Új privát üzeneted érkezett!

Bébic!
De jó neked, hogy mész uh-ra, nagyon izgi. :lol: :lol: Irigy-irigy!

Mágnes!
Látod minden rendben van! :wink:

A végén még én se bírom ki júni 6-ig és elmegyek valahova uh-ra. :oops: :oops:
susy75

Csakegy: komolyan nem gondoltam volna... :? Nem tudom elképzelni amúgy, mi okuk van rá.

Mágnes: Gratula! :lol: :lol: :lol: Nem muti meg a képet nekünk is? :oops:
Lefokoztak, ugyanmáááár, január 5. az még igazándiból december (pszt, csak ezt senki sem tudja, pedig még mindenki a karácsonyi meg szilveszteri duhajkodást nyögi :wink:), úgyhogy maradj csak! :lol: :lol:
Meg aztán ki tudja, a pöttöm majd hogy gondolja a kijövetelt. :lol: :lol:

Susy: Odakint nincs ilyenre lehetőség? Mondjuk én most tényleg a megnyugtatásom miatt megyek, mert a doki és egyéb dolgok miatti idegeskedés nagyon nem tett jót nekünk, és picit nyugodtabb lennék.
Már 3 és fél hete voltam azon az egy szem UH-on is, ami volt, és mivel még nem dőlt el a nődoki kérdés véglegesen, azt sem tudom, mikor jutnék legközelebb el. :?
bébic

Bébic!
De van, épp most néztem a neten, hogy hova lehetne menni. Èn egy hete voltam uh-n, szóval nincs okom panaszra, csak olyan messzinek tünék még júni eleje. :cry: Na majd meglátjuk!
Téged teljesen megértelek, egy uh után én is biztos mennék már! :P
susy75

Mágnes! Hatalmas gratula a kis tintahalatokhoz!

Valaki megy közületek kombinált tesztre?

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Na én megint jól levagyok maradva! :shock: :roll:

Mágnes:
ne menj sehova innen, a január 5 -ből még simán lehet december vége is, ugyhogy maradj! :wink:

Lányok , volna egy kérdésem, lehet, hogy már kiveséztétek, de attól még megkérdem, hogy a kekszelés témával hogy álltok?
Mert én egyáltalán nem kivánom :oops: Szegény apácska mindjárt bevonulhat szerzetesnek! :oops:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Én kívánom, de nem szabad. :cry:
Apa meg nagyon türelmes, és önálló :wink:

Kép
zölddisznó

Na... június 2-re kaptam időpontot az Istenhegyire a 12. heti genetikai UH-ra és a kombinált tesztre (utána egy órán belül a kezemben lesz a teszt eredménye, nem kell majd halálra stresszelnem magam:)))))
Vendég

(az nem gáz, hogy akkor már 13+3 vagy 13+5 leszek?)
Vendég

Na... módosíttattam az időpontot ... végül május 26-án fogok menni... ez így azért megnyugtatóbb....
Vendég

A 4D ultrahangra mi az a legkorábbi időpont amikor lehet menni? Annyira mennék már...

f.marti: Hasonlóan vagyok vele már én is jó ideje. Egyáltalán nem kívom a dolgot:( Remélem az 1. trimeszter után ez helyre rázódik.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!
Èn is elsö babás vagyok! :lol: :lol:

Marti!
Kekszet én se kívánom. Olyan nagyon aktívak nem vagyunk,de azért nem hanyagoljuk teljesen. :lol: :oops:
susy75

Zöldi:
lehet lemaradtam valamiről, de nektek miért tiltva a keksz?És meddig?
Nekem is tiltva volt mindkét fiuval mert veszélyeztetett voltam, de erre nem mondta, hogy vigyázzunk. Pedig ugyanaz a doki. De lehet, hogy amiatt is félek, mert tudatalatt ott van , hogy tiltva volt másik kettővel... :roll:

