Új privát üzeneted érkezett!

Eliza nagyon érzi a szelet,nyafis,egész nap cicin lógna,nem tudom letenni,mert akkor üvolt.Aludni sem nagyon akar,reggel háromnegyeg hétkor kelt,és eddig összvissz kb.1 órát aludt. Igaz,ő 4 napja rosszul alszik,már vettem neki homeos chamomillát. Az elmúlt két éjszakánk azért jobb volt. Ha bármit a szájába vesz,iszonyatos hangerőn elkezd visítani :(
Szerintem simán leköröz decibelbe egy operaénekest :P
Még jó,hogy családi házban lakunk,és a szomszédok nincsenek túl közel,mert tuti kiküldték volna már a családügyiseket :roll:
Vendég

csak én azt nem értem,hogy Kristófnak nem piros a torka,tiszta a tüdeje,és mégis úgy köhög,mint egy csacsi. Szedte múlt héten a köptetőt,jobban is lett ,erre tessék.
Vendég

Cseriani ez mindig így lesz. Evelinnél is sokszor csak köhögés van más nincs. Volt, hogy mondta a doki nénink, hogy mindene tiszta kapja a köptetőt és lehet mennie oviba. Mitől van azt persze nem tudják.
Vendég

Cseriani és milyen típusú autót vettetek?
Vendég

nah ezek a szegény gyerekek,látom nem csak nekünk van rossz napunk. Ma még csak most evett először "normálisan". Most adtam be neki a nurofent,meg az orrcseppet,állandóan aludna. Láza még nincs és remélem nem is lesz. Lehet hogy ma inkább mégse adok neki sinlacot....majd meglátom. Cseriani,engem is érdekelne ez az új autó,mi is vásárlás előtt állunk,és nekünk is fordunk van :)

Kép
Kép
josi

Rékababa! Bizony, már csak 2-3 naponta szopizik Dominik. És teljesen magától váltott így. :)

Csajok, köhögésre próbáljátok meg a Mucoplant szirupot, a DM-ben a legolcsóbb (999,-Ft), bár ez sem olcsó, de nekünk nagyon bevált, és hát tudjátok, hogy az én fiaim nagyon köhögősek. A gyógyszertári keverék köptetők nekünk nem jók, Dani kapott már ACC-t, de az rettenetesen megköhögtette, és ugye nem az a cél, hogy megfulladjon a gyerek. A Mucoplant (nem mucopront!!!) kíméletes, de mégis nagyon hatásos. Próbáljátok meg. És kisgyerekek is kaphatják, én mikor először vettem a Herbáriában úgy kértem, hogy olyat adjanak, ami 1 éves gyerkőcnek is adható.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Josi neked legalább aludni akar a lánykád. Az enyém egy szemet sem, csak hisztizik. Összes alvása ma fél óra volt.
Vendég

Dadomi én is örülnék, ha magától hagyná abba a cicizést Réka, de ő nagyon melles. Ha tehetné 5-10 percenkét cuppanna rá. Így viszont nagyon nehéz leszoktatnom, de most már muszály.
Vendég

Jobbulást a betegeknek, nyűglődőknek! :)
Vendég

Sziasztok!
Gyors bekukk!

Köszi mégegyszer mindenkinek a kedves szavakat gratulákat!

Dadomi!
Avent ujszülött cumikat használok!
Mirkó babának teljesen bejön!
De azért köszi a tanácsot!
Ha netán mégis bajunk lenne ezzel a cumival.
Az lesz a következö amit ajánlottál. :)

Devcsa!
Az igaz hogy nem volt ott szülésnél de ez benne volt a pakliba!
3 napos konferencián volt!
viszont bejött hozzám másnap a korházba megnézni mi van velem.
Ez nagyon jol esett!
És majdnem minden nap telefonált a korára hogy mi van Mirkóval.
Szerintem maradok nála,bár nagyon szimpi volt akinél szültem de sajnos a korházi körülményektöl hülyét kapok! :roll:
Vendég

Moni hogy alakul a szopi? Van elég kitartás? Tudom, hogy nagyon nehéz, de ne add fel. Hidd el megéri a nehéz munka. Mirko baba milyen babó?
Vendég

Az éjszakánk már jó volt,most már nem is folyik annyira az orra Csillának. Tegnap adtam neki a sinlacból és nagyon ízlett neki :D Ti mivel méritek ki a port? Ebben nincs is mérőkanál :shock: vagy sacc/kb? 150ml vízből csináltam neki és mindmegette!!

