Új privát üzeneted érkezett!

Zöld, én nem parázok, Lillánál se volt semmi tünetem (max. a legelején egy kis émelygés) úgyhogy nálam ez a normális :) Igazából én attól ijedtem meg az elején, hogy most lesz pedig olyan jó volt Lillánál, hogy nem volt:)))))
Vendég

Akkor jó! :lol:

Kép
zölddisznó

Mágnes, én is már szerettem volna a héten elmenni hozzá, de hát nem akart még látni ez a nő! :lol:
Remélem utána is tartja ezt a szokást és nem sűrűn kell jelentkezni nála!
Persze, hogy minden oké lesz az UH-on!!! :lol:

Harivera, gondolom már nagyon szeretnétek, ha kislány lenne ennyi fiú gyerkőc mellé! :lol: Mi négyen vagyunk lányok testvérek, de már anyáék nem próbálkoztak, hogy hátha az ötödik kukacos lesz. :lol:

Aida, köszi, hogy beraksz a táblába! Ilyen bélgörcseim nekem is szoktak lenni, úgy tűnik akkor ez valami kismamis tünet is, néha nagyon megijeszt, hogy valami baja lesz a Piciknek!

Bébic, köszi! Na majd, ha megszületnek, lehet nem is lesz olyan irigylésre méltó, hogy ketten vannak! :wink: :lol: Kicsit azért tartok tőle, hogy mi lesz, de majd megoldjuk, hisz ez lesz a feladatunk! :roll: :lol:

Susy, a fejem nekem is nagyon sokat fáj, állítólag sok pihenés, sok folyadék, azzal talán enyhíthető(nálam nem nagyon jött be) :cry:

verzso

nekem az ikres ismerősök mind azt mondták, hogy az ikrek az nem dupla csak másfélszer annyi meló... aztán ha kicsit nagyobbak akkor már kevesebb mint egy (ld. elszórakoztatják egymást)... aztán nem tudom mert még egyiknek sincsenek nagyobb gyerekei:)))))) (plusz ugye mellettük 6 évig jár GYES:))))
Vendég

Verzsó! A hasgörcs azért normális, mert lelassul a belek mozgása, és jönnek-mennek a gázok, lassabban indul útjára a barna medve, és hát valljuk be őszintén, nem is merünk annyira erőlködni, hogy "világra segítsük", úgyhogy a felhalmozódott sok kis bocs bokszol odabenn. :lol: :wink:

Kép
zölddisznó

áááá. ez a medvés szöveg :))))))))

(ami nekem bejön: éhgyomorra tejeskávé... na az garantált siker:)
Vendég

Csakegy, én is azt hallottam ikres anyukától (első gyerekek voltak) , hogy ő nem tudja, hogy milyen egy gyerekkel, így nem tudta mihez hasonlítani, de egyáltalán nem volt vészes. Jól kell szervezni és akkor könnyebb lehet!
Én is annak örülök, hogy mindig ott lesznek egymásnak, olyan édesek tudnak lenni. A múltkor láttam egy videót, hogy az egyik átrakta a pici ujját a másik szájába és az az szopizta! :lol:
Hát igen a GYES addig jár, míg meg nem kezdik a sulit, de GYED-et mégis csak egyet fizetnek (reméljük ez legalább megmarad) és hát azért pelusból, meg egy csomó mindenből dupla annyit kell vásárolni. Szerencsére kisruhákat kapok a nővéreimtől ezen talán majd tudok sporolni egy kicsit, na meg ott a turi!

Zölddisznó, nagyon jó ez a szöveg! Nekem az jött be a medvére, hogy reggel eszem két falat banánt, rá egy kis kávé és 10 perc és megvan a hatása, előtte napokig szenvedtem.

verzso

Én múltkor tejeskávéval indítottam, majd kefírt ettem, paradicsomsalátát küldtem utána, meg egy dinnyét. Oszt semmi!

Kép
zölddisznó

Nekem a körte jött be,mint maci hajtó::. :lol:
Képzeljétek a ma délelőtt folyamán kislányom is elkezdett pöttyösödni,mire fiam épp kigyógyult.Láza is van,úgyhogy ez tuti bárányhimlő,no és a pöttyökből is felismerem már.Na mindegy túllesz ő is rajta.

