Új privát üzeneted érkezett!

A hematomáról én is olvastam, csak az a furcsa, hogy akkor elvileg nem így észleltem volna a vérzést. Annyira az együttléthez kötődött (közvetlen utána jött-és-ment) és utána úgy érzékeltem, hogy inkább csak "utórezgés". Az együttléthez pedig azt hiszem a hematomának nincs sok köze, akkor mindig véreznék. Persze majd holnap kiderül, én inkább nem találgatok.

Ő a képemen, a keresztlányom Laila és egyben az unokahugom is, nővéremnek a csepp pici lánya (a képen 3 hónapos). Van neki egy egypetéjű ikertestvére és most már eléggé fel is cseperdtek a picik, már majdnem 1 évesek! :D Itt egy kép a kis drágákról. Kép Laila és Luana

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!
Hétvégén Nagyiméknál voltunk, most értünk haza.

Aida:
Nekem anno a doki azt mondta, amíg barna, és nem pirosodik, addig nyugi, és fekvés. Ahogy pirosra váltana, rögtön kórház. Én a barnáig feküdtem itthon, a pirosnál viszont röhantunk az ügyeletre.
Egyébként a haematoma nem folyamatos vérzéssel jár, nekem az volt Annával, egy napig semmi vérzés, aztán megint, és így tovább.

Gyes:
Simán, és legálisan meg lehet tenni,hogy te kiveszed a táppénzt, Apa pedig gyesre megy. Mi is így akartuk, csak én még gyedet kapok. :)

Tünetek:
hol volt, hol nem volt.. :) Cicifeszkó, de nem úgy mint Annával, vele nagyon brutál volt. :) Aztán fáradtság, és néha émelygés.

Mi Annával a 25. héten tudtuk meg a nemét. 4D-s uh-t pedig 28 hetesen tervezem megint, találtam egy helyet, ahol üdülési csekket is elfogadnak :)

Zöldi:
Tanító vagyok :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Olvaslak Titeket majd minden nap csak sajnos írni már nem igazán van időm :? De apától kaptam pár perc szünetet :D Mostanában megint álomkórban szenvedek, így elég döcögősek a napok. Szerencsére hányinger kezd elmaradozni, gyomorégés is ritkul, de ha van akkor muszály renniét ennem, szerencsére segít :P

Aida!

A Ricsivel ugyanígy jártam. Szex és utána elkezdtem barnázni. akkor 5 hetes lehettem, úgyhogy hetente jártam uh-ra a 9.hétig mert a doki nem bízakodott, inkább leírt minket. Szerencsére volt szívhang a 7. héten így szigorú ágynyugalmat rendeltek el. CSak wc-re jártam meg enni, végig feküdtem az első 12 hetet. Volt hogy görcsöltem is és volt hogy nem barna hanem véres nyák jött. És teljesen eltiltottak a szextől, végig a 9 hónapban tilos volt. De megérte :D
Tudom, könnyű mondani, hogy ne aggódj, de akkor is kérlek, Ne aggódj! A stresszelés árt a legtöbbet a babának, vérezve, görcsölve is lehet egészséges babát szülni. Bízz a babádban és a testedben. Tudod: minden rendben lesz :wink:

Nagyon szépek a lányok!

Remélem nem haragszotok meg hogy többet most nem írok :oops: Megyek aludni, ez a nap fénypontja, végre ágyikóóó :P Jó éjt!

