Sziasztok!
En is bejelentkezem par sorra.
Ma anyosos napunk volt. Nagyon nehezen viseltem. Tiszta ideg voltam egyfolytaban, mert foznom kellett, de kozben figyelnem kellett, hogy mit csinal Lollival, mert nem figyel annyira ra. Volt is nagy siras, amikor a konyhaban voltam es anyosom kivette a jarokabol es szokas szerint nem figyelt ra es Lolli lebukfencezett a kanaperol, neki esett a falnak es jol bevagta a fejet. Igy meg eleteben nem uvoltott szegeny, alig akarta abbahagyni. Mar kezdtem parazni, hogy nagyobb a baj, annyira magan kivul orditott, ami nem jellemzo ra. Kozben mar ebedelnie kellett volna Lollinak es anyosom allandoan hajtogatta, hogy o megeteti, de ezt el akartam kerulni, mert akkor nem sok kakjat kapott volna szegenykem. Allandoan az a maniaja, hogy mi tuletetjuk. Nem akarja megerteni, hogy Lollit nem lehet tuletetni, mert ha neki nem kell tobb, akkor nem tudsz neki tobbet adni. Ha meg beleerolteted, akkor kihanyja. Raadasul mostanaban nem nagyon akar enni Lolli. Bohockodni kell meg enekelni eves kozben, hogy eltereld a figyelmet, kulonben nem eszik. Na, ezt anyosom nem tenne, csak kozolne, hogy nem ehes a gyerek. Aztan amikor feltettem minden kajat, akkor leultem es megetettem. Persze akkor is ajanlkozott, de mondtam, hogy most en is raerek.
Viszont olyat csinaltam, amit meg soha. Biztos, hogy azert volt, mert tiszta stresszes voltam anyosom miatt. Betettem a sutobe a hust es be is kapcsoltam, sot meg a suto orajat is es jelzett is, amikor lejart az ido. Nyitom ki a suto ajtajat es gyanus volt, hogy nem aramlik ki a forro levego es a hus is feher. Kepzeljetek, a masik sutot kapcsoltam be! Ket sutonk van egymas felett es en a grilleset kapcsoltam be.
Meg az volt a szerencsem, hogy a ferjem elfelejtett citromot venni, ami a leveshez kellett, ugyhogy visszament a boltba. Igy mire megjott es a levest is megettuk, megsult a hus is, ugyhogy ok nem tudtak, hogy en milyen bena voltam.
Aztan kitalalta anyosom, hogy elviszi Lollit setalni. Mondtam, hogy ne vigye, mert nagyon esore all az ido es josoltak is esot. Erre tisztara agresszivan el kezdte magyarazni, hogy akkor mi igy soha nem jutunk el sehova, nem levegozik a gyerek. Mondtam neki, hogy esoben nem is, de ha csak log a laba az esonek, akkor a kertbe szoktunk kimenni, mert onnak pillanatok alatt be tudunk szaladni. Csak tovabb eroszakoskodott, en meg mar belefaradtam a vitatkozasba, ugyhogy vegul elengedtem oket, de jol bebugyolaltam Lollit, mert hideg is volt. Mondanom se kell, amikor visszajottek, surun szitalt az eso. Remelem, hgoy nem fazott meg Lolli, mar csak a ket kis keze es az arca latszott ki. Viszont elhataroztam, hogy soha tobbet nem engedem, hogy egyedul elvigye Lollit, ugyanis kepzeljetek el, wc-re kellet mennie anyosomnak es pont a szabadido kozpontnal jartak, ugyhogy oda beugrottak. Anyosom viszont nem vitte be Lollit magaval a mosdoba, hanem kint hagyta. Es ezt meg igy el is mondja nekem. Normalis
Hozzafuzte ugyan, hogy nem volt ott senki. Jofej, amig o bent van a mosdoban, 100 ember elvihette volna Lollit. A mai vilagban Angliaban ilyet a vakmerobbnel es vakmerobb dolog csinalni.
Mazsuzs, egyebkent nyugdijas anyosom, ugyhogy raerne surubben is eljonni hozzank, de a templom fontosabb szamar. Ott segedkezik szinte naponta. Viszont azt mondom, hogy jobban is teszi, ha Lollira ennyire nem tud vigyazni, akkor ne is jojjon nekunk "segiteni". Nagyon kiakadtam most ra.
Bocs, hogy most ennyire elkalandoztam a fogyokuratol, de ezt el kellett, hogy meseljem nektek.
Amugy ma ismet a sajtos csirkemellet csinaltam meg, de most fele tejszin, fele joghurtos variacioban. Igy is nagyon finom volt. Ismet salival ettuk. A leves meg rozmaringos, citromos zoldseges csirkehusleves volt. Ebbol en csak a levet ettem, bar a citrom gyumolcs es azt nem kellett volna. Viszont egy adagban annyira nem sok citrom volt es a citrom ugy sincs tele gyumolcscukorral, ugyhogy engedelyeztem magamnak.
Holnapra a ferjemnek van maradek, ugyhogy neki nem kell foznom, de magamnak kell majd valamit kotyvasztani. Igazabol zoldseges curryt kivannek, meg be is vasaroltunk hozza, de lehet, hogy nem lesz ra idom es valami egyszerubbet kell majd valasztanom. Megprobalunk padlast ramolni, ugyanis onnan rengeteg mindent ki kene dobnunk es akkor a helyere mehetne mas cucc. Egyszeruen nem ferunk ebben a hazban, de sajnos nagyobbra nem telik.
Ugyis egesz napra esot mondanak, ugyhogy nem mozdulnank ki. Igy legalabb hasznosan toltjuk majd a napot. Egy kicsit bonyolult lesz ugyan, mert en nem tudok majd felmenni a padlasra, mivel Lollt nem hagyhatjuk egyedul, de azt mondta a ferjem, majd lecipeli a cuccokat es akkor lent a nappaliban selejtezunk.
Lolli biztosan elvezni fogja, mert szeret bameszkodni. Csak szegeny majd a jarokaban lesz szinte egesz nap, mivel ha kint lenne, ramolna o is es akkor nem biztos, hogy haladnank.
Nem is meseltem, hogy tegnap hol talaltam meg a mobilomat! Ha apa nem csorog rank du., akkor kereshetem a telefonom. Lolli draga az aventos cumisuvegtaskaba dugta el. Ott aztan biztosan nem kerestem volna.
Ma meg tavaszi nagytakaritast tartott a kisasszony a jarokaban. Ott ultem mellette es egyesevel kiadogatott minden jatekot nekem. Eloszor a racsok kozott dugdosta ki oket, de aztan rajott, hogy a nagyobbak ott nem fernek, ugyhogy taktikat valtott es a jaroka felett nyujtotta at nekem a jatekokat.
Edith, en meg se dicsertelek meg a "peldas magaviseletdert"! Nagyon ugyi voltal! Azota sincs bunozes?
En meg probalgatom a Leg Magic-et, de mar nagyon huzza a belso combom. Olyan, mint regen, amikor lovagoltam. Ugyanott van izomlazam. Orulok is neki, mert pont onnan a legnehzebb lefaragni. Remelem, hogy ez majd segit. Le is kene merni centivel a combijaimat, de nem talalom a centiket, pedig nekem 3 is volt.
Most mar elkoszonok. Egy kicsit tobbet sikerult irnom par sornal.
Olive