Tünetek:hol így hol úgy...egyik pillanatban átölelném a világot a másikban meg sírni tudnék... :cry: nekem ezek a hangulatingadozások nagyon jönnek-mennek.a hányinger már nem jelentős,vagy lehet már megtanultam kezelni(Rennie,séta a friss levegőn,pár falat banán...stb.) :wink: A melleimen vagyok kiakadva,nagyon sokat nőtt ami egyébként sem volt kicsi,valamint a mellbimbó udvara lett óriási,és érzékeny.A párom természetesen nagyon oda van érte! :lol:
A kávéundorom még megvan,valamint élek-halok a gyümölcsökért(kivéve alma)!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmon! Akkor nem marad abba a bégetés felétek?! Apa volt már?

Kép
zölddisznó

Zöldi!
Köszi! :lol: Pár órára el is múlt,de most megint kezdödik. :evil: Már a vérnyomimat is megmértem,de az szerencsére jó! :)

Verzsó!
Nekem mostanság erösített be ez a fránya fejfájás! :?
susy75

Zöldi!

Köszi, akkor utánanézek a bejelentkezéses dolgonak az integrált ügyben.

Kép
mannababoca

Zöldi igen,apa volt már kiskorban,szerencsére ! :lol:

Megnéztük dvd-én délután a Mézengúz c. rajzfilmet,most nekiállt az egész család vajas-mézes kenyeret enni! :lol: :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok, üdv. és sok öröm minden újnak. Gratula az ikres sorstársunknak.
Bocsánat, én nevekből nagyon gyenge vagyok, tényleg ne haragudjatok érte, nekem nem jó a névmemóriám, de mindenkiről megjegyzek mindent.

Szóval,

Mártinak ezerszer ezer drukk, tényleg le van sz...va minden, most Te vagy a központban. Tessék pihenni, nem tudom, hogy túlzás-e, de a terhességed idejére nem tudnátok felvenni egy takarítónőt? Én két éve kiharcoltam, mikor Dávidommal voltam terhes, és azóta nem tudtuk elengedni. Nagyon nagy segítség. Nem bírnám munka, kisgyerek, nagygyerek, terhesség mellett. Ez a luxus az életemben.

Bárányhimlős voltam, ha Ti mondjátok elhiszem, hogy így nem kell aggódnom.

Szívultrahangot kinek szoktak csinálni? kérni kell? Hallottam, hogy nagyon hasznos lehet.

Holnap megyek GENETIKAI uh-ra, mert a dokim mindenképpen javasolja a korionboholy vizsgálatot. Én egyáltalán nem akarom, állítólag írásban kell erről nyilatkoznom. Elmegyek az Istenhegyire a 12. héten, plusz lesz genetikai uh. (két helyen is megcsináltatom), plusz AFP. Ha bármelyikben valami kis eltérés gyanuja felmerül, akkor természetes, hogy elmegyek az amniocentézisre. Jól gondolom?

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

BB! Szerintem jól gondolod!

Kép
zölddisznó

Pájinkás jó reggelt!

Na jó, visszafekszem, csak vicceltem :wink: :lol:

Kép
zölddisznó

BB!
Szívultrahangot szerintem akkor csinálnak, ha fenállhat valamilyen öröklődő betegség, vagy rendellenességet vesznek észre uh-n. Nekem az áramlásom nem stimmelt, akkor csinálták az uh-t, na és születése után egy hetesen is.
Ez a genetikai ,amit te tervezel, bőven elég!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Üdv. MINDENKINEK!

Örülök, hogy Rátok találtam. Figyelem a topicot, mert én még tapasztalatokkal nagyon nem tudok szolgálni. Remélem sok hasznos tanácsot kapok Tőletek!

Kellemes terhességet mindenkinek!

Sinaszi
Vendég

Szia Sinaszi!
Mikorra vagy pontosan kiírva, és hol fogsz szülni?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Szia Sinaszi!
Gratulálok a kis Minisinához! Mesélj magadról!

