Sziasztok!
A csuklás teljesen normális, nekem mindkét lányom csuklós volt pocakban is meg kint is
A nagyobbik annyira csuklott több hónapig napi 2-3 szor, hogy citromlevet kellett a szájába cseppenteni, mert se szopival, se vízzel, semmivel nem tudta abbahagyni. Aztán egyszercsak megszűnt az állandó csuklás.
Azt mondják, hogy a pocakban a babának ez egyáltalán nem rossz érzés, sőt a már megszületett babáknak sem, csak minket, felnőtteket idegesít, azt gondoljuk, hogy fájhat a babáknak, pedig sokszor jókat mulatnak saját magukon
Vérzés témához hozzászólva:
sokszor előfordul egy terhesség alatt, hogy szex közben, vagy valamilyen fizikai megerőltetésre vérzés, barnázás jön elő. Ha az orvos szerint minden rendben, akkor ne aggódjatok.
Én a második terhességnél sokszor barnáztam, teljesen beparáztam mindig, de aztán megnyugtatott a dokim, hogy ez végülis teljesen normális dolog, hiszen minden megváltozik odabent.
Akkor kell aggódni, meg azonnal rohanni, ha erős vérzés van, ami el sem múlik és még görcsökkel is jár. De remélem ilyenben senkinek nem lesz része!
Látom, hogy egyre több fiatal kismami van itt. Ez megnyugtató!
Vezetés:
én a szülés napján még vezettem, az első fájásom az autóban jött... még szerencse, hogy akkor még csak a parkolóban álltam és éppen indultam volna, amikor puff...
5 perc pihi, aztán gyors iramban indíts haza, ez kb. 5 perc volt, majd még 5 perc múlva jött a következő, és 15 percenként ismét.
Sokszor mondtam előtte a lányomnak, hogy anya még a végén a kocsiban szül meg, mert rengeteget vezettem, hát szerencsére nem így lett, de majdnem....
5 perces fájásoknál indultunk a kórházba - a férjem vezetett természetesen - de mire odaértünk 2 percesek voltak.
Beérkezés után 40 perccel pedig repedt a burok... úgyhogy éppen az utolsó pillanatban indultunk el otthonról, 38 km-re volt a kórház.
Aki még nem babás, annak kívánok mielőbbi két csíkot!
A többieknek meg boldog pocakosodást!
Bocs, hogy így néha "bepofátlankodom", de örülök, hogy van egy ilyen topik is.
Szép napot!
Kata