Új privát üzeneted érkezett!

mamint ezzel csak az gond, hogy az én értékeim is amit bemásoltam 3 napiak...ugyanazok a prolaktin értékek, az enyém talán magasabb is...

tököm tele van már ezzel!!! ti értitek ezt??? a tesztom nekem 1,69 volt legutoljára. Tücsié 0,akármennyi. ami nekem nem magas, neki kiemelkedően.

Most már nagyon elegem van. ennyire nem lehetnek különbözőek az értékek. Tűű mindig tudja mit beszél?

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Hát, nem ébredtünk vmi szép reggelre.... ma is borongós.
Remélem, ez azt jelenti, h szombaton hétágra fog sütni a napocska! :roll:

Legyen szép napotok!

Kép

babszika

Szépséges napot mindenkinek!
Ma reggel megérkeztek az ácsok a szülővárosomból sálálálálá!;-)

mamint, szerintem is azért mondja magasnak Tűű mert a ciklus elején alacsonyabbnak kéne lenni... :roll:
Szóval te is elindultál a babához vezető úton, gratulálok a peteéréshez! Hajrá spontán baba!!!

Rejoka, relax! :lol: :lol: Én se nem értek már semmit, de nem számít! Jövő héten kedden okosabbak leszünk (vagy nem!);-)
Vendég

Nyah, hipp-hopp (...jön Vuk!) menéztem a pcos hormon táblát és ezt találtam:

"Emelkedett prolaktin szint gátolja az ovulációt. A magas prolaktin szint hipofizis tumor veszélye miatt további kivizsgálást igényel. A PCO-s betegek egy részében is észlelhető hyperprolactinaemia.
100-200 ng/mL prolactinomára utal!"

Ezzel csak az a gáz, hogy nem ugyanaz a mértékegység mint nálam (341,8 mIU/l)
Vendég

Akartam segíteni, h felteszem az egyszer régen feltett (talán Rambóka örült neki igazán) mértékegység átváltó táblámat, de nem találom :?

babszika

Babszi, nézegettelek titeket, először is szép leszel nagyon, csini vagy!
Másodszor, nagyon jó a Goethe-idézet....ismerős...nekünk is ez volt :lol:
Harmadszor, de ezt kisbetűvel. nekünk sem volt templomi....

sok boldogságot!!!!!!!!!!!!!!!!!!És tutti szép idő lesz!!!!!!!!!!
Vendég

Hunci!

Komolyan ez volt nektek is az idézet???!!!! :shock:
Tök jó!
Én még az unokahugomtól kaptam egyik szülinapomra egy elektronikus képeslapot és azon volt. Azonnal beleszerettem!

ÉS köszönöm szépen!!!!!!!!!!!!

Most teszek fel nektek egy görbét.
Ami csak azért érdekes, mert múlt hónapban 28 napra jött emg, szóval már kezdtem örülni, h beáll a ciklusom.

Erre most..... fura

Kép

babszika

Babsz, mi fura ebben :lol: nagyon szép! :wink:

én ciklusom meg eddig 30napos volt szülés után 4 héttel 30 naponta, na ezalól ehavi kivétel.na jó stresszes napjaim vannak...
Vendég

Hát, a fura ebben az, h holnap meg kéne jönnie, mert max 30 napra szokott és mára úgy felugrott, h ihajj.
Nem akarom, h szombaton jöjjön meg!!!!!! :(

babszika

Babszika, tuti fix, hogy nem jön meg szombaton, sőt akár még....;-) 8) Most elvonult a vihar, szóval szombatra az idő is jó lesz= minden szép és jó lesz a nagy napon!;-) Drukkolok!!!
Vendég

Köszi Tücsi!

Az "akár még..." utáni részbe bele sem merek gondolni (túl szép lenne).