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

ja, aida: Rutascorbin és Magnézium... sok...
Vendég

Köszi a biztatásokat! Kicsit megijedek attól, hogy több helyen olvasom, hogy az első 12 hetet fekve tölteni.. Én elég pörgős életet éltem eddig, diplomát csinálok és dolgozok is. Igaz most csak a vizsgaidőszakra koncentrálok, amúgy szabin vagyok, de most semmiképp nem tudom végig fekvéssel tölteni a következő 4 hetet. :( Pont addig tart a vizsgaidőszak, 2 vizsgám van még, azokon ott kell lennem. Mindeközben meg, nem bocsátanám meg magamnak ha miattam történne vmi a babámmal, mert nem vigyáztam eléggé. Két szék közül a földre sem akarok pottyanni. Ma kihagytam egy vizsgát, eltoltam 1 héttel. Remélem az orvosom nem mondja, hogy fekvés, mert akkor nagy dilemmába kerülök. Ha azt mondja, hogy akkora a baj, akkor feladom a maradék 2 vizsgát, de akkor megint bukok egy évet és a szakirányosodást, mert az egyik egy igen fontos szigorlat. A munkát tudom szüneteltetni, de nem hiszem, hogy az egyetemen ezt megértik és miattam kitolják a vizsgaidőszakot.. :( Úgy érzem ez az egész ellenem van. Döntenem kell és mintha egyik sem lenne helyes döntés. Vagyis azt hiszem a helyes a picur életére vigyázni, de akkor páran, anyósommal az élen neheztelni fognak rám, hogy csak megint kibújok a kötelezettségeim alól és a baba miatt hanyagolom a diplomám. Ami ugye nem igaz, de anyós amúgy sem repes a boldogságtól sajnos, így biztos mindent kitalálna, hogy miért ne szeresse ezt a kicsit, aki nem tehet semmiről. :( Pedig higgyétek el, soha semmivel nem ártottam neki, egyszerűen csak neheztel rám, mert úgy gondolja, hogy elvettem a "kicsi" fiát.. Aki ugye már nem is olyan kicsi, mert egy 27 éves több éve önálló fiatalemberről beszélünk. Nehéz ez az egész.

Bocsánat hogy ennyi mindent írtam, de ez így kibukott belőlem.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Hű lányok! Nagyon elkezdett fájni a hasam, nem az alhasam inkább az egész, a beleim meg minden. Voltam WC-n, azt hittem meg van oldva, mert csak hascsikarás volt, de még mindig érzem a fájdalmat.
Mintha levegős lennék vagy nem tudom. A párom most jön haza a munkából, ha a fájás nem csillapodik megint megyünk be kórházba...

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Aida! Ne pánikolj, az úgysem old meg semmit! Mély levegő, és simizd a pocid körkörösen, segíti az emésztést (babáknál is beválik :D ). Nekem is szokott lenni olyan hogy úgy csikar majd meg szülök aztán mehete a wc-re :wink:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Aida: MAGNÉZIUM!!!!!!! (ha nagy a gáz akkor no-spa!!!)
Vendég

Csakegy! Tényleg, ezeket el is felejtettem :oops: Mostanság megpróbálok mindent gyógyik nélkül megúszni a szopi miatt 8)

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

:) nem csodálom, én terhesen is és szoptatás alatt is kizárólag homeós szereket szedtem... de a no-spára tutira azt mondják, hogy lehet terhesen is (sőt, van, hogy szülés alatt is adják, hogy lazuljanak az izmok... na meg nekem terhesen vesegörcsre:)

A rutascorbin az erek rugalmasságát segíti ugye (ld. ha hajszálerek repedezése miatt van a barnázás), a magnézium meg a no-spa meg ugye izomlazít így nem hagyja, hogy a méh bekeményedjen...
Vendég

Aida! Szúúúúúú-száááááá!
Én is szedtem no-spat, több doki is ajánlotta. Magnéziumból akár 2-3 szem 250 mg-ost is bevehetsz. Az én dokim még görcsre szokta ajánlani valami tömény (konyak, whiskey, pálinka...)felhörpintését egy kupicával.
Nekem gyakran voltak bélcsikarásaim, tényleg ijesztő, de bajt nem okoz.

[quote] írta:s simizd a pocid körkörösen, segíti az emésztést (babáknál is beválik ).

...csak nem mindegy, hogy merre! Jobb lentről fel, aztán balra haránt, majd bal oldalon le. Vagyis amerre a vastagbél halad. Nem is az emésztést serkenti, hanem a gázok és a barnamaci távozását. (bocs Momi, nem kötözködés, de ez fontos!)

