Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nincs szüksége valakinek 850es Meforalra????Van 3 doboz, ami nekem már nem kell.
Ha érdekel valakit pü-t kérek szépen!

hajni...
Budaörs

Sziasztok !

Akinek szüksége van egy kontroll időpontra Tűű dokihoz,
május 20-án du. 17,20-ra át tudom adni.

Ma délután 2-ig kérek visszajelzést !

Niki
mniki

Niki, stipi-stopi! Stipi-stopi! :lol: :lol: Küldtem PÜ-t!
Vendég

lányok itt is megkérdezem, a Tisza-parton nincs valakinek ismerőse akinek van kiadó háza, nyaralója? rájöttem gyerekekkel akik imádnak homokozni a tisza-part az egyik kánaán...

nekünk meg romantikus...a fűzfás part, kerthelyiségben halászlevet enni...

ha kis falu esetleg ahol eldugott vadregényes part van az még jobb is, nem muszáj kiépített strand...

Kép

Kép
rejo

Rejoka, én csak Abádszalókról tudok infot adni, de az meg egy nem eldugott hely!;-)

Czinki, ta-ta-taaaa! Holnap lesz a nagy nap!!! :lol: Szép időtök lesz! Előre is nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok nektek!

Magamról: sajna nem jutottam be Tűűhöz (bár Niki mindent megtett az ügy érdekében, és ezúton is köszönöm neki!) azért hétfőn elmegyek megnézetem a 6 hormont+ jövő csütörtökön megnézetem a trombózis hajlamot és az APC-t! Előbányásztam a szabolcs utcai leletemet amit tavaly ősszel csináltattam, és sikeresen rájöttem, hogy az volt az immunológiai vizsgálat, szóval immunológiai probléma kilőve! :?

Puszi mindenkinek!
Vendég

Sziasztok !

Tücsi, el kell keserítselek. Normál esetben nem lehet kilőve az immunológiai bibi, mert a Szabolcsban elvileg csak alapokat néztek.
Az "igazi" auto/alloimmun vizsgálatokat nem kérik automatikusan.
Hacsak nem személyes Dr.Fülöp Vilmoshoz kerültél. :lol:

Ha átküldöd milyen eredményeid vannak, utána tudok nézni.

1 doboz Adimet (500 mg) eladó, ha valakit érdekel.

Niki
mniki

Niki, ó a manóba! Akkor este bepötyögöm neked az adatokat! Nagyon szépen köszönöm ha megnézed!!!
Vendég

Niki: engem érdekelne esetleg (eddig lusta voltam receptet kérni és még mindig nem álltam át a 2*500-ra az 1*850-ről pedig már nagyon kéne...)... merrefelé tudnám átvenni?
Vendég

Csakegy, küldtem pü-t.
mniki

köszi, válaszoltam. Sajna most akkor inkább passzolnám a dolgot de biztos lesz akinek kell:)
Vendég

Czinki: nagyon szép időt, hanulatot, jókedvet kívánok nektek holnapra! Sikerüljön minden úgy,ahogy szeretnétek és legyen minden napotok annyira boldog,mint a holnapi! :)

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág

Czinki!

Most nézem, tényleg holnap a nagy nap!
Legyen szép időtök, ne zavarja meg semmi a nagy eseményt és legyetek nagyon boldogok!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Sziasztok!!
Czinki!
Sok Boldogságot! :D

Kép
lara26

Czinki!

Már biztos fennt vagy!
Gyönyörüséges napotok lesz! Sok boldogságot!

Lona
lona1

Czinki, ragyogóan süt a nap! Aranyozza be a szerelem is életeteket nagyon sok boldogsággal!

Kép

Kép
csillagfény

Lányok van köztetek olyan, akinek nagyon magas a tesztoszteron szintje?

Az érdekelne, hogy nálatok is le van-e gyengülve / blokkolva az immunrendszer?
Ezt úgy értem, hogy nekem pl hetek, amig kikeveredek egy mgefázásból, nem nagyon szoktam lázas lenni, szóval nem valami aktív az immunrendszerem.

Köszi, ha válaszoltok, akár püben is!

Kép

Kép
csillagfény

Czinki!

