Sziasztok!
Angela!
A sors "humora" hogy mire en ujra visszaleptem, mar csak azt lattam, hogy kileptel. De jott Eldorado, nem tudom chat-eltel-e mar vele, es jol elbeszelgettunk.
Judit!
Madike hamarosan azaz jovo het vegen 20 honapos lesz. Nalunk is hasonlo a helyzet beszedileg mint nalatok. Madison mindig azt a nyelvet hasznalja amelyik eppen konnyebb. Pl. a kutya helyett jobban szereti a dog, puppy-t hasznalni. De mind a ket nyelven megert mindent. Teljesen mindegy melyik nyelven kerdezel tole.
Fatimenel kicsit gondban vagyunk. Ugyanis mikor kijottunk 4 evvel ezelott semilyen mas nyelven nem beszelt csak magyarul. Beirattuk kindergarten-be. Az elejen nagyon nehez volt. Foleg az elso honap. Volt hogy sirva ment, mert senki nem erti ot, es ot sem erti senki. Majd 3-4 honap mulva mar a tanar kuldott papirt haza, hogy most mar jol beilleszkedett, sot tul sokat beszel mar
Most 4. osztalyos. Es odaig jutottunk, hogy sokkal jobban megy neki az angol mint a magyar
Egy reszrol nagyon orulok neki, a masik oldalrol pedig elszomorit.
Bar egyfolytaban magyarul beszelek vele, beszereztuk az osszes magyar nyelvu tankonyvet elsotol hetedig osztalyig. Tanulgatjuk. De nem az igazi. Bar most tortent egy is fordulat. Jan. 7.-etol indul magyar iskola itt a kornyeken szombatonkent. Sajna eddig hasonlo koru magyar gyermekekkel nem talalkozott itt. Es az osszes baratja angolul beszel. De majd most...
Mar elore varom.
Kivancsi!
Az is igaz nehany USA-beli cegre, hogy adhatnak extra szabadsagokat. Nalunk alapban 20 szabadsag jar minden dolgozonak
es erre jonnek az extra napok (sick day...stb)
Nyaron a gyerekeknek nagyon sok helyen szerveznek Camp-eket. Kulonbozo temakban, kulonbozo programokkal. Ezek tobbsege egesz napos. Tehat a szulonek semmi valtozas sincs a sulis idokhoz kepest. Persze mas a gyermekek reszere. Vannak akik szeretnek jarni, de vannak akik nem.
Es persze egyre tobb cegnel van a work-at-home. A baratnom is otthon van a gyermekevel es ez ido alatt dolgozik is a volt cegenek. Havi egy napot tolt csak az irodaban.
Szakmai tovabb kepzes. Itt a ferjem cege reszerol nagy a tamogatas. Elkuldik kulonfele konferenciakra, lehetoseget adnak kulonfele plusz kurzsusok elvegzesere. Es termeszetesen ezek nem a szabadsaganak a rovasara mennek. Nalunk az is nagyon jo, hogy a ferjem kotetlen munkaidoben dolgozik. Igy pl. ha nekem fogorvoshoz kell mennem minden o barmikor haza tud jonni vigyazni a gyermekekre. De ez csak egy pelda.
Kachina!
Ti merre laktok?
Moni/Mon mar felvetette, hogy jo lenne nekunk USA-ban eloknek (es termeszetesen masoknak is, csak ugye az idoelteres miatt kisse nehezkes)kicsit chat-elni a mi idonk szerint. Mi a velemenyetek rola?
Lassan mennem kell, nalunk itt a vacsi ido.
Andysj