Új privát üzeneted érkezett!

csakegy:
Mi most vettünk lakást, ma is megyünk a bútorokat pakolni, végre lesz gyerekszobája Annának is :)
A kádak tényleg kicsik... Nekünk állványos van, mivel, ahol most lakunk, csak tusolónk van. Anyuéknál nagykádban is fürdött már, ahogy átköltöztünk, el is hagyjuk a műanyag kádat.
Nagyon szeretnék már én is szívdobogást hallani!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok,

a velemenyetekre lennek kivancsi.

tegnap szinte egesz nap szurkalt a hasam alja, leginkabb ketoldalt, de volt hogy kozepen is, ma meg olyan erzesem van, hogy meg fog jonni.
Nektek is van hasonlo tapasztalatotok?
Szerintetek ez normalis? :shock:
Elore is nagyon koszi mindenkinek, azkinek van infoja errol.

Kép
zsiraf8

Nekem a 4-5. héten volt folyamatosan olyan érzésem, hogy meg fog jönni és görcsölt a pocim is. Mostanában is szokott néha. Az orvosom azt mondta, hogy a 12. hétig ez normális, mert ilyenkor vérbő lesz a méh és az okozhat ilyen tüneteket. Magnézium szedését javasolta ennek enyhítésére.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

zsiraf: igen, teljesen. Nyúlnak a méhszalagok... . Ha görcsölsz és vérzel akkor kell dokihoz menni, de a sima fájdogálás nem gáz hanem természetes. Szedjél magnéziumot, az sokat segít:)
Vendég

Sziasztok itt vagyok néha,jól vagyok csak nagyon sok a dolgom,fiam ráadásul bárányhimlős is,kezelni kell folyton...
Én nekem ez a fürdető kád nem nagyon jön be.De mindenkinek szive-lelke...
Eddig napi egyet szedtem a gravidából,most védőnőm javaslatára elég csak 2 naponta bekapnom egyet,mert attól van ő szerinte ennyire és folyamatosan hányingerem.APénteken megvolt a vérvétel ha kijön az eredmény lehet az is kderül hogy nem is kell szednem egyátalán max.csak egy-két féle vitamint(pl.folsav,vas)Mert hála a változatos,mindenfélét tartalmazó étrendemnek,nem nagyon van szügségem plussz vitaminra.Talán ezért is híztam már 6 kilót!De jelen esetben a kilók izgatnak a legkevésbé,lényeg hogy egészséges kisbabám szülessen. :lol: A magne b6 ot azt szedem.Rettentő alacsony a vérnyomásom,de mivel a kávétól undorodom,ezért zöld teát iszogatok egész nap. :wink:

Mi épp építkezünk,a meglévő házat bővitjük ki,úgyhogy nagyon itt kell lennem,minden hétvégén 6-8 emberre főzök reggelit-ebédet,plusz mellette a két lurkó,meg a hatalmas kert... :roll:
Na megyek is,mert épp ebéd főzés közepette vagyok,ma "csak" 4 munkásunk van.sziasztok.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Röff!

Hú, Sarmon, most olyan kötözködhetnékem támadt! :wink:
vitamin, és a hányinger között tuti nincs összefüggés, azt meg nem tudom, honnan vette a védőnénid, hogy a vérképből lehet következtetni a vitamin-ellátottságodra. A vasat azt tudják nézni, de ugye az meg nem vitamin.
A folsavat és a B-komplexet (ami a kismamavitaminokban van) semmiképpen nem szabad kihagyni a 12. hét végéig, hiszen azok szedésével csillagászati mértékben csökken a velőcső záródási rendellenességek kialakulásának kockázata. (nyitott gerinc és koponyahiány.)
Az meg egy marha nagy tévhit, hogy a vitaminoktól hízik az ember. Azt inkább a hormonok csinálják nálad is, de ez persze hajlam kérdése is.