De köszi!!!!!!!! :wink:

babszika

Babszi: Nagyon szép a görbéd!!! Nagyon ígéretes, ráadásul ha most 8.dpo :roll: Nagyon-nagyon drukkolok neked! Milyen szép esküvői ajándék lenne ;) De persze nem éljük bele magunkat ;)
Szombaton pedig csodás időtök lesz :)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Czinki!
Szépek voltatok nagyon!!!!Mégegyszer gratula!

Babszi!
Szejintem szép idő lesz szombaton. Most kitombolja magát, hogy akkor tündökölhessen a napocska!!!!!!

Hmmmm, prolaktinhoz nem tudok szólni........

Ja, majdnem elfelejtettem: amiért drukkolni kellett:
Közhírré tétetik tegnap óta háztulajdonosok vagyunk Újszászon.Ez a ház minket várt! Új élet! EGYEDÜL! KETTESBEN A FÉRJEMMEL!!!!!!!!!!Szerinterm Babaaaaaaaaaa is erre várt....
Sok meló lesz vele, de a mienk és mi csináljuk meg amit tudunk.
Úgyhogy nem is vagyok sokat, mert a drágám leolvasztja a fagyasztót, hátha ezért nem hűt felül a hűtőgép, aztán megyünk nézelődni vásárolni!!! Jupijééééééééééééééééééééééé!!!!!!!!!!!!

Ja és nem utolsó sorban tegnap rettentő sok gólyákokkal találkoztunk megint és az egyik rám is nézett.......... És nem mellesleg barátnőm aki ugye ott lakik mondta hogy az ovi felett kőröz mostanában a gólya. Na mondonm akkor az rám vár.

Elkezdtem szedni tegnap óta a méhpempőt és ma veszünk premenst is, háthaháta. És Apa teljesen önállóan elkezdte a méhpempőt. :shock: Ha másra nem arra jó hogy megerősödjön az immunrendszerünk!

Na, pusszantás

hajni...
Budaörs

Hajni, erre is tippeltem: nagyon örülök nektek!!! Tapasztalatból tudom mennyi meló van egy kertes házzal, de megéri!!! Gratulálok, legyetek nagyon boldogok!!!
Vendég

Tücsi!ha nem titok merre laktok? pü is jöhet (mindig gondolkodok rajta hogy pest megye...)

hajni...
Budaörs

amúgy én is tudom mennyi meló van vele, de én mint Férjem mondása szerint: vidéki punci, nem is tudnám elképzelni magam kertes ház nélkül. Pont akkora amekkora kell.

hajni...
Budaörs

Sziasztok,

köszönjük a dícséreteket! :lol:

Babszika: nem cikizésnek írtam, csak jó ötletként a lapokat! :oops:
de fontosabb, h pihenjetek és ne hullaként essetek be a lagziba! jobban ki tudjátok akkor élvezni!
mi szabi nélkül szervezkedtünk és még túlóráztunk is rendszerint, hullák voltunk! de megérte! isteni lagzi volt!!
és a tietek is az lesz! a lényeg, h pihizzetek is előtte!!! :wink:
és a görbéd ígéretes!!! nagyon ++++++++++ drukkolok!!!

Tücsike: kiváncsi vagyok mi lesz tűnél! mennek neked a drukkraim!!!!+++++++++! remélem minden rendben lesz nálatok!!!

Mértékegységek átszámításaszorzó
µg/l x 3.47 = nmol/l
nmol/l x 0.288 = µg/l
ng/dl x 0.0347 = nmol/l
nmol/l x 28.8 = ng/dl
ng/ml x 3.47 = nmol/l
nmol/l x 0.288 = ng/ml
µg/l x 100 = ng/dl
ng/dl x 0.01 = µg/l
mértékegység mértékegység

http://babatervezok.otthona.net/forum/hormonertekek.pdf

pusza mindenkinek és +++++++++ mindenkinek!

