Új privát üzeneted érkezett!

natúran van valami íze? vagy olyan mint a tápszer?

Kép
Kép
josi

sztem finom,nekem is ízlik. Eliza általában natúran eszi,néha kap bele gyümit. Felnőttek is ehetik,akiknek valamilyen ételallergiája van,lehet venni recept nélkül,pl. interneten is rendelni a pirula patikán. Gyerekeknek 2 éves korig tudja a doki felírni.
dadomi nem bánom,hogy kihagytad a bokánrúgást :lol:
És nagyon örülök,hogy találkoztunk. Gyönyörű a két csillagszeműd,komolyan!!!!! :wink:
Megyek vacsizni,mi nemrég értünk csak haza :?
Vendég

Nahát, hol futottatok össze? :D
Tali lesz valamikor?
Vendég

pünkösdin futottunk össze :D
Tali lesz,mostmár tuti!!!! :lol:
Vendég

lehet nálunk,ha jó mindenkinek,de szívesen megyek máshoz is,ha valaki ragaszkodik hozzá,hogy nála legyen,vagy ha valaki nem mobil...őcsényi végülis én vagyok egyedül itt,nem várhatom el senkitől,hogy elkocsikázzon ide.
Vendég

Mi mobilak vagyunk! :D
Volt valami pünkösdi hacacáré? Irígyirígy vagyok! Mi majd holnap megyünk fagyizni, dunapartozni, játszóterezni (hamár nálunk nem lehet) Paksra mert végre apa szabados lesz. Ma is dolgozott :(
Vendég

Cseriani! Megkíméltem a bokádat :P Nekem mindegy hogy kinél lesz a tali, megyünk bárhová. Nálunk a második emeleten nehézkesebb lenne tartani talit, ezért csak mondjátok, hogy hova :) Mi fél 5-re értünk haza, de már fél 12-kor elmentünk itthonról. Dominik kb 5 perccel azután elaludt, hogy elköszöntünk tőletek. Végigaludta a cukrászdát, meg még utána is egy kicsit.
Áfi! Jaja, van pünkösdi fesztiválnak csúfolt valami itt Szekszárdon, ott taliztunk Cserianiékkal. Képes lett volna elmenni mellettünk :P ha nem szaladok utánuk :D De Elizát felismertem, hiába álcázta :P :P :P :lol: :lol: :lol:
Josi! Naturan is jóízű a sinlac. Nem olyan, mint a tápszer, a színe sem fehér, olyan drappos-barnás-sárgás, mint itt balkéznél a micimackós hirdetés háttere (kb). Olyan édeskés íze van, de finom.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

dadomi az nem jutott eszedbe,hogy direkt nem vettelek észre? :lol:
Na,viccet félretéve,néha csak megyek ám,mint a vakló :P
De komolyan :oops:
És komolyan nagyon örülök,hogy találkoztunk,nagyon szimpatikusak voltatok a férjeddel. A két csillagszeműtökről nem is beszélve :wink:
És bocsi,hogy Kristóf meg az apja leléptek,de iszonyat nagy balhé lett volna,ha nem ülhet fel azonnal valamire. erre várt már napok óta,úgy be volt sózva,hogy csak na :? A fiaid Kristófhoz képest nagyon türelmesek :shock:
De azért elég durva volt,hogy egy 4-5 perces felülés valahova 4-500 ft.nem? :twisted:
Tudod,min akadtam még ki? Eliza 2 napja alig alszik,van úgy,hogy 10 pec után már felébred. Ott meg,a nagy zajban akkorát aludt,hogy csak na. Ezentúl itthon ha elalszik elkezdem bömböltetni a tv-t,vagy valamit... :P
Na,megyek,jó éjt mindenkinek. Holnap vendégségbe megyünk,nem leszek,csak késő délután,estefelé.
Vendég

Cseriani! Láttam, hogy gyorsan el akartatok osonni :P :lol: :lol: Én is szoktam vaklóként közlekedni :oops: Kristóf meg érthető, arra készült, hogy felül valamire, nem beszélgetést akart hallgatni :wink: Az árak szörnyűek, ne is említsd! Kész rablás! Dominik is ott aludt el a nagy zajban :lol: Itthon meg nem lehet még köhögni sem, mert felébred...
Jó vendégeskedést holnapra!

dadomi

Móni,mi újság? Mikor megy haza Mirkó?

Kép
Kép
josi

Látom mindenkinek jól telt a pünkösdi hétvége!!!

Móni, jól vagytok, mi újság veletek???? Mirkó baba???