Kép
zölddisznó

Szerintem meg van összefüggés a vitamin és a hányinger között, én is akkor hagytam abba amikor feltűnt a dolog (nem most, most el se kezdtem magzatvédőt szedni csak folsavat). Sok vitamint azért meg lehet nézni a vérből is (a belgyógyászom pl. a D vitamint sasolja folyton, a kálciumot, a vasat és az azzal összefüggőket...) (én speciel egyszer majdnem el is ájultam az Elevittől... nem tudom miért... de mástól is hallottam ilyet)

A 12. hétig tudtommal csak a folsav kell, a B vitamin nem (a B12 pl. ha jól tudom más cuccok felszívódásához kell -pl. vas- de nem jelen semmit a velőcsőzáródásnál -a folsavval ellentétben). A B6 vitamin meg jó a hányinger ellen. Egyébként meg pont a brutál B vitaminadag miatt lesznek a koraterhesek olyan éhesek, ettől híznak, nem a hormonoktól... így közvetlenül tényleg nem a magzatvédő vitamintól hízik az ember, közvetve viszont igen (kivéve ha tudatosan nem kezd el két pofára falni:)))))

(vasat érdemes a teljes vérképnél megnézetni mert ha túl alacsony akkor még a terhesség elején kell elkezdeni a vaskúrát mert kell neki néhány hónap amíg kimutatható eredménye lesz, a baba meg szépen ki fogja enni a terhesség végére a vasraktárakat)

de én csak egy laikus vagyok, simán lehet, hogy hülyeségeket írok... (most bevallom nincs kedvem utánanézni, mennem kell fektetni...)
Vendég

Khmm.... vitaminoktól/hormontól NEM lehet hízni, pedig nagyon sokan szeretik ráfogni. Egyetlen dologtól lehet a FELESLEGESEN bevitt kalóriáktól :roll: :roll: amiben esetleg a vitaminok és hormonok "ludasak" lehetnek, hogy étvágyat csinálnak.
Szal nincs itt semmiféle összeesküvés.

Előzőleg és most is a legtöbb fórumon fikázott és szinte közutálatnak örvendő elevitet szedem naponta, és ezt egészen a szoptatás végéig így tervezem. Nem született óriásbébim és én se híztam el. (mert mindkét vád hülyeség, egyébként)

Kép

Kép
idoru

Nekem a terhességi diabétesz miatt mondták többen, hogy te jó ég, mekkora babád fog születni! Anna 2800 grammal született... :wink:

Nem tudom mi volt ma ,de ebéd után ,miután elrámoltam, elmentem vécére, és a papíron enyhe rózsaszínes volt a nyák.. Nagyon megijedtem, egész du. feküdtem, azóta lekopogom, nem volt gond. Lehet, hogy túlpörögtem?

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes: hűha, vigyázz magatokra!!!! (tudom, könnyű mondani...)

Terhességi diab: diéta... egy jól gondozott kismamánál semmi ok sincs arra, hogy óriásbébit szüljön:) (fú... én nagyon nem akarok most terhességi diabos lenni... a dokim meg megnyugtatott, hogy ha az előzőnél az voltam hiába lesz most mondjuk az összes értékem tökéletes, akkor is terhességi diabosként kezelnek majd... tök jó... akkor inkább egy laza mozdulattal megtagadom a terheléses vizsgálatot... a 12. hét után úgyis hetente fogok cukorprofilt csinálni magamnak itthon)
Vendég

mágnes, pihenj, amennyit csak tudsz! :) Azért 1 pici mellett nem olyan nehéz túlhajtanod magad. Időnként én is elaggódgatok, hogy ez minden, csak nem kíméletes életmód, amikor a 10kilós seggecskéjét kell cipelnem és lépcsőtmásznom :shock:

Terhességi diabétesz: A dokid mondott vmit már, hogy mi és hogy lesz a terheléses cukorral meg az egésszel? (Nekem is volt előzőleg :roll:) Előre utálom, mert a múltkor a határon voltam, hogy kidobom a taccsot a cukros lötyitől :?

Kép

Kép
idoru

csakegy: áááááá látom már nekem is válaszoltál :? ez nem túl jó hír... akkor viszont én se megyek el terhelésesre. Úgyis mindegy, már elkönyveltek ....