Hajni: hatalmas grat az új házhoz!!! szép új életet hozzá, és jöjjön mihamarabb a kis jövevény! :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Czinki: Azt akartam kérezni, hogy a család már tudja a jó hírt? Elmondtátok már?
Gratula a saját házikóhoz! Most nagyon irigykedem ám ,)

Kép

Kép
bettica

A hajni valahova eltűnt a szövegből... :oops: Azért gondolom sejtitek, hogy neki szólt az utsó sor ;)

Kép

Kép
bettica

Hajni, Isaszeg!:-) Mi is vidéken nőttünk fel, és szerencsére sokat tanultunk a szüleinktől így minden felújítási munkát meg tudunk csinálni (na jó, most a tetőcseréhez azért ácsokat hívtunk!;-), de vakolás, falbontás-építés, nyilászáró berakás, szigetelés, hideg-meleg burkolás stb. nálunk nem téma (mondtam már a páromnak, hogy alapítani kéne egy felújító BT-t, vicces lennne: egy rendőr és egy könyvtáros! 8) )

Czinki, köszi az átszámítós táblit!
Vendég

Tücsikém: ti ilyen ügyik vagytok??? :shock: jobban járnátok egy saját céggel az tuti! bár a sok stressz és munka nem biztos, h megéri!

Bettica: a szülők és tesók anyáknapján kaptak egy képeslapot, h Mákszem úton van! és most a lagzin estebéd előtt volt pohárköszöntő és annak keretében bejelentettük a nagy rokonság , barátok számára is Mákszemet! nagy volt az öröm és a meglepetés! a barátok kicsit leszúrták a párom , h hogy tudta titokban tartani! ha tudták volna, h baba van, akkor lefújták volna a legébúcsúra beszervezett táncoscsajt! :lol:
meg vicces volt, h a barátoktól 2 részes díszkötetes kámaszutrát kaptunk + 1 bilincset! mondtam , ha előbb kapjuk , lehet, h hamarabb összejön a baba! :lol:
voltak vicces szituk!!! jókat nevettünk!!! :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Czinki!

Gratula a jól sikerült esküvőhöz!
Szépek voltatok!
Azt nem igazán értettem, h. a pocidat hogyan sikerült eldugni egy ilyen karcsú ruhában. :shock:
A virágok is gyönyörűek voltak.

Az ajándékok pedig jól jönnek majd még nemsokára:
A kétkötetes kiválóan alkalmas arra, h. a ded lépcsőként használva elérjen majd dolgokat, amiket nem lenne szabad.
A bilincs pedig neked lesz hasznos, amikor forgalmas helyeken kell majd sétáltatni.
(Hidd el tapasztalatból beszélek! :twisted: )

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Meddőségi téma megy a Kossuth rádión!

A felső lila mozgó sávra kattintva meg tudjátok hallgatni neten is.
http://www.mr1-kossuth.hu/

rambóka

Charlott??? Nem akarsz nekünk mesélni valamiről? Nálatok most izgi napok vannak, ha emlékeim nem csalnak... :) Drukk!!!!

Kép

Kép
bettica

Szia Bettica!

Gondolat olvasó vagy? :-) Éppen akartam írni a fórumra...mert nem jött még meg a havi és hányingerem is van. Ezért csináltam tesztet, de sajni negatív lett.

Most akkor a mensi nehéz megjövetele miatt vagyok rosszul?

KépKép
charlott

Czinkeb!

Megnéztem a fotókat. Nagyon-nagyon szépek voltatok! Utólag is gratulálok és tiszta szívemből kívánom, hogy minden napotok legalább ilyen boldogságba teljen el és leljétek örömötöket egymásban, a születendő pici babátokban és az életben!

Kép
gyorfitimi

Köszönöm mindenkinek a kedves bíztatást és a hozzámszólást!

Ennek hatására eldöntöttem, hogy elmegyek és saját pénzen újból levetetem azokat a hormonokat.
Milyen napi FSH-t és estradiolt nézessek?