Az idő gyönyörű! Legyen a mai napotok és az elkövetkezendő 100 évetek is ilyen!!!!

Sok pussz!!!!!!!!!!

hajni...
Budaörs

Csillag!

Most hogy így mondod... Nekem megyeget lefele a tesztoszteronom, utoljára 1,6 volt. Ééééééés hát mostanság elég göthöke voltm, mintha le lenne gyengülve az immunrendszerem nekem is. Hogy mitől azt nem tudom. :shock: Lenne hozzá ennek köze?

hajni...
Budaörs

Czinki!
Gondolok Rátok! :D

Kívánok nektek nagyon sok boldogságot!!! :D
Vendég

Czinki: Nagyon sok boldogságot:)))))
Vendég

hajni, szerintem nem. én azt gondolom, hogy pont a magas szint miatt gyenge. (nekem.)

Kép

Kép
csillagfény

Czinki: Nagyon szép időt nektek mára (eddig bejött)! Remélem minden úgy fog sikerülni, ahogy szeretnétek és feledhetetlen lesz ez a gyönyörű nap! Sok boldogságot!!!!

Kép

Kép
bettica

Sziasztok, már teljesen elvonási tüneteim voltak... hiányoztatok! Az elmúlt 2 hétben éjjel-nappal dolgoztam, sőt még most is dolgozok... :cry: de már nem bírtam tovább, visszaolvastam!

Czinki, nagyon sok boldosgágot kívánok nektek!

Rejóka!

Lisszabonban "tanulmányúton" voltam, úgyhogy a szállás foglalásáról és a repjegyről nem tudok túl sok mindent, de amit tudok, szívesen megosztom veled!
A Tiszánál a kedvenc helyem Tiszavárkony -Zsákfalu, nyugis hely, Szolnok alatt. Én évekig jártam oda alkotótáborba, szuper volt, olyan megáll az idő hangulat.

Tücsi! Én meg jún 3-án megyek a Kaáliba, remélem lesz olyan időpont, amikor egyszerre leszünk ott. (a legjobb lenne, ha már mennünk sem kellene :wink: ) Nekem már majdnem biztos, hogy jún végén lesz a lombik.

Csillagfény, nekem jóval a határérték felett volt a tesztoszteronom, de a met gyönyörűen rendezte (a többi hormonnal együtt).

Zazzy, sajnálom, hogy nem akar spontán megjönni!
lyutka

Sziasztok lányok!

Valósznű nem emlékeztek rám, februárban írtam nektek, hogy készülök kivizsgáltatni magam miért nincs 4 év próbálkozás után gyerekem és tanácsot kértem milyen laborokat kérjek le.
Most lett meg a múlt héten a diagnózisom és muszály valahol kiöntsem a szívem... Ugyhogy bocs ha egy kicsit OFF leszek.

Nincs PCOS-om, de valószínű IR-es vagyok és bizonyosan korai petefészek kimerülésem van :shock: :shock: :shock: , hamarosan jöhet a klimax. Pedig hajszálpontosan, naptárszerint jön a menzeszem, nem lehetek klimaxos!
Ledöbbentő volt a diagnózis...még 32 éves sem vagyok :x
Dokinéni nagyon kedves, PCOS-t metforminnal kezelné... de nálam nem aktuális. Magas a prolaktinom is, arra bromot kaptam, 6 hét után kontroll, s ha rendben a prolaktin, akkor stimu (talán Clostyval) és uh-s követés. Ez csak akkor, ha a férjem spermaképe is OK. Hát mit mondjak, februárban kevesebb mint 1 mill volt az eredménye, azóta elhagyta a cigit és keményen E vitaminozik. Lehet nála egy herevisszér is befigyel, nem tudom.
Már nem vagyok annyira megdöbbenve, csak egy kissé selejtesnek érzem magam... De nem adom fel, belekezdtem egy gyógynövénykúrába, ami a p.f. müködését hozza rendbe (legalábbis sok korai menopausás nőnek visszahozta a menzeszét akár 10 évre is) és reménykedem, hogy nem lesz szükség stimura :wink: , mert félek tőle.
Az IR-re azt mondták nincs gyógyszer, csak az életmódváltás. Tényleg nincs rá gyógyszer? Még a met sem segítene?