Kép

Kép
idoru

idoru: szerintem abszolut nem tipikus ez az elkönyvelés, én is meglepődtem ezen. Mondjuk én eleve nem akartam megcsináltatni a terhelésest (pontosabban csalni akartam) mert Lillánál iszonyúan megszivattak a terhesség végén és én ezt nem vagyok hajlandó mégegyszer eljátszani (ld. banális gyomorrontás miatt bent tartott a dokim 2 napra a 36. héten -jogosan, majdnem beindult a hányás miatta szülés- erre az egyik nála nagyobb doki kiszúrta a papírjaim között a terhességi diabot és onnantól elkezdődött a szivatás aminek semmi értelme nem volt - főleg nem a 36. héten tökéletes HgA1c és kaja utáni cukorértékek, tökéletes flowmetria stb. mellett)

Ja... a belgyógyászom a 16-17. hét környére javasolt egy terheléses cukrot az előzmények miatt - aztán meg a szokásos asszem 24. hétre... (na nekem ehez képest a 28. héten jött elő anno amit ha nem buzog túl a dokim észre se vettek volna mert ugye a kötelező 24. hetim még pont jó volt)

Én azért folyamatosan csekkolom majd itthon a cukrom, nem kockáztatom meg, hogy baja legyen a babának... (bár nyugodtabb lennék ha már lekértek volna nálam egy HgA1c-t... de ha az brutál magas lenne annak azért csak lett volna valami nyoma -pl. iszonyú szomjúság és hasonlók... remélem...)
Vendég

Azon tanakodtam már magamban, hogy szépen okosan magánszorgalomból csinálom majd a diétát mondjuk a 20-22. héttől. Abból baj nem lehet. Ezt a terheléses cuccot viszont ki akarnám hagyni, mert nekem rémálom volt. Időnként itthon én is leellenőrizném a cukromat, oszt jónapot.

Meglátjuk, a dokim mit mond erre egyáltalán... :roll:

Kép

Kép
idoru

nem jó az öncélú diéta... lelkileg is nehéz és lehet, hogy túl pici leHET miatta a baba. Én azt csinálom majd, hogy lesem a cukrom, ha necces akkor visszafogom a reggelit, mérek, ha necces akkor megint visszafogok stb. 150CH-ig simán lemegyek ha kell de azt már nem merem megcsinálni a diabetológia nélkül (néha össze kell nézni a cukormérőt a vénás vérrel és HgA1c-t is akarok rendszeresen nézetni).
Vendég

Hát én 160-as szénhidrát diétán voltam. A 30. héttől jött az inzulin is, reggel és este. A doki azt mondta, szúrjam hasba. Köszi! Terhesen nem fogom a pocakomat bökdösni! Így combba ment, de folyton izmot talált, kék, zöld voltam. Még szülés előtti vizsgálaton is úgy feküdtem a vizsgálóra, hogy csorgott a vér a combomból. :)
A legrosszabb, hogya 30. héttől hetente be kellett feküdnöm egy napra profilra. Ilyenkor napi 5 vérvétel, a végén már nem volt vénám..
Most ezt ez akarom kerülni, Anna mellett nem tudok befeküdni hetente!
Mi még nem beszéltünk a vizsgálatokról, de próbálom mondani a dokinak, hogy találjunk valami más megoldást, mint a befekvést..
Azért próbálok vigyázni az evéssel, Annával nagyon kívántam az édességet, most szerencsém van, inkább a sós dolgokért zakkanok meg.

Ma eddig nem volt rózsaszínezés :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

ezen nem fogunk összeveszni (remélem) de egészen más véleményem van. Gest. diabeteshez kapcsolódó diéta szerintem nem öncélú (még egészségesen is javasolják a felesleges szénhidrátok visszafogását). Nekem 225 CH-s diétám volt, akárhogy is nézem ez messze van bármi veszélyestől, ez a HgAizét nemtom mi, megkockáztatom, hogy sohasem nézték, mert valszeg nem kellett. Annyira nem vagyok naiv, h a magyar egészségügyet ismerve elhiggyjem, h érvényes és aktuális terheléses eredmény nélkül is kezelni fognak a diabetológián (ami annyiból állt, h elmondták a vérteszt eredményét). Ez a túlnagy meg túlkicsi baba dolgot, pedig egészen egyszerűen nem hiszem el (igen, kétségbe szoktam vonni az ilyen orvosi hablaty dolgokat): soha semmikor nincs 1 másik "referencia" baba, akinek uolyan genetikája van, ugyanaz hordta ki, csak egyik esetben kezelték a cukorbetegséget, a másik esetben meg nem. 1 dolog fontos nekem, hogy a gyerekem inzulintermelését ne borítsam már a pocakban is fel. Kiegyensúlyozott és egész napra okosan elosztott CH mennyiséggel nem csinálok kárt, hiszen nem vonom meg, csak odafigyelek.
A lelki része nem zavart, kitűnő diétás sütiket csináltam, lehet kapni diabetikus fagyit is, szal egyáltalán nem kínkeserves, max többet kell kicsit foglalkozni a kajálással.

