Új privát üzeneted érkezett!

Aida! Örülök! minden kajálás után szopogass el egyet (akár napi tizensokat is szabad!) és hátha teljesen megszűnik a gombóc. ...vagyis lassan lejjebb költözik és egyre nagyobb lesz! :wink:

Kép
zölddisznó

Sziasztok!
Mint látjátok nem jövök túl sürün, de mindig olvaslak titeket. :lol: Örülök, hogy sok okosságot osztunk meg egymással.

Mágnes!
Drukkolok az uh-ra, és érthetö,hogy félsz is kicsit. De tuti rendben lesz minden! :wink: Nekem most egy hónapig nincs uh, számolom a napokat... Olyan soknak tünik,mert eddig már volt 3 uh, hetente, 10 naponta! :P

Aida!
Látod, a Rennie biztos segített! 8)

Bébic!
Èn is vásárolgatnék már szívesen, de úgy vagyok vele mint te. Nem akarom elsietni, lesz még rá idönk! :wink:

Lányok,nektek mennyire fájdogál a pocitok? Nekem van amikor kicsit belnyillal ,de sokszor napokig semmit nem érzek. :roll: Szerintetek ez oké??
A tipikus émelygés, cicfájás azért megvan. :P
susy75

Susy: Akkor megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül ezzel. :lol: :lol: :lol: De már egyre nehezebben bírom, bevallom töredelmesen... :oops:

Kitti (azt hiszem, Te kérdezted): én nem régóta privizek Lyndee-vel, nincs vele semmi komoly baj, csak rosszul van szegény nagyon, de jön majd vissza, amint tud (remélem, nem haragszik meg, hogy itt helyette beszélek :oops: csak gondoltam, megnyugtatok mindenkit)

Ja, Susy, mostanság én is megijedek gyakran, mert a cicifájáson és az émelygésen kívül nem nagyon érzek más terhességi tünetet. Ja, még a fejfájást. (Most perverz leszek, de ha rámjön a parahullám, a cicimet fogdosom, hogy fáj-e még... :P)
Védőnő bnőmtől épp a hétvégén kérdeztem, hogy lehet, hogy már nem is vagyok terhes? Erre megnyugtatott, hogy ha a babóval vmi nem lenne okés (értsd, pl. elhal), akkor a szervezet valahogyan jelzi, általában vérzéssel, görccsel, mert megpróbál megszabadulni az "idegen" anyagtól (bocsi, ez csúnyán hangzik, de azt akkor a test már annak érzi)
Persze cáfoljon meg valaki, ha jobban tudja...
Pölö Zöldicoca biológus tanítónéni? :lol:
bébic

Természetesen mindenki a saját belátása és vérmérséklete szerint parázzon vagy ne parázzon. És mindenki a saját orvosának az utasításait kövesse, de ezt már írtam korábban.

rövid eszmefuttatás a parázásról/nemparázásról, nyugodtan átugorható:

Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy jópáran itt (is) feltesztek olyan kérdéseket, amire valahol legbelül a józan ész és/vagy a 6. érzék azt jelzi, hogy ezzel biza vmi hibádzik (ld. fűszerek vagy a szőlő tiltása, dioptria vs. császár). Mert legtöbbször nem azt érzem ki a sorokból, hogy csupán a kíváncsiság hajt, és egyszerű nemtudásról van szó, hanem a hitetlenkedés, és a bizonytalanság, hogy akkor most tényleg így van vagy mégsem...?

Ez a zárt/nyílt méhszáj is túl van kicsit spirázva itthon. Svédo mondjuk a másik véglet, az egész - panaszmentes - terhesgondozás alatt nincs belső vizsgálat. Jelentem a svédek sem halnak ki. Sokkoljak? Előfordult úgy is komoly méhfertőzés, hogy zárt volt a méhszáj és még ülőfürdőt sem vett a delikvens... Sztem nem érdemes úgy végigcsinálni, h folyamatosan a kivételeken, meg a mi_lenne_ha típusú kérdéseken rágódunk. Legalábbis én nem tudtam és most sem tudok.