Kép
Kép
josi

RÉkababa!
Szopizás=HISZTI!
Mirkó urfinak esze ágába sincs szopizni!
Minden etetésnél majdnem egy orát gyesztrálom!
Sajnos eredménytelenül!
Fejem a tejem azt megeszi üvegböl de sajnos nincs már sok! :cry:
Amig van tej probálkozom! :roll: :roll:

Csajok!
Ti mikor vittétek ki a szabadba a babót!????
Nekem a dokim azt mondta,hogy 2 hetesen már kivihetem árnyékos részre,sapkában és felöltöztetve,mivel már nagyon jo idö van!
Vendég

Igen Móni, 2 hét után már lehet szoktatni a kinti levegőhöz , fokozatosan! A nappal viszont vigyázni kell ilyen pici babáknál!!!

Kép
timesz

[quote="moni0825"]S írta:moni0825ziasztok!

Devcsa!
Az igaz hogy nem volt ott szülésnél de ez benne volt a pakliba!
3 napos konferencián volt!
viszont bejött hozzám másnap a korházba megnézni mi van velem.
Ez nagyon jol esett!
És majdnem minden nap telefonált a korára hogy mi van Mirkóval.
Szerintem maradok nála,bár nagyon szimpi volt akinél szültem de sajnos a korházi körülményektöl hülyét kapok! :roll:

Örülök, hogy ezt hallom. Az anyasággal te is felnőttél :)
Vendég

Devcsa! :lol: :lol: :lol:
Vendég

josi,rékababa opel astra kombit vettünk,az árát inkább nem írom. Persze hitelre ment :?
De ha már lúd,legyen kövér alapon kértünk bele mindent,amit csak lehetett. Majd még téligumit kell vennünk télre,meg az ablakokat akrjuk majd befóliáztatni,az nagyon jó dolog :D
Vendég

HÉéééé anyukák nem válaszol más csak Timesz arra a kérdésemre hogy mikor lehet kivinni a babát??????????????????????????? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég

Moni az enyémek téliek voltak ezért 3 hetet vártam, de szerintem igaza van Timesznek. Nyugodtan kiviheted 2 hét után, csak vigyázz a napra, mindig árnyékba legyen. Egy kis vékony sapkát adhatsz a fejecskéjére, ha pedig nagyon nagy a hőség akkor elég egy vászon pelust teríteni rá.

Cseriani az szép autó. A miénknek is enyhén sötétített az ablakai, de viszont fekete bőr az ülések.
Vendég

Cseriani! Írtad, hogy már február óta bennt van a kocsi a kereskedésnél, és még mindíg nem adták ki. Ha Szekszárdi Opelnél vettétek ott van ismerősöm, aki csoportvezető ott, sőt a főnök is szegről végről rokon, meg tudom egy kicsit sürgetni, rákérdezhetek!!! Igazából mi az oka hogy nem adták még ki???

Kép
timesz

Timi lehet rosszul írtam,bocsi...
Szóval,februárban csak megrendeltük,aztán kb.3-4 hete hozták be Győrbe,ott ugye belepakolták amit még kértünk,majd lehozták ide,most éppen a papírmunka folyik...de hát isten malmai is lassan őröltek,és ugye tudjuk,milyen gyors az ügyintézés Mo.-n. Erre a hétre ígérték,de ... :twisted:
Vendég

Akkor jó, Cseriani, de ha elhúzódna, csak szólj, hátha tehetek érted valamit.

Kép
timesz

Elfogytak a kis mamáink! :( Kiért fogunk, most izgulni.
A talival kapcsolatban nekem is jó Decs.
Mindenki örül a jó időnek. Mi is voltunk ma már egy nagyot sétálni.
Vendég

devcsa kikérem magamnak,Őcsényben lakom :D :P
Vendég

A magyar bermuda háromszög úgyis Őcsény Decs Sárpilis! :lol: :lol: :lol:

Moni,
vidd ki nyugodtan már.
Vendég

Cseriani bocsánatodért esedezem Kép

Ismerősök laknak Decsen, ezért mindig akörül jár a fejem. Meg most így vizsga időszak alatt tele is van.
Lehet, hogy el is tévedek a talin :roll:
Vendég

devcsa megbocsátok :wink:
timesz elrendeződött a dolog,mehetünk ma a kocsiért :D :D :D
Vendég