Ha valaki tud valamit petefészkek müködésbe lendítésére, kérem ne tartsa vissza magát, érdekelne minden ötlet. Köszönöm!

Mindenkinek boldog babásodást kívánok!
Difrax
difrax

Most látom, Cinkeb: SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!
difrax

Czinkeb!
Én is gondoltam rátok!Nagyon sok boldogságot kívánok!!!

Difrax!
Nem kéne másik orvost is megkérdezni?Nekem ez nagyon furcsa.Mi az , hogy az IR-re nincs gyógyszer??? :shock: :shock: :shock: De majd okosabb lányok mondanak valamit, de nekem ez nagyon furcsa... :roll:

Kép
Kép
zazzy

Difrax!
Gondoltam rád a héten, hogy mi lehet veled... Erre megjelensz! :)

Bocs, de olyan homályos amit írsz!
Légyszi írd be az összes vizsgálat eredményét. Laborétékeket mértékegységgel, uh lelet eredményét stb.

IR-t, pont, hogy mettel kellene kezelni...

Várjuk a leleteket! :D

Czinkeb!
Most épp csárdást húznak a zenészek? Vagy keringőztök? Vagy éppen elrabolnak? Jujj, nagyon izgi! :lol:
Vendég

Kavicska,

d.u. ítram neked egy hosszú privit, de lefagyott a gép és elszállt az egész... nem volt erőm újraírni.
Hadd kívánjak sok boldogságot nektek, kisfiad gyönyörű!
Mindjart beírom az eredményeimet, lehet aztán megszakérteni.
difrax

Akkor közkívánatra:

TSH ultra sensitiv 1.95 norm: 0,44-3,45 uUI/ml
CORTIZOL 120 60-230 ug/ml
Estradiol (lut f.) 10,80 70-250 pg/ml
FSH (3.nap) 32,36 3,2-10 mUI/ml
FT4 1,25 0,85-1,85 ng/dl
LH 3,10 mUI/ml
PROG (lut.f) 13,33 4-25 ng/ml
PROLACTIN 40,19 1,2-20,5 ng/ml

Glucoz 105 norm: 55-110 mg/dl

Hát ez lenne az eredményem, tessék kérem megszakérteni, szabad a vásár :lol:
difrax

Hát a Babanet egy kissé átrendezte az írományom, remélem rájösztök, hogy a második számpáros a referenciatartományt jelenti
difrax

UH-leletem mint olyan nincs(papíron), a nődoki hasi uh-t csinált anno januárban, az endós a pajzsmirigyemet nézte, de mindkettő azt monda minden rendben. Pedig a nődokihoz azért mentem, hogy hüvelyit csináljon.... azon többminden látszik mint a síma hasin.

Bocsánat, kicsit túltengek a topikon :oops: :oops: :oops:
difrax

Difrax!

1. Nekem minden egyetemi tanárom azt tanította, h. 1 mérés, nem mérés!
Meg kéne ismételni, hátha csak mérési hiba!

2. Ha nem mérési hiba, és az ismételt mérésnél is ilyen rettenetesen magas lesz az FSH-d, akkor ne hezitálj, menj bele a stimuba, mert tényleg petefészek kimerülésed van! :(

3. A NLC-n Ama-nak is korai klimaxa volt 42 évesen, aztán rá nemsokkal már babázott is. Szóval nehogy feladd, nem szabad!!!!!
Ha neki sikerült, neked is fog!

4. Mindent meg kell tenned, h. a stimus peteérésednek a lehető legjobb körülményeket biztosítsd (Ama is ezt tette!), életmódváltás, diéta, met, gyógynövények, Mastodynon v. Premens (ezek a prolaktinon is javítanak!), talpmasszázs, bármi......
És a legfontosabb, h. te ne add fel!

(Ama történetét a pcos honlapon az Igaz történetek közt megtalálod.)

