Sziasztok!
Alvás: Én nagyon szerencsés vagyok, mert mindkét lány egyszerűen elalszik az ágyában. Ébrend tesszük le mindkettőt, elköszönünk tőlük, villany le és kész. Sőt, a több "gond" Vivivel van, mert ő már nagy huncut
Ő képes többször is behívni egy korty víz ürügyével, és ahogy belépünk vigyorogva köszön, hogy szia anya/apa
De a lényeg, hogy nem kell egyiket sem altatni. Meg ne kérdezzétek, hogy hogyan csináltuk, ha tudnám, akkor a Suttogót lenyomnám a könyvpiacról
Panndi: Én a Tücsi által írt módszert kicsit lightosabban szoktam alkalmazni Vivinél. Vagyis néha-néha belázad (most már egyre ritkábban). Szóval kb. 2-3 havonta rendezett egy 2-3 napos nem alvós műsort. Én ilyenkor azt csináltam, ahogy Tücsi is írta,hogy bementem, csöndesen, rövid mondatokban megmondtam neki, hogy alvásidő van, feküdjön le, stb, stb. Majd kimentem a szobából. DE!! Csak megnyugodva hagytam magára, soha nem sírva!! Kijöttem, egy-két perc után sírás, rögtön bementem, újra halkan, röviden elmondtam a mondandómat, megvártam míg megnyugodott, kijöttem. Ha megint elkezdett sírni, rögtön bementem, stb. És egyre hosszabb idő után kellett bemenni, majd elaludt. De mondom, nekünk ez csak bepróbálkozás volt, ráadásul 2-3 nap alatt visszaállt a régi kerékvágásba. Szerintem ez így nem durva.
Babett: Szerintem jól csinálod, hogy a cumit csak babakocsiban és alváshoz adod Botinak. Mi is így csináltuk Vivinél, illetve még az autósülésben is használhatta. Viszont elhagyni még nem akarja
Mondjuk már csak alváshoz kell neki, ez már így azért tűrhető.
Niki ujjszopós. De nagyon
Nem csak alváshoz, hanem szinte mindig, ha éppen nem kell neki a keze vagy a szája másra
Pedig foglalkozunk vele, nem hiszem, hogy az unalom miatt.
Teszek fel képeket a lányaimról
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.12.31 21:21-kor.