Susy:
mi sem hanyagoljuk teljesen,de nincs kedvem hozzá :oops:

Aida:
ezt remélem én is :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Zölddike: kéne egy kis bíztatás, megint vérezgetek. Tényleg igaz, hogy a menstruáció időpontjában lehet ilyen? Tiszta dilis vagyok, pedig 3. gyerkőc.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Más is mondhatja a tapasztalatait, megnyugtatna. Most vagyok 8. hét 1 napos.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

brigi: Nővérem a második terhessége első 3 hónapjában kétszer tapasztalt kisebb vérzést, sőt az alhasa is fájdogált. Pihennie kellett és most a tünetek ellenére már lassan 1 évesek a pici lányok (egypetéjű ikrek) akik akkor még a pocakjában voltak:) Sztem nem lesz semmi baj, csak semmiképp ne erőltesd meg magad!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Kukucs! Megjöttünk UHuról, ami végül is hüvelyi lett szerencsére. :lol: Apa nyuszi volt, nem mert bejönni, de kintről hallhatta a zakatolást ő is, kétszer is! :lol: :lol:
Jelentem, hogy megvan 2 kezecskénk, amivel annyit integettünk, mint a csuda, 2 lábacskánk, amivel majd kirúgtuk a "ház" falát, 1 buci fejecskénk és pocikánk.
3 hét alatt hihhhhetelenül nagyot nőttem, már egész komoly méretekkel rendelkezem (3,53 cm). :lol: :lol: :lol:
Pusszantunk mindenkit! :wink:
bébic

Aida: köszi szépen, tudom ám, hogy másokkal is történik ilyesmi, csak amikor saját magunkkal, akkor megijedünk. Nekem meg még nem volt ilyen egyik terhességemnél sem. Ami még gond nálam, hogy én eléggé hányós vagyok, és iszonyatosan megerőlteti a hasamat, rosszabb, mintha köhögnék. De ezzel nem tudok mit tenni. MEgpróbálok pihenni, de egy másfél éves fiúcska mellett, ez szinte kizárt. Még éjszaka is sokszor szüksége van rám.

Bébic: érezd magad irigyellve, nagyon gratula, nagy élmény lehetett.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

bébic: Gratula a komoly nagyságú, integető pocaklakóhoz! :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Brigitta: tényleg az volt, csak sajnálom, hogy Apáját nem tudtam rávenni.
A vérezgetéssel kapcs.: ilyet én is hallottam, hogy az elején, az 1.-2. mensi várható időpontjában lehet vmi. És tényleg nem lehet könnyű egy picurral emellett. Minden elismerésem!
De tudod mit kell mondani by Anyukám: Minden rendben lesz! :lol: :lol: :lol:

Aida: Köcikeee! :lol:
bébic

Brigitta: én anno a 10. hétig vérezgettem és kutya baja nem volt Lillának... (rálógott a lepény a méhszájra...).
Vendég

Bébic!
Hatalmas gratula, de jó volt neked. 8) 8) Ès milyen édi babád van, hogy már integet is anyucinak!!! :wink: :wink:
susy75

Susy: ooolyan furi volt látni, mintha el akart volna hessegetni, hogy "naaaa, hagyjatok békén"! :lol:
Meg forgolódott is ide-oda, ha jól láttam...
bébic

Köszi csajok, akkor maradnék, azért nyitottam egy másik topicot is :)
Nekem azt mondta a dokim, hogy menjek el kombináltra, bár nem kötelező, de mindig javasolni szokta, az mutat teljesen jó eredményt. Meg is lepődtem, mert Annával még a klinikán ingyen csinálták ezt, most mehetek az Istenhegyire. Mennyi ott az annyi? Tudja valaki?

4D:
Én 28 hetesen voltam, most is úgy tervezem. A 13. héttől már egész jól látszik,de a 32. héttől már egyben nem tudják megmutatni.

