Sziasztok!
Fiona,
www.coraltours.hu (Coral Tours), ez a címe annak az utazási irodának, amelyen keresztül mi kint voltunk, a Jászai Mari téren van az irodájuk.
Én imádok repülni!!! Szerintem Egyiptomba 3- 4 óra alatt odaér a repcsi, nem?! Melyik légitársasággal mentek? Mert én már annyifélével repültem:-))) Szóval van egy kis tapasztalatom a repcsitársaságok terén.
Egyiptomban még nem voltam, de voltam már pár arab országban és soha semmilyen bajom nem volt.
Amik most így hirtelen eszembe jutottak:
Arra figyelj nagyon oda, hogy ne igyál semmit jéggel az első napokban, illetve csapvizet egyáltalán ne igyál (habár szerintem ez természetes, hogy az ember nem iszik idegen helyen csapvizet). Piacon ha vesztek gyümölcsöt: nem szabad azonnal megenni, csak alapos megmosás után; kókusztejet ha szeretnétek inni: csak olyan kókusztejet igyatok meg, amit pontosan előttetek szúrt ki a ficera, és saját szemetekkel látjátok, hogy abból a kókuszból isztok, amit abban a pillanatban "lékelt meg".
Maldívon mi is All Inclusive voltunk, de mint mindenhol, azért itt is voltak meglepetések (na szerencsére azért ezek nem voltak rosszak, csak érdemes tudni előre a dolgokat) a szolgáltatással kapcsolatban, szóval érdemes megkérdezni, hogy ebbe az All I- ba mi minden tartozik bele (pl. korlátlan ásványvízfogyasztás is van- e ebben, vagy nincs). Mert az ásványvíz ugye nagy kincs ezekben az országokban, és nem mindenhol adnak korlátlanul.
Gyógyszereket vigyél magaddal: széntablettát mindenféleképpen, Quarelint, Deadalont, Demalgont, vmilyen köhögés ellenit, megfázás ellenit (kismamák "szedhetik" pl. az Echinacea cseppeket), Bronchicum szirupot, Tisacyd tablettát (ez gyomorégésre van, szét kell rágni).
Most hirtelen ennyi jut eszembe, de ha van valami kérdésed, akkor nyugodtan kérdezz. Hidd el, hogy nem lesz semmi baj.
Én 2 évig éltem kint csodaszép arab államokban, és semmi bajom sem lett, pedig engem is ijesztgettek mindenfélével!!!
Ja, kérdezz rá a malária elleni védőoltásra, hogy azt kell- e kapnod, bár szerintem ott nem kell..., de ebben nem vagyok biztos, mert én kaptam oltásokat.
Még valami: utasbiztosításnál a legmagasabb fokozatút kössétek, hiszen sosem lehet tudni. Mi a Credit Suisse- nél kötöttünk, és egyáltalán nem bántuk meg, végülis (bár egyáltalán nem kívánom, de) bármi közbejöhet, s akkor a szállítást, orvosi kezelést, meg mindent a biztosító fizet. Mert ugye akkor már én is 3 1/2 hónapos kismama voltam... Szóval ha már megkötöttétek, de esetleg "csak" simát kötöttetek, akkor érdemes módosítani a legmagasabb fokozatra, hiszen egy kisbaba és a Te biztonságod a legfontosabb, és ezért nem szabad sajnálni a pénzt!!!
Üdv,
Vic