Sziasztok!
Először is üdv az újaknak, a múltkor olyan sietve írtam, hogy nem is üdvözöltelek titeket!
Na végre mindent visszaolvastam, hála az én kis tündérbogyómnak, aki békésen alszik a babakocsiban az erkélyen. Az elmúlt pár napban ő is szigorúan csak 45 perceket aludt napközben, de ma nagyon édes-alvós napja van. Remélem ezzel az új hajnal 4-kor kelés-berregés-nyögés-forgolódásmajdnyüszítés-sel is felhagy.
Mi sokat vagyunk a játszószőnyegen, a pihiszéket nem bírja sokáig attól függetlenül, hogy mindig ülne. A játszón is folyamatosan emeli a fejét, már kis vékony plédet kellet a feje alá tegyek akkorákat koppant...(csak ő szerencsére nem hallgatott el azután)a babkocsit meg sétára ritkán (nagyon nehéz az emeletről lecipelnem, nincs lift), de erkélyen alvásra szinte minden nap használom.
Lina is már fordul(na) hátról hasra is, van, hogy az oldalánál elakad, de van, hogy majdnen megfordul, csak a keze zavarja, amit még nem tud kihúzni maga alól. Olyan édesek ezek a kölkök, hogy mindenkinél így fejlődnek, nyílnak ki egyre jobban! Ja, igen, a kiságyban nálunk is megy a forgás és a rácsba kapaszkodás. Rendszerint igen hangos és érdekes nyögésekkel párosul. (Olyan, mintha kakilna, néha teszi is, de van, hogy a fordulás erőlködéséhez is a "kaki-nyögést" hallatja- vicces)
Apa segítő fajta, csak eléggé kifárasztja az 5h10-es kelés (munka), főleg ha még éjszka is megébred (szerencsére nem mindig). Amúgy főleg takarít, bevásárol. Fürdetni majdnem mindig együtt fürdetünk és ő pakol el amíg én etetek. Játszani is szokott Linával, a kacagások és mosoly-hegyek perszen nagyon feltöltik, de még nem bírja sokáig. Mármint apa. De ahogy nő Lina, egyre többet tud vele ellenni.
Napirendünk egyáltalán nincs, van, hogy 3 óránként eszünk, van, hogy 4 vagy akár 5 is. Egy időben felvette Lina azt a szokást, hogy egyszerre nem evett sokat (mit csináljak, ha lefordult a ciciről, még sem tömhettem meg), aztán meg 1 ór múlva eszébe jutott, hogy mégis éhes. Úgyhogy az étkezések kb. 1,5 órásak voltak, de nem zavart ez sem, mert közben játszikáltunk, énekeltünk (Halász Juditot bírja, de az egyszerű "Ágon ugrált a veréb" és "Kőrösfői kertek alatt" is bejön neki.). Csak akkor gáz, ha el kell menni, na akkor jó korán kell elkezdeni az evést. Most kb. 2 napja eszik rendesen, egyszerre akár két ciciből is, van, hogy 3x is visszateszem a cicire. De ő is olyan, hogy ha valamit kijelentek róla, azt rendszerint megcáfolja. Érdekes, hogy mindenki ezt mondja
Furák ezek a gyerekek...
Sajna nekem a menzeszem 7 hétre megjött, akkor le is csökkent a tejem rendesen, paráztam is, hogy most mi lesz, de egy kis segítséggel helyre állt a rend, és azóta még egyszer volt gondom a mennyiséggel, de nagyon figyelek én is, hogy rendesen egyek-igyak. Így én is, mint Momoska, a szülésnél leadtam mindent, most nyárra kezdem szépen visszaszedni...
Nekem a bátyámék laknak valahol ott a telepes-ilosvai környéken (Szentes utca), egyszer biztos nyakamba veszem majd a várost, hogy elmenjünk arra a játszóra - mondjuk akkor, amikor anyu a bátyámék gyerekeiért megy az oviba és viszi őket a játszóra. Ja. Majd.
Lenne pár kérdésem.
Lányos anyukák, Ti hogy álltok a fülbevalóval? Még a kórházban tőlünk kérdezték, a csecsemősök megcsinálták volna, de akkor még nem akartam. Most már elgondolkodtam rajta, de nem igazán jutok dűlőre hogy mikor lenne érdemes, és főleg, hogy hol. Nem szeretnék csak úgy beesni egy vadidegen kozmetikába...
Orsi, mit takar nálatok a tejtesó? Leadod a tejed, vagy van egy baba (ismerős, szomszéd, stb.), aki megkapja a tejed?
Edina, én tök jó ötletnek tartom azt a táblázatot, amit csináltál, jó áttekinteni az adatokat összesítve, csak nem tudtam elmenteni a változásokat. Le kell mentenem saját gépre és újra feltölteni?
Utolsó kérdés: Ti hogy álltok az orrszívó-porszívóval? A dokinéni ugyebár azt mondta (vagy a védőnéni talán), hogy az újszülöttek sokat prüszkölnek, nem mert megfáztak, hanem így ürül az orruk. Viszont Linánál már többször hallottam, hogy nehezen veszi a levegőt, nem szürcsöl, nem folyik az orra, csak hallom, hogy nem tiszta az orrjárata, esetenként horkantgat. Gondoltam kiszívom neki (persze üvöltött szegénykém), hát akkora bumbi jött ki mindkét orrából, hogy még egy felnőtt orrában sem tudom, hogy hogy hogyan fért volna el, nemhogy az ő kis meggymag orrában! Valami hasonló tapasztalat orrszívással?
Most már én is ráveszem magam és elkezdek bajlódni a lekicsinyítéssel (egyszer már korábban próbáltam, de nem jött össze), mert olyan jó nézni a képeket, mindegyik baba annyira aranyos, szép, imádnivaló! De nem most, mert Lina felébredt.
Szép estét mindenkinek, és főleg nyugodt, alvással-teli éjszakát!
Cs.