Uh képet teszek fel este.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Bébic, gratulálok! Már én is nagyon mennék!

Aida, én is első babás leszek, ha minden jól alakul.

Zöldi, én is csináltatok kombinált tesztet a Bolgárkerék utcában, a Magzatdiagnosztikai kp-ban, és vszűleg már akkor ott csináltatom a 12 hetes tarkóredős uh-t is. (Mivel a dokim is ultrahangoz ott, és ráadásul ezért van kedvezményünk a teszt árából) De ez még nincs leegyeztetve.

A keksz nekünk sem ajánlott, elsősorban a vérezgetések miatt. Nekem 7. héttől volt szint folyamatosan 3-4 naponta, most má kb 1 hete nem volt (kop-kop-kop) Szóval nekem biztos nem a menzihez van köze.

Kép
trombibébi

mágnes: Amúgy az orvos nekem is mondta, hogy annyira december végére jön ki a várható időpont, hogy simán lehet januári babó is a picur, főleg, hogy a ciklusom általában nem azonos hosszú és így csak erősen tippelni lehet a fogantatás időpontját. :) Ezért én is benéztem a 2009. januári kismamák fórumjára is.

Akkor azért vannak még itt, akik első kismanót hordját a szívük alatt. Mégiscsak más az első terhesség, mint a második, harmadik negyedik vagy akár sokadig, ezt mindenki tudja. Nem mintha a többedik terhesség nem járna ugyanakkora örömmel, nem arra célzok. :) Jó tudni hogy vannak pont ugyanolyan helyzetben lévő kismamik is, mint én.

Már mindenkinek kiformálódott hogy melyik kórházban szül? Nincs véletlen vki a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház választás mellett?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1210873228.6252.jpg[/img] Tintahalunk :) [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes

Huhú, micsoda édes kis tinahalacska van azon a képen!! :D
Alig várom, hogy jövőhéten hétfőn végre menjünk a második orvosi vizsgálatra és én is lássam már kismanóm, hogy mennyit fejldődött az elmúlt 3 hét alatt.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: én Kistarcsán fogok szülni

Mágnes: gratulálok a kis tintahalhoz:) Az Istenhegyin 28e a kombinált teszt (én ezt csináltatom) ami egy 12 hetes genetikai UH-ból és egy vértesztből áll és 95% valószínűséggel ad eredmnyt - ez 28e Ft. Ha később úgy döntenél, hogy még biztosabbra szeretnél menni (mert nem nyugtatott meg eléggé a kombinált teszt) akkor extra 10e Ft-ért leveszik a talán quarter vagy milyen tesztet is a 16. héten (ez külön 20e lenne de ha ott csináltattad a kombináltat akkor csak 10e). Így 38e-re jön ki az a teszt ami kicsit többet néz mint a Bolgárkerekes integrált teszt (több hormont néznek a 12. héten) viszont már a 12. héten is ad egy eredményt!!! (nekem ez volt most a fontos, nem akarok meginta 17. hétig stresszelni, hogy mi lesz a teszt eredménye). Ugyanez a kombó (kicsit kevesebb hormonszűréssel és ugye 16-17. heti eredménnyel plusz egy 10e-s ultrahanggal a 12. héten) a Bolgárkerékben 35e Ft-ra jönne ki.

Én legalábbis a két honlap átbönészése alapján erre a következtetésre jutottam.

Lillánál még a Bolgárkerékbe mentem de ott utólag már bántam, hogy nem dupláztam a 12 hetes UH-t (semmit nem írtak rá a kórházi leletre, max. fél perc alatt letudták az egészet) plusz, hogy a 17. hétig rághattam a körmöm a teszt eredménye miatt (ld. a tarkóredő talán 2mm lett amiről több helyen is azt olvastam, hogy határérték... több helyen meg azt, hogy a 3 az... szóval "izgi" volt az a néhány hét várakozás... a 18. hetinél viszont már dupláztam és utólag iszonyúan örültem ennek, a Bolgárkerékben profik az ultrahangosok, mindent megnéztek a babánál, megszámolták még az ujjakat is, nagyon boldogan távoztunk:) a kórházban ezzel szemben maradt a szokásos max. fél perces UH aminél szerintem max. annyit tudtak megnézni, hogy vannak-e kezei és lábai....