És még egy adalék: a magyar nőgyogyók nyakra-főre osztogatják a kismamáknak a veszélyeztetett terhes címkét, persze, hogy mindegyik halálra izgulja magát. Arányaiban a világon nincs annyi veszélyeztetett terhes kismama, mint kishazánkban. Senkinek sem vonom kétségbe a panaszait, meg veszélyeztetettségét, mivel nem értek hozzá. Engem csak a statisztika lep meg, és egyszerűen nem hiszem el, hogy a magyar nők ennyire gyengék (?) lennének.

eldugultam

Kép

Kép
idoru

Bébic!
A fejfájás mostanság nálam is megjelent, mint új tünet. De csak esténként! :roll: Cicitapi nálam is bejátszik!!!! :lol: :lol:

Sajna nekem már volt elhalt terhességem, hát nem lökte ki a szervezetem, észre se vettem... :cry: :cry: Csak uh-un!
susy75

[quote]M írta:ert legtöbbször nem azt érzem ki a sorokból, hogy csupán a kíváncsiság hajt, és egyszerű nemtudásról van szó, hanem a hitetlenkedés, és a bizonytalanság, hogy akkor most tényleg így van vagy mégsem...?

Idoru: mindez csak azért van, mert az ember igyekszik minél több helyről tájékozódni, és ha ugyan abban a témában hallasz 3 féle variációt, akkor azért könnyű elbizonytalanodni... nem egyszer olvasható olyan is, hogy egyik doki ezt mondja, a másik a szöges ellentétét...pedig elvileg a dokinak hiszel, megbízol benne, stb.
És mivel sokan vagyunk, mint ahogy Te is írtad, hogy jómagad is, hogy nem értünk hozzá, így hogy kérdőjelezzem meg pl. én egyik vagy másik véleményt? :?
bébic

Susy: :lol:
És :cry: sajnálom. De most elgondolkodtam, hogy valahova el kéne néznem egy "megnyugtató UH"-ra.
Mivel épp folyamatban van az új doki megtalálása, fogalmam sincs, előre láthatólag mikor kerülök masina alá... :roll:
bébic

[quote]S írta:okkoljak? Előfordult úgy is komoly méhfertőzés, hogy zárt volt a méhszáj és még ülőfürdőt sem vett a delikvens... Sztem nem érdemes úgy végigcsinálni, h folyamatosan a kivételeken, meg a mi_lenne_ha típusú kérdéseken rágódunk. Legalábbis én nem tudtam és most sem tudok.

Ezzel marhára nem értek egyet! Teljesen rossza az érvelésed! Nyilván van olyan ember, aki napi 2 doboz cigit elfüstöl, és 90 évesen egy autó üti el, és van a másik véglet, aki egy szálat sem szív, és tüdőrák viszi el.
Szerintem az óvatosság , az elővigyázatosság nem egyenlő a rágódással, parázással.

Kép
zölddisznó

Figyelj idoru az hogy valaki kérdez valamit itt mert ugye azért vagyunk hogy kérdezzünk és az aki tud rá válaszolni válaszoljon ezzel segíteni a másikat nem hiszem hogy parázás lenne.
Az meg hogy itt nyakra főre adják a veszélyeztetett terhes papírt azért van mert sok kismamának jobban megéri az itthoni fizetés viszonylatba a táppénz mint ha szétgürizné magát kevés pénzért.
De azért sajna itt magyar országon most már lehet mondani hoyg minden 2-ik terheség vetéléssel végződik.
Hogy miért? azt nemtudni.
De sajnos nagyon sok van.
Pl én is vetélés után rögvest lettem babás ami már maga eléggé veszélyes de ez totáll véletlen csodababa. És inkább vagyok itthon ugyan annyi pénzért mint az idegölő melóhelyemen ahol totáll felidegesítenek stb.