Kép
zölddisznó

Zölddisznó!

Igazad van, tényleg nem mindegy hogy hogy csinálja az ember! Megmondom őszintén én körkörösen szoktam jobbról balra :shock: :oops: :roll: De bemagolom ezt az útvonalat, ki is próbálom majd ha szükség lesz rá :)

A babáknak is így kell pocakot simizni? :roll: ezt sem így csináltam anno :oops:

Csajok! Most számoltam, hogy a nyaki redős uh-ra a 11+2 -n hívott a doki, nem 12 hetesen :shock: Nem tudja valaki, hogy pontosan mikor is szokták ezt csinálni? Félek, nehogy visszahívjon egy héttel később is, igencsak drága lenne, 16000 ft-ra jönne ki a kétszeri alkalom :? Viszont nem szeretnék rossz adatot kapni mert túl korai volt a mérés :x

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Vagy a 11+2 mivel már a 12. hét eleje, jó így? Jajj most én vagyok megkeveredve egy kicsit :oops:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Momi: hááát... én úgy tudtam, hogy betöltött 12. hét kell hozzá (és max. 13+6 lehet az ember...)

Szerintem egyébként a tarkóredőmérést a kórházban is meg tudod csináltatni ingyé (vagyis fura, mert a genetikai ultrahangokat eddig azt hittem, hogy mindig a kórházban szokták megcsináltatni mert ahhoz egy spéci UH-s végzettség is kell ami kevés nőgyógyásznak van - ld. több kategóriában vannak és a sima nőgyógyászok általában a legalsóbban vannak ami sima UH-ra jó de genetikaira nem...) (az én dokim is másik orvoshoz küldött a genetikai UH-ra mert abban ő a legjobb... persze ugyancsak TB-re) (nekem a nőgyógyászom is TB-re szokott fogadni a kórházban - csak éppen időpontra stb. mint egy magánrendelésen)
Vendég

Momi! Igen, babának is így kell. Majd ha már szülés előtt leszünk, összeröffenünk valahol, és elhívom a tesómat - babamasszázs tanfolyamokat tart - és megkérjük, hogy mutasson meg minden fortélyt, jó?

11-13 hetesig lehet mérni.

Kép
zölddisznó

Kép
zölddisznó

Csakegy! háááát....elszomorítottál :? Csak nem ilyen lüke a doki :shock: :roll:
Amúgy spéci uh-ja van meg spéci doki is :D Ő mondta hogy a nyakiredő miatt kell mennem, de most elkezdtem gondolkodni, lehet most megnéz és kövi hétre meg átirányít majd a kórházba :shock: :roll: Na, király, most aztán várom a fejleményeket :roll:
Amúgy a Ricsivel is a körzeti nőgyógyi csinálta az sztk-ban a nyakiredőt, de ott tényleg be volt töltve a 12. hét. Anno a genetikaira kellett bemennem a kórházba a nyakiredős+afp-s eredményekkel.
Nem tudom hogy van e még kórházas rendelése, eszembe sem jutott. Nagyon bevált a magánra járás, engem stresszel a kórház :oops:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

A Down-kór hatékony kiszűrésében jelentős szerepe van, a fejlődési rendellenesség esetleges jelenlétét jelző tényezők szakszerű ultrahangvizsgálatának. Az ilyen irányú szűrővizsgálatot a terhesség 11. hetétől a 13. hét 6. napjáig, a magzat ülőmagasságában kifejezve (CRL) 45-84 mm között végezzük. Olyan speciális apró jeleket keresünk, melyek gyakran előfordulnak a kromoszóma rendellenességgel sújtott magzatok között. Az ún. első trimeszteri ultrahangvizsgálat a Londonban működő Fetal Medicine Foundation (www.fetalmedicine.com) által kidolgozott módszerrel történik. Ez a szűrővizsgálat nagyon fontos kiegészítője a vérben vizsgálható, biokémiai jelzők értékelésével nyerhető információknak és így a komplex szűrővizsgálat hatékonysága 90 % feletti is lehet.