Kép
timesz

sziasztok..méreckedni voltunk,Eliza 69 cm és 8010 g :D
Árminok,utólag is boldog-boldog névnapot nektek!!! :wink:
Vendég

azta....de jó súlyba van a kis drága :D

Kép
Kép
josi

Cseriani,
boldog 8. hónapot, és gratula a szép súlyhoz! :D
Vendég

Cseriani Boldog 8.hónapot Elizának!

Na sziasztok megjöttünk tegnap este engedtek haza minket!
Na akkor elmesélem mi is történt!
3.-án este (szombaton) elkezdett folyni a magzatvizem!
Fájásaim nem voltak ugyhogy nem mentünk be a korházba!
Lefeküdtem aludni!
Aludttam is egész éjszaka!
Vasárnap hajnalba már jo sok magzatviz folyott meg egy kis vér is!
Akkor jol megijedttem mondtam férjemnek irány a korház!
Hajnali 5-kor bent voltunk!
Rám rakták az NST-t!
Reggel 8 ora körül elindultak a fájások!
Csendben türtem valoszinüleg ez volt a baj mert este 6-ig hagytak szenvedni és közben egyszer vizsgáltak meg!
Majd ezek után bejelentették,hogy reggel 7 orakor beinditják a szülést!
Na akkor teljesen kiborultam!
Felhivtam a férjemet aki egyböl bejött a korházba és nem tul kedvesen a föorvos tudttára adta hogy nehogymár reggel 7-ig várjanak a szüléssel!
Szoval tömören egész nap folydogált a magzatvizem fájásaim voltak és egyszer vizsgáltak meg!
Miután a férjem beszélt a födokival ö megvizsgált akkor 3 ujnyira voltam kitágulva!Mondta a szülésznöknek hogy készitsenek fel a szülésre (beöntés)!
Kaptam oxitocint!
Szoval ugy inditották be a szülést!
Kaptam epidurális érzéstelenitést cserébe az egész napi szenvedésért!
Nekem bejött,de azért igy is nagyon durva volt!
Alig akart kibujni mirko!3 helyen is vágtak!
A végére annyira elfogyott az eröm hogy remegett mindenem,aztán valhononnan jött még annyi energia hogy nyomtam kettöt és kibujt a drága,de ha akkor nem jön ki tuti feladom!23h14 perckor született!Apa nagyon sokat segitett azzal hogy bent volt velem!
Szoval nem volt egyszerü menet!
Hajnali háromkor átvitték a koraszülött osztályra és annyit mondtak hogy méhen belül valami fertözést kapott a baba!
Hát persze mert egész nap folyt a magzatviz!
Azóta beszéltünk jo pár dokival aki azt mondta hogy ha beinditják reggel a szülést akkor ez nem történik meg!
Inkubátorba volt a drágám,oxigént kapott,meg antibiotikumot!
Gondolhatjátok milyen érzés volt látni!
Rengeteget sirtam!
És ezt nem kivánom senkinek!
Hát röviden ennyi történt!
Mindjárt rakok képet!
Vendég

Kép Kép
Vendég

Moni! Nagyon édes Mirkó baba!!! :lol: :lol: Ez a hajköltemény! Zselézitek neki? :P Nemrég írtam sms-t neked, de látom idejött a válasz :D Így legalább kép is van a kis manóról.
Szép kis történet a tiétek. :? Azért marha jó, hogy leszartak nagy ívben, miközben már lehet, hogy az összes magzatvized elfolyt... szegény kicsi látta kárát az orvosok nemtörődömségének. Még jó, hogy nem lett nagyobb baj. Kinél szültél végül? Ki volt hajlandó világra segíteni Mirkót? :wink: Bent voltál végül Mirkóval az anyaszállón?
Próbáld elfelejteni (tudom nem lehet) a rossz dolgokat, és örülj a csöppségnek.

dadomi

Szia Dadomi!
Kovács Gábornak hivják a dokit!
Fiatal!
Nagyon nagyon rendes volt!De komolyan!
Jobbat nem is kivánhattam volna!
A szülésznök is nagyon sokat segitettek ugyhogy elégedett voltam mindenkivel!
A dokit szerintem megtartom! :D
Igen bent voltam Mirkóval!
Bár nem volt egyszerü nézni szegénykémet az inkubátorba de hálistennek vége!
Most egy darabig nem akarok korházba menni!
:roll: :lol:
Vendég

Móni én is gratulálok mégegyszer a Mirkóhoz,tündéri baba és a haja......az egyszerűen fantasztikus :lol: Most már tényleg csak arra koncentrálj,hogy ott van nektek egy édes,aranyos kisfiú :wink: Hogy megy a szopizás? Bent is tudtad szoptatni?

