remélem tényleg csak picit fedheti és ezért nem forszírozta, vagy csak nem akart ilyeszgetni, mert az 100% hogy kímélni nem tudom magam :( Muszáj emelgetnem a gyereket, lépcsőznöm, egész nap kergetem mert kilóméter hiánya van :roll: Jajj, nem lesz ez így jó, nem szeretnék bajt :( Remélem nem lesz gond belőle...

Ragyák: a mellkasom van tele velük :shock: Na de nem is a ragyáktól félek, a Ricsivel tele lettem májfoltokkal, ettől tartok, olyan csúnyák voltak azok a pacák a fejemen meg a nyakamon :shock: :(

A nyaki redős uh-t a 11-13. hét között szokták csinálni. Egy hete még én is aggódtam hogy valamit elszámolt a doki hogy 11+2 -őn uh-goz, de mindenhol így írják hogy 11. héttől lehet :roll: :P

Márti!

Szorítok, hogy mindent rendben találjon a doki :wink: Bátor vagy hogy be mersz vállalni egy ekkora utat 8) :D

Őssejt: sosem volt nálunk téma, most sem lesz. Nem vetettük le és most sem fogjuk. :roll: Igazából az ára ami miatt fel sem merült nálunk lehetőségként... :oops:

HOgy bírjátok ezt a meleget? Itt baromi meleg van, 29 fok van a szobában :shock: :( Mi lesz itt nyáron? :shock:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Momi! NE emelgesd Ricsit! Nagyfiú Ő már!

Kép
zölddisznó

Őssejten mi gondolkozunk, de tényleg töbd dolog is ellene szól - amiket írtatok ti is, leginkább a felhasználhatósági korlátok.
Viszont a másik oldalról, iszonyat gyorsan fejlődik ez a dolog, hatalmas kutatások vannak benne, folyamatosan újabb és újabb területeken tudják sikerrel alkalmazni. Pl idővel a szaporítása se lesz gond (nyilván megint újabb szép összegekért) és akkor már nemcsak 40 kilóig lehet használni.

Az árral kapcsolatban, leginkább az riaszt el, hogy ha az első babánál levesszük, akkor a 2.nál már nem szabad, hogy kérdés legyen. Így meg már aztán tényleg horribilis.

Kép
trombibébi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?