Kép
zölddisznó

momi: Zöld szerint jó a 11+2...

Engem sokkal jobban stresszel az esetenként 6-8-10e Ft a magánrendelésen amit a gyerekemtől veszek el (főleg a végefelé durvul ugye a helyzet)... a kórházba meg úgyis tök ritkán járok, a vérvételeket meg így is, úgy is ott kell megcsinálni...
Vendég

Csaki! Nem SZERINTEM jó, hanem a szakemberek szerint :lol:

Kép
zölddisznó

Zöldi! Köszi!!!!!!!! Megint teljes lett a nyugalom 8) :D :D :D :D :D

Na megyünk ebédelni

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Jézusom, Nektek volt magatokat is megijesztő dühkitörésetek?? Most a párom nem is szól hozzám... Azt hiszem kezdek bekattani ebbe a félelembe és aggódásba. Soha nem gondoltam, hogy lehet valakit ennyire félteni vagy valakiért ennyire aggódni. Ma megijedtem saját magamtól, olyat veszekedtem az én drága párommal. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida: terhes vagy... ennyi:))) (ezt próbáld meg a párodnak is elmagyarázni... tök másképp viselkedsz, tombolnak a hormonok... plusz ehhez jön a stressz... kérd meg, hogy legyen kicsit türelmesebb veled aztán ha már nem bírja akkor vegyen egy nagy levegőt, fusson néhány kört a ház körül és utána menjen haza:)))) (ezt most neked ugye nem ajánlhatom... max. a nagy levegőt és 3-ig számolást:))))

Egyébként tényleg érdemes utánaolvasni ennek és néhány ilyen cikket (ld. kismamák és hormonok) lerakni a párod elé... Plusz arról is, hogy bizony a terhességi hormonok a férfiakra is hatnak, nem véletlen, hogy sokuknak ugyanolyan tünetei is vannak néha:))))))

Szóval ezt jobb most letisztázni mert lesznek még ilyen helyzetek:)))) (fú... és mi lesz ha megszületik a pici... kialvatlanság, stressz stb. - és nem szabad hagyni, hogy ez hazavágja a babavárás és a gyereknevelés legszebb részeit:)
Vendég

Hú, hát az nem lenne túl jó, ha ez ilyen lenne végig.. :( Nem szeretek veszekedni, ő meg végképp nem bírja, remélem azért ezeket a hormonokat vissza tudom majd szorítani (vagyis a hatásukat) mert tényleg hazavághatja a babavárás szépségeit! :(

Amúgy köszi a tanácsokat! :D Megmondom neki, hogy máskor menjen fusson pár kört és csak utána haza, hátha megakadályozom ezt. Bár ma pont azért borult ki a bili, mert elment itthonról. A hasfájásom miatt "haza rángattam" a munkából és épp hogy csak hazaért már el is kellett mennie.. :( Én meg megijedtem. Ő meg persze nem értette. És lehet igaza van. Én parázom túl ezt az egészet. Nincsen vmi aggódás elleni, idegnyugtató gyógynövény ami ilyenkor is használható??

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Halihó!
Pocaksimi:
Nagyon jó érzés a babónak ott bent, DE! Abba n az esetben, ha görcsi vannak az embernek (nem székelési, hanem más eredetű), akkor kifejezetten nem ajánlott. Tudom, hogy Aidának nem ilyen jellegű a problémája, csak azért írom le, ha ne adja ég ilyen problémája lenne bárkinek is, akkor simi beszüntetve!

Babapocak :
Én jártam babamasszázsra, és nagyon élveztük ! Ráadásul, amikor Annának székrekedése volt, amit ott tanultam, azzal segíteni tudtam rajta:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sedatif PC. Homeós szer, terhesen is szedhető... vagy levendulatea(szerintem nekem is kéne mert borzalmasan alszom mostanában... aztán a mocorgásom miatt a férjem felébred, ő is hulla és a végén mi is folyton egymás torkának ugrunk... csak mi már tudjuk, hogy ez a fáradtság miatt van és ilyenkor mindig elhatározzuk, hogy ma bizony korábban fekszünk amiből semmi se lesz stb.)