Bocs, hogy csak most reagálok, de teljesen agyhalott vagyok, kiküldetésen voltam tegnapig és emelett a bromo is nagyon kikészít...állandóan álmos vagyok, kiver a veríték, stb. Nem vagyok meggyőződve, hogy kell nekem egy egész bogyó abból a bromoból...Igaz, h. a PRL-om a megengedett duplája, de emlékszem annyira felidegeltem magam a labor előtt a sorban (1,5 órát álltam, végighallgattam egy vérvételes 4-5 éves gyerek hűlye_szülök_hisztisgyerek_csititgatását, amin rettenetesen felidegeltem magam, "Jaj kisfiam, nem kell félni, nem is fog fájni, né, itt a tű...anyuka is kibírja, miért rugod szét a bútort, állj helyt amíg lefogjuk a karodat, ne félj, nem csinálunk semmi rosszat", stb, stb), hogy attól is símán felmehetett (legalábbis azt olvastam a prolaktinról, hogy telejsen stresszmentesen kell levenni hozzá a vért :x ) Elnézést kérek a gyakorló anyukáktól, de nagyon nehezen viselem azt, ha a szülő eljátsza a struccpolitikát ilyen helyzetben. Nem értem miért nem lehet elmondani a gyereknek napokkal előtte, felkészíteni rá, hogy mi fog történni az orvosnál. Mondjuk attól is kiborulok, amikor a gyereket az orvossal meg az injekcióval fenyegetik ha rossz vagy nem vigyázz magára. ld. "ha nem húzol cipőt, megfázol és aztán elvisz a doktorbácsi és kapsz injekciót is" :evil: :evil: :evil:

Uff, bocsánat, biztosan a hormonjaim miatt szálltam el :roll: :wink:
Difrax
difrax

Difrax, ha rosszul vagy a bromotól, akkor felezz, negyedelj, mint a metnél. Hozzá kell ehhez is szokni!!!!
Nem mondta a dokid?

A prolaktin tuti függ a stressztől, de csak akkor megy fel nagyon magasra izgalom hatására, ha valami baj van, szóval szükséged van a bromora, addig, amíg a met nem hat. (Ne haragudj, mostanában kicsit szétszórt vagyok, Te ugye szedsz metformint is?)
Megint csak a saját példámat tudom felhozni, ősszel nagyon stresszes voltam (de úgy általában, nem csak a vérvétel napján), 1500 lett a prolaktin. De akkor én csak napi fél bromot kaptam. télen javult, 1/4-re levitte T. az adagot, és tavasszal normalizálódott, így elhagyhatom. T. azt mondta, innentől az avandamet megoldja. Ja, és azért tavasszal se teljes nyugalommal mentem vérvételre.
Szóval fel a fejjel, reméljük neked is fél év alatt helyrebillen a prolaktin értéked!

Kép
mamint

Bocsánat, akkor (még) nem szedsz metet.
De ha jól olvastam(vissza), akkor a prolaktint csak a 21. napon néztek.

Kép
mamint

Sziasztok!

Jelentem, ma már tényleg meg keleltt volna jöjjön, de 37,08-at mértem..... :roll:
Reménykedek!

Viszont el is köszönök tőletek, mert pakolunk és indulunk Gyulára. Kedden pedig onnan indulunk előnászutazni, úgyhogy most egy ideig tuti nem leszek.

Szép hetet nektek!!!!!!

babszika

Sziasztok!

Charlott, amíg nem jön meg, bármi lehet a dolog mögött ;) Mindenképpen várnék a helyedben még pár napot és 2 naponta lőnék el tesztet ;) Van ismerősöm, akinek a 16.dpo-n lett először + a tesztje, szóval nem szabad feladni... Érzel valamit egyébként?
Szurk :D

Babszi: Neked is! ;) Elutaztok és nem tudsz minket tájékoztatni majd a jó hírről??? :( De nagyon, nagyon ... :)

Lányok: Nincs valakinek egy jó ismerőse az Apehnél? Nem sikamika lenne, hanem egy kis ügyintézés, de ping-pongoznak velünk és kezd felmenni bennem a pumpa... Ne igaz, hogy nem lehet valamit egyszerűen elintézni ebben az országban... :evil:

Kép

Kép
bettica

Na a legfontosabbat meg kihagytam:

Babszi, nagyon szép lakodalmat nektek és csodás nászutat!!!

