Sziasztok!
Tudom, hogy van cumizós topic, de már nagyon régiek a hozzászólások és nincsenek válaszok az én problémámra.
Kislányom most lesz 2 éves és cumizik. Volt egy időszak, amikor elértem azt, hogy csak az alváshoz kapja meg, de az utóbbi pár hónapban már többször kéri: ha el kell jönni a játszótérről, ha nem úgy van valami, ahogy ő akarja, ha elesik, stb. Egy darabig kitartottam amellett, hogy nem kapja meg, de "megtörtem". Most járok a 8. hónapban a 2. babánál (sokak szerint ez is közrejátszik, hogy gyakrabban kéri a cumit) és egyre nehezebben viselem a hisztit/ordítást a cumi miatt. Így inkább odaadom neki. Nagyon zavar, pedig nincs állandóan a szájában, próbálom mindig szabályozni: pl. ha játszol, nincs cumi, ha kell, akkor menj be a szobába, ülj le a sarokba és cumizd ki magad, vagy: ha cumizol, nem foglalkozok veled. De nem nagyon jönnek be ezek.
Ha valakinek van jó leszoktatási technikája, kérem jelentkezzen, mert már nagyon idegesít! Szerettem volna a kistesó érkezése előtt leszoktatni, de már csak 1 hónap van... A kicsinek nem akarok adni cumit, remélem sikerül!
Előre is köszi a hozzászólásokat!
Ildi