Erre természetesen nem bátorítok senkit, és mindenki menjen el majd szépen a terheléses cukor vizsgálatra és azt tartsa be, amit neki, személyesen mondanak a diabetológián. :D

Kép

Kép
idoru

[quote]E írta:rre természetesen nem bátorítok senkit, és mindenki menjen el majd szépen a terheléses cukor vizsgálatra és azt tartsa be, amit neki, személyesen mondanak a diabetológián. :D

... és az inzulinos kezelésnél meg totál más, úgyhogy ahhoz nem tudok mit szólni, de biztos fokozottabb ellenőrzés kell.

Kép

Kép
idoru

[quote]S írta:ok vitamint azért meg lehet nézni a vérből is (a belgyógyászom pl. a D vitamint sasolja folyton, a kálciumot, a vasat és az azzal összefüggőket...

Csakegy! A D-vitamint nem nézik rutin vérvizsgálaton, a többi meg nem vitamin, amit írtál.
[quote]A írta: 12. hétig tudtommal csak a folsav kell, a B vitamin nem

Nyuszika! A folsav az egy B-vitamin!
A B-vitamin kifejezetten magzatvédő - legalábbis Dr. Ceizel szerint.
"A magzatvédő vitaminok közül a legfontosabb a B11 (ennek természetes, táplálékban lévő formája a folát, míg a gyógyszertárban kapható mesterségesen előállított formája a folsav), de a B12-, B2- és B6-vitamin fejlődési rendellenességeket kivédő hatása is igazolt..."

Idoru! Egyetértek. Amúgy semmi baj az elevittel, csak aki szorulásos, annak nem igazán jó. Pl. nekem. De hál'istennek ott a Gravida, a Materna...és egyebek.

Mágnes! Nem hiszem, hogy a túlpörgés miatt lett volna szines cucc - ami remélem, azóta elmúlt. Mindenesetre ne pörögj annyira :wink: és Mg. Szerintem közeleg a 2. kimaradó mensesed, és azzal próbálkozik a szervezeted.

Azért szertintem nem szabad kihagyni a terhelésest, mert nem mindegy, mennyi az eredmény, és hogy milyen gyorsan/lassan dolgozik az inzulin.

Gest. diabeteshez kapcsolódó diéta szerintem nem öncélú (még egészségesen is javasolják a felesleges szénhidrátok visszafogását).
Ido! Már megint veled vagyok :lol: Hízásra hajlamosaknak és dagiknak - lásd én - alapból CH-diéta javasolt.

A baba súlyát illetően: anyu mindhármunkkal iskolai menzakosztot evett terhességei alatt, nem voltak vitamin tabletták, gyümölcsre meg csak néha futotta. Este vajaskenyér... Tesóm 3200-zal, és 4600-zal születtem. Ugyanazon kaja, ugyanazon apa tehet rólunk :lol: :wink:

Kép
zölddisznó

Sziasztok, szép napot!

Ki hogy van? Én nem annyira fényesen..:( Tegnap is, éjszaka is, ma is kínoz a hányinger, folyamatosan, mintha csomó lenne a torkomban. Nagyon rossz! Rettenetes éjszakám volt emiatt:( Tegnap főzés alatt tört rám nagyon erősen, az illatok keveredése, a meleg az ide-oda rohangálás. Remélem hamarosan jobb lesz.

Mágnes: Tessék pihenni sokat!

A baba súlyával kapcsolatban meg csak csatlakozni tudok zöldihez. Anyum 3 egészséges gyermeket szült (velem együtt:) vitamin nélkül, gyümölcs sem mindig akadt. 3800, 4600, 3200 súlyú babák lettek belőle. Egészségesek és ma már felnőttek és saját babájukat várók(én:) vagy már saját szintén egészséges babájukat nevelgetők. Vitamin jó, gyümölcs jó, de semmit nem kell túlzásba vinni. Persze megerőltetni magunkat semmiképp nem szabad. Édesanyám mindhárom terhessége alatt megfelelő mennyiségűt pihent és vigyázott magára.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

