Sziasztok!
Ne haragudjatok, de mivel nem tudom a neveket archoz kötni, így nehéz lenne megjegyeznem, ezért csak egyvelegben válaszolnék 1-2 kérdésre:
Olyan combtői fájdalmam nekem is voltak. Fogalmam sincs mitől. Én különösen nem foglalkoztam vele, csak mikor fájt,akkor figyeltem oda.
A lábgörcs hipergyors megszűntetésének módszere: A lábfejet a térd felé feszíteni. Ez a mozdulat teljes ellentéte a spiccnek. Nekem bevált. Az orvosom ajánlotta.
Tudjátok, én is készültem, hogy fájni fog, de kibírom. Aztán nem úgy lett. Engem az viselt meg, hogy egyáltalán nem fájt. (Gondolom) ha más indikációja nem lett volna a császármetszésnek, akkor még kipaszírozták volna belőlem a babát, de nem így lett. Én magát a metszés tényét nehezen viseltem(de ezt már írtam).
Második császár: A második (általában) nem tervezett császármetszés. Ha megfelelő idő van a két gyerek között. Hagyják elindulni a szülést, de az előző szülés tényeit, meg a baba-mama méretarányait figyelembe véve hagyják vagy nem hagyják a vajúdást. Most a születés hetén egy másik hölggyel egy időben kérdezgettük a szülésznőt. Nála fekvési eltérés miatt, rendes fájásokkal, 20 óra vajúdás után kellett végrehajtani a metszést. Neki azt mondta, hogy jó esélyekkel indul, mivel minden más rendben volt. Engem nem biztatott az előtörténetem miatt, meg hogy nem vagyok valami nagy méretű ember.
Azt kihangsúlyozta, hogy ha bizonytalanok is a fájások, vagy elfolyik a magzatvíz, akkor azonnal induljak a kórházba.
Nekem is van olyan, hogy sokáig nem mozog a pici. Engem a következő gondolatok nyugtattak/nak meg: Az eddigi vizsgálatok alakalmával mindig egészségesnek látták. A szíve mindig gyönyörűen vert. Akkor nincs ok arra, hogy csak úgy egyik napról a másikra meghaljon.
Lucának és családjának kitartást kívánok! Azért ez az eredmény már jobb volt, mint a múltkori? nem ismerem a vizsgálóeljárást. Jó, hogy a tejallergia kinőhető. Remélem így lesz nálatok is.
Fülbevaló: én úgy tudom, hogy először érdemes orvosi fém fülbevalót használni, meg valamivel kenegetni is kell a kis sebet. Az arany allergiát okozhat. Ha jól tudom, a 'pírszingeknél' is ezt az utat követik. A szülőotthonban azt is mondta egy nővérke, hogy a használt fülbvaló kevésbé okoz allergiát (bár ezt nem tudom mire alapozva mondta).
Jó együtt készülni veletek a nagy napra!