Egyébként meg igazából én a férfiakat is megértem... az addig megszokott feleség hirtelen megváltozik... ami nekünk csak úgy "jön" az náluk kívülről nézve valami drasztikus változás...

(nálam volt, hogy a melóhelyemre kellett értem jönnie mert elkezdtem vérezni... aztán rohantunk a kórházba stb. Na most ha ezt naponta kellett volna eljátszania valszeg ő is kikészült volna... szóval sajna nekünk is türelmesebbnek kell lennünk mert nekik se könnyű...)
Vendég

[quote]N írta:incsen vmi aggódás elleni, idegnyugtató gyógynövény ami ilyenkor is használható??

Hogy ne lenne:
http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ory_id=193

Az én férjem annyira megértő, hogy én még ilyet nem is láttam. Szerencsére tisztában van vele, hogy mi miért történik, így természeteses és jól viseli. Meg szerintem a kor is számít, mi mindketten nagyon "bölcsek" vagyunk már :wink:

Kép
zölddisznó

Lehet igazad van, mi még fiatalok vagyunk mindketten és nem is igazán bírjuk a veszekedéseket. :( Én soha nem szerettem és ő sem. Nem tudom ha "bölcsebb" leszek könnyebben fogom-e bírni. Visszagondolva szüleimre (akik ha veszekedtek utána mindig ki voltak borulva) nem vagyok benne biztos hogy jobban fogom viselni a veszekedést, 30, 40 vagy akár 50 évesen. De azért remélem igazad van!

A terhességet meg persze megérti a párom, de azért amit ma műveltem.. hát az nekem volt sok. :S

Ja és köszi a gyogyit! :D Lehet hasznosítom.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Én most elmegyek csavarogni, nem leszek már 5 előtt, ezért már most mondom, hogy gondolok Rátok, hogy a vizsgálaton minden rendben találtassék! Higgy!

Kép
zölddisznó

Aida: ne aggódj, lehet, hogy még rosszabb is lesz. Ezt most nem ijesztgetésként írtam, csak "előkészítőnek", vagyis meg kell próbálnod a párodat a lehető legjobban felkészíteni rá.
Én például sokal elviselhetetlenebb vagyok most, a 11. héten, mint akkor, ahol most Te vagy. A msotanihoz képest akkor szinte halál nyugodt voltam... :lol:
És Zöldi férjéhez hasonlóan, az én férjem is szinte angyali módon tűri. Mindig elszégyellem magam, pedig tudom, hogy tulajdonképpen nem tehetek róla, nem szántszándékkal csinálom.
Szerintem ne "szerekhez" folyamodj, ha nem nagyon muszáj, inkább próbáld meg a saját és a párod fejében kicsit megváltoztatni a dolgokat. Beszélgess vele nagyon sokat, próbáld meg minél jobban bevonni abba, ami veled történik. És akkor a kiborulsáokat is jobban meg foja tudni érteni, hidd el.
Nekem pl. az vált be, hogy - mivel tudom, hogy nagyon elfoglalt, és fárdat szegénykém - ha találok vmit neten, ami a terhességgel kapcs., továbbítom neki. A leveleket pihizve is el tudja olvasni, és így ő is tájékozódik kicsit. Jobban részese lesz annak, ami velem-velünk történik. :lol:
Pl. itt a babaneten be tudod állítani, hogy mindig megkapd annak a hétnek a leírását, ahol éppen vagy. Férjem már alig várja, mikor küldöm a köv. hetet. :D
A hasfájás egyébként pont kábé a 8-9. hét körül, ahol Te vagy most, nálam is olykor ijesztő méreteket öltött... :?