A terheléses szerintem is fontos, annak ellenére, hogy a diétát el lehet kezdeni korábban is. Én is el fogom, igaz, nem 160 grammal, de mivel tudom, hogy erős hajlamom van rá, egyáltalán nem ártok azzal sem magamnak, sem a babának, ha kiiktatom a sokféle kenyérfélét, és a csokit, cukrot. Ennek ellenére szerintem is kell a terheléses, mert nem tudni, hogy elég-e a diéta.
A klinikás belgyógyász szerint megehetsz egyszerre akár egy egész dobos tortát is, ha nincs hajlamod rá, nem viszi fel a cukrod. Ha viszont van, bármit teszel, maximum kordában tarani lehet :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Idoru: 225CH-ra azt mondják, hogy az nem is diéta... tényleg... én speciel a 180-astól úgy elkezdtem hízni mint egy malac:) (akkor jöttem rá, hogy nekem a normális szénhidrátbevitelem sokkal alacsonyabb csak az eloszlással van gond... nekem pl. a mai napig kínszenvedés ha reggeliznem kell... nekem 10-11 körül kezdődik a nap viszont még este 10-kor is kajálok... de nekem a 150-es sem volt megeröltető... vagyis azzal volt gondom, hogy néha már az evés gondolatától is rosszul voltam...)

Szóval a diéta alatt a 150-160 és hasonló alacsony CH-t értem, de ezek szerint te nem erre gondoltál úgyhogy egyetértek veled... (még 180CH se gáz diéta, annyiból már marha jól és luxus módra lehet gazdálkodni, azzal tényleg nem árt senki a gyereknek...)

A terhességi diabnak az a lényege, hogy aki most terhes az első babával az KÖTELEZŐEN menjen el szépen a terheléses cukorra. Kötelezően!!!! Ha meg gáz van akkor semmi pánik először úgyis sima diétával kezdik (nem is alacsony CH-val) és ha az elég akkor senki sem fogja őket szekálni, a cukruk szépen karban lesz tartva és annyi. Ha ez kevés akkor jön a kevesebb CH (mialatt nézik a vizeletet, hogy annyi CH mellett nem éhezik-e a szervezet - mert aki magasabb CH bevitelhez szokott annak van,hogy 180CH is éhezést jelent ami se neki se a babának nem tesz jót!). Az inzulin meg csak akkor jön ha már nem lehet lejjebb menni a szénhidrátmennyiséggel mert amellett már éhezne a szervezet viszont még mindig nem tökéletes a cukor. Olyankor viszont tényleg inzulin kell.

Ha valaki eljut idáig (remélem a topikból senki:) akkor viszont érdemes körbekérdezősködni, hogy melyik diabetológián mi a protokoll és melyik orvos milyen. Én először a Sote1-en voltam ahol egyértelműen az volt a cél, hogy az ÖSSZES GDM-es kismamát inzulinra pakolják és személyes sértésnek vették amikor jók lettek az eredményeim. Ott pl. az volt a lényeg, hogy ha a diéta mellett 2 egymást követő héten a reggeli vénás vérből vett 60 perces! cukor 7.0 vagy fölötti akkor inzulin. Én utána saját felelősségre otthagytam őket és a nődokim kérésére bementem a kórház diabetológiájára ahol meg ugyanazokért az eredményekért hatalmas dícséretet kaptam és halál korrektek voltak stb. Na ott pl. már a 90 perces cukrot nézték és annak kellett MINDIG 6.8 alatt lennie. A második helyen a valakinek inzulin kellett akkor azt nem fektették be ha jól alkudozott, a legtöbb embernél belementek, hogy telefonon diktálja az eredményeket és anna megfelelően módosítgatták az adagokat (ld. a kórházi beállításnak nincs semmi értelme, nem úgy mozog az ember mint otthon, nem azt eszi mint otthon, ott az extra stressz stb. úgyhogy ott speciel az orvosok jobban szeretik ha otthon nézik az emerek a cukrukat). Hát ennyi:)

A vitaminokkal stb. kapcsolatban pedig írtam, hogy tök hülye vagyok, de arról teljesen meg vagyok győződve, hogy egyetlen babának se lesz baja ha az anyja a magzatvédő vitaminok helyett csak folsavat szed plusz kiegyensúlyozottan eszik mert neki (mert pechje van) nem jönnek be a magzatvédők... (nekem speciel egyetlen multivitamin se jön be). Egyébként meg hány nő hányja végig a terhessége első hónapjait és csoda ha valami megmarad benne és mégsem lesz semmi baja a gyereknek...