Kép
Kép
josi

Én is gratulálok ismételten Moni. Mirkó baba tényleg nagyon édes a képeken. Már most követi a mai frizura divatot, netán Backem féle hajforma? Tejci beindult? Szopizás?

Nálunk újra tombol a betegség, most mind a két lányon. Bár rajtuk nem igazán látszik. Evelin csúnyán köhög, Rékának pedig piros a torka és folyton folyik a nozija.
Vendég

Köszi Josi!Sajnos a szopiztatás nem nagyon akarodzik az én kicsi fiamnak!
Az a baj hogy a korházba nem mindig keltettek fel éjszaka amikor Mirkó éhes volt és kapott tápot!
És az sokkal szimpatikusabb neki azért nem kell küzdeni!
Tipikus pasi! :lol:
Azért probálkozom minden etetésnél.
Ha nem megy lefejem ami van és kapja cumisüvegböl!
Vendég

na az elég macerás lesz :? és milyen tápszert kap?

Kép
Kép
josi

beba H.A
Hát ez van sajnos!
Nem tudok mit csinálni! :roll: :roll:
Vendég

hali Móni :D
Nagyon szép a nagyfiad,de nekem akkor is apukájára hasonlít :D
Figyu,nekem azt mondták mindkét terhességemnél,hogyha elkezd folyni a magzatvíz nem lacafaca,azonnal be. Kristófnál ugye nem volt ilyen,ott burkot repesztettek,de Elizánál én mentem is azonnal.
A szopiba majd belejön,nyugi. Elizának most kezdenék tápszert,de az istenért nem akarja,de inkább a cumisüveget nem fogadja el. Ő inni is csőröspohárból iszik,most este megpróbálom a tápot is abból,hátha...
majd folytatom,most mennem kelll
Vendég

cseriani,nálunk meg pont fordítva van,cumisüvegből jöhet bármi,de csőrösből az istennek nem akar inni. Boldog 8 hónapot Elizának :wink:

Kép
Kép
josi

Cseriani milyen cumit vettél a cumisüveghez? Nálunk a fogszabályzós vált be anno. Elizának boldog hó fordulót kívánok én is.
Vendég

rékababa fogalmam sincs,tápszeres cumit vettem.
De ugye Eliza a cumit sem fogadja el,pedig próbáltam neki több félét-fajtát :shock:
rékababa jobbulást a lánykáidnak. Én megint elfeküdtem valahogy a nyakam,úgy mozgok,mint egy szumós. Rettenetesen fáj :cry:
Vendég

Tegnap egész nap nem volt netünk, ezért tiszta ideg voltam... :evil: :evil: :evil: Nem tudtalak olvasni titeket!

Ezért utólag is boldog hófordulót Elizának Cseriani. Mi is tegnap voltunk méreckedni: 71 cm és 7760 gr, úgyhogy leköröztetek minket súlyban! A doktornő megállapította, látja hogy használt a Maltofer csepp, hiszen szépen hízott ( 1 hó alatt 60 dkg-ot) és már nem sápadt (persze, mert sokat vagyunk kinnt!) , na mindegy meghagytam abban a tudatban, hogy a cseppeknek köszönhető. :lol:

Móni, gyönyörű gyerek ez a Mirkó! Hajszerkezetét még Hajas Laci is megirigyelheti, édes! Örülök hogy végül minden rendben van, és külön gratulálok Mirkónak, hogy végülis anyukája névnapján és anyáknapján sikerült megszületnie. :P

Kép
timesz

Moni! Milyen cumisüveget használsz? Csak egy tipp, van egy nagyon jó fajta, Chicco döntött üveges, a cumija pedig hasonló formájú, mint az anyamell, és a tej sem folyik belőle, mint a sima cumiból, hanem ugyanazzal a technikával kell dolgoznia érte, mintha szopizna. 2 ezer körül van az üveg, nem olcsó, de megérni, nagyon szupi. Próbáld meg. És először mindig szopizzon, még nem késő, még simán lehet csak anyatejes baba!!!! Próbáld olyankor szoptatni, mikor nagyon éber. De lehet kapni Szoptanít készüléket, azzal is vissza lehet szoktatni a cicire. És kérdezz nyugodtan, nem szabad feladni. Mi itt a csajokkal szívesen segítünk neked, szinte mindenkinek van nagy tapasztalata a szoptatás terén.

