ma teszteltem az ellaroo-t megint. érdekelt, hogy pár hónap Lanás tapasztalat után milyen.
Szóval annak ellenére, hogy dög beteg vagyok, elmentem nagybevásárolni. Iván cirka 3 órát öltött egyhuzamban a hátamon.
tapasztalatok:
- az egyszerű háti kötést nem lehet igazán kényelmesre kötni.
nagyon vágja a vállat és gondolom gyerkőc lábát is, bár ő nem panaszkodott, aludt vagy 2 órát. eleve úgy indult, hogy felkötöttem a hátamra, szokásos aprólékosággal, hiszen tudtam, hogy sokáig ott lesz, de már 15 perc után újra kellett kötni, mert nem volt elég szoros.
ez attól is lehet, hogy ez is egy gyűrődős kendő és a felső szegés alatt túl sok felesleges anyag gyűrődött fel, ami aztán kilazuláshoz vezetett. de attól is lehet, hogy az anyag nyúlik használat közben, mint mondjuk a lenvászon nadrágok.
miután újfent szorosra kötöttem, már kényelmesebb volt, de vágott. a derekamon is szorosra kellett húznom, különben folyton lazult. ez se túl kényelmes.
miután egy óra után meguntam, hogy a gyerek összevissza lógatja a fejét alvás közben, átkötöttem BWCC-re(körülkötött háti). ez sokkal kényelmesebb volt. a vállon jól eloszlott a súly. én viszont utálok a melleimen keresztezni egy szoros anyagot, ezért a melltartós variációt választottam, amikor a kendő szárait széthúzod a melleden és úgy néz ki mint egy woodstock-i melltartó. ez talán még jobban fokozta a kényelmet. az se mellékes, hogy amikor a gyerek fejét tartja a kendő, akkor eleve könnyebbnek tűnik(Lanával is).
szóval összefoglalva: nem rossz kendő az ellaroo, de nehezebb gyereknál már trükközni kell a kötésekkel, hogy kényelmes legyen.
Kamcsatka, újszülötthöz elöl keresztbe biztos hogy tökéletes. Ági egyszer azt mondta, hogy ahhoz szinte minden kendő jó. de az az igazság, hogy bár szerintem ez a leggyönyörűbb kendő a világon, és finom puha vékony, a lanához képest horzsol.
teszteltem csípőn is, de csak rövid ideig, azalatt úgy tűnt nincs vele baj.
van viszont egy előnye a lanával szemben: könnyű!!!!! ez nem mellékes, amikor a játszótérre menet a válltáskámban cipelem.
Kriszti, jól mutatnak apáék a bamberoo-val