A stresszre viszont sokkal jobban oda kell figyelni, nemrég olvastam, hogy az első 3 hónapban ha nyugi van azzal ad a legtöbbet a gyerekének az anya... (bár szerintem egy eleve szeretettel fogadott gyereknél nem lehet gond:)))))
Vendég

mágnes: csak az a gáz, hogy ha te ELEVE diétázol akkor semmi értelme a terheléses cukornak... annak szerintem akkor van értelme, ha te éled a mindennapi életed, nem figyelsz semmire és meg kéne nézni, hogy van-e hajlamod a GDM-re... de ha tudod, hogy van és az elejétől kezdve odafigyelsz a kajára akkor nem sok értelme van... (ld. a normálisabb helyeken pl. a terheléses helyett ha valaki eleve diétázik a sima -szokásos- próbareggelit csináltatják meg vele mert annak van értelme... HA eleve MINDIG kb. ugyanazt reggelizi... ). Én mondjuk otthon magamnak meg fogom csinálni a terhelésest a 16. héten mert én most nem igazán figyelek oda arra, hogy mit reggelizek így nekem hasznos, hogy mennyire kell odafigyelnem reggelente (bár szerintem nagyon ritkán fordul elő, hogy 20-30CH-nál többet bevinnék, csak sajna most nem nézem a minőségét így pl. capuccinot iszok és hasonlók). Ha gond lenne a házi terhelésesemen akkor a capuccino ugrana és max. ebéd után innék desszertnek...

Más: Titeket nem zavar ez az állandóan felugró hirdetés a babaneten?
Vendég

(bocs, annyiból azért van értelme, hogy mutatja a tendenciát... ha többször is megcsinálják... ld. ha romlik a terheléses eredménye akkor egyértelműen sokkal jobban oda kell figyelni)

Na eldugulok:)))
Vendég

csakegy:
Tudom, hogy teljesen úgysem tudom betartani a diétát, de már az is elég, ha csökkentem a kritikus kajákat. Így viszont, ha abból indulok ki, hogy a 160-as ch diéta mellett sem volt sosem jó a cukrom, a terheléses sosem árt,sőt! Azzal, hogy próbálom a cukromat beállítani magamnak, tudom,hogy teljesen nem fog sikerülni. Nekem már az is elég lesz, ha nem kell inzulin. Vércukorszint mérőm pedig itthon nincs. Na és ugye a kórházban is a 160-as diéta MELLET csinálják a terhelést.
Ráadásul az én esetemben duplán is figyelni kell, Apu másfél hónapja ment el, agyvérzést kapott. Kiderült, hogy mi ugyan nem tudtuk, de a cukra 18-as volt..

Hírdetés:
Én folyton mellé nyomok, mikor ki akarom nyomni! :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

[quote]c írta:sak az a gáz, hogy ha te ELEVE diétázol akkor semmi értelme a terheléses cukornak

Miért ne lenne? Megtudhatod, hogy ha ezt a diétát folytatpd tovább, akkor jó lesz-e az érték, vagy esetleg így is magas.

Kép
zölddisznó

Inzulin mellett nem kellett vércukormérőt venned? Velem a sima diéta mellett is vetettek egyet... (most ugye nem bánom, hogy van itthon, így nem kell extra 10e-t kiadnom rá csak a méregdrága tesztcsíkok lesznek majd...). (szerintem Lilla mellett legalább 20e-t költöttünk csak tesztcsíkra... tök durva... most szerintem még több lesz belőle mert ugye sokkal hamarabb elkezdem majd a tesztelést)

A csokit/sütiket nekem is el kéne hagynom bár az átlag emberekhez képest én kb. tizedannyit eszek így is... (ld. néha 1-1 fánk vagy szelet süti esetleg fagyi). Néha kell az ember lelkének:))))) (viszont itthon már vagy 5 éve nem tartunk cukrot és fehér lisztet...). Ami viszont marha jó, hogy most nem kell majd kimaradni a karácsonyi zabálásból mert addigra már megszületik a baba:))))))))))))
Vendég