Kép
zölddisznó

Susy!
A tünetek nekem is javultak sokat mostmár élvezem és ha nem lenne ekkora a hasam "el is felejteném" h kismami vagyok.

Verzso!
A lombikos topikba kellene írnom?

Tegnap minden vendégem megkérdezte h tán baba lesz???
Hát nem akarom titkolnide h a 10.dik héten már ennyire látszódjon?!
:shock: :D

Kép

Kép
bellanitta

Szia/sziasztok!

30 éves vagyok. 2,5 év próbálkozás és egy vetélés után végre sikerült összehoznunk a mi kis manónkat, és most nagy várakozással teszünk mindent, amit az okosok mondanak:)

Egyébként még az sem vált egyértelművé, hogy mikor fogok szülni. Egyesek szerint december 13-án, mások szerint 16-án. Igazából azt a 3 napot már kibírom...:) Csak a manóval minden rendben legyen!!!

Olvastam a történeteiteket, illetve a kezdeti tüneteket. Én már kezdek túllendülni rajtuk, bár az étvágyam nem az igazi... Amit bármikor meg tudok enni, az a gyümölcs. Hála istennek nem fogytam, sőt - bár nem voltam soha egy erős testalkatú... Az "étvágy-fokozásra" tudtok valami jó trükköt!? Mert a párom sokszor kiakadt tőlem...:) Neki még most nagyobb a pocakja, mint az enyém, de mondtam neki, hogy hamar lekörözöm:)

Szóval egyelőre ennyi!

Ha eszembe jutnak kérdések, akkor bombázlak ám Titeket!
Vendég

sziasztok!

Le tudná valaki,-aki már jártas a témában- írni, hogy milyen vizsgálatokat kell elvégeztetni, mikor, és melyik mire jó?
Nagy segítség lenne, köszi:)
ibolya27

Bellanitta!
Èn is a 10 . hétben vagyok, és már alakul a pocim. :roll: Párom épp ma kérdezte meg, hogy ez már kismamapocak?
Megnyugodtam, hogy vannak mások is rajtam kívül egyre kevesebb tünettel. Azt hiszem így a 10. hét környékén ez már normális! :lol:

Nekem már napok óta fáj a fejem, kisebb-nagyobb megszakításokkal. :cry: Ja és nyilal a tarkóm is! Hogy mitöl? :shock:

Sinaszi!
Üdv!!! :P :P
susy75

[quote="mágnes"]S írta:mágneszia Sinaszi!
Mikorra vagy pontosan kiírva, és hol fogsz szülni?

Azt elfelejtettem írni, hogy a Péterfyben szülök majd, ha minden jól megy! :)
Vendég

Susy, Én is napok ota szenvedek a fejfájastol, ugy hogy a szemem is fa ilyenkor, szornyu.
Azt mondta a dokibacsim, hogy ne vegyek be gyogyszert, hanem inkab fekuldjek le aludni...
szörnyű, remélem hamar kilábalunk belőle. Te igy is ébredsz?

Lanyok, vár valaki inszemes babát?

Szép pocakososodást minenkinek :D

Kép
zsiraf8

Sziasztok Babavárók!

Eladnánk a babakocsinkat, mert szert tettünk egy másikra, hátha valakit érdekel. Pierre Cardin PS 646, 4 hónapot használt, újszerű állapotban van. Vízszintesig dönthető ülés és van hozzá autóba tehető hordozó is. Ár: 35.000,- (Babakocsi+hordozó). Teszek egy képet, és ha valakit érdekel, küldök még infót meg képet is.

Jó babavárást Nektek!!! Kép
szanette

Zsiraf!
Pont tegnap ébredtem úgy, hogy már fájt a fejem. :cry: És délután egy fél algot bevettem, muszály volt! Viszont ma szerencsére elkerült (kopp-kopp). 8)
susy75

Zsiraf:
Én ugyan most spontán csodát várok, de a lánykám inszemes baba :) 9 inszem eredménye. Csak nem te is?