Nagyon drukkolok Nektek!
bébic

Ráadásul hosszú távon a megbeszélés, a meggyőzés és konfliktusok hatékony kezelése "kifizetődőbb", mint a bogyók... De gondolom ezzel nem mondtam újat senkinek. :roll:
bébic

lányok lányok. mi nem terhesek vagyunk hanem VÁRANDÓSÓK!!!!!!! :lol: :lol:
én ma vagyok 13+0
most már át is fogom állítani erre a centimet mert rosszul számol.

aida
a hasgörcs amiről beszéltél nekem is volt az elején elég sokszor. Ne izgulj miatta.

harivera
Budapest XXI. kerület

hát én speciel inkább terhes vagy leginkább terhelt vagyok de ezen nem veszünk össze :)))))))))

(éljen a második trimeszter... már csak néhány hét... és akkor nem leszek ilyen hulla többé:))))))))
Vendég

Sziasztok,ma megjött a vér és vizelet eredményem,vannak benne bibik,de én nem igazán értem,úgyhogy amíg doki nem látja,igyekszem nem pánikolni. Holnap egyébként is megyek a nővédelmibe a nődokimhoz beutalóért,rögvest meg is mutatom neki,csütörtökön meg a védőnőnek.
Ma vittem vissza a fiamat a dokihoz,rendbejött a bárányhimlő miatt.Mehet holnap az ovival kirándulni! Most a kislányomat lessük az mikor kezd el pöttyösödni.
Az én férjem már tudja hogy ez a terhesség(várandósság)is,mint az előző 2,ezekkel a hülye hangulatingadozásokkal jár,sokszor mikor elkezdek papolni,fogja magát azt kimegy az udvarra inkább,míg én lehiggadok,és akkor ugrik be nekem is ,hogy a fenébe már megint felesleges dolgokért szekálom.Azt akkor általában én utána megyek,aztán jót röhögünk az egészen.

Aida várunk a hírekkel!
Zöldi merre csavarogtál?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!

Még most is cseng a fülemben a kőnek a koppanása, ami akkor esett le a szívemről, amikor az orvos azt mondta, hogy "Látja? Ott dobog a kicsi szív." :D :D
Van! Ott van! Él és virul. 1.5 cm és nagyon édesen kopácsol a kis szíve. Hematomának semmi nyoma, utána nézett az orvos a barnás folyás miatt. Semmi aggasztó jelet nem talált. Azt mondta, most teljesen normális a fluor, annyi hogy a 12. hétig ne erőltessem meg magam és hogy a férfi "nedv" tartalmaz olyan anyagokat amik vérzést indíthatnak, ezért attól is tartsuk távol magunkat egyelőre.

Azt is mondta, hogy a mai hasfájás, hascsikarás, kis hasmenéssel, akár vírus is lehet, adott rá gyogyit meg rábólintott a no-spa-ra.

Most már azért nagyon megnyugodtam! Úgy elsírtam magam az UH-n, hogy csak na. Nem semmi az első saját gyermek első önálló szívdobogását meglátni. Imádom ezt az érzést! Imádok anya lenne!! (még akkor is ha csak 8 hete vagyok az)

Szép estét mindenkinek!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Holnap beszkennelem és teszek fel UH képet. :) Bár még elég fiatal és pici, de nekem ő csodaszép! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida:
Gratulálok a dobogó szivecskéhez! :)
Elküldtem az adataimat priviben.
Hát én ma vagyok olyan szarul! Egész du. émelygek, ugyanakkor éhes vagyok, kívánok sokmindent, de 2 falat után vissza akar köszönni. Közben folyamatosan ennék... Ez új nekem! :)

Hangulatingadozás:
Ez semmi, ami most van, akkor volt nálam extra durva, amikor stimuláltak bogyóval és szurival. A szuritól olyan hisztis picsa voltam, hogy magamon is meglepődtem. :) A mostani terhesség más, se gyógyszer, se szuri, egész elviselhető vagyok, már önmagamhoz képest..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Aida,

Nagy gratula a dobogo szivhez :D
Szornyu hosszu atelni a napokat amig az ember orvoshoz megy, es megnyugtato szavakalt hall...ugye?

