Liv, én ugyanúgy csinálom a zsömlét, mint a kenyeret. Nem lehet, hogy a sütésen múlik? Talán kiszárad egy kicsit, ami első nap még nem tűnik fel.
Livus, szerintem bejönne neked Nigella
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Szerintem Stahl nem csak tőle szerzi receptötleteit, de Stahl imidzsének kialakításába egyértelműen befolyásoló minta N.
Biobaba, pár hete volt téma a quiche, írtunk róla itt elég sokat, pontosabban Sárától van a recept. Leírjam, vagy van időd visszanézni? Spárgás formában a megpárolt spárgát teszem a tésztára, leöntöm tejszínes-tejes-tojásos, esetleg szercsendiós-borsos keverékkel, és megsütöm közepes lángon.
A csőben sült spárgához szintén megpárolom a spárgát (úgy hogy még roppanós legyen, mi úgy szeretjük) kivajazott jénaiba teszem, leöntöm középsűrű besamellel és megszórom reszelt sajttal, megsütöm, avagy a besamelbe keverem a sajtot néhány tojássárgájával együtt, hozzákeverem a felvert fehérjéket, és ezzel keverem és sütöm a spárgát - de ez valójában felfújt
Sára, neked meg jövök egy spenótos gnocchival:
Ha fagyaszott a spenót, jól kinyomod a levét. Ha friss, addig párolod vajon, amíg elfő a leve rendesen, utána aprítod kicsire kézzel v géppel. Túróval összekevered (kb 1 cs fagyasztott sp negyed kiló túró), vagy 60-70 deka friss spenóthoz ugyanennyi túró (vagy ricotta
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
). Ha langyos, belekeversz 2 tojást, és kb 15-20 deka lisztet. Só, bors, szerecsendió, esetleg fokhagyma. Lisztből először inkább kevesebbet. Pihenteted fél órát, utána kiskanállal szaggatod a forró vízbe. Ha szétfő, teszel hozzá még lisztet, de apránként. Pár percig főzöd, ha feljöttek a víz tetejére, már majdnem kész is vannak. Jénaiba szeded, leöntöd paradicsomszósszal vagy nem, és megszórod reszelt sajttal. Ja a tésztába is mehet sajt is. Átsütöd forró sütőben, vagy nem. Mert anélkül is finom ám
Erdélyi receptek jöhetnek, Kendőanyu! Mi a kedvenced? Akkor is, ha nem túl reform
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)