dadomi

Én is Rékababának köszönhetem,hogy 5 hónapig szopizott Csilla,sokat segített és persze a többieknek is mindíg volt egy-két biztató szavuk hozzám :) úgyhogy tényleg minnél többet próbálgasd szoptatni,megéri! De ha végképp nem megy,akkor se keseredj el,mert van nekünk egy gyönyörű,egészséges fiunk itt ,aki tépszert kapott(nem az anyuka hibájából!),ugye Timesz :wink:

Kép
Kép
josi

látod Timi,mondtuk mi is,hogy isteni a vascsepp,főleg,ha a gyerkőcnek nincs is szüksége rá :wink: :D
Eliza nagyon édes,mikor este adom neki-lefényképezem ma-olyan a szája,mintha véres lenne :? :P
Mostmár kiskanálból kapja,nem úgy,mint az elején,akkor be kellett fecskendeznem neki :?
Vendég

Hát igen Josi, én csak 6 hétig szoptathattam Olivért, ezért túl sok tapasztalatom nincs szopi terén, de azt a keveset is szívesen megosztom Mónival, ha kérdése van! Tényleg nagy esély van rá, hogy visszaszoktathatod Móni a szopira, csak nagyon akard te is!!!!

Kép
timesz

Moni igaza van Dadominak. Ne add fel. Az a legfontosabb, hogy bíz magadban. Bár nem könnyű, de meg lehet csinálni. Mi itt biztatni fogunk folyamatosan és segítünk szívesen bár miben.

Cseriani kimondottan úgy kell kérni a patikában, hogy fogszabályzós cumit kérsz, abból is van tápszeres, teázáshoz, főzelékhez is. Én mindig ilyet vettem, szerencsére sokat nem kellett csak 4 hónapig használtuk, utána már nem volt hajlandó elfogadni a tápszert és a cumisüveget.
Vendég

Főzelékes cumi? :shock: Ki eteti főzelékkel a gyerekét cumisüvegből? És miért? :shock: :?
Vendég

Áfi sajnos van ilyen is. Aki azt mondja, hogy könnyebben eszik így a gyereke, mint kanálból. Sajnos. Az ilyen anyukák a lustább, kényelmes kategóriába tartoznak.

Ismerek egy anyukát (fiatalabb mint én), Ő azt mondta, hogy nem bánta meg, hogy nem tudta szoptatni a babáját, mert a tápszerrel sokkal könnyebb dolga volt. Igaz nem is tett meg semmit azért, hogy legyen teje. A saját annya nem engedte neki, hogy 3 óránál rivdebb időn belül újra szoptasson. Inkább tápit adtak a picinak és vártak fél napot, hogy legyen anyatej.
Vendég

igen Áfi,ez számomra is talány :P
rékababa ez a cumi olyan,megnéztem.
De nem baj,ma este megpróbáljuk a csőröspohárból :roll:
Vendég

Rékababa,
de most lehet én vagyok buta, de nem értem miért volt könnyebb a kedves leányzónak tápszert kutyulni éjjel is, meg cumisüveget sterilizálgatni, meg orvoshoz receptért, gyógyszertárba tápiért futkosni, mint egyszerűen mellre tenni a gyerekét.
Én nem is használtam cumisüveget Barnusnál abszolúte, Enikőnél meg talán ha 2x...
Vendég

Nem tudom, Ő ezt mondta, hogy sokkal könnyebb megoldás volt neki. Bár a lánya az elejétől végig aludta az éjszakát. Elég volt 4 óránként megetetni, mivel a tápi eltelítette. A szopival csak másfél órát bírt. Igaz én ezt a felfogást nem díjazom. Én is gyakran tettem cicire Rékát és semmi bajom nem volt tőle. De ez a lányzó nem is próbálta, hogy sikerüljön, bemesélte, hogy nincs teje és kész.
Vendég

Igen, sajnos én is találkoztam már ilyen kényelmes anyukával, ráadásul így el tudott menni a "drága anyuka" vásárolgatni és nem volt szopihoz kötve! :evil: Pedig az anyatejnél jobbat még nem találtak ki.

Kép
timesz

ezek az anyukák kényelmesnek nem azt mondják,amíg összepepecselik a tápszert,hanem az a kényelmes nekik szerintem inkább,hogy bármikor otthagyhatják a babaájukat valakire,stb...
ennél már csak az tetszik jobban,ha valaki azért nem szoptat,mert félti a melle alakját,vagy azért nem szül,mert félti a testét,vagy fél a fájdalomtól :twisted:

felétek is ilyen k***a meleg van? Délben mire felcaplattunk sz oviba,meg haza,hát,a pólóm csavarni lehetett volna :?

csajok,nekem hiányzik a két Árminanyuka :cry:
Vendég

Nekem is hiányoznak. Dius veled mi újság, jobban vagy?
Vendég

Sziasztok lányok!