Zöldi:
köszi, jól megfogalmaztad helyettem. Hiába... az agyam leszállt a hasamba.. :wink:

csakegy:
Nem kellett venni itthoni mérőt, Gondoltam rá, hogy nem ártana, de mindig annyi más dologra kell, hogy elnapolom..:)
hát ,ha minden ok, akkor én még kimaradok a zabából... Én karácsony után szülök..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

zölddisznó: de ha diétázol soha nem viszel be 75g 100-as GI-s CH-t (le is szednék a fejed)... olyankor azt kell nézni, hogy a sztenderd reggelid hogy hat rád és a terheléses ebben nem sokat segít (ld. hiába rosszabb ha mondjuk a reggelid utáni cukor -mert profin állítottad össze a reggelit- ugyanúgy nem változik vagy csak minimálisat... Nézd meg, hogy amikor valakit a diabetológián diétára fognak soha nem terhelik többet... (még akkor sem ha nagyon sok CH-t engedélyeznek neki). Olyankor mindig az orvos által előírt CH-nyi reggeli mellett mérik a reggeli cukrot és ott figyelik, hogy minden OK-e... De itt a komolyan vett diétáról beszélek, nem arról amit az ember csak úgy sacc/kb alapon csinál...

Meg eleve... amit pl. én művelek azt senkinek se szabad utánoznia mert necces:)

Jógára jár majd valaki?:)

mágnes: nagyon sajnálom apukád:(((((
Vendég

(egyébként a legjobb a dokim beköpése volt, hogy azért nem jó, hogy gyógyszert szedek a cukromra mert az módosíthatja a terheléses vizsgálat eredményét... na ezen azóta is jókat röhögök... hiszen az ember pont azért szedi a gyógyszert, hogy módosítsa a szénhidrátbevitel hatását -ld. jobban reagáljon rá a szervezet- így magasról xarok arra, hogy milyen lenne gyógyszer nélkül - ha egyszer én folyamatosan szedem a gyógyszert és pont azért kaptam mert anélkül nem lenne az igazi... és a cél ebben az esetben nem az, hogy megnézzük, hat-e egyáltalán a gyógyszer hanem csak és kizárólag a végeredmény - ld. hogy a babát mindig egyenletes és nem túl magas "cukorhatás" érje...) Na kb. ez a gondom a diéta melletti terheléses cukorvizsgálatról is... mert olyankor nem hót mindegy, milyen magas a terheléses cukor ha az ember eleve diétán van? Az a lényeg, hogy diéta mellett sikerül-e megfelelő szinten -határérték alatt- tartani a cukrot... az meg már tök mindegy, hogy a 28. és a 36. hét között a reggeli utáni cukor 5.8 helyett felmegy 6.8-ra (mert ugye a 36. hétig 99%, hogy tényleg romlani fog)... a lényeg, hogy határérték alatt maradjon... mert addig úgysem módosítanak a diétán. Aztán majd a baba megszületése után mehet a terheléses, hogy tényleg elmúlt-e a GDM.

Na jó, bocsi mindenkitől, kicsit belemásztam a témába, nem kellett volna.
Vendég

Csakegy! Szerintem az a helyzet, hogy hacsak nem nem extramegagigaédesszájúttortazabáló az ember, akkor soha nem visz be 75 g 100-as GI-jű kaját egyszerre, főleg nem reggelire. Ezzel a terhelésessel az inzulin hatékonyságát mérik, függetlenül a diétától. DE ha alapból diétázol, akkor ez az érték nem lesz olyan magas, mint akkor, ha alapból is cukrot eszel cukorral. Ez tapasztalat.

Jógát nekem azt mondták, hogy csak a 12 hét betöltése után szabad annak, aki előtte nem jógázott. (És ez minden sportra igaz)

Kép
zölddisznó

jaja, én is a 12. hét utánra gondoltam:) Érdekelne ki merrefelé ismer jó jógalelőhelyeket... (én anno a Padmába jártam de most "kicsit" drágának tűnik (vagy csak én lettem csóró) ezért most valami új helyet keresgélek...
Vendég

Az apró betűsre: az én dokijaim szerint terhességi cukorbetegségre nem szabad tablettát szedni, kizárólag inzulinozni szabad, ha már a diéta nem elég.

Kép
zölddisznó

Nekem nem biztos, hogy enged a doki a sétán kívül mást. Úgyhogy ezen még nem gondolkoztam.