Kép

Kép
bettica

Bettica

Nagyon aranyos vagy! De sajnos már pirosodom...hát ez van, nehéz szívvel tudomásul veszem, hogy most sem sikerült! :cry:

Holnap megyek a dokinkhoz, hogy a leleteimet kiértékeljük. Vajon melyikkel lehet a probléma: sárgatesthormon, pajzsmirigy vagy a mellékvese működéssel?

KépKép
charlott

Charlott: :( Remélem juttok majd valamire ;)

Kép

Kép
bettica

Bettica, de igen. írok privit

Kép
mamint

sziasztok!
Már nagyon rég jártam itt.
Pcos, Tűű dokis paciens vagyok, tavaly október óta metezem.
Áprilisban sikeres inszeminációm volt,de sajnos méhenkívüli lett, egy hete operáltak.
A bal petevezetőm el volt záródva, de úgy lászik meg tud nyílni, mert ott ragadt a baba. A műtét során a bal petevezetőt ki kellett venni.
Szerencsére a méh és a jobb oldalon minden jó.Nem vagyok elkeseredve, várom a javulást.Az üröm mellett pedig mégiscsak öröm, hogy teherbe tudok esni.

A friss házasoknak sok boldog évet kívánok!
nani72

Nani, tudod úgy is mit akarok írni....puszi neked!
Vendég

Mamint, köszi. Válaszoltam ;)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok !

Elnézést,hogy "bepofátlankodok",de szeretnélek Titeket megkérdezni arról,hogy van-e értelme elmennem a Tűű dokihoz. Egy ismerősöm ajánlotta,megnéztem a tüneteket,de nem nagyon illik rám egyik sem. A menzeszem ált.30napos és rendszeres,de már régóta szeretnénk harmadik babát,de nem sikerül. Már volt egy sikertelen inszemem és mivel lassan 38 leszek,nem szeretnék sikertelenül próbálkozgatni. A második gyerekemmel volt terhességi cukrom,de nem kellett inzulin,csak diéta,amit azóta sem kontrollált senki.Ez lehet PCOSjel?
A prolaktinom egy picurkával a határérték felett van,szedek már január óta egy fél Bromot,de eddig semmi eredmény.Az értéket nem kontrollálták.
A BMCbe járok és most kellene bejelentkeznem a 2.inszemre,de addig szerintetek érdemes lenne egy inzulinrezisztenciát nézni?
Ami még sajnos szinte állandó kísérő tünet,hogy nagyon hajlamos vagyok a gombásodásra.

Köszönöm,ha válaszoltok!!!!!!!!
f.ancsi

szia fancsi!

biztos voltál már UHn ott nem mutattak kis cisztákat? az első 2 terhességed spontán volt?
a gomba azért lehet gyanús. (lsd a met nélkül én folyton beteg vagyok)

csajok, engem az érdekelne, hogy a met miért erősíti az immunrendsezrt, lenyomja a tesztoszteronodat. de attól miért enm leszünk betegesek? még mindog köhögök, már 2 hete. metet még nem merem elkezdeni. 1 hete múlt el a hasmenésem 1,5 hónap után, és nem akarom, hogy visszajöjjön. anibiotikumot se akarok szedni, sztem teljesen ki van csinálva a flórám. normaflórátszedek, az valamit segített. meg vettem ma mindenféle élőflórás joghurtokat.

Kép

Kép
csillagfény

Sziasztok! Én már annyira várom a holnapi talit! :D :D
Babszika, neked holnapra csodálatos és emlékezetes napot kívánok!

Nani72, üdv itt, olvastam a történeted a Kaálison (én oda nem szoktam írni, csak olvasom, de én is a Kaáliba járok), örülök, hogy úgy fogod fel a dolgot, hogy igenis képes vagy teherbe esni!!!