En is elkuldom proviben az adataimat.

Vigyazzatok magatokra, pihenj sokat.

Kép
zsiraf8

Aida: hatalmas gratula:))))
Vendég

Szép reggelt, lányok!

Sarmon: Én ma megyek a vér-vizelet eredményemért meló után, izgulok. :oops: Azért remélem nálatok csak "vaklárma"!
Azt amúgy honnan tudom, hogy bibi van? A házidoki az "ki tudja belóle olvasni"?

Aida: Hipphipp-hurrrrrrááááááá, gratula! :lol: :lol: Várjuk a képet!

Én is elsírtam magam az első UH-on, egyrészt a hang és a látvány miatt, másrészt, hogy Apája nem láthatja... Na, látni élőben azóta sem látta, de a szívecskéjét már hallotta! :lol:

Mágnes: Hmmm, honnan is ismerős, amit írtál....? :P Kaja-nemkaja...róka-nemróka...brrr... :?
bébic

Az orvos ajánlott egy ún. integrált tesztet, mely a 12. heti UH és vérvizsgálatból meg egy 16. heti vérvizsgálatból áll és ez a ma ismert leghatékonyabb szűrőmódszer, a rendellenességek kiszűrésére. Mit gondoltok? Azon gondolkodtam, hogy eredmény a 16. hét után lesz, ugye olyan időszakban, hogyha kiderül, hogy a babának vmi nagy baja van, akkor sem tudok már dönteni, hogy vállalom vagy sem. Akkor már meg kell szülnöm. Akkor miért jó, ha tudom az eredményt? Nem teljesen értem ennek a lényegét. Ha vki érti, akkor kérem magyarázza el. Ha ismertek más vizsgálatokat is akkor meséljetek róla! Láttam még olyat is ami 12. heti UH és 12. heti vérvizsgálatból állt, azaz még akkor van is eredménye.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida: ha sokallod a 16. heti eredményt (én sokallottam bár Lillánál én is arra mentem és túlélhető volt a várakozás:) ez a Bolgárkerékben is van!) akkor menj kombinált tesztre az Istenhegyire, a 12. héten van eredmény, 1-2 órával a teszt után! (28eFt). (ha nem elég megnyugtató az eredmény akkor extra 10e-ért van egy extra vérvétel a 16. hét körül is ami nem csak AFP mint a kórházban így az is pontosíthat a 12. heti eredmnyén így annak tudatában dönthet az ember, hogy bevállalja-e az amniót)

Egyébként indokolt esetben asszem a 20-21. hétig dönthetsz a babáról. Csak az ugye nagyon messze van és akkor már tényleg meg kell szülni (csak szegény ugye nem lesz életképes - tehát sajna nem a klasszikus abortusz de komoly gondnál -pl. nem lenne éetképes a baba megszületése után- nincs más lehetőség)... de ha pl. rossz a teszt eredménye akkor is előbb amniora küldik az embert (18. hét után!)... aminek jó 2-3 hét az eredménye... vagy jobbik esetben korionboholyra a 12-13. hét környékén de azt nem szokták szeretni az orvosok mert nagyobb a vetélés kockázata

Emiatt ne stresszeld magad, fiatalok vagytok, ilyenkor tényleg csak biztos ami biztos alapon kell megcsinálni a tesztet, de nem lesz semmi gond, a babátok szép egészséges lesz:)
Vendég

Sziasztok!

Zöldi!

A babamasszázs fantasztikus dolog, de szupíííííí lenne :D 8) :D
Bár még nem vagyunk mobilisak, jogsi-kocsi van csak félek vezetni :oops: de a nyár nagy kihívása lesz a rutinszerzés 8)

Aida!

