Anikó, Aanda!
Az én uram nagyon ügyes ember, és ha jó előre tudjuk, szabaddá is tudja tenni magát a gyerekvigyázáshoz (na meg az apjuk lenne vagy mi
). Nagyon nincs is más lehetőségünk, ha én nem vagyok... Ha mindent leirok, kikészitek, jól el tudja látni Őket, a gyerkőcök meg imádják, tehát én nyugodt lehetek. Mikor Lukut szültem is, Apa vigan elvolt Pörivel 6 napig, telefonon adtam 1-2 instrukciót de nem volt semmi gubanc. Jó kettővel nehezebb, de ha csak a gyerekekre kell koncentrálni, nincs házimunka (és az nem lesz), akkor simán ellesz Velük. Majd mellékelek használati utasitást.
Hajni!
Bizony szoktatni kellene szép fokozatosan Olivért, hiszen nagyon hozzádnőtt az eltelt idő alatt (emlékszel, egyszer beszélgettünk itt arról, hogy az egészséges önállósodást hogy lehetne biztositani). Most majd bekerül egy olyan helyzetbe, hogy muszáj lesz kibirnia Nélküled, jó esetben csak a szüléskor, de tudnod kell, hogy a terhesség alatt is kerülhetsz kórházba, szóval szerintem el kellene kezdeni...
Emiatt nem legyen lelkifurdalásod, gondolj arra, hogy kistestvért adsz Neki, és az állapotod legfeljebb még 8 hónapig tart, ez kevés idő ahhoz képest, hogy egész életére szóló ajándék lesz a testvére. Igaz, hogy Vele bizony kevesebbet tudsz majd törődni, de lesz mégegy babád, Neki játszótársa, cinkosa, és nagyon-nagyon jó lesz!
Wish!
Szegény Balázs! Nem lesz könnyü ez az időszak! Pláne még itt a jó idő is! Kitartást és jobbulást kivánok!
No az ételről.
Lukum hónapok óta kisebb-nagyobb intenzitással hörög-köhög. Több kör után eljutottunk egy tüdőgyógyászhoz, aki teljes allergiavizsgálatot csinált. Vérvételből fél éves korban megtudható, hogy allergiás-e. Szerencsére semmire. Ebből azt akartam kihozni, hogy persze nem kell tulzásba vinni és feleslegesen nyomatni számára még nem való kajákkal, de a másik oldalra átesni is indokolatlan (szerintem). Vagyis, az első szülinapon egy egészséges gyerek szerintem kaphat már egy rendes tortát ami lisztből, tojásból, margarinból és csokoládéból készül! Ugysem fogja egyedül megenni, egy szelettől semmi baja nem lehet! Egyébként mi már nagyon sokmindent csipegetünk, felnőttes ételeket is (mint pl. a pörkölt tarhonyával
és a rántotta, hagymával) de emellett a babakajákat is szereti.
A hörgésről különben kiderült, hogy sajnos van egy immunhiányos állapota, ami a felső léguti betegségeket gátolná, nem fejlődött ki rendesen (de majd ki fog). Az arcüregéből folyik a torkára a cucc, emiatt hörög, tehát orrszivás van egy hónapja már, és még mindiog jön! Emellett nem lázas, nem levert, jókedvü, szépen fejlődik, ez szinte egy állapot nálunk! Kaptunk immunerősitő gyógyszert és várjuk hogy kinője, ennyi sajnos! Ám azért én örülök, mert kiderült, hogy allergiája ételre nincs és egyelőre másra sem és remélem hogy ez igy is marad, a mi kis családunkban senkinek nincs!