És még vmi:
Mielőbb kezdj el hőmérőzni, h. kiderüljön, h. a szabályos ciklusaid hátterében van-e tényleges peteérés! És célszerű lenne a valószínűsített PÉ után egy héttel progit nézetni. Az a tuti! (Ha egy bizonyos szintet meghalad a progi, akkor volt PÉ-d!)
Még mielőtt kimondják, h. neked nincs is PÉ-d és megstimulálnak!
Így is gyanús, mert azért 10 felett van! Kérdés, h. mit is jelent pontosan az, h. luteális fázisban vették? (Vagy az a normálértéktartománya az előzőnek? Mert írtad, h. kicsit megkeveredtek a dolgok) Most ez két vérvétel eredménye vagy 1-é és ha eggyé, akkor az hányadik napi?
Egyébként vannak klimaxos tüneteid?

rambóka

Rambóka,
az estradiolom 10,80 a 21 napon, a normál érték 70-205 a labor szerint.
Igen, két vv volt, az első a 21 napján, a második a következő ciklus 3. napján. Az utobbin progit és estradiolt néztek, a többit a 21. napon.
Tünetek? Hát pont akkoriban ébredtem minden hajnalban erős hevülésre, és megfigyeltem, hogy az utobbi hónapokban mintha nehezebben nedvesedek... Aztán a hevülések kimaradtak, azóta sem tapasztaltam.

Én nem adom fel, csak egy kissé zavarban vagyok... nem tudom mit higgyek, rendesen menstruáltam mostanig. Csak ebben a hónapban, miután megtudtam mi a baj, a menzeszem rövidebb lett, 2 napot tratott, utánna egy csomó barnázás következett.
Nem lehet ez pszihés alapon? A hüvelyszárazságomat is a stressznek, az idegességnek tudtam be... lehet tévedtem. Most egy kicst (újból)ledöbbentem :shock:
difrax

És köszönöm a jótanácsokat és a bíztatást! Jól jönnek :)
difrax

:oops: Na az elöbb totál fordítva írtam, progi 21. napi érték, estradiol is. Bocs, késő van, lefexem én is.
difrax

Sziasztok!

Bocsi,hogy csak bepofizok,de nagy-nagy segítséget szeretnék kérni!
Szükségem lenne Metformin-ra! :oops:
Ha valaki tud segíteni jelentkezen e-mailben!

Köszönöm szépen!
bazsi1234kukacfreemail.hu
léni

lyukta, és korábban milyen volt az immunrendszered? (amikor magas volt a tesztoszteronod)
én még mindig nem kezdtem a metet, nem mertem, most múlt el a hasmenésem egy jó kis antibiotikumtól, még várok egy kicsit, hoyg ne jöjjön vissza. köhögök is. de korábban is simán volt, hogy egy megfázás 6 hét. minden fertőzést elkaptam, lázam szinte sosem volt.
csak érdekelne, hogy ez a magas tesztoszteron miatt van-e, vagy egyéni adottság.

rambóka, te mint orvos, mit mondasz?

czinki, képet kérünk! :D

difrax, én nem nagyon tudok hozzászólni, de kívánom, hogy minél előbb járjatok sikerrel! itt nagyon sok lánynak lett már babája, sok év próbálkozás után, nektek is lesz!
(én 10 nőgyógyásznál jártam, míg valaki metformint adott)

Kép

Kép
csillagfény

Csillag!

A magas kortizol szint (mellékvesekéreg túlműködés) taccsra tudja vágni az immunrendszert, ugyanígy az is, ha vki rendszeresen szed szteroidokat (bár nem hiszem, h. ti ez a kategória lennétek!).
A mellékvesekéreg túl működés (Cushing kór) tünetei nagyon hasonlítanak a metabolikus szindróma tüneteire és szintén okozhat meddőséget, úgyhogy, ha vki az alábbi oldalon található infók és képek alapján esetleg gyanakodna, h. neki ez van, akkor érdemes endokrinológusnál rákérdezni!
http://hipofizis.hu/cushing.php
Egyébként állítólag elég ritka betegség, szóval kicsi az esély, de hátha.

Egy időben én is minden hülyeséget elkaptam, és gyakran hetekig döglődtem a munkahelyemen, mint a munka hőse.
A "nem szedek antibiotikumot, mert akkor előjön a candidám" így többnyire azt eredményezte, h. végül muszáj volt az antibiotikum is, meg az egyre nagyobb dózisú Diflucan is.