Na szóval ez a tesztes körkép az én szemszögemből:) Remélem segítettem egy kicsit azoknak akik még vacilálnak...
Vendég

Brigitta:
Nem tudod megbeszélni Apával, hogy éjjel most ő keljen fel a picúrhoz?
Nálunk is még párszor ébred Anna éjjel és éppen tegnap mondta Apa, hogy aludjak belül, mert ott kényelmesebb. Mondom, és akkor hogy kelek a gyerekhez? Ő azt mondta, hogy lassan úgysem tudok majd felkelni, és ő kel majd :) Olyan jól esett :)

Aida:
Én a Sote 2-n szülök, Annát is ott szültem, és nagyon meg voltam elégedve velük. Mondjuk választott orvosom van, meg szülésznőm, és ez szerintem sokat számít.

Kép
Kép
Kép
mágnes

csakegy:
húú köszi! Ledöbbentem, hogy ennyibe kerül :shock: Lehet azt mondani, hogy a gyerekért mindent, ami így is van, na de, hogy ennyire megvonja a pénzt az OEP mindenkitől!
Én így nagyon jól jártam Annámmal, amikor megcsinálták a Sotén. Ott 2 hét volt az eredmény, a 12. és a 18. héten csinálták. Csak hát az OEP közbeszólt..
Na mindegy, ha a dokim szerint megéri, akkor megyünk..
Ja tényleg! Ebből tesztből a nemét meg tudják mondani?

Kép
Kép
Kép
mágnes

neeem, nemet csak az amnióból és a korionból tudnak (kivéve persze ha a 12. heti UH-n látszik már a baba neme) (de a sima integrált tesztet UH nélkül 25e Ft-ból is meg lehet ám úszni... csak írtad, hogy amúgy is akarsz extra UH-t, azért írtam azokat az árakat). Én is szívom ám a fogam, rohadtul le vagyunk gatyásodva (ld. Lilla orvosa és gyógyszerei egy kisebb vagyona kerülnek) de nem akarok 9 hónapon át stresszelni. (Vagy ugye ott az ingyenes megoldás az amnio aminél sajna 1% vagy mennyi a vetélés valószínűsége... azt meg csak akkor választanám ha nem nyugtat meg a vérvételes teszt...)
Vendég

Na hát amniot én sem! Annánál szóba került, már ki is postázták, hogy mennem kéne, de szerencsére kiderült, hogy vaklárma volt. Mondjuk biztos voltam benne, hogy minden ok, na de akkor is.

Először azon gondolkoztam, hogy nekem nem is kell uh, mert a klinikán néznek a 12. héten tarkóredőt. De aztán rájöttem, az a 3000 már nem oszt, nem szoroz.

Ha jól számolom, te megúszod a gyest. Én éppen nem.. :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

csakegy: Örülök, Te is Kistarcsán szülsz. :) Lillát is ott szülted? Ha igen tapasztalat? És mikorra vagy kiírva? Lehet, hogy egyszerre leszünk bent pont. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

mágnes: táppénz? Én úgy voltam vele, hogy ha Lilla 2. szülinapjáig (plusz szabik) összejön a ketteske akkor azonnal táppénz, a férjem meg szépen igényelni fogja helyettem a GYES-t (na ezt azért még megbeszélem a személyzetisünkkel mert ha leszedi emiatt a fejem akkor lehet, hogy marad a GYED)

aida: Ott született, az orvosom nagyon jó volt, a fizetős szoba meg penészes és szűk... de ott legalább simán túl lehet élni ha sok kaját visz az ember. A csecsemősök szerencsére rendesek. (csak azt nem tudom mi lesz ha nem lesz fizetős szoba... a 6 ágyasak szó szerint hányingerek, csupa kisebbségi, a folyosón van csak durván mocskos fürdőszoba és WC ami szülés után egyenlő a garantált fertőzéssel).

