Gioia
Csak + an és áramoljon benned a csíííííí!
Ezt én ma nem mondhattam el magamról!
Tengap utolsó nap még megcsináltam egy ismimnek a bevallását, erre föl kidőlt a liszt, hogy a szlovák munkavállalóinknak is kellett volna adóbevallást készíteniük. Igaz ők magyarországon nem adókötelesek, de bavallási kötelezettségük viszont van, az apehnél legutóbb nem ezt mondták, ill. a szlovák könyvelő sem homályosított erről fel. Mindenki el is dobta a papírjait. A főnököm meg persze egyből hozzám rohant, hogy én INGYEN ÉS BÉRMENTVE húzzam ki a szarból, - pedig tudom, hogy 3000/koppot kér egy könyvelő - csináljam meg az 50 ember adóját.
Nem írom le miket veszekedtünk ezen, mert felrobbanok ha még leírva is látom, de én annyira ki voltam akadva. Semmi ilyen szakirányú végzettségem nincsen, azért ez egy kicsit felelősségteljesebb munka. Ők semmit nem értenek hozzá, én érvelgettem, hogy tudtommal (mivel anyám könyvelő) ez és ez van, de én nem vagyok könyvelő, sem bérszámfejtő, soha ilyen irányú képesítést nem kaptam, miért követel meg ilyet tőlem.
Arról nem beszélve, hogy a munkavállaló kötelessége az adóbevallását elkészíteni, vagy elkészíttetni, mivel a munkáltató ha jól emlékszem 2006 óta nem köteles erre. Marha jót tesz az ágyazódásomnak, hogy mindjárt megüt a guta, hogy ilyen hozzánemértő emberek azt gondolják, hogy ez csak úgy megy, hogy a hasamra ütök, mert állítólag csak egy sort kell beírni. Soha ilyet nem csináltak, fingjuk nincs róla, hogy mit kell tenni ilyenkor, de osszák az észt és meg vannak sértődve, hogy én nem csinálom meg!
Amúgy meg tudnám, mert a sajátomat a páromét, meg egy két ismijét megcsináltam, ők ezt kiszagolták, hogy értek hozzá, és most jól ki akarnak használni. Tavaly is ugyanez volt, mert elmentek az egyik könyvelőhöz ott azt mondta a csaj, hogy akciósan 2500, a másik meg 3000-et mondott.
Vissza mentek a 2500-eshez erre nemrég hallottam, hogy még a mai napig ki se fizették őt! Be is fejezem a témát, mert érzem nem tesz jót, reggel óta fura érzések vannak mintha lepkék lennének a pocimban!
Jó éjt!