De mióta a metet szedem, nekem elmúlt az ilyen betegségekre való fogékonyságom is. Úgyhogy tuti, h. a PCOS-nak is köze van a dologhoz vmilyen szinten.

rambóka

Rami!

Felkeltetted bennem a kisördögöt, főként a legyengült immunrendszer miatt, pedig szedtem antobogyit. Megnéztem az
oldalt és kicsit elkeseredtem. Egy csomó tünet egyezik......

[i]Kérdésem: nőgyogyinál kérhetek rá beutalót, mármint Kortizol és ACTH vérvételre? Vagy menjek egyből a Mensbe és csináltassam meg ott? [/i]

És felvillant valami a régmúlt 99ből. Akkor jártam a baross utcai női klinikán és ott csináltak anno hormonterhelést a ciklus adott napjain. Ekkor néztek nálam ACTH-t és csináltak ACTH terhelést is, erre azért emlékszem ennyire mert rosszul lettem, mikor vénásan megkaptam a asszem a hormont és elájultam mert repülőtűm volt. Az eredmény naggyon sok volt, több 100szorosa csak senki nem tudta rendesen értékelni, mármint más doki, mert nem volt mértékegység... no comment
Szóval most beparáztam és minél előbb szeretném tudni nincs e itt valami bibi, bár szerintem T szólt volna nem??????

hajni...
Budaörs

Csillag, bizony, nagyon le volt gyengülve az immunrendszerem, minden hónapban beteg voltam (megfázás, influenza stb.) + felfázás +jöttek a gombák!
Ez volt az első tél,hogy "csak" egyszer voltam beteg!
lyutka

Sziasztok Csajok!

Melyik hormon probléma okozhatja a lilás striát?
Nézetnem kellene, mert pár hónapja mikor voltam Tűű dokinál, akkor találtunk közösen egy-két csúnyácskát, de elfelejtettem, h mit is kell nézetni ilyenkor..... :?

Segítsetek légyszíves, mert délelőtt emnnem kell 21. napi vérvételre.

Talán a kortizolt kell nézetnem...... :?: :?: :?: :?:

babszika

Babszika!

Kortizolt, ACTH-t.
Az a baj, h. a kortizol vmi miatt mumus a magyar Eü-ben. (Nekem sosem lett meg az eredményem, mondván, h. több vért is össze kell várni, mert drága a reagens! :evil: )

Rejo a MM-ben is heteket várt az eredményére. De legalább meglett!

Hajni!

Nőgyógyász szerintem nem adhat beutalót. De kérdezd meg!
És ha volt ilyen gyanú korábban, akkor semmiképpen ne hagyd annyiban!

Tűű vhogy nem nagyon szívesen foglalkozik a Cushinggal, úgyhogy jobb, ha ti kérdeztek rá, és kikönyörgitek a vizsgálatokat. Inkább legyen megnézve, mint elnézve! (ez a belgyógyász oktatónk kedvenc szavajárása volt és nagyon igaza van! :twisted: )

A hipofízises honlapon találtok szerintem Cushingos endokrin dokikat!

rambóka

Köszi Rami!

Hát, megpróbálom. Aztán ha nem megy, akkor megyek a MM-be és megnézetem ott, aztán majd csak lesz eredményem.... :roll:

babszika

Babszika, már csak 5 nap! Luca nyerő koszorúslány lesz! Tetszik a szülőköszöntő ajándékotok is+ a férfiaké! További jó izgulást :D
lyutka

köszönöm a válaszokat!

Kép

Kép
csillagfény

Rami javítanék, heteket vártam az eredményre az MM-ben, de nem lett meg. a mai napig nem kaptam róla papírt.

sőt, a legutolsó orvosi vizsgálaton sem kaptam róla papírt, tűű meg sem említette.

egy SMS-t kaptam az adminisztrációs csajoktól, hogy rendben van az éjféli kortizolom. de hogy mennyi az annyi, azt a mai napig nem tudom.

és baromi pipa is vagyok emiatt, mert kurva sok pénzt otthagytam eddig is az mm-ben, ez lenne a legkevesebb, amit elvárok, hogy időben és rendben meglegyenek az eredméyneim.