Talán dec. 5-re lehetek kiírva (de lesz előtte egy héttel egy telihold ami ugye sanszos, hogy beindítja a szülést... ).
Vendég

Sajnos akkor több mint valószínű, hogy nem szülünk egyszerre, mert nekem a kiírt időpont december 28. :(
A leírásod nem mondom, hogy bíztató... beszéltem az orvosommal, mi mindenképp családi szobát szeretnénk, apuka is ott szeretne velem aludni. A baj az, hogy sokszor olvasok olyat, hogy zsúfolt és nehéz bekerülni. :( Mondjuk még nem késő váltanom.. Vagy más kórházak is hasonlóak vajon?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

a táppénz nem megy. Anna dec. 28-án született Zsebike elvileg január 5. Így ez csak pár napot jelentene. Na és, ha kiveszem a szabijaimat, abban a pillanatban állítólag elbocsájthatnak... Na és így is közölték, hogy elküldenének pár hónappal azután ,hogy visszamegyek.

Kép
Kép
Kép
mágnes

nem tudom:( Kistarcsa sajna elég lutri a szoba szempontjából, hiába mondja az ember, hogy alapítványiba akar menni ha épp nincs hely :( (amióta súlyponti kórház lett iszonyú sok nő megy oda szülni...Lillánál soha nem kellett 5 percnél többet várnom a dokimra, most meg csoda ha 2 óra várakozással megúszom... cserébe viszont most már állítólag 3 nap alatt kidobják az embert szülés után ami iszonyú pozitív változás:)

Az viszont mellette szól, hogy az összes szülőszoba "alternatív" tehát valóban nagyon jó körülmények között lehet szülni és ha jó a doki akkor engedik is, azzal kapcsolatban egyetlen rossz szavam se lehet... (ki a dokid? monogramm elég:)
Vendég

Lányok, csak ajánlani tudom a Királyhágó úton a Gerincgyógyászati központot, régen ez volt a budai Honvédkórház. Már írtam, hogy országosan egyik legjobb gépük van, 5000 Ft-ért végeznek uh-ot (4D-t is), ha nincs beutalód. Akinek kell telefonszám szóljon. Van kedvenc doktornénim is. Nagyon megbízhatóak, és szerintem még megfizethető (Istenhegyihez képest).
Ja, köszönöm a bíztatást.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

mágnes: terhesen védett vagy, nem lehet kirúgni... (a visszavétel az már más kérdés, szerintem engem se vesznek majd vissza...)

Táppénzre GYED alatt is elmehetsz ám!!!! Egyszerűen lemondasz a GYED-ről, férjed elmegy szépen papíron GYES-re (amellett ugye ugyanúgy dolgozhat plusz még védettséget is kap a kirúgás ellen:) te meg kiíratod magad táppénzre... a cég anyázódni fog de ha úgysem vesznek vissza vagy úgyis kirúgnának akkor tök mindegy...
Vendég

csakegy: Az orvosom Cs.E. :) No tudod ki ő? :) Azért remélem sikerül elcsípni az alapítványi családi szobát, nagyon arra pályázunk..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Csakegy! Hányra mész 26-án?

Aida!D-re bármikor lehet menni, már 10 hetesen is édes a kölök. 12. betöltött hét után meg már a neme is látszhat!