Örülök Cseriani, azért majd rakj fel egy képet az új járgányról!!! :P

Kép
timesz

Moni ha kiviszed fiacskádat sétálni ne tedd a babakocsira a téli védőrészét. Nálunk nagyon sok anyuka ráteszi a pici baba pedig csak egy kis résen kap egy kis levegőt. Attól, hogy tartozéka az nem azt jelenti, hogy mindig rajta kell lennie. Ilyen melegekbe elég egy vékonyka takaró.
Vendég

Rékababa,az nekem is a halálom,amikor 40fokba téliesített babakocsiba tolják a babákat :evil: sőt,láttam már olyat is aki arra a pici résre is textilpelenkát terített, a baba meg ordított alatta!!
Cseriani,örülök,hogy nektek már megvan az új autó :) meg egy kicsit irígy is :wink:

Kép
Kép
josi

Josi engem is nagyon zavar, legszívesebben rászólnék az illetőre, de akkor meg megkapnám, hogy foglalkozzak a magam dolgával. Én ezeket az anyukákat betenném a babakocsiba bebagyulálva, védővel, had tudja meg, hogy milyen jó a picinek. Főleg mikor vigyázni kell, hogy nehogy túlmelegedjenek a babák.

Cseriani nagyon várjuk az új autóról a képeket és a beszámolót!

Dius merre vagy? Minden rendben?

Moni Mirkó baba napjairól beszámoló?
Vendég

köszi csajok,aranyosak vagytok :oops:
Képen egyenlőre nincs,de nagyon jó vezetni,kényelmes,és hatalmas :D
Ebbe aztán pakolhatok hétvégére :wink:
Móni Kristófom ugye decemberi,de két hetesen már én is kivittem,úgyhogy sztem is nyugodtan.
Olyan pocsék idő van,nem szeretem :evil:
josi,ne légy irigy,mikor majd ti vesztek,akkor meg a tietek lesz új :P
Vendég

SZiasztok!
Rékababa!
Mirkó tegnap óta tiszta zizi! :lol: :lol: :lol: :lol:
A kiságyba már most nem hajlandó aludni inkább apa kezében,gondolom a front miatt de tegnap óta nem alussza végig a 3 órákat és nagyon sokat sir!
Csak akkor van nyugi ha kivesszük az ágyból!
Kissé már szét vagyok esve!
Nemsokat aludtam mostanában!
De ti tudjátok a legjobban mi a helyzet ilyenkor!
:D
Amugy minden rendben velünk!
Vendég

Moni Réka az elején nem volt hajlandó aludni a kiságyban, csak a babakocsiban. Pár hét alatt viszont hozzászokott és utána már minden rendben volt. De megpróbálhatod az ágyatokon is altatni, hátha ott jobb neki. Front viszont nagyon megviseli a piciket. Nálam Evelin volt jobban érzékeny a hidegre. Bár még most is zizibbek ha front van. Szopi van még? Ha nincs akkor két etetés között adhatsz neki egy kis teát, lehet, hogy szomjas. Bár bébi vizet, v. forralt vizet is. Tápszeres babáknak kell szomjoltásra. Én a víz mellett vagyok jobban. Nekem mind a két lány ahhoz lett szoktatva. Evelin az elejétől, Réka 5 hó-s korától, mikor kezdtük a hozzátápit, addig ő nem kapott semmit a szopi miatt.
Vendég

Teát nemcsak 3 hónapos korátol lehet adni? :roll:
Vendég

dehogy,a kórházban is kapnak. Pici kamillát vagy csippkebogyót sztem nyugodtan.
Vendég

a mi dokink 1 éves korig nem ajánlja a teát,csak a vizet.Csilla még csak most,hogy meleg van kap vizet,pohárból. A nyugodt alvásnak viszont egy jó darabig búcsút mondhatsz! :) Voltatok kint?

Kép
Kép
josi

Moni adhatsz neki teát nyugodtan. Felforralod a vizet és éppen hogy bele teszed a teát és már ki is kapod. De én azért még mindig a forralt vizet ajánlom jobban. Inkább azt szoktasd meg vele. Ha szomjas vagy te is inkább vizet iszol.

