Sziasztok!
Bevallom nem olvasgattam végig a topikot, lehet hogy volt róla szó, akkor bocsánat.
Szóval: az "első éjszaka jogáról" szeretnélek kérdezni Benneteket. (Karácsonyi dalokat hallgattam tegnap, és a sárga irigység öntött el a "szent szülepár " iránt, hogy ők bezzeg babázhattak a születés után, míg mindenki aludt
)
Két gyerekem nagyon barátságos, segítő légkörben született, szülés szempontjából említésre méltó komplikációnk nem volt, Apgar mindkétszer 9/10, súlyuk 3 és fél kiló fölött
Mindkettő éjszaka (Éjfélkor és 10-kor) született, az első kb fél órát, a második kb másfél órát maradhatott velünk, aztán a gyerekápolónő elvitte.
Én meg, a szüléstől feldobva, szinte transzban, de valami hideg hiányérzettel vártam a reggel, egyszerűen nem tudta aludni reggelig. Hiányzott a Duracell a pocakomból!!
Másodszorra szülés utáni éjjel a vajúdóban voltam (helyhiány miatt), gátmetszés, semmi nem történt ami miatt rosszul éreztem volna magam. Csupán azért nem mászkáltam és zuhanyoztam, mert megpróbáltam tekintettel lenni az ott várakozó kismamára aki nyilván erőt kívánt gyűjteni a másnapi szülésére és nem az én sajtkukacságomat akarta figyelni. Így leginkább SMS-eket írogattam.
DE SZÍVEM SZERINT BABÁZNI AKARTAM!!!!
Hol a babám ilyenkor??
Megértem hogy meg kell figyelni. Eddig rendben van. De én miért nem lehetek ott? kapnék egy fotelt/hencsert az újszülöttosztályon, rémfeküdne a baba, és a csecsemősök így nézegethetnének minket. Szoptatnám, ha ébren lenne, bár gondolom ilyenkor inkább alszanak.
Szülészeti megfigyelés nem tudom mennyire szükséges a kötelező 2 óra után, rám a vajúdóban másnap 10-ig senki nem nézett, egyáltalán. El tudom képzelni hogy a csecsemősök sem a babámat bámulva töltik az éjjelt, csupán maximum rá-ránéznek, illetve nyilván kifinomult hallással meghallják ha a légzésével valami baja van vagy öklendezik....
Olyan helyeken ahol nagyon sok kisbaba születik, ott is megoldható lenne az együtt töltött éjszaka szerintem, a babák és a mamák csoportos megfigyelésével. Engem speciel egyáltalán nem zavarna ha frissen szült mamatársak babáznának még ott a közös megfigyelésen velem együtt, még lenne is kivel megbeszélni a friss csodás élményt.
Ha meg zavarna, vagy elálmosodnék, visszakérném magam a vajúdóba
vagy a babásszobába
( OFF: Jut eszembe: miért hívják kórteremnek? Ennél csak a Terhespathológia kifejezés borzalmasabb. Ha a pathológia az ahol az elhunytakat felboncolják, akkor a terhespathológia....????? Meg a kórházakban mindenütt zöld alapon világító EXIT felirat, ami a orvosi szlengben a halált jelenti..)
ON
Teljesen hülyeség szerintetek hogy ennyire hiányoztak a babáim, vagy van jogos alapja, vagy felejtsem el?
Külföldön hogy van ez?
Sziasztok
csicser