Kép
zölddisznó

(tudom, Mo-n tilos terhes nőnek bármit felírni az inzulinon kívül. Kicsit szembe úsznak a nemzetközi árral de egészségükre -bár nekem anno pont a diabetológián mondták nemhivatalosan, hogy akár végig is szedhettem volna ha van aki felírja. A dokim is tudja mit szedek, nem zavarja, egyedül a terheléses miatt morgott... Mondjuk én nem a GDM miatt szedem mert az nem is biztos, hogy kialakulna hanem IR miatt mindentől függetlenül)
Vendég

jóga: vannak olyan gyakorlatok (pl. légzés) amiket mindenkinek engednek, a foglalkozások elején rá is szoktak kérdezni, kinek mit szabad és mit nem mert akkor a különböző gyakorlatoknál előre szólnak, hogy ezt inkább ne... Mondjuk olyan van, hogy valakinek a dokija csak a 18. hét után engedi a jógát (a kismamatornát meg letiltja)... vagy egyáltalán nem (nyitott méhszájnál). Nekem jó volt a jóga mert nem fájt a hátam ha csináltam:)
Vendég

Sziasztok!
Én is szeretnék kismama jógára járni, de leghamarabb csak a 14-16. héttől gondoltam. Persze, ha a doki nem ellenkezik.

Én az Asramba (www.jogakozpont.hu) járogattam korábban, de ahogy elnézem, ez sem olcsóbb mint a Padma. (Külön szemétség, hogy bevezették a napközbeni olcsóbb bérletet, ami a kimama jógára NEM vonatkozik :evil: )

Kép
trombibébi

Sziasztok!

Kicsit eltüntem, mert rengeteg intéznivalóm volt.Képzeljétek anyósom megszállta valami és alkalmaz a fogászatára, persze csak papiron, hogy aztán kaphassam a gyerek után a pénzt. És Ő ajánlotta fel, nem is kérdeztem tőle semmit... Hát ezek után semmi rossz szavam sem lehet róla...
:wink:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Akkor egy pirospont anyóspajtásnak! :lol:
(ezek szerint beletörődött hármaskába...)

Kép
trombibébi

Trombibébi:
nem volt más mit tenni, muszály volt beletörődni :wink:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Zsákmányoltam a vaterán egy kis babacuccot. 14 rövidujjú body, 10 hosszú ujjú body, 12 rövid polo, 4 hosszú polo, 9 gatyó, 8 pár cipő, 2 ing, 3 sapi, 1 napozó.

Tippeljetek, mennyi volt?

Kép

Kép
zölddisznó

Márti! Ez jó hír!

Kép
zölddisznó

Zöldi:
de jó cuccokat zsákmányoltál!!!! :lol: Biza mennyi volt???

Kép
Kép
Kép
f.marti

wow:) Ezek szuper jó cuccok:)))) Én is kíváncsi vagyok mennyiért csaptál le rá:)))))))
Vendég

Úgy szeretném, ha megtippelnétek! :lol:

Kép
zölddisznó

zöldi:
Nagyon édesek!
1000 ft? :wink:

Help!!!
Megőrülök, annyira fáj a torkom! Lehet egyáltalán valamilyen fájdalomcsillapítót beszedni? Vagy dögöljek meg?? :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnem! Brrrrrrrr! Gonosz vagy!

Torokfájásra? Nyugodtan. Én a vesegörcseim miatt kérdeztem meg a 2 nőgyógyászomat, az urológust és a védőnénit is. Egymástól függetlenül azt mondták, hogy szinte bármit. Algopirint tuti (vagy algoflex...) De szerintük Nurofen, Rubofen, Panadol... bármi mehet, csa ne rendszeresen.

Kép
zölddisznó

mágnes: oscillococcinum, méz, ha van otthon propolisz akkor azt csepegtess meleg teába (akár méz nélkül), homeogene, ha nagyon fáj akkor Salvus vízzel gőzölés. Most sajna csak ennyi jut az eszembe :( (nekem az oscillo szokott lenni a nyerő, a férjemnek a homeogene)
Vendég

Zöldi:
Csak nem eltaláltam???? :) Nagy teszveszes vagyok..:)

Hát ezek nincsenek itthon, a teát már iszom 5 napja, de nem bírom. Tegnap előtt bevettem egy algoprint, megváltás volt.. De rá van írva, hogy első és harmadik trimeszterben nem szabad. Vagy ennyitől még nem lesz gond? :roll:

csakegy:
Mi az a Salvus?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hát algot minden nap azért ne! Bioparox spray? Nekem az szokott segíteni.
Na és a fokhagymás méz. Mindegyik természetes antibiotikum.

Amúgy 14000. 63 db ruhácskáért. (átlag kb 220-ra jön ki/db)

Kép
zölddisznó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?