Mi most vírus krízisen vagyunk túl!
Nem igazán volt kedvem még a gépet se bekapcsolni (pedig tanulni kellett volna).
Móni gratulálok a nagyhajú tüneményedhez! Gyönyörű! Ezek szerint neked se jött össze az Imre doki.
Rékababa tegnap voltatok a bölcsibe?
Vendég

Nem voltunk. Csak szeptembertől kell vinnem. Én még februárban irattam be, majd június környékén kell még egyszer menni, hogy egyeztessünk a bölcsi vezetővel.
Vendég

Cseriani! Én is ismerek ilyen anyukát, akinek a szabadsága többet ért, mint hogy a gyereke anyatejet kapjon... Nekem viszont nagyon jó érzés volt, hogy a gyerekem számára nélkülözhetetlen vagyok. Ez egy olyan kapocs, ami semmi mással nem pótolható, fárasztó, de fantasztikus érzés. Most, hogy nagyon leszokóban van Dominik a szopiról kicsit hiányzik is, mostmár csak 2-3 naponta szopizik, de akkor úgy tudja követelni :lol: :lol: Meg milyen anya az, aki kibír 2-3 óránál többet a gyermekétől távol, amíg olyan picike?????
Timesz! Gondolom téged még jobban felháborítanak az ilyen anyák, akik "kényelemből" nem szoptatnak.

A LESKELŐDŐNEK :wink: pedig üzenem, hogy a május 15. 14:38-kor Cseriani által írt hozzászólás utolsó mondatát nagyon-nagyon alaposan olvassa el :lol: :lol: :lol: :lol:

dadomi

Csilla is náthás,meg piros a torka,de antibiotikumot nem kapott. Szörnyű éjszakánk volt :( éjféltől ment a cirkusz,volt minden sírás-rívás-ordítás,azt se tudtam mi a baja."-kor még meg is etettem,de nem is kellett neki. Most több mint 2 órája alszik :) csak az a baj,hogy menni kéne Noémiért az oviba. Képzeljétek....simán kiírta a doki a sinlacot,úgyhogy este főpróba!!!Vagy délután adjak neki?? Javaslat?

Kép
Kép
josi

"=2-kor :oops:

Kép
Kép
josi

josi sztem inkább délután adjál először. Bár ettől nem fájhat a pocakja,de ki tudja...
Szegénykének jobbulást.
Kristófot is elvittem a dokihoz,már nem köhög,inkább ugat. Nem piros a torka,tiszta a tüdeje,de most kapott antibigyót,sumamedet.
Jövő hétvégére gyógyuljon meg,megyünk Győrbe. De lehet csak mennénk,ugyanis autónk még mindig nincs..februárban rendeltük már meg,már a telephelyen van,csak hát az az átkozott sok papírmunka :twisted:
Vendég

Dadomi csak 2-3 naponta? Néha már én is örülnék neki, hogy csak akkor kellene neki. Nekünk még a napi 2-3 szopi van, pedig most már rá kell állnom a csak reggeli és esti szopikra.

Úgy látom, hogy nem csak az enyémek betegek. Ez talán valami járvány? Nálunk is a köhögés és a piros torok van. Mi kaptunk rá antibiotikumot.

Josi az én éjszakám is szörnyű volt. Réka fél egy körül kelt. Bementem hozzá mire végre visszaaludt és feküdtem vissza a helyemre már is rákezdett. Fél éjszakát fent voltam. Réka aludt, de nagyon éberen, dobálta magát és kínlódott. Mikor végre sikerült volna aludnia akkor pedig a köhögése ébresztette. Úgy, hogy apa élveszte a nagy ágy egyedüli kényelmét, nekem meg maradt a hátfájás.

Cseriani csak nem új autó?

Devcsa mért kérdezted, hogy voltunk-e tegnap bölcsiben?
Vendég

Máshol is nagyon fúj a szél?
Vendég

itt is nagyon fúj :?
rékababa igen,új...muszáj volt. Zoli minden nap kb.70 km-t kocsikázik,a fordot(13 éves) meg egyre többet vittük szerelőhöz,egyre többet költöttünk rá. Úgy volt,hogy beszámíttatjuk,de olyan keveset adtak volna érte,hogy nekünk annál azért többet ér,így megtartjuk.Jó lesz nekem oviba,ide-oda járni... :D
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?