Különben nem is csodállom hogy a mai fiatalok mind kimennek dolgozni külföldre.
Ha megtehetném én is mennék családostul.
Tudom mindenhol meg kell élni de nem mindegy hogy ha dolgozol azt meg is fizetik vagy csak éhbérért gürizel.
Én is dolgoznék szívesen most is csak sajnos én nem válogathatok mert nincsen csak tapasztalatom a kereskedelembe hála apámnak.

jahh meg arról hogy sokan nem a tudatlanság miatt teszik fel a kérdést úgy érzed hát sajna itt úgy mennek a dolgok hogy az egyik doki ezt mondja a másik meg azt és akkor dösd el hogy melyik az igaz. És e felől kérdeznek itt a lányok.

Abba igazad van hogy túl van komplikálva az egész egészségügy meg a terhes gondozás. Hogy miért nemtudom.

Én pl ezt az istenhegyis herce hurcát tartom tök feleslegesnek meg pénzkidobásnak ha pl minden rendben van a tarkóredő mérésen meg az afp-n. bár úgy tudom hogy már az is tök felsleges. És el is fogják hagyni majd.

Na ez az én észrevételem a témáról és nem bántásként írtam hanem csak leírtam ahogy én itt látom.
Puszika

harivera
Budapest XXI. kerület

Bébic! Bármelyik 4D-s helyre elmehetsz. Bármikor. Csak pénztárca kérdése. De ha megnyugtat, akkor érdemes rászánni.

Kép
zölddisznó

Zöldi: tudom, már ki is néztem párat, de ilyenkor még úgy tudom, nem nagyon van értelme a 4D-nek. Meg azért az ára tényleg meglehetősen megcsócsálná a családi költségvetést, úgyhogy megegyeztünk a férjemmel, hogy 4D-re 1 max. 2szer megyünk majd el, de majd talán olyan félidő felé.
De a Péterfyben van 2D-s, 6900-ért, most még az is jó lenne, több a semminél :lol: ,nekem meg az ráadásul nagyon közel van, úgyhogy majd meglátom, hogyan alakul a doki-témám, előreláthatólag mikor jutnék UH-hoz, és akkor bejelentkezem oda.
Még csak 1szer láttam az én picikémet, Apuja meg még egyszer se... :(
bébic

Hú, Vera, most látom, már csak egy hét, és betöltöd a 12. hetet! :lol: :lol: :lol: Gratula!
Jujj, naon irigyellek, úúúgy szeretnék már én is ott tartani. :roll:
De megfogadtam, hogy türelmes leszek, türelem 12. hét végét terem! :D
bébic

Pont láttam, hogy ment itt a konzultáció a kérdésekről, bizonytalanságról, hát hogy "adjam alá a lovat" most én is feltennék egy butus kérdést. Félig parázásból, félig kíváncsiságból. Az eper akkor most mennyire árt a babónak? Vagy mi baj is van az eperrel? Olvastam már erről, de nem emlékszem, hogy mit pontosan. Ma vettem meg egy egész doboz epret és igazán finom, nem szeretnék belőle kimaradni:)

Ma ebéd után (ami fincsi lecsó volt - remélem semmi olyan nincs benne ami árthatna) megint elrágcsáltam egy Renniet és most tök jól vagyok. Az egyetlen bajom, hogy annyira belaktam, hogy még most is kipukkadok:)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Jaaaj, tényleg. :oops: Bocsiiiiiiii, látszik, hogy közledik a melónap vége... :wink:
El is hiszem, hogy kíváncsi vagy. Meg szabad kérdezni, hogy melyik: inkább egy 5. kisfiú, vagy egy kiscsaj a vágyad? (Ez most lehet, hogy hülyén hangzik, hogy 4 fiúgyerek után mit szeretne az anyuka, de nem bizti, hogy olyan egyértelmű, azért érdeklődöm. Bár tippem azért van... :lol: )
bébic

Aida: az eper-kérdés engem is érdekel nagyon, mert másfél hét múlva megyek megint szüleimhez, és arra beérik az az ipari mennyiségű eper, ami náluk terem, és amiből én kétpofára szoktam tömni magam... :lol:
bébic

