Sziasztok Lányok!
Alig pár napot nem olvastalak Benneteket és máris annyi új pocakos jeletnkezett be, hogy alig tudom követni az eseményeket!
Szerencsére pénteken kiengedtek a kórházból, mert több infúziót nem adtak, viszont gyógyszerük nem volt (mai magyar kórházi állapotok: kezelőorvosom elrendelet napi 3x2 MagneB6-t, de a kórházban nem volt, így alkut kötöttünk, hogy kiengednek, én megveszem a gyógyszert és otthon szedem). Szombaton semmiféleképpen sem szerettem volna benn maradni, így inkább hazajöttem, többet úgyse tudtak volna segíteni, a görcsölés pedig elmúltam...
Most voltam körzeti dokinál, egy hétig itthon maradok táppénzen, aztán van még 4 hét munka és vége. Most semmi bajom, szombaton ugyan még fájt a pocim, de az semmi volt a csütörtöki görcsökhöz képest, amikor a szőnyegen meg az ágyon kuporogtam és meg se mertem moccanni, hogy nehogy még jobban fájjon...Hát lányok, ha így kezdődik a vajúdás, akkor legalább már lesz fogalmam, hogy honnan indul az egész...
A kórházi ellátás viszont elég korrekt volt, de azért jobb minél előbb hazajönni... Még egy vajúdást is sikerült megtapasztalnom, ugyanis a mellettem fekvő hölgy 40 hetes terhes volt és éjszaka beindultak nála a fájások, úgyhogy én sem aludtam semmit és egyfolytában kérdezgettem, hogy van, hány percesek, ő meg rohangált a WC-re, a folysóra, nővér egy szál se volt sehol, hiába hívtuk őket, végül bejött a férje és valamikor hajnalban átmentek a szülőszobára, reggelre meg is született a kislánya...
Másnap meg nézett nagyott a nővérke, hogy hova tűnt a beteg, nem akarta elhinni, hogy senki sem volt ott és velem üzent a lány, hogy ment szülni...kicsit kínos volt, amikor mondtam neki, hogy hiába rohangáltunk éjszaka nővért fogni...
Egyszóval tapasztalatnak sem volt utolsó... Ja és még valami, amire mindenki nagyon figyeljen oda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Találkoztam egy firssen szült kismamával is, aki 34 hetesen szült koraszülött babát, mert a sógornője gyerekeitől elkapta a most anság elterjedet gyomorfertőzéses betegséget (gyerekek óvodában elkapják, hasmenés, hányás), ami megindította nála a szülést! Úgyhogy csak óvatosan a barátok, rokonok beteg gyerekeivel, mert ennek ilyen következménye is lehet. Szegény nő vagy 3 hétig benn lesz a kórházban a baba mellett, aki inkubátorban volt az intenzíven, mert a belső szervek még nem elég fejlettek...
Most búcsúzom, még benézek hozzátok a héten, üdvözlök mindenkit és vigyázzatok nagyon magatokra!
SZILVUS!!!!
Köszi, hogy hívtál, nagyon jól esett a kórházban, ha vigasztal így utólag, én is jót bőgtem aznap, miközben az infúzióm csöpögött, már szégyelltem magam a dokim előtt, aki bekötötte az infúziómat... Azt hiszem, most már meg tudom érteni azokat a kismamákat, akik sírnak, ha nincs tejük vagy valami probléma van, mert nagyon szar érzés kórházban lenni és félni...
De szerencsére mindig vannak olyan emberek, akik odahoznak egy papirzsepit és azt mondják, hogy ne sírj...
Szép napot!
Andi