Sziasztok!
Nagyon zsúfolt hetem van, most csak Ritának írok gyorsan.
Rita!
A Szent Imre szülészete fantasztikus, én csak a legjobbakat tudom róla mondani (kivéve a második szülésznőt), de ez nem áll egyenes arányosságban a csecsemős, gyerekágyas részleggel. Az nekem életem egyik legborzasztóbb élménye volt! Akárhogy is születik a baba, ha csak egy percre is beadod a csecsemősökhöz, ha nem akarod, hogy tápszerezzék, akkor szólj, hogy írják rá! Erre van lehetőség. Ha nincs a gyerek kocsijára kiírva, automatikusan tápszerezik, ha van tejed, akkor is! Mikor bent voltam, már az olyan baba anyukájával is elhitették, hogy éhes a gyereke, és kell neki a tápszer, aki ott orvos, és még nem volt 24 órás sem a gyereke, meg nem is első baba volt. Ez a vesszőparipájuk, hogy éhezik a baba, és míg be nem indul a tej, de akár még utána is, tápszerezni KELL! Arra készülj, hogy ha nem engeded, akkor a védőnőn kívűl mindenki úgy fog kezelni, mintha legalábbis meg akarnád ölni a gyerekedet! Mi emiatt saját felelősségre hoztuk haza a Dévát, egészen egyszerűen nem akarták addig hazaengedni, amíg nem kap 3 óránként 30 gramm tápszert 3 napig!
Erről a részleteket már a Keve topikjában megírtam, ha érdekel titeket, bemásolom, újból nem akarom felidézni.
Ha mégis műtétre kerül a sor, az pozitívum, hogy a babát behozzák még a műtőbe amikor felöltöztették, megnézheted, megpuszilhatod, stb. Utána rögtön a szobádba kerülsz, ahol szintén ott lehet a baba egy kicsit, míg Apa is ott van, szopiztatni is lehet, ha Apa segít. Utána Apának vissza kell vinnie a csecsemősökhöz (már neki érdemes szólni a tápszer miatt, Attila szólt is, és mikor jött reggel a védőnő, mondta, hogy látta, hogy ráirattuk, és nagyon jól tettük). Akit műtenek (remélem, közülünk senkit), arra számítson, hogy itt még az az elavult nézet uralkodik, hogy amíg nincs széklet, addig kaja sincs, csak folyékony! Azt nem veszik figyelembe, hogy esetleg előtte 1-2 napig nem ettél, és beöntést is kaptál (nálam ez volt a helyzet), és a semmiből nem lesz valami. Ha nekem Anyum nem hozott volna egy rántott csirkecombot, amit stikában fölfaltam, szerintem ott haltam volna éhen, persze az éheztetés közben az is elvárás, hogy legyen tejed. A csecsemősök a szoptatáshoz gyakorlatilag nem értenek (ez így enyhe kifejezés), az elsőgyerekes szobatársnőmnek akkora sületlenségeket mondtak, mutattak, hogy én csak néztem. Meg is lett az eredménye, a bimbóudvara fél nap alatt tiszta véraláfutás lett, másnap meg már a vér is ömlött belőle.
Ha van fellépőd, érdemes bevinni, mert a legtöbb ágy annyira magas, hogy akár gátsebbel, akár császár után nehéz rá felmászni. Itt nem adnak műtét után naponta oxitocynt. A babát a látogatók csak üvegen át nézhetik, kivinni közéjük nem lehet. A látogatásra kijelölt hely szűkös, én ki is tiltottam a látogatókat, a szüleim jöhettek be egyszer, férj meg Keve pedig naponta egy rövid időre. Én nem szeretem, ha a babám egyedül van. Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van kérdésed, szivesen válaszolok!