Gratulálok!! :D :D

Én úgy tudom, nekünk így volt, hogy a nyaki redős uh(12.hét)+afp(16.hét)+genetikai uh(18.hét) után az adatok együttes értékelésével mondják ki hogy nagy valószínűséggel minden rendben van. Mondjuk ez egy szimpla nem magánba, fizetősbe végeztetett speckó szűrés hanem ami mindenkinek jár (na ezt most jól megfogalmaztam :oops: ) Szerintem is érdemes elmenni egy fizetősbe ha titeket ez megnyugtat és ki is tudjátok fizetni. Én csak akkor tervezem ha valamelyik adat rossz eredményt hoz, na akkor irány egy jó hely hogy kiderítsük hogy tényleg van e valami bibi.

Mindjárt küldöm priviben az adataimat én is :wink: Megyek gyorsan össze is írom mert aztán elfelejtem :oops:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Aida! Cupppppppp! Nagyon örülök!

Bébic! A laboreredményen rajta vannak a határértékek, és a csillagok is jelzik az eltérést. De ha a házidokid nem tudja értékelni, akkor adja vissza a diplomáját! ...vagy monnyon le! :lol:

Aida! Nemrég belinkeltem az integráltról leírást és cikkeket. Nézd meg! Pontosítanom kell, nem a legpontosabb, de közel olyan pontos, mint a szurkálós vizsgálatok, és abszolut veszélytelen!

Csakegy! Ha csak a 12. hetit csináltatja meg az ember, az csak 80%-os pontossággal működik.

Momi! Akkor tanfolyamra előjegyeztelek :wink: És vezess sokat!

Kép
zölddisznó

Zöldi: Köszi az infót, bíztam benne, hogy azért ezt neki is tudnia kell majd. :lol: Csak nem nagyon voltam még én ilyenen, eredmény meg pláne nem volt a kezemben, nem tudtam, hogy jelölik.

Úgy látom, Te nagyon otthon vagy a homeopátiás szerek terén. Tudnál nekem segíteni? Sajnos ahogy telik az idő, és szééépen lassan közeledem a 12. hét vége felé, annál rosszabbul vagyok, nem tudom, ez mennyire normális dolog. :(
Kaptam egy könyvet ("Homeopátia napjainkban" a címe, nagyon jól le van írva benne mindegyik bogyó, mikor, mire kell, stb.)
Csak én nem teljesen igazodom ki rajta sajnos, mellényúlni meg nem szeretnék. :oops:
bébic

Sziasztok!

Aidának ezer gratula, és sok-sok nyugi.

Zölddikének köszönjük a sok jó tanácsot, hihetetlen, hogy mindig mindenkit meg tudsz nyugtatni.

Harivera: sikerült a Királyhágó u-ban uh-ot megkérdezni?

Képzeljétek, a múlt heti pöttyök nem bárányhimlőt igazoltak, valószínű csípés, vagy allergia. (sose tudjuk meg) De a veszély még nem múlt el, ha a héten nem jön ki rajta, akkor nem kaptuk el. Remélem így lesz.

Őszintén szólva én is inkább terhesnek érzem magam, mint állapotosnak. Már nagyon várom, hogy ez megváltozzon, estére iszonyúan érzem magam.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Aida:
Így van, ha bármi gond van, a 20. hétig megszakítják a terhességet. Na de ilyenre nem is szabad gondolni!

momi:
Nekem is csináltak 12. 18. héten genetikai uh-t vérvétellel, de az ilyet nagyon kevés helyen csinálják térítés mentesen. Mostmár a SOTE II-n sem, az OEP közbeszólt. Így marad az Istenhegyi, engem küldött a doki, igaz, nem vagyok korban ott, hogy túlzottan ajánlott legyen :)

Ma egész de. csak feküdni tudtam, nagyon rosszul vagyok... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

No csinálgattam a táblázatot, ide rakom megnézni mi sült ki belőle.. Ha hiba van benne szóljatok.

mágnes: Megkaptam az üzeneted, csak ezt még pont előtte csináltam, a lakhely belekerült a táblázatba. Ja és jobbulást, pihengess!

Köszi a sok gratulát meg a sok tanácsot és választ a kérdéseimre, kéréseimre!!

Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: Nagyon jó lett! :lol:
bébic

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?