Csajok! Már írták a többiek, hogy lehet epret enni. :lol: :lol: Èn most vágtam be egy negyed kilót! Nyami! :wink:

Bébic!
Nem akartam a frászt rád hozni! :oops: :oops: Nekem minden héten jöhetne megnyugtató uh! 8)
susy75

Bébic! AD-s gép tud 2D-set is csinálni :wink: Nélunk (XIII) csinált 2 hagyomágyos fotót, nézte hason, és hüvelyin, szívhangot is hallgattunk, meg még a mozgást is moziztuk. 6000.-

Aida! Az eperrel nincs semmi baj, csak alaposan meg kell mosni!
Ráadásul szorulás ellen is király!!!

Kép
zölddisznó

Jó hír, megyek epret enni :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Újból bepofátlankodom:
Eper: terhesség alatt annyit lehet amennyit bírsz. Szoptatás alatt és babának 18-24 hónapos korig nem ajánlják allergizáló hatása miatt!

Parázás:
Ember és tapasztalatai válogatja. Nem érdemes összehasonlítani Magyarországot más országokkal, mert mások a viszonyok. (Életkörülmények, stressz, orvosi ellátás színvola...) Van amelyiknél jobb, de olyan is amelyiknél rosszabb.
Mint ahogy két terhesség sem egyforma. Még ugyanannál az embernél sem. Szerintem akit megnyutat, az menjen többször orvoshoz, UH-ra és ami még hiányzik neki. Az a lényeg ugyanis, hogy a baba szépen nyugalomban fejlődjön.
Aki pedig úgy érzi minden renben van, menjen el a 4 kötelező orvosi vizsgálatra és szüljön egészséges kisbabát a 40 hét elteltével!
Ezen szerintem nem érdemes vitázni!
Az egész topic azért indult, hogy segítsetek egymásnak, és megosszátok egymással a gondolataitokat! Még ha ezek nem is mindig egyeznek. (És itt egy kicsit ellent is mondtam önmagamnak.)

Remélem senkit sem zavartam túlságosan!
Vendég

Zöldi: ez az, amit a múltkor már írtál nekem?
Őket megtaláltam neten is, ha jól emlékszem.
De mit mondjak bejelentkezéskor, hogy én csak 2D-t szeretnék? Nem szeretném, ha fizetéskor derülne ki, hogy valami horribilis összegért csinálták azt, amit nem is kértem volna.... :roll:
Szóval a lényeg, hogy mit mondjak, ha én is erre a 6000-re szeretnék menni? :oops:
bébic

Amúgy ki van még itt aki szintén az első babáját várja mint én? Kicsit össze vagyok zavarodva a sok névtől:)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Bébic
Abszolute kispunást szeretnék de nagyon de ha nem az lesz van még egy reményem mert akár kislány lesz akár kisfiú lesz most én még szeretnék egyet.

Epret lehet enni terheség alatt csak szopi alatt nem. Amúgy lehet hogy a szőlőt azért is tiltják mert van benne olyan valami ami megindíthatja a szülést. pl ugye a tonikba van a kinin és az totáll megindítja a szülést.

harivera
Budapest XXI. kerület

Eper:
Persze, hogy lehet, maximum a te gyomrod éghet tőle, azt pedig úgyis észre veszed :)