Márti! Mert 3 vetélésem volt. És a 10. hétig barnáztam. Emellett van 2-3 miómám, és mert 40 éves vagyok, és a méhszáj is renyhébb ilyen "fiatalon".
DE ma feloldotta a dokim! Naná, hogy nem merünk továbbra sem! Főleg apa nem :lol:

Brigi! Simán lehet az elmaradt mensi esedékeségének időszakában. Amúgy minden 5. néni vérezget a terhessége során. Ha nincs görcs, nem lesz baj, csak még tanulja a szervezeted, hogy nem vagy egyedül.

Éljen KicsiBébic!

Tintahalacskátok nagyon hasonlít a 6 hetes Bucinudlinkra :wink:

Trombi! A kombinált tesztmen benne van egy genetikai UH is, ahol néznek tarkóredőt. Nem kell külön csináltatni.

Kép
zölddisznó

aida: láttam már, rosszat még nem hallottam róla:)

Zöld: 14: nem tudomhányra (férjem felírta:)
Vendég

csakegy:
hát ki kell még sakkoznom ,hogy hogy is csináljam.
Tudom, hogy terhesen védett vagyok, ezért is szerencse, hogy éppen mostanra sikerült Zsebike :)
Na mindegy nem aggódom, igaz nincs özön pedagógus állás, de csak találok majd valamit...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Na a kérdésem a következő:Én gyest kapok még szept.21-ig.Nem lehetne e megcsinálni azt hogy apuka megy papiron gyesre én meg szépen kiiratom magam táppénzre???A táppénz dupla annyi lenne mint a gyes,és az igen jól jönne,építkezünk is,meg a babának nekem mindent újra meg kell vennem,mert a kislányom után mindent eladtam.Ötletek?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

sarmon megcsinálni megcsinálhatod csak tuti a lebukás egy iső után. Én pl úgy gondoltam hogy ha meghosszabítják a petimre a közgyógyot akkor nekem a nagyija ment volna el vele gyesre de nagyon nagy a lebukás és akkor fizethetsz kemény pénzeket. Nem éri meg az a 25 ezer.

harivera
Budapest XXI. kerület

ez hivatalosan nem lehetséges???

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

sziasztok!

Én most kb 8 hetes terhes vagyok, első baby és hát minden tiszta új. Az normális, hogy semmi tünetem nincs (hányás, hányinger stb...)?
Biztosan terhes vagyok, uh felvétel is van róla:) Csak az utóbbi időben elgondolkodtam a dolgon, mert mindenki nagy rosszullétekről panaszkodik meg barnázásokról, az ismerőseim is.
Köszi a segítséget:)
ibolya27

Szép napot!

ibolya27: Én is lassan 8 hetes terhes vagyok és az első babómat várom, voltak már rossz napjaim, de általában nem sok panaszom van szerencsére. Valamint megnyugtatásként: nővérem első terhességét kb. abból vette csak észre, hogy elkezdett nőni a pocak. :) Semmilyen koraterhességi tünete nem volt. Csak úgy mint édesanyámnak mindhárom terhessége alatt.

vera: Én szeretném átvenni a táblát van rá időm szerintem, hogy csinálgassam. Írok privit.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sarmon: ez így legális. Ha veszélyeztetett terhes vagy akkor jogos, hogy esetleg nem tudsz eléggé odafigyelni a többi gyerekre ezért a férjed kéri helyetted a GYES-t (az már más kérdés, hogy a dokid jogosan ír-e ki táppénzre de terhes nőknél ezt nem firtatják). Ha egyszerre csak egyféle támogatást gényeltek (ld. nincs GYES és GYED egyszerre vagy ha átmész TGYÁS-ra akkor a férjed azonnal! lemondja a a GYES-t - szóval gyerek után szigorúan egyszerre egyet - mert a táppénz az ugye nem gyerek után jár) akkor nincs gond. Az indexen van egy GYED-es topik (egy szakbarbár nevű szakértő ad ott tanácsokat) ott ezt sokszor szokták ajánlani! (csak előtte ugye sok mindent át kell gondolni, hogy utána is jogosult maradjál a GYED-re stb. stb.)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?