AnnAnn
Szerintem ez elég jó kis napirend.
És a hátadat is edzi!!!
Köldökcsonk
Én a leesett csonkot eltettem és beragasztottam celluxal a babakönybe. De egész jól birja, nem romlott meg vagy ilyesmi.. 8 év alatt szépen mumifikálódott.
Perverz vagyok?
Altatás ról:
Az első időben velünk is ott aludt a gyerek a nagy "hitvesi" ágyban. Több okból is:
1. Elcsesztük a saját készitésű kiságyát, amiben a vaspálcikákat nem hegsztettük fix-re, csak alul-fülül lyukakba illesztettük. Igy ha megmozdult szerencsétlen baba éjjel, akkor szabályosan csörgött az ágy.
2. Sokszor éhezett meg éjjel és én lustaságból fekve szoptattam. Igy általában hamarabb elaludtam, mint ahogy a baba befejezte a kajálást. (büfizésre nem volt szüksége éjjel) Olyan aranyos volt, ahogy a kis pofiját szopizás után is odanyomta testemhez és ott szuszogott.
Persze én csak félszenderegve tudtam aludni, mert folyamatosan figyelnem kellett, hogy ne feküdjünkrá. Igy legalább nem kellett légzés figyelőt venni!!!
Amikor felsirt, akkor átraktam a másik oldalamra és megkapta a másik cicit.
Legalább nem kellett cumiból teáztatni!!!
Kb. 3 hónap után volt az, hogy fele éjjszakát az ágyában a felét velünk tölti.
És amikor 6 hónapos korára vettünk egy normális ágyak, akkor már többet nem jött át hozzánk.
Ezzel a módszerrel kényelmet is szereztünk magunknak, de néha bosszuságot is.
A babának csak jót tettünk!
Azért a szülök hajlamosak ám arra, hogy kialakitsanak olyan szokásokat, ami rájuk nézve hosszu távon igenis megterhelő, de a babának ugysem árt a kis plusz odafigyelés.
A szülők igy csak magukat szivatják! Én több száz példát tudnék mondani magunkról ,amin utólag már röhögök.
Pztán persze megfogadjuk, hogy a másodiknál nem igy lesz. Persze...... Majd kitalálunk más hülyeségeket.
Csak példaként: Nálunk az altatás probléma volt a legkritikusabb, ezért ha rátaláltunk vlaami módszerre ami bejött, azt utána konzekvensen alkalmaztuk amig lehetett. Persze eg idő után már ez sem volt jó, igy kb. 2 havonta találtunk ki hülyébnél hülyébb altatási procedurákat.
Soroljam?
De ne röhögjetek nagyon!
1. Tetőtérben laktunk és a mózeskosarát hosszú kötéllel felkötöttük a gerendára és ugy lökdöstük kb. 3 méteres amplitudóval lengett a baba.
Közben néztük a TV-t és felváltava hintáztattuk. Ha elfáradtam, szoltam a páromnak: "Még lökök rajta százat, de utána Te jössz!"
2. Nagykerekü babakocsink volt. (van) és földúton laktunk. A babakocsi himbálózására és a kerekek nyakergésére is nagyon jól elaludt. Ezt naponta 4-szer ismételtük, ha kell éjjel is.
Aztán egyszer megolajoztuk a kerekeket.....
Kereshettünk más módszert.
3. Autóban történő altatásról szerintem mindenki hallott.
.
.
.sok-sok hülyeség
Fiona