Azért veszélyeztetett sem lehet ütre püfre akárki, sok esetben nyomós oka van ennek. Azt hiszem én a 9 inszememmel, vetélésemmel, haematómámmal joggal lehetek veszélyeztetett terhes, ahogy itt a fórumon sokan mások is.
Aki pedig kiíratja magát veszélyeztetettnek,és mégsem az, benne van a pakliban, hogy éppen azért, mert stresszes, vagy megterhelő munkát végez, és inkább nem kockáztat.
Sajnos egyre több problémás terhesség van, én ezt betudom az életvitelnek is, hiába óvjuk a gyereket, a stressz, munka, stb. folyamatosan jelen van. Ez pedig nem tesz jót egy kismamának.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!Nem hiába mondják hogy a terhesség "más" állapot!Igenis nagyon vigyázni kell magunkra,mert nem csak magunkért,hanem egy kis életért vagyunk felelősek.Ezeken a hónapokon múlik milyen egészséges kisbabánk születik.Imádok énis elfeküdni a kádban és folyamatosan engedni közben a forró vizet,de most én is kihagyom!Igazán ki lehet bírni tusolással is ezeket a hónapokat.
Az eper ben sokkal több c vitamin van mint bármely déli gyümölcsben.Itt csak a tisztaságtól óvok mindenkit,főleg ahol macska is mászkál az ültetvény között.A toxémia miatt ugyebár amit a cicusok előszeretettel terjesztenek.
Mindenkinek jó estét,és szép éjszakát kívánok.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Na emlékeztem hogy épp olvastam erről egyik nap valahol,gyorsan utána kerestem,egyik baba magazinban ,hogy a terhesség allatt megváltozott hüvelyflóra jobban kedvez a baktériumok elszaporodásának,könnyebben alakulhat ki a gombás fertőzés főleg aki hajlamos is erre,(pl én)és ezért ajánlatos inkább a langyos vizben való zuhanyzás.Aki pedig a forró vizet nem ajánlja az pedig azzal indokolja hogy méhösszehúzódásokat idéz elő,ami ugyebár megint nem jó max annak aki a 40dik hétben van és szülni szeretne.De ettől csajok még igen messze vagyunk ... :wink:

A másik dolog amit megakartam osztani veletek,hogy mikor első terhességem 8 dik hetében jártam,a vendéglátásban dolgoztam,egy szálloda felszolgálójaként,éjszakázva,hétvégéket és ünnepnapokat nem ismerve.Az állandó stressz a hajtás sajna vérzést idézett elő nálam,a mentő vitt el úgy ahogy voltam miniszoknyába,köténykében a kórházba,teljesen ki voltam merülve,2 hétig bennfogtak nyugtatóztak,hogy megmaradjunk mindketten.Innentől én veszélyeztetett terhes lettem,szerintetek indokolatlanul???Szerintem megérdemelten pihenhettem a terhességem végéig,mert azután úgysincs pihenés... :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!

A parázós témával én is érintettnek érzem magam a megszólalásra (én ui nagyon az vagyok, és ez nem öröm nekem, szívesebbn lennék én is gondtalan kismama). Sztem nagyban befolyásolja, hogy ki hogy áll a dologhoz, hogy kinek milyen előélete /tapasztalata van.

Alapból én is úgy kezdtem, hogy -mivel világ életemben szerencsémre semmi komolyabb eü problémám nem volt- meg voltam győződve, hogy hát a terhességgel se lehet semmi gond. Mikor 1 év után teherbe estem, repdestem a boldogágtól, még mikor az egyik uh-n közölék, hogy hát kisebb a baba, mint kellene -de hát ez lehet amiatt, hogy nem akkor fogant, amikor gondoltuk -, bár beültették a bogarat a fülembe, de igazán, legbelül MÉG AKKOR sem hittem, hogy velem előfodulhat, hogy elvetélek (tudom, naivság volt).
Aztán a 2. terhességnél már aggodalmaskodóbb voltam, de akkor még mindig nagyon pozitív, azt gondoltam, hogy a vetélés nagyon gyakori, 1x én is beleestem a szórásba, de mostmár csak nem lesz gond. Hát lett.
Most, mikor megcsináltam a pozitív tesztet, amit persze nagyon vártam, szó szerint 1 napig remegtem... Az első két hét, a szívhangos uh-ig maga volt a borzalom, nem kívánom senkinek.

Szóval, azért talán nem nehéz elképzelni hogy aki még nem szült egészséges babát, ellenben volt két "kudarca" (ne adj isten több, mert ilyenek is vannak elég sokan), az bizony parázik.