Csillagfény! Egy biztos, amióta rendeződtek a hormonjaim nem gombásodom és nem vagyok havonta, csak évente egyszer beteg!
lyutka

Olyan jó lenne elmenni a holnapi pco talira, de most ágyközelben kell lennem. Bár ,ha volna ott egy ágy! :D
Majd meséljétek el, ha megtudtok valami újat,amit még nem tudunk.
Még Tűű bácsit is értesítenem kell, hogy nincs már terhességem, mert a legutóbbi, május eleji kontrollomnál ,mikor 2csíkos teszteket mutattam neki, átállított másfajta gyógyszerezésre.Hát most már szedem,ahogy rég. :?
nani72

Szia Bettica!

Most értem haza a dokitól. A leleteimet megkaptam végre. A pajzsmiriggyel minden rendben van, viszont a testoszterin és DHEA szulfát (mellékvese) működés alacsony illetve magas. De erre csak azt tette hozzá a doki, hogy closbtyvel kell csak stimulálni és met mellett babás leszek.
De én ebben nem hiszek, Te mit tudsz erről? Met ugye nem vitte le az IR-t és a closbyról azt hallottam, hogy pcos petefészket csinál.
Szóval úgy érzem nem jutottam előbbre.

KépKép
charlott

Charlott: Szerintem várd meg a lányokat, ők talán járatosabbak a Clostyban, mint én... A closty ha jól tudom, akkor nem csak a pco petefészek miatt nem feltétlenül jó választás, hanem az IR-t is rontja. Viszont ha javul az IR-ed és a petefészkeid kezdenek helyreállni, akkor jó eséllyel kevés clostyval is lehet eredményt elérni. De én tényleg nem akarok "okoskodni", mert soha nem szedtem még clostyt és annyira nem is ástam magam ebbe a témába bele... :)
Nem vetődött esetleg fel a bogyó váltás lehetősége? Te még nem szedted azt a másik gyógyszert, ugye?

No, megyek ledőlök, holnap izgi napunk lesz ;)

Kép

Kép
bettica

Bettica!

Én is ezt hallottam, hogy nem feltétlenül jó ez a bogyó!
A Tűű doki nem ajánlott más gyógyszert a meten kívül. Nem hozta lázba a magas IR-em.

Mi lesz holnap?

KépKép
charlott

Charlott, Tűű doki csak mondott valamit, hogy mit kellene tennetek még, nem? Lehet várna még egy kicsit, hátha a met még javít valamit az inzulinodon?

Holnap PCOS találkozó lesz... akkor Te nem is tudtál róla? Gyere, ha tudsz, szerintem lesz szabad hely, mert egy páran biztosan lemondák... Norka talán tud neked mondani erre valamit...
Részletek a www.pco-szindroma.hu oldalon ;)

No, tényleg el, mert "kikapok", hogy megint egész nap a gép előtt ültem :roll: Jogosan :oops:

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!
Babszika!
Csodálatos napot és sok boldogságot kívánok!

Kép
lara26

charlotte, nem tudom. engem kezeltek clostyval, utána volt tüszőrepi. mindig sikerült, csak nem lettem terhes.
aztán jött a met. de az első doki, aki felírta, azt mondta, ha a me nem elég, akkor egy kis closty, és lesz baba.

a met, hogyhogy nem vitte le az IRt? mennyit szedsz? nem lehet, hogy tényleg a mellékveséddel van valami?????

Kép

Kép
csillagfény

Czinkeb Babszika sok boldogságot kívánok ,csupa szépet jót és a kívánságok teljesülését!
Vendég

Babszika!
Egy csomószor eszembe jutottatok ma!Remélem, minden nagyon jól sikerült, és jó buli lesz!!!Sok boldogságot nektek!

Annyira sajnálom, hogy nem lehettem ott ma, meséljetek majd lányok!

Kép
Kép
zazzy

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?