Ma chillis babot csináltam. Megint... :oops: Főzés közben megittam egy lityó parilevet :)

Ja és a pocak.. Hát én már cikinek érzem ,mikor megkérdik, hogy hanyadik hónapban vagyok... Nagyon brutál..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok, ma voltam genetikai uh-on, annyira rendes dokira találtam, 26 mm-es a babánk, és nem látni fütyit (10. héten ez normális, de nagyon élvezném, ha később sem látnák, na jó, mindegy lesz). Szóval megbeszéltük, hogy egyelőre lemondok a kromoszóma vizsgálatról, 3 hét múlva megyek az Istenhegyire, és ha a legkisebb eltérés van, akkor kérem a magzatvízes vizsgálatot. Kiderült, hogy a doki ott is uh-ozik. Gondolom ezért értett velem egyet, de mindegy.

Én a MÁV-ban voltam (jó, most ÁEK), nem lehet időpontot kérni, sorszám, nincs, érkezési sorrendben vizsgálnak, legalább 15-en voltak előttem. Iszonyú. De itt legalább volt asszisztens, a sima uh-on még az sincs. Egy doki csinál mindent, ezren sorban állnak egy szűk folyosón. Hihetetlen.

Valaki szoptat még közületek? Mik a tapasztalatok?

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Sziasztok!

Mennyit írtatok :shock: :D :D Visszaolvastam ám rendesen, de totál összefolyik amit írtatok, ezer bocsi hogy ömlesztve írok egy két sort :oops:

Üdv az újjaknak, gondtalan 9 hónapot kívánok mindenkinek :wink: :D

Nekem is fájdogál a fejem :? Szerencsére nem vészes :)

Mi még szopizunk, a nappalit teljesen beszüntettem, már csak az esti lefekvős szopi van meg éjjel, max. hajnalban 1-2, ha nagyon muszály. Eddig nem okozott gondot, leszámítva hogy vannak napok amikor érzékenyebbek a mellbimbóim, ilyenkor elég kellemetlen.

Felkelt a Ricsi :shock: megyek vissza altatom, ha nem jönnék már, jó éjt mindenkinek!

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Kistarcsa - kórház - vérvétel. A jó édes anyukáját annak aki kitalálta a rendszert és még támogatja is. 5 ember állt előttem, több mint 1,5 óráig tartott ennek az 5 embernek a megcsapolása. Az, ami BÁRHOL MÁSHOL max. 5 perc lett volna fejenként. Éhgyomorra mentem, 11 után végeztem. Sejtitek. Vércukrom gondolom az egekben lehetett mert ennyit rég anyázódtam. Gyerek persze tök hisztis lett a végére, nekem leszakadt a hétam mert a gyereket persze magamra kötöttem amikor már nem bírtam vele. 5 ember... banyek...

Nem tudom mit csinálnak ott de szívesen panaszt tennék valaol emiatt. Terhesen nem túl nyerő gondolat éhgyomorra órákat várni... anno a lányomnál a terheléses cukornál is eljátszották ezt, ott 7:30-ra mentem (labornyitás) és kb. 9 és 9:30 között vették le az ÉHGYOMRI vért és ihattam meg a cukros löttyöt... azt hittem behalok.

Nem tudom, hogy mi legyen. Én több ilyen vérvételt nem akarok. Valszeg megkérem a dokim, hogy mondja meg mikor milyen vért akar majd levetetni én meg valahol máshol levetetem és elviszem neki a leletet. Elegem van.

Nem tudom miért tehetik ezt meg ma Mo-n - főleg a terhes nőkkel akik köztudott, hogy nem bírják az éhezést. (plusz a kisgyerekes terhes nőkkel akiknek a végén már amiatt is tele a hócipőjük mert látják, mennyire szenved a gyerek... én naív azt hittem max. fél óra alatt végzek...)
Vendég

Üdvözlet az újaknak! :lol:

Gyors leszek, mert rohanok a vonatra, megyek szüleimhez epret zabálni! :lol: :lol: :lol:

Csakegy: ha meg tudod oldani, bár nem tudom, neked mennyire van messze, szívből ajánlom a Péterfy rendelőintézet vérvételét. (7. ker. Péterfy Sándor u. 20.)
Ott úgy szórják az embereket, hogy csak na!
Persze ennek ellenére is előfordul, hogy van sor, de az is csak a papírok beadásánál, mert bent a vérvételi szobában mindig van legalább 3 nővér, aki veszi le a vért, és tényleg iszonyú gyorsan dolgoznak!
(Tudom, mert ájulós vagyok, és nekem minden másodperc számít! :oops: Ja, és kedvesek is, mindig szólok előre, hogy ájulós vagyok, és közben beszél hozzám a néni, meg van egy ágy, azt közben szabaddá teszik, múltkor még a lábamat is tartotta vki, míg összeszedtem a vérem... :) )
7:30-tól kezdik, én most újabban fél 9-9 felé megyek oda (a meló megvár :) ), arra lemegy a nyanya-papper sor, szal odamegyek és 5 percen belül bent is vagyok.
Ja, és azt hiszem, du. 6 vagy fél 7-ig van a vérvétel, bár gondolom, addig senki sem akar éhezni... :P

Szóval, szívből tudom őket ajánlani!
Pussz nektek!

Sinaszi: üdv Péterfys-társ! :lol: :lol: :lol: Írok majd privit!
bébic

BB, köszi a gratulációt! Gratulálok a szép babucihoz, szép méretei vannak! :lol:

Sinaszi, boldog babavárást! :lol: Nem vagy egyedül, tanácsot terhességgel kapcsolatosan én sem tudom adni, a Picurkák lesznek az első babáink!

Bellanita, igen oda gondoltam! :lol: Ha egy kismama sokáig nem jelentkezik, mindenki elkezd aggódni, tudod mostanában a topikon sok szomorúság történt, nyugtasd meg őket, hogy minden rendben van Veletek! Vagy, ha gondolod megírom Nekik! Hogy bírod a munkát? Meddig gondoltad, hogy dolgozol? A pocakom már nekem is látszik, én már azt is várom, hogy nagyobb legyen, mert most azért még inkább olyan mintha hasra hájasodtam volna! :wink: :lol:

Susy, Zsiráf ez a fejfájás engem is nagyon gyötör, tegnap azt hittem, hogy meg sem érem a mai napot, nyilal mindenhol, a tarkómnál, a halántékomnál, nem éreztem ilyet még soha! :cry:

verzso

Fejfájós csajok! Sokkal kevésbé árt, ha bevesztek egy fájdalomcsillapítót, mintha napokig kinlódtok a fejfájással! Algopyrin nyugodtan mehet!

Mi ma bútort vásárlunk, csak este leszek.

Kép
zölddisznó

sziasztok leendő Anyukák!

szeretném, ha valaki megosztaná velem első ultrahangos tapasztalatait, jó lenne valami megnyugtatót hallani, ugyanis én 3 hete járok kontrollra, félő, hogy nincs minden rendben.
az utolsó menszesz 8 hét 5 napja volt és még mindig csak a petezsákot látja, embriót és életjelenséget nem! azt mondják lehet nem marad meg és nem rendesen fejlődő terhességről van szó...
Vendég

Sziasztok!

Most akadtam csak Rátok és látom, hogy már vagy 30 oldal a termésetek :D Nem lesz könnyű végigolvasnom, de igyekszem majd megismerni mindenkit.

Magamról előljáróban annyit, hogy Hosszúhetényben élünk férjemmel és három gyermekünkkel: Dorkával (5 éves), Rebekával (2,5) és Domonkossal (9 hónapos).
ÉÉÉÉs december végére (karácsony :D ) várjuk negyedik Csimotánkat, akiről egyenlőre még "csak" annyit tudunk, hogy kb. 9 hetes Egyke bébi, méhen belül, dobogó szívvel és 23mm-es az ülőmagassága. Na és persze ugyanolyan kerek a buksija, mint az Apájának és Tesóinak. :lol: A lényeg tehát, hogy TÉNYLEG itt van már velünk és amennyire jönni akart, annyira várjuk is!

Nos, egyenlőre ennyit, megyek készítem tovább az ebédet.

Üdvözlet mindenkinek!
Vendég

Na, valamit sikerült összekutyulnom az aláírásomban.
Van valami ötlete valakinek, hogy hogyan tudnám beillesteni mind a négy csimota vonalzóját?
Azt írja mindig, hogy túl hosszú...
pontosan melyik soroknak kell benne lenni és mik hagyhatók ki?
Vendég

Sziasztok újak,mindenkinek nagy gratula,vigyázzatok magatokra!!!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

fehéralma ,nekem is csak 3 vonalzót enged feltenni... :cry:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Szia Eviana!

Én a 7. héten voltam először dokinál, és akkor hüvelyi UH-gal vizsgált magánrendelőben. Akkor én már láttam egy kis maszatot, de főleg a szívét verni :)

Aztán a 10. héten voltam újabb UH-on, akkor SZTK-ban. Elvileg akkor a menszesztől számított 9 hét és 5 nap telt el. A mérete alapján (23,4 mm) akkor azt mondták, hogy 9 hetes. Ekkor olvasgattam az "okoskönyveimet", illetve a netet, és valahol arról olvastam, hogy a megtermékenyülés nem feltétlenül a középidőben következik be, lehet, hogy akár egy héttel is később. Ez az oka annak, hogy a hagyományos számítás szerint mi már "öregítenénk" a terhességet... Az viszont felettébb érdekes, hogy a 8. héten csak petezsákot látnak. Nem lehet, hogy nem elég nagy felbontásban nézte a doki az eseményeket!? (Nem nagyon értek hozzá, de az én dokim a vizsgálat közben magyarázta, hogy kinagyítja egy kicsit...) És számomra az is különös, ha az orvos ilyen esetben nem mondja el az okokat.

Szóval az UH témához csak ennyiben tudtam hozzászólni, illetve június 03-án feltehetően újabb élménnyel leszünk gazdagabbak a 12 hetes UH után :)

Többiek!:) Eszembe jutott egy kérdés: Nekem a dokim azt mondta, hogy mivel hátrahajló a méhszájam, aludjak minél többet hason (még ha a cicimnek nem is kellemes). Szerintetek ez miben segít!? Ja, és mostmár a kis pocakom miatt sem kellemes ez a pozíció, pedig régen kizárólag csak hason tudtam aludni...

És étkezési tanácsot, senki nem tud adni!? Hogy tudnék nagyobb étvágyra szert tenni!?
Vendég

Sziasztok!
Csakegy: Levették az éhgyomrit ilyen későn?? Nálunk nincs ilyen, ha ennyit kell várni, elhajtanak.. Ráadásul terhelésre soron kívül mennek be a kismamik...

eviana:
Úgy van, ahogy Sinaszi írta, itt vagyok élő példának késői peteéréssel. Nekem a mensi előtt 2 nappal fogant a baba valószínűleg, ezért sem vagyunk biztosak abban, hanyadik hétben is vagyok..:)
Remélem minden rendben lesz veled, mikor kell újra menned?

Hehe, lánykám tegnap megtalálta az egyik cumiját a pelustáskában eldugva. Kiváncsi voltam mit csinál vele, és nem jött rá, hogy mire való :) Olyan édes volt, hosszas szemlélődés után elkönyvelte csörgőnek, és rázta. Úgy örülök, hogy nem is emlékszik a cumi funkciójára sem :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sarmon!

Köszi az infót, ezek szerint hiába csináltam meg BoriDonci vonalzóját :? ..Sebaj.

Én állandóan éhes vagyok :D , hányinger nemigen környékez, szerencsére.
E miatt is lettem gyanus maamnak és Páromnak :D
Mert hát, a babócák nem olvasnak tudományos könyveket, így Őt az is hidegen hagyta, s nem tántorította el Tőlünk, hogy még szoptattam és gyakorlatice be sem indult még a ciklusom...

De hát, ez a mi szerencsének: ha a babák ismernék és komolyan vennék a tudományt, fele ennyi poronty sem születne meg, :P mert hát számos olyan eset van, amikor biológiailag érthetelen a sikeres fogamzás...
Vendég

Zöldi!
Èn is úgy tudtam,hogy Algot lehet bevenni, meg tán Paracetamolt is! :lol:

Eviana!
Èn csak saját tapasztaltot osztanék meg veled: nálam a 7. héten láttunk szívhangot. ùgy tudom, hogy akkor már szokták látni! Sajnos tényleg elöfordulhat, hogy csak üres petezsákod van! De reméljük, hogy csak egy késöi peteérés hozza rád a frászt!!!!! Mikor voltál utoljára dokinál?
susy75

Sinaszi!
Esetleg megpróbálhatnál B vitamint (Polyvitaplex stb.)enni, az ha jól tudom csinál étvágyat. :lol: :lol:
susy75

Zölddisznó, vettem be gyógyszert(nekem a doki a Panadolt mondta, hogy szedhetem), de sajnos nem múlt el tőle. Ma egy kicsit jobb, lehet a frontok is bekavarnak!

Eviana, mi pont 6 hetesen voltunk elsőnek UH-on és már akkor dobogott a szivecskéjük. De tényleg nagyon sokat előfordul, hogy csak később van a fogantatás, nekem is normál ciklusban csak a 19 nap környékén volt.

verzso

Köszi Susy!

Bár szedek vitaminokat, amik elvileg tele vannak "B"-kkel...

Majd megkérdezem a védőnőt, hogy vajon lehet-e vitamin mellett még szedni...
Vendég

Fehéralma! Gratula! :lol:
Gyönyörűek a gyerekeitek!

[quote]T írta:öbbiek! Eszembe jutott egy kérdés: Nekem a dokim azt mondta, hogy mivel hátrahajló a méhszájam, aludjak minél többet hason (még ha a cicimnek nem is kellemes). Szerintetek ez miben segít!? Ja, és mostmár a kis pocakom miatt sem kellemes ez a pozíció, pedig régen kizárólag csak hason tudtam aludni...

Sinaszi! A méhed hátrahajló, nem a szája nekijje! :lol: Azért ajánlott a hason fekvés, mert ki kell, hogy emelkedjen a méh kb. a 12. hétre a csontos medencéből, és nekünk, hátrahajlóknak ez nehezebben megy, ...de ne aggódj, a doki egy mozdulattal megoldja, ha mégsem emelkedik ki. (Azt nem mondom, hogy kellemes, de csak egy kicsit brutális a mozdulat :wink: )

Kép
zölddisznó

Zölddisznó, köszi a bókokat :D
Nem haragszol, ha én inkább Mazsolának hívlak?... :D
Csakmert az szebben hangzik...legalábbis nekem...de akár maradhatok én is a Zöld-nél, mint a többiek :)

A hátrahajló méhről nekem is van tapasztalatom, mivel nekem is az van.
Ahhoz képest, hogy Dorkánál (első szülött leányunknál) ezzel riogatott az épp ügyeletes doki-amikor megerősítette a várandósság tényét- ,hogy nagyon ritka, ehhez képest majd'minden 3. anyuka ezzel van megáldva.

Áldásos is, mert könnyebb a foganás, mivel a normál "c" formájú méh helyett épp a tükörképe van és így az ondó a "gravitáció" hatására könnyebben jut el a méhig.
Ám nagyobb eséllyel történhet vetélés, mert ahogy ennek a tükör "c" -nek a teteje rendes "c" alakzatba kunkorodik, (remélem nem voltam túl kusza :) ) a törés-nagy fokú forgolódás hatására esetleg több eséllyel lökődik ki a még nem stabilan beágyazódott embrio.
Nos, nekem eddig egyik Gyerkőcnél sem volt vetélés-esélyem, így nem tudom, hogy tudományosan mennyire megalapozott ez az elmélet. De egy doki mondta... :wink:

De a világért sem akartam itt megijeszteni senkit :!: A rednes "c" formába fordulás egyébként 8-9. hét tájékára már meg is történt, akkor mikor a doki kézzel foghatóan meg tudja állapítani a méh nagyságából a terhesség valódiságát, nos ekkorra már megtörtént a normálisba fordulás!
Így elmúlt a vetélés-veszély :)
Arról még nem is hallodtam, hogy valakinek manuálisan tették volna "helyre". :shock: :?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?