Ja és csak megerősíteni tudom Suzyt, nálam se volt semmi jele az elhalásnak egyik esetben sem, csak uh-n közölték a hírt... Mondjuk az alhasi görcsölgetések egy idő után abbamaradtak, szóval ennyi jelezhette volna. Nálam más terhességi tünet egyébként se volt. Sztem míg érzitek a tüneteket, addig él terhesség is!

Kép
trombibébi

Trombibébi!
Annyira ismerös,amit leírtál. Ahelyettt, hogy örültem volna a terhességemnek(persze boldog voltam, hogy sikerült) a szívverés megpillantásáig én is szó szerint rettegésben éltem és féltem még az uh-tól is. :cry: :cry: Most már nyugodtabb vagyok,de azért még most sem az igazi! Èn is többszörr éltem át a "kudarcot". :( :wink:

Reeljük most minden rendben lesz és éljenek a tünetek!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
susy75

állat... nálam semmi jele a terhességnek... SEMMI... se émelygés, se mezesz-szerű görcsök, se semmi... SEMMI...

Akkor most nem vagyok teres????

(a hasam mondjuk növöget...)

A dokim meg berendelt péntekre, hogy megvizsgáljon... csak tudnám miért... tényleg nem tudom... a lányomnál szerintem soha nem vizsgált meg a 26. hét előtt... csak vérvételek voltak meg a kötelező UH-k... (kórházi doki, nem fizetős). Mondjuk jó lesz megtudni, hogy ott lakik-e a baba ahol laknia kéne mert ugye SEMMI jele a terhességnek... (mondjuk a lányomnál se volt, ott szerintem egész életre végigparáztam magam, most valahogy totál nyugalommal várom az "ítéletet")

Olasz kaják: az Oregano miatt nem ajánlott, az is beindíthatja a szülést/vetélést... valszeg csak ha sokat eszik belőle az ember, de az indiai kaják ugye pont a fűszerességükről híresek csak nem tudtam, hogy van-e olyan indiai fűszer ami ugyancsak vetélést okozHAT... (a gyomrom nem fogja megérezni, az tuti.. olyanokat zabálok össze mostanában amitől másnak kilyukadna a gyomra...). A mentol meg a baba szemfejlődése miatt tilos ha jól emlékszem... (erről a gyerekdoki is és a jógatanárom is letiltott anno...)
Vendég

csakegy:
Ha ez megnyugtat, én is pont ezen agyaltam, hogy annyira más ez a terhesség, mint Annával. Vele görcsölt a hasam, nagyon fájt a mellem. Most álmos vagyok folyton, és eddig szinte semmi más tünet nem volt. Aztán, hogy ezen siránkoztam, csak hogy örüljek egy kicsit, olyan hányinger jött rám vacsi előtt alatt után, hogy ihaj!
Te hány hetes is vagy? Nincs vonalzód...

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes: a 12. heti UH és a kombinált teszt eredménye előtt nincs vonalzó :)))) (a család se tud róla... bár már kezd ciki lenni, hogy a legnagyobb hőségben is lebernyeg van rajtam:) Nálam ez a babona :) (vásárolni is csak a 12. hét után... bár csak egy mózeskosarat és egy pihenőszéket szeretnék majd összesen venni... (de úgysem fogom megállni, hogy ha Lillának megyek túrkálni akkor ne túrjak össze néhány újszülöttruhát is:) de azt csak akkor ha tudom majd a baba nemét)

Most asszem 10+5 körül lehetek?

Gáz... semmi energiám ezzel a terhességgel foglalkozni... ma egész nap dokikhoz rohangáltunk Lilla miatt (homeopata plusz új gyerekorvos)... most meg rohanhatok időpontért a gasztroenterológiára és a bőrgyógyászatra is... (Glutén és kazeinérzékenységet kéne nézetni)... áááállat.... (csupa ekcéma vagy gomba vagy ki tudja mi a gyerkőc tetőtöl-talpig...)
Vendég

Csakegy! Az hogy, a terhességi tünetek jelzik terhességet, nem jelenti azt, hogy ha nincs tünet, akkor nem él a baba! És erre a legnagyobb bizonyíték a te magad esete az első babádnál! (Nekem az egyik barátnőmnél szintén nem volt az égvilágon semmi tünet, mondta, hogy ő 3 hónapig egyáltalán nem érezte, hogy terhes. És utána is csak a növekvő pocak miatt.)