Josi az orvosotoknak van egyáltalán gyereke?
Vendég

csajok,én nem erőltettem a vizet,ha nem akarta,kapott teát. Ebből az lett,hogy szívesen megissza most a vizet(Kristóf),sőt,ha választani lehet,inkább azt kér.
Móni sztem is úgy készítsd(ha csinálsz neki),mint ahogy rékababa mondja.
Szopi egyáltalán nem megy? Mert tudod,annak az eleje is szomjoltó,és inkább a vége,amitől istenigazán jóllakik a babó. Na,megyek,Kristóf porszívózik,Eliza meg hatalmasakat sikítozik neki :roll:
Vendég

Moni még csak annyit, hogy a garzon teát vedd, kamilla teát nem szabad minden nap adni, mert hasmenést okoz. Én sajnos így jártam Evelinnél, első baba. Tudom, hogy nehéz most, de majd együtt tanultok Mirkóval.
Vendég

Hamár tea, én semmiképp nem adnék felnőtt teát! Nagyon izgató hatású az még nekik. Vannak direkt babateák amikben nincs valódi tea, csak csipkebogyó esetleg szárított gyümölcs...
Vendég

Áfi éppen ezért kell csak egy pillanatnyira tenni a vízve, hogy egy pici színta adjon neki. Nem szabad ásztatni benne.
Vendég

Barnusnak utólagosan boldog hó fordulót.
Vendég

csajok,az elöbb írt Timi,most kapaszkodjatok meg:kórházban vagyok,a hormonpótlótól bedagadt ödémás lett a lábam tegnap és trombózisom van! 1 hét fekvés fel sem kelhetek! Üdv a topikon:Timesz

Hát,én hirtelen nem jutottam szóhoz.
Vendég

Timesznek jobbulást!
Vége lehetne már ennek a sok kórházba járkálásnak! 1 hét fekvés semmi babázás eltudom képzelni :(
Kitartás veled vagyunk!
Vendég

Jesszus, szegény Timesz! :(

Kép
Kép
josi

Jobbulást Timesznek!!! :(
Vendég

Moni! Én csak azért javasoltam a Chicco cumiját, ami egyébként jó az Aventes üveghez is, mert abból ugyanolyan technikával tudja csak kiszívni a tejet, mintha szopizna, az aventes cumiból viszont nem (tapasztalat). Ezért kisebb az esély, hogy cumizavaros lesz a baba, mert sajna úgy néz ki Mirkónál ez a gond. Meg az aventes cumi szilikon, a chicco pedig latex, tehát puhább, jobban hasonlít a cicihez. Még nincs késő, hogy visszaszoktasd Mirkó babát a szopihoz, és akár el is hagyjátok a tápszert. Tejtermelésre nagyon jó a homeos bogyó, Urtica Urens 5CH, napi 2*5 golyócskát szedjél. Vagy létezik egy Szoptanít nevű eszköz, a nyakadba kell akasztani az üveget, abból egy vékony csövön keresztül jön a tápszer, ezt a csövet pedig a melledre kell rögzíteni, és szopi közben ebből is szépen lassan jön a tápszer. Megkapja a baba a szükséges adagot, és mivel többet van mellen, több tej termelődik, és ő is megszokja a cicit. Nem rossz találmány. Ne add fel, menni fog a szopizás, higyj nekünk. Az ösztön benne van ám még a babócába, csak elő kell hozni. Én a helyedben még nem adnék teát, épp a cumizavar miatt. Inkább a szopit erőltetném. Tudom, hogy nem egyszerű, de megéri hidd el. Én is bajlódtam eleinte mindkét fiúkámnál a szopival, és látod Dominik még most is szopizik, igaz már leszokóban van :lol:

Timesznek jobbulást! Szegény min kell még mindig keresztülmennie.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Szép estét!

Már olyan régen írtam hogy lehet már nem is emlékeztek rám! :oops:
Sajnos visszaolvasni még nem tudtam!
Egyébként már jól vagyok,majd lesz kistesó,egy már van és ez a lényeg!
Jelenleg is tanulok még,mert még van hátra pár vizsgám!
Közben megcsináltuk Bencus szobáját és már külön alszik.Meg csináljuk a házunkat,meg az udvart.Úgy hogy elvagyunk!
Bencussal egész nap kint kell lenni,élvezi a jó időt!
Majd még jövök és megpróbálok sűrűbben jönni!

Jó éjszakát!
dius02

Timesznek jobbulást! Szegény, remélem hamar felgyógyul. Biztos nagyon nehéz neki, hogy megint nincs a kisfiával.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?