Tűű valami miatt nagyon elhanyagolja a kortizol nézését, és nekem pl. gond volt a reggeli értékkel (azt is én találtam ki, hogy nézzük meg, ha már egyszer szúrnak...), de így sem törődött semmit az éjféli vércvételemmel.

lányok immungyengeség nálam is nagyon megvan,. de én a kimerülésnek tudom be, terhesség-szoptataás.egy év éjszakázás alatt kimerültek a raktáraim, ezért gyengébb az immunrendszerem.

Difrax hallgass ramira!!!

még egy mérés muszáj!!! mert a 13-as értékkel tényleg volt péd!!!!

lehet kevés az ösztogéned, de azt sztem lehet pótolni!

Kép

Kép
rejo

Difrax!
Rami mindent elmondott!
Figyelj, nem tudom, hogy vetetted le a hormonokat, de ha nem megy másképp menj el fizetős helyre, magán laborba És csináltasd meg újra!

Drukkolok nagyon! :)

Nekem megnézték a cortisolt! Többször is megvolt nézve. Vagyis én nézettem meg! :? Ráírtam a papíromra! :lol: :lol: Merthogy tudjátok, én menedzseltem saját magam végig! :?

Asszem a következő gyereknél is a saját magam tudására és tapasztalatára kell hagyatkoznom. És ha elakadok, akkor megkérdem az itteni topik doktorokat: Norka, Rambóka személyében! :lol:

Annyit helyesbítenék, hogy endokrinológus tanácásra lett éjféli is nézve, amit kiértékelt! :)

Na de annyi jó volt az egészben, hogy időben meglett a diagnózosom. Arra nem panaszkodhatok. Utánna vettem kezembe az ügyem! :D
Vendég

Sziasztok, helyesbítenék!

A MM-ben NINCS lehetőség a mellékvese alaposabb vizsgálatára. Nincs éjféli kortizol nézés, ACTH nézés, terhelés. Csak sima kortizol van (diagnosztikus értéke nem nagy), és hasi UH. A beszállító labor és a munkaerő jelenleg ezt még nem teszi lehetővé.

Rami a Szt Imrében voltál, nem? Előrebocsátom, hogy Tűű dr.nak elvileg szabályellenes kh-i keretbe utalni beteget úgy, hogy magánrendelésen járt nála. (Hogy mást ne mondjak, a Szt Imrés közös nődokink is pont ugyanezt magyarázta el nekem 2 hete, tényleg így van.)

A MM-es laborosok vajmi kevés ráhatással bírnak arra nézve, hogy Szt Imrében mi folyik, mondhatnám: semmivel sem.

Szóval ha valaki mellékvesére gyanakszik, NE a MM-be menjen, ezt magánkeretek között baromi nehéz rendesen vizsgálni. Ahhoz endokrin osztályi ellátás kell. De ez csak az én véleményem.
Vendég

Bocs, Rejonak címeztem. Nudli az agyam...
Vendég

Norka!

Szerintem máshol sem sokkal jobb a helyzet!
A nőgyógyászom magánban már egy csomó vizsgálatot nem tud kiirni, mert a kórházi gép megtagadja a hozzáférést. Így mehetek be a klinikára is, és csak megy mindkettőnk ideje!
Basszus, korábban fogtak egy papírt és beikszelték rajta a dolgokat, most a számítógépen hatmillió ablak megnyitása és kitöltése után, ha sehol nem ütött mellé, akkor negyed óra alatt van meg ugyanez! :evil: És neki kell vérvételes csöveket keresgélni! A laboros meg vakarja a p...ját (már elnézést a laborosoktól), ott nincs sor egyáltalán!
Nem tudom kinek a munkaórája a drágább az asszisztenseké v. a dokiké? :evil:

Egyébként nem Tűű-t akartam szídni a kortizol miatt. Az endokrinológusok között is van, aki pajzsmirigyre szakosodik, van aki diabetológiára, a ritkább kórképeknek is megvan a szakembere.
A sebészek közül is nem biztos, h. műttetnék vastagbélrákot olyannal, aki epehólyagra van szakosodva! :?

Az agyhiány nálam is fennáll! :twisted:

rambóka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?