Kép
trombibébi

És Suzy, drukkolok neked is nagyon!!!

Kép
trombibébi

sziasztok
rég nem voltam itt, ugyhogy most sokáig visszaolvastalak titeket...A parázásról: természetesen "alapszinten" én is félek, nekem is vannak mindenféle extra kérdéseim (pl hogy akkor most hajat festeni lehet e? vagy hogy szeretem a napfényt, és akkor napozhatok e?) de a dokim azt mondta minden rendben, és nem akarom görcsölve végigélni ezt a pár hónapot. Nem tudom, hogy úgy amúgy milyen külömbségek vannak a magyarországi dokik, és az itteni (romániai) dokik között, de nem kell minden héten vizsgálatokra menjek, azon kivűl, hogy kemény fizikai munkát nem szabad végezni, semmit nem tiltottak eddig, sőt a doki azt is mondta, hogy ne úgy fogjam fel, mint egy betegség, mert nem az! "Csak" egy más állapot. Amikor megtudtam, hogy babám lesz, megvizsgáltak, minden ok, és majd a 12.hét után kell mennem vizsgálatra. Azonkivűl nálunk a várható szülés előtt 60 nappal lehet elmenni szülési szabadságra.Addig dolgozni kell. S akkor mi? Ha jól vagyok, tudok dolgozni (amúgy kasszás vagyok a kábeltévénél, nem megerőltető munka,de mivel emberekkel kell dolgozni, sok tülelem kell hozza) :wink:
A tünetekről: kicsit fáradtabb vagyok, mint máskor, és fáj a cicim. De amúgy semmi egyéb. Se hányás se hasfájás, se fejfájás. Jól vagyok. És boldog vagyok :D Kicsit sokat dumálok, ha zavar, lőjetek le :lol:

Kép
galzsuzsa

Hú, csajok, de jól beindult a topik! Én nagyon örülök neki!

Galzsuzsa! Nyugodtan festhetsz hajat, csak jól szellőző helyiségben tedd. A bőrön keresztül jelentéktelen mennyiség szívódik csak fel.
Szerintem napozás is mehet ésszerű határokon belül, vagyis dél körül nem, de amúgy nyugodtan. Arra kell csak figyelni, hogy ne melegedjen fel túlságosan a bébi "hűtővize". Vagyis egyszerre rövid ideig csak.

Kép
zölddisznó

Aida: én első babás vagyok.

Nyah, bejelentkeztem mára a "megnyugtató" (bár fizetős, de most ennyit megér nekünk) UHura.
Van is egy kérdésem: a telefonba azt mondta a csaj, hogy hasit csinálnak.
A 10. hét vége felé közeledve a hasi Uhun lehet egyáltalán látni valamit?! Én megmondom őszintén, nem akarok túl sokat, csak annyit, hogy megnyugodhassak, hogy dobog a kis szíve, meg hogy növöget.
Nyugtassatok meg, hogy ennyit azért majd tuti fogunk látni-hallani... :roll:
Állítólag valami nagyon jó gépük van, de én ehhez nem értek... :oops:
bébic

Bebic,

igen tuti fogsz latni, en pont tegnap voltam hasit, majd irom priviben, es nagyon édesen dobogott a kis szive :D
Nekem nem is csinal mast csak ilzet es minden heten eyen is latsyik a fejlodes.

Lemérték mekkora fejtől fartőig, 31 mm. méret szerint ez tegnap 10 hetesnek számitott .

Majd várjuk a beszámolót :D
Kép
zsiraf8

Kukucs, Zsiraf. Már azt hittem, nem ment el a privim, azért nem válaszolsz... :oops: De így okés.

Húúú, ez tök jó hír!
És egyre jobban várom, mikor lesz már délutááááán? :lol: :lol: :lol:

Persze, hogy beszámolok majd, naná! :lol: :lol:
bébic

Bébic! Hová mész? És miért nem csinálnak hüvelyit?

Zsiráf! Gratulálok!

Kép
zölddisznó

Zöldi: a Péterfybe. (asszem www.peterfy4dultrahang.hu a címük)
Sajna nem tudom, hogy miért, pedig én is azt hittem, hogy ilyen korán inkább pont hogy hüvelyit csinálnak... :roll:
De direkt rákérdeztem a csajtól, azt mondta, hogy ilyenkor MÁR hasit... Kíváncsi lennék, hogy akkor mikor csinálnak hüvelyit...
Hát, azért remélem a legjobbakat. :)
bébic

Lehet, hogy majd jól megfizetek a türelmetlenségemért, de akkor ez volt a tanulópénz, hogy oda többet ne menjek.

Zöldi, azt hiszem tegnap írtam Neked itt, hogy ott, ahova Te jársz, az az-e, amit múltkor ajánlottál, meg hogy pontosan mit mondjak bejelentkezéskor. Csak nem válaszoltál. (Ez most nem szemrehányás ám, félre ne érts! :) )
Tudsz nekem segíteni?
bébic

Tényleg elfelejtettem, bocsi.
http://4dultrahang.hu/index.php?option= ... 1&Itemid=2
Most emeltek árat, múlt héten még 6000-ét voltam.
Bejelentkezéskor meg azt mondd, amit szeretnél csináltatni!
Pl. UH terhesség megállapításához...

Kép
zölddisznó

Kösziiii. Jaj, semmi gond, nem kell bocsi! :lol:
Megnéztem, múltkor még tényleg 6000 volt írva. Amúgy ez az UH a nőgyógyászati diagnosztikai vizsgálat néven fut?
Ja, és az elérhetőségnél ott van még a www.genetikaiultrahang.hu (lehet, hogy 1 cég a 2?), ez a Baross utcában van, ott még 6000-t írnak... Meg ott a genetikai 4D is 12 helyett 10900...
bébic

Én az Istenhegyire akarok majd menni UH-ra de a Bolgárkerék is állat jó, hatalmas LCD monitoron lehet követni az eseményeket:)))) (és ott nincs brutál felár a CD-ért és a fotókért!)
Vendég

sziasztok bejelentkeztem ma június 2.-ára 4 D re,mert akkor már betöltöm a 12 .hetet.Székesfehérvárra megyek ahol 10 ezer ft.Nagyon izgi lesz beviszem vagyis szeretném bevinni a férjemet,és a gyerkőceinket is.Remélem beengedik őket is.Nem igazán a baba nemére,hanem inkább arra vagyok kíváncsi minden része megvan e.puszi megyek delelek egyet a gyerekekkel.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Csakegy, Sarmon: Aztán tessék ám jönni a beszámolókkal! :lol:

Sarmon: Tuti beengedik őket, én olyanról még nem hallottam, hogy nem.
Jó pihenést! :)
bébic

A Sote2-n nem engedik be :( (asszem a Sote1-en sem) sajna vannak még ilyen középkori helyek...
Vendég

Sziasztok!
Megjöttem uh-ról, 3mm -es ülőmagasság, és ver a kis szíve :) Kunyeráltam képet is, Apa kollégája szerint, olyan, mint egy tintahal :)
Számolgattuk a szülsét, de mivel nekem sem a mensim, sem a peteérés nem úgy van, ahogy másnak szokott, így arra jutottunk a dokival, hogy késői peteérésem volt, így január 5-öt célzunk be. Ez azt jelenti, hogy nem is közétek tartozom, mert így 6 hetesre "lefokoztak".
Szóval lehet, hogy másik fórumot kell keresnem..

Kép
Kép
Kép
mágnes

A Sote 2-n beengedik Apát, most voltunk